Montessori Anneleri ve Minikleri

Bir uyarıda bulunmak istiyorum. Buradaki silindirler minyatür dikkatinizi çekti mi bilmem. Bende de var oradan biliyorum. Fiyat uygunluğu ve gönderi ücretinin olmaması minyatürlüğnden.
Gerçi oğlum severek oynuyor ama yinede belirteyim dedim.

çok teşekkür ederim ilginize,
evet fark ettim, 1 ay kadar sürer sanırım gelmesi,
eşim gelsin de bir konuşayım onunla da, tamam derse siparişi veririm artık.

bu aralar akşam uyurken eline ya da yanına bir şeyleri almaya başladı ( toka, kamyon, lastik, vb :) ben de onun hoşuna gidecek bi şey yaptım. benzerini can ve cerenin oyun günlüğünde görmüştüm. gerçekten de çok sevdi. yatarken iyi geceler, kalkınca da günaydın diyoruz.

arkalı önlü minik yastığımız.
Eki Görüntüle 869084 Eki Görüntüle 869085

bir de yakın akrabalardan oluşan bir albüm hazırlıyorum. maalesef yakınımızda değiller. böylelikle hep aklında olurlar. fotoğrafları da çok seviyor. tamamlayınca paylaşırım.

çok beğendim keçe çok güzel bişey bene araba şeklinde yastık yapmak istiyorum.

aslında bir günü çalışan anneler ve çalışmayan şanslı anneler olarak 2 ye ayırmak gerekiyo.ben çalışan bahtsız bedevi olarak oğlumla sabah uyanıp birlikte kahvaltı yapıyoruz.biliyorum ki öğlene kadar bakıcısıyla muhallebisini yiyip 10,30 gibi evimizin yanında olan okul parkına gidiyorlar.12 de ben yanlarına gidiyorum ve oğlumu emzirirken uyutuyorum biz tek uykuya geçeli çok oldu.5 te eve gelip yemek yapıncaya kadar mutfak lavobosunda suyla oynamasına izin veriyorum.sonrada yakalama,öcücülük ve yapboz oynayıp saat 22,30 uyuyoruz.ve oğlumla yeterince kaliteli zaman geçiremediğime üzülüyorum.eminim ev hanımları çok kaliteli geçiriyorlar zaten buradan belli oluyor.benim gibi çalışan anneler sizler neler yapıyorsunuz.

Çalışan bi anne olarak çok sanslısın keşke her annenın senın gıbı çalışma ımkanı olsa...oğlende gelip yavrunu goruyon akşamda erkenden evınde oluyon bence sende oğlunda hatta eşin de cok şanslı

sabah 5-6 gibi, "anneeeaaaa mammaaa" diyerek kalkıyor bizim oğlan. "sana d agünaydın anneciğim "diyerek mutfağpa götürüyorum. sütlü bebe bisküvisini yiyiyor. biraz mandalina da yedirdikten sonra beraber ortalığı topluyoruz. ben sütü kahvemi içiyorum. üstünü giydirip babasıyla anneannesine gidiyor. anneannesinde kahvaltı yaptıktan sonra akşama kadar sokak veya komşu çocuklarıyla oynuyor. akşam babasıyla geliyorlar, yemek hazırlayıp yiyiyoruz. en geç 7'de uyuyor :ssz: yani haftaiçi çocuğumu pek uyanık göremiyorum ki aktiviteler yapalım. haftasonu da gezmekle geçiyor :ssz: bazı günler sabah yapboz yapıyoruz. ben yapıyorum o bozuyor :9:

İştahlı bı bebek ne superrrr...ve bızım zamanımızdakı gıbı sokakta oynayabılen bi çocuk cok şanslı olsa gerek başka aktıviteye ne gerek var.en guzel aktıvıte en guzel oyun en eğlenceli çocukluk....üstelik sokakta arkadaşları da var,bedava ve zahmetsız oyun grubu işte...hersey ıyı guzel sizde orhan cemal de sanslı lakin bu 7 de uyumada nerden cıktı çok erken yahu:53:
Ama karıkoca ıçın de guzel bı zaman dılımı...

ben ailemden uzakta başka şehirde yaşadığımdan çok boş zamanımız oluyor. sağolsun çok iyi komşularım var düzenli görüştüğüm birinin eceden 10 ay büyük oğlu var. hala tam olarak anlaşamasalar da birbirlerine bayılıyorlar:)) ecenin ilk kelimelerinden biri 2 yaş sendromu geçiren doruktan vermem demek olmuştu:)) bizde de rutin ev işi, yemek yaplardan kalan boş zamanlarda odasında yap boz yapıyoruz, şekil geçirmeceler yapıyoruz, renk grupları, kule yapıp yıkmaca yapıyoruz bol bol. 5 gündür yanımda olan annemden sağolsun bebek kundaklama, sallama, meme vermeyi öğrendi benim cadı:)) annem kızıyor çocuğa hiç bişey öğretmemişim diye:)) ece geçen ay ki meraklı minik dergisindeki eşleştirme kartlarını ilk seferde yapınca ki daha önce hiç alıştırmamız yoktu netten eşleştirme kartları sipariş verdim şimdi heyecanla onu bekliyorum . oyuncak annesindende bayağı alışveriş yaptım daha elime gelmedi. çünkü hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldı bu değişiklikler iyi olacak inşallah. renkli elektrik bantlarından şekiller yapıp renk çalışması yapayım dedim yaptığım şekillerin hepsini söktü çok uzun soluklu bir çalışma olmadı anlıyacağınız:)) renkli ponponlardan almıştım sim gibi tüylü olanlardan anladım ki hata yapmışım bütün tüylerini yolup attı:)) tel kahve fincanlığına renkli saç tokalarını gruplandıralım dedim ama sevmedi daha doğrusu pek anlamadı ısrar etmedim. şimdilik mavi rengi öğrendi. bunada şükür diyorum. lojmanda oturduğum içi bol bol parka çıkıyor. eşim 10 üzerinden 7 alır ilgi bakımından. 3 puanını belli bir zaman sonra oynamaktan sıkılıp pcden açıp video izlettirmeye alıştırmasından kırdım:))çokcana ve karışık yazdım ama genelde böyle geçiyor günlerimiz

Demek sende ben gıbı aılenden uzaktasın:43:ama benım hıç konu komşum yok sayılır:50:
Oyuncakannesınden gelen sıparışlerını fotolayıp yayınlamayı unutma,birazcık meraklyımdır ben:27:
Simli ponponların ışıltısına kapılmışsın sende fakat çok pislik yapıo:47:
Senın bu Ece varya cok zeki özel bı çocuk:nazar:

çok teşekkür ederim
alayım mı acaba? benim büyük kuzum 3 yaşını geçti, artık zamanı geldi materyallerin,
bütçe meselesinden alamamıştım şimdiye kadar ama bu verdiğiniz linkte uygun fiyatları.
daha önce bir montessori anaokulu gezme fırsatım oldu,
tüm materyalleri alamam ama temel olanları almaya niyetliyim.

Ah ahhhh bende su kulplu sılındırlere takığım ama bütçe meselesı kahretsın işte:47:

merhaba arkadaşlar
sıkılmadan sayfaları en başından beri okudum. hepinizi tebrik ediyorum tabi minklerinizide. bende bu eğitimle ilgileniyorum. araştırıyorum. kızım on aylık. net bir sonuca ulaşamadım ama biz ne gibi etkinlikler yapabiliriz ya da erken mi?

Aramıza hoşgeldınız tum sayfaşarı okumanıza hem sasırdım hem sevındım
Bız 15 aylık ıken başladıgımız ıçın ne tarz bışeyler yapılabılır bıraz dusunmem lazım
Bi suprız kutusu çok ilgisini çekecektir
Baş sayfalarda mendıl kutusu vardı dıkkat ettıyseniz oyle bısey yapılabılır
Bırde delikten ponpon atmaca suan aklımda sıralana lar...

cevapları okudum da benzer şeyleri yapıyoruz aslında.
sabah 8-9 civarı kalkıyoruz. kahvaltımızı yapıyoruz. ben etrafı toparlarken oğlum camın önündeki sehpasına çıkıyor ve arkadaşıyla konuşuyor ( arkadaşı ekskavatör :) minik minik etkinliklere başladığımızı söylemiştim bu etkinliklere tamamen oğlum yön veriyor. istediğini koyuyor önümüze ve yapıyoruz. kamyonumuzu sürüyoruz. kitap okuyoruz. hayvanları konuşturuyoruz. 12 civarı uykuya yatıyor. uyandığında yemeğini yiyor. 3e doğru babası geliyor. onunla da bir şeyler yapıyorlar. hava güzelse ki bazen güzel olmasa da askısına koşup hırkasını giymek istiyor yani dışarı çıkıyoruz. dışarda resmen koşuyor. neye bakacağını, neye elleyeceğini şaşırıyor. hiç kısıtlamıyorum çok mutlu oluyor. eve gelince de canı ne isterse onu yapıyoruz bazen yalnız vakit geçiriyor. 9 a doğru da uyuyor kuzucuk :)

bu aralar akşam uyurken eline ya da yanına bir şeyleri almaya başladı ( toka, kamyon, lastik, vb :) ben de onun hoşuna gidecek bi şey yaptım. benzerini can ve cerenin oyun günlüğünde görmüştüm. gerçekten de çok sevdi. yatarken iyi geceler, kalkınca da günaydın diyoruz.

bir de yakın akrabalardan oluşan bir albüm hazırlıyorum. maalesef yakınımızda değiller. böylelikle hep aklında olurlar. fotoğrafları da çok seviyor. tamamlayınca paylaşırım.

Bu yastıgı ve bu fikrei çoook begendım
Nice degısık fıkırlerını paylaşman dılegıyle....;)

Çalışan bi anne olarak çok sanslısın keşke her annenın senın gıbı çalışma ımkanı olsa...oğlende gelip yavrunu goruyon akşamda erkenden evınde oluyon bence sende oğlunda hatta eşin de cok şanslı

İştahlı bı bebek ne superrrr...ve bızım zamanımızdakı gıbı sokakta oynayabılen bi çocuk cok şanslı olsa gerek başka aktıviteye ne gerek var.en guzel aktıvıte en guzel oyun en eğlenceli çocukluk....üstelik sokakta arkadaşları da var,bedava ve zahmetsız oyun grubu işte...hersey ıyı guzel sizde orhan cemal de sanslı lakin bu 7 de uyumada nerden cıktı çok erken yahu:53:
Ama karıkoca ıçın de guzel bı zaman dılımı...

Demek sende ben gıbı aılenden uzaktasın:43:ama benım hıç konu komşum yok sayılır:50:
Oyuncakannesınden gelen sıparışlerını fotolayıp yayınlamayı unutma,birazcık meraklyımdır ben:27:
Simli ponponların ışıltısına kapılmışsın sende fakat çok pislik yapıo:47:
Senın bu Ece varya cok zeki özel bı çocuk:nazar:

Ah ahhhh bende su kulplu sılındırlere takığım ama bütçe meselesı kahretsın işte:47:

Aramıza hoşgeldınız tum sayfaşarı okumanıza hem sasırdım hem sevındım
Bız 15 aylık ıken başladıgımız ıçın ne tarz bışeyler yapılabılır bıraz dusunmem lazım
Bi suprız kutusu çok ilgisini çekecektir
Baş sayfalarda mendıl kutusu vardı dıkkat ettıyseniz oyle bısey yapılabılır
Bırde delikten ponpon atmaca suan aklımda sıralana lar...

Bu yastıgı ve bu fikrei çoook begendım
Nice degısık fıkırlerını paylaşman dılegıyle....;)

Hoşbulduk.. Şaşırmayın gerçekten paylaşımlarınız harika. 2 haftadır soluksuz montessori araştıryorum okuyorum. Dediğiniz gib kitapta da okuduğum sürpriz sepetini yaptık ilgimizi çekiyor ama önce tadına bakıyoruz hepsinin hemen ağza :) mendil kutusunu okumuştum burda not etmiştim zaten onu da hazırlıcam kısa zamanda. Delikten pinpon topu atmak için kendim kutu yaptım. Montessori oyuncakları satan sitede görmüştüm onu da ama kızım yapamadı onu sanki. Şu an kutuyu sallamakla topu atmakla meşgul :)

şimdi bir indirim sitesindeki oyuncaklara baktım da içim karardı.çocuklarımız çok yalnız galiba. herşeyin (köpek vb) konuşanı, arkadaşlık edeni üretilmiş ve dünya paralara satılıyor. bir dişlik bile 80-100 lira. konuşan kitaplar üretilmiş 30-40 lira. ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama kızıma benim okuduğum 2 liralık bir masal kitabı kızım için paha biçilemez değerde buna eminim. derin düşüncelere daldım ama kelimelere dökemiyorum. iyi ki varsın montessori fikriyatı. su şişesinin kapakları bile delinerek ipe diziliyor, el göz koordinasyonu sağlamasının yanısıra bir o tarafa bir bu tarafa aktarılarak eğlence kaynağı olabiliyor.

merhaba kızlar.. sık sık yazamasamda devamlı takipteyim.. yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmiş..
bgn temizlik günümüz, azramı da uyutmuşken hemen gireyim kendimi hatırlatayım dedim..

azraecemin güzeller güzeli prensesinin bul tak videosunu izledikten sonra birazda o konuda çalışalım dedim.
bugüne kadar daha yapamaz erken diye düşündüm heralde bilmiyorum hiç aklıma gelmemişti..
hemen oyuncak annesinden sipariş verdim. hatta ordan almadan önce gölgeli bul tak aradımki daha kolay olsun şimdi yapamaz diye..
ama bulamayınca büyük boy bir puzzle aldım..
$1419884_253568434795122_288261781_n.webp
bunu aldıktan sonrada gittim zor olanı seçtim diye hayıflandım malum bazı parçaları' kuşların fotoğrafını çeken kadın nerede, arkasında kedi olan kaykaylı çocuk nerede gibi net olmayan dolaylı sorularla yer buldurmaya çalışıcam..direk fil nerde timsah nerde demeye benzemiyor çünkü.. herneyse, geldiği günün akşamına (sabah gelmişti) azra hemen hepsini halletti:nazar: tabii ben şaştım kaldım, bilemiyorum yada artık bunları zaten yapma zamanlarıda olabilir ama çok mutlu oldum tabi..
2.gün tamamen yaptı ve artık sıkılıp biraz nazla yapıyor..:nazar:
hatırlarsınız bi horoz puzzle almıştım..
$Fotoðraf2948.webp
bunuda çok kolay yapıyor:nazar:
geometrik şekillerden daire ve üçgeni resmen öğrendik artık..
renklerdende gs'li olacak kızım galiba sarı ve kırmızıyı biliyoruz..
hafta içi kum boyama yaptık(oyuncak annesi puzzle yanında hediye göndermiş) tavsiye ederim azra çok sevdi..
a101'e bir ciltte 2 kitap olan hikayeler gelmiş onlardan alıp okuduk..
topu sehpanın üzerine koyup top yukarıda, altına koyup aşağıda diyerek, aşağı yukarı çalıştık..
uyanınca işim bitmiş olursa ben dicem aşağı yada yukarı koy diye bakalım öğrenmişmi...
ahşap şekil geçirmenin şekillerini alıp bağcığa takmaca oynadık..
$Fotoðraf2847.webp ama pek sevmedi yada yapamadı.. bağlayıp boynunda gezdirmeyi daha çok sevdi :1:
şimdi 3'lü 4'lü birleştirmeli puzzle yapıcam yada alıcam bilemiyorum..

bizden böyle.. keçeden geometrik şekilli bişey yaptım ama henüz bitmedi. bitince eklerim..
hepinize bol aktiviteli eğlenceli hafasonları diliyor kuzuları öpüyorum:)

Bu soruna sanırım ne cvp veremıcem.cunku 1,5 gıttık annemde kaldık orda hayat bambaşkaydı,bu hafta geldık fakat Eylul tek uykuya dusurmeye calışıyo uyku duzenını bu yuzden duzenımız oturmadı spontone yasıoz;)
Ama genel olarak bahsedersem; uyanınca kahvaltı hazırlıyoruz yıyıp içioz.sonra varsa ufaktan ev işi,oyunlar oyunlar oyunlar,uyku,yemek...hava guzelse dışarısı...babamız erken gelio zten sonrasında daha cok babayla kıtap okumaca kudurmaca vs dıe geciyo.

bizim bildim bileli uyku dzenimiz yoktu uyumayı sevmeyen bi çocuğum var taki sütten kesinceye kadar gnde bir kere uyuyor. peki evde nasıl çevreniz var mı çocuklu akraba komşu vs. bizde hiç yok hatta burda park bile yok oğlumla dışarı çıkıncada biraz yürüyüş yapıp market geziyoruz. ama enerjisini boşaltamıyor.

sabah 5-6 gibi, "anneeeaaaa mammaaa" diyerek kalkıyor bizim oğlan. "sana d agünaydın anneciğim "diyerek mutfağpa götürüyorum. sütlü bebe bisküvisini yiyiyor. biraz mandalina da yedirdikten sonra beraber ortalığı topluyoruz. ben sütü kahvemi içiyorum. üstünü giydirip babasıyla anneannesine gidiyor. anneannesinde kahvaltı yaptıktan sonra akşama kadar sokak veya komşu çocuklarıyla oynuyor. akşam babasıyla geliyorlar, yemek hazırlayıp yiyiyoruz. en geç 7'de uyuyor :ssz: yani haftaiçi çocuğumu pek uyanık göremiyorum ki aktiviteler yapalım. haftasonu da gezmekle geçiyor :ssz: bazı günler sabah yapboz yapıyoruz. ben yapıyorum o bozuyor :9:

akşam çok erken uyuyor hep mi böyleydi? ama sokak ve komşu çocukları süper :)

ben ailemden uzakta başka şehirde yaşadığımdan çok boş zamanımız oluyor. sağolsun çok iyi komşularım var düzenli görüştüğüm birinin eceden 10 ay büyük oğlu var. hala tam olarak anlaşamasalar da birbirlerine bayılıyorlar:)) ecenin ilk kelimelerinden biri 2 yaş sendromu geçiren doruktan vermem demek olmuştu:)) bizde de rutin ev işi, yemek yaplardan kalan boş zamanlarda odasında yap boz yapıyoruz, şekil geçirmeceler yapıyoruz, renk grupları, kule yapıp yıkmaca yapıyoruz bol bol. 5 gündür yanımda olan annemden sağolsun bebek kundaklama, sallama, meme vermeyi öğrendi benim cadı:)) annem kızıyor çocuğa hiç bişey öğretmemişim diye:)) ece geçen ay ki meraklı minik dergisindeki eşleştirme kartlarını ilk seferde yapınca ki daha önce hiç alıştırmamız yoktu netten eşleştirme kartları sipariş verdim şimdi heyecanla onu bekliyorum . oyuncak annesindende bayağı alışveriş yaptım daha elime gelmedi. çünkü hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldı bu değişiklikler iyi olacak inşallah. renkli elektrik bantlarından şekiller yapıp renk çalışması yapayım dedim yaptığım şekillerin hepsini söktü çok uzun soluklu bir çalışma olmadı anlıyacağınız:)) renkli ponponlardan almıştım sim gibi tüylü olanlardan anladım ki hata yapmışım bütün tüylerini yolup attı:)) tel kahve fincanlığına renkli saç tokalarını gruplandıralım dedim ama sevmedi daha doğrusu pek anlamadı ısrar etmedim. şimdilik mavi rengi öğrendi. bunada şükür diyorum. lojmanda oturduğum içi bol bol parka çıkıyor. eşim 10 üzerinden 7 alır ilgi bakımından. 3 puanını belli bir zaman sonra oynamaktan sıkılıp pcden açıp video izlettirmeye alıştırmasından kırdım:))çokcana ve karışık yazdım ama genelde böyle geçiyor günlerimiz

bende ailemden uzakta yaşıyorum ayrıca iş nedeniyle sürekli şehir değiştirdiğimiz için komşuda edinemiyorum. :( ama maşallah eceye çabuk kavrıyor benim sıkılgan kuzum koşturmaca hoplama zıplama yere bişeyler fırlatma peşinde. kurtlu benimkisi. :)

günaydun güzel annelere ve canlarına
güzel paylaşımlar var sayfada
bu aralar ahşap blok alma araştırmasındayım derken karşıma logy çıktı mıknatıslı blok ama ben önce normal ahşap blokda alacam
benimde oğlumla işten dönünce 10 dk sarılma ile geçiyor. sonra yemek faslı sonrada yürüyüş elimizden tutuyor evin her tarafını gezdiriyor yorulunca oturma oyunu arabasını sürmeden edemez onunla hevesini aldıktan sonra aktiviteye geçiyoruz saatli bultakla eşleştirme kartları bunu( ben hazırladım) oynuyor sonra tekrar elimizden tutup yürümeye geçiyor kucaklaşma gıdıklaşma yerde yuvarlanmaca bu üçünü hergün yapıyoruz sayılır. bu süreler içinde meyve yeme çerezlerden bende bende tutturma huysuzlugu yaşıyoruz saat 9. dan sonrada uymaya geçiyoruz

kendi hazırladıklarının resmini paylaşır mısın?

çok teşekkür ederim
alayım mı acaba? benim büyük kuzum 3 yaşını geçti, artık zamanı geldi materyallerin,
bütçe meselesinden alamamıştım şimdiye kadar ama bu verdiğiniz linkte uygun fiyatları.
daha önce bir montessori anaokulu gezme fırsatım oldu,
tüm materyalleri alamam ama temel olanları almaya niyetliyim.

kac tane çocuğunuz var?

cevapları okudum da benzer şeyleri yapıyoruz aslında.
sabah 8-9 civarı kalkıyoruz. kahvaltımızı yapıyoruz. ben etrafı toparlarken oğlum camın önündeki sehpasına çıkıyor ve arkadaşıyla konuşuyor ( arkadaşı ekskavatör :) minik minik etkinliklere başladığımızı söylemiştim bu etkinliklere tamamen oğlum yön veriyor. istediğini koyuyor önümüze ve yapıyoruz. kamyonumuzu sürüyoruz. kitap okuyoruz. hayvanları konuşturuyoruz. 12 civarı uykuya yatıyor. uyandığında yemeğini yiyor. 3e doğru babası geliyor. onunla da bir şeyler yapıyorlar. hava güzelse ki bazen güzel olmasa da askısına koşup hırkasını giymek istiyor yani dışarı çıkıyoruz. dışarda resmen koşuyor. neye bakacağını, neye elleyeceğini şaşırıyor. hiç kısıtlamıyorum çok mutlu oluyor. eve gelince de canı ne isterse onu yapıyoruz bazen yalnız vakit geçiriyor. 9 a doğru da uyuyor kuzucuk :)

aynı benim oğlum şimdiye kadar yürüdüğünü görmedim dışarda nede elimi tuttuğunu :) ayrıca eve dönmekte istemiyor doyamıyor dışarda koşturmaya :) yastığınız çok güzel olmuş kumaş mı yoksa keçe mi kullandınız? albüm fikri çok iyi bizimde tüm akrabalarımız uzakta bitirince paylaşırsan belki bende yaparım.

herkese merhabalar forumun sıkı takipçisi olup tembel annelerindenim:)) 19 mayıs doğumlu bir cimcimem var. bende kızım için elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum. greeneyes oyuncak annesinden aldığın setin parçalarının çok küçük olduğundan yakınılmış öyle mi:? Eki Görüntüle 859284 Eki Görüntüle 859285 uzun zaman önce sayenizde yaptığımız balık tutma aktivitemizEki Görüntüle 859286 dün akşam öylesine yaptığım basit oyunu bir kerede yaptı cadı kızım renklere göre mi yoksa şekillere göre mi yaptı anlayamadım:))[video=youtube;inaT9o8DwJE]http://www.youtube.com/watch?v=inaT9o8DwJE[/video] çok sevdiği bul tak oyunu

azra bultakları nerden aldın birde masada duran içi dolu bultaklar var onuda çok beğendim.

bu arada kardeşe hazırlık büyük çocuğu kardeşe alıştırma veya kıskançlığı önleme adına yazılan kitaplar var mı arkadaşllar bildiğiniz yazarlar varsa heyecanla paylaşmanızı istiyorum. doğumdan önce uzman görüşlerine ihtiyacım var.

merhaba kızlar.. sık sık yazamasamda devamlı takipteyim.. yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmiş..
bgn temizlik günümüz, azramı da uyutmuşken hemen gireyim kendimi hatırlatayım dedim..

azraecemin güzeller güzeli prensesinin bul tak videosunu izledikten sonra birazda o konuda çalışalım dedim.
bugüne kadar daha yapamaz erken diye düşündüm heralde bilmiyorum hiç aklıma gelmemişti..
hemen oyuncak annesinden sipariş verdim. hatta ordan almadan önce gölgeli bul tak aradımki daha kolay olsun şimdi yapamaz diye..
ama bulamayınca büyük boy bir puzzle aldım..
Eki Görüntüle 870192
bunu aldıktan sonrada gittim zor olanı seçtim diye hayıflandım malum bazı parçaları' kuşların fotoğrafını çeken kadın nerede, arkasında kedi olan kaykaylı çocuk nerede gibi net olmayan dolaylı sorularla yer buldurmaya çalışıcam..direk fil nerde timsah nerde demeye benzemiyor çünkü.. herneyse, geldiği günün akşamına (sabah gelmişti) azra hemen hepsini halletti:nazar: tabii ben şaştım kaldım, bilemiyorum yada artık bunları zaten yapma zamanlarıda olabilir ama çok mutlu oldum tabi..
2.gün tamamen yaptı ve artık sıkılıp biraz nazla yapıyor..:nazar:
hatırlarsınız bi horoz puzzle almıştım..
Eki Görüntüle 870198
bunuda çok kolay yapıyor:nazar:
geometrik şekillerden daire ve üçgeni resmen öğrendik artık..
renklerdende gs'li olacak kızım galiba sarı ve kırmızıyı biliyoruz..
hafta içi kum boyama yaptık(oyuncak annesi puzzle yanında hediye göndermiş) tavsiye ederim azra çok sevdi..
a101'e bir ciltte 2 kitap olan hikayeler gelmiş onlardan alıp okuduk..
topu sehpanın üzerine koyup top yukarıda, altına koyup aşağıda diyerek, aşağı yukarı çalıştık..
uyanınca işim bitmiş olursa ben dicem aşağı yada yukarı koy diye bakalım öğrenmişmi...
ahşap şekil geçirmenin şekillerini alıp bağcığa takmaca oynadık..
Eki Görüntüle 870203 ama pek sevmedi yada yapamadı.. bağlayıp boynunda gezdirmeyi daha çok sevdi :1:
şimdi 3'lü 4'lü birleştirmeli puzzle yapıcam yada alıcam bilemiyorum..

bizden böyle.. keçeden geometrik şekilli bişey yaptım ama henüz bitmedi. bitince eklerim..
hepinize bol aktiviteli eğlenceli hafasonları diliyor kuzuları öpüyorum:)

Eylül puzzle yonunden zayıf,ugrasmayı sevmıyo bişeyı yanlış yapsın bırakıp kalkıyo:(tek sevdığı sekıller bultak...sızın bultak ı cok begendım bugun ondan aradım ve tabıkı burdur da bulamadım!horozlu olanı da hayatta yapmaz yapamaz herhalde.Ece yı de Azra yı da bole gorunce ımrenıom valla:nazar:

bizim bildim bileli uyku dzenimiz yoktu uyumayı sevmeyen bi çocuğum var taki sütten kesinceye kadar gnde bir kere uyuyor. peki evde nasıl çevreniz var mı çocuklu akraba komşu vs. bizde hiç yok hatta burda park bile yok oğlumla dışarı çıkıncada biraz yürüyüş yapıp market geziyoruz. ama enerjisini boşaltamıyor.

Cevremız hıc yok apartman çocuk dolu fakat hepsı okulda,ama yazın bahcede hepsı çok guzel oynuyodu zaten o yuzden Eylul yasıtları ve 2 yas krızındekı cocuklarla oynamayı sevmıyo 4+ olcak Eylul e hep:)oyunları ve oyun arkadaslarını yonetmeyı sevıyo cunku...
Gıdıp geldıgım tek komşum var onunda bebesı 6 aylık onu çok sevıyo Eylul...parb konusunda ıse sanslıyız arka ve on sokagımda park mevcut.hele on sokagımdakı baya buyuk ve bırsuru agacın ıçınde guzel bı park....senın bulundugun ılçeyı hıç gormedım ama tahmın edebılıyorum,ustlık ıklım olarak da daha serttır:(inş burdakı tayın surenız uzun olmaz,çok daha guzel yerlere tasınırınız yenı bebegını oradakı ımkanlarla buyutursun ınş...

Sitelerin birinde bı annemiz yayınlamış...çok hoşuma gıttı ve onun izniyle sizinl e paylaşmak istedim:

$image.webp

Camasır makınası karton kutudan,içi yogurtkovasından ,kapagını ıse yıne yogurt kovasının kpagını bag mıs ve ıcını oyarak seffaf yapışkanla cam gorunumu vermış....çob da hoş olmuş,ellerine emeğine fıkrıne saglık...
Bununda boş- dolu kavramları öğrtılebılır,içine konulan çoraplarla eslestırme yapılabılır ve siz camaır sererken makınadan cıkarttıgı camasırları da kendı serebılır;)

aynı benim oğlum şimdiye kadar yürüdüğünü görmedim dışarda nede elimi tuttuğunu :) ayrıca eve dönmekte istemiyor doyamıyor dışarda koşturmaya :) yastığınız çok güzel olmuş kumaş mı yoksa keçe mi kullandınız? albüm fikri çok iyi bizimde tüm akrabalarımız uzakta bitirince paylaşırsan belki bende yaparım.

merhaba,
yastığımızı keçeden yaptım. keçenin hem dikimi rahat hem de görünümü hoş oluyor. albümüm bitti. çok cicili biçili bişey yapmadım ama çok işlevsel. oğlumla her gün bakıp konuşuyoruz. sadece yakınlarımızdan oluşan bir albüm. önce herkesten sadece yüz odaklı olan yani fotoğraf istedim. sonra bu fotoğrafları mukavvaya yapıştırdım ve üzerinden koli bantıyla da geçerek sağlamlaştırdım. delgeçle de delerek kurdele geçirdim. kapağını da evadan yaptım. yani yapımı basit :)

$IMG_1154.webp $IMG_1155.webp

bugün çok güzel bir hava vardı. öğlen uykusunu boşverdik ve buranın bi köyüne çıktık. çaylıklar, mandalina ağaçları ve lahanalar arasında oğlum çok eğlendi. bol bol meyve yedi. köpeklerle oynadı. eve geldik çok yoruldu ve şimdi uyuyor. bakalım gece napıcaz:)

bu arada kardeşe hazırlık büyük çocuğu kardeşe alıştırma veya kıskançlığı önleme adına yazılan kitaplar var mı arkadaşllar bildiğiniz yazarlar varsa heyecanla paylaşmanızı istiyorum. doğumdan önce uzman görüşlerine ihtiyacım var.

direkt kitap ismi söyleyemeyeceğim ama adem güneşin bir kaç yorumu kalmış aklımda onları paylaşayım. mesela adem güneşe göre çocuğa kardeşi olacağı o fark edene kadar söylenmemesi gerekiyormuş. ne zamanki karnını fark etti o zaman söylemek gerekiyormuş. 2 yaşına kadar bebekle yatılması gerektiğini savunuyor. siz hala beraber yatıyorsanız bebek doğmadan yatakları ayırmanız bu duruma alıştırmanız gerekiyormuş. çünkü bebek doğunca onunla yatacağınız için anneyi elinden aldığını düşünebilirmiş. kardeş için yapılan alışverişleri onu da dahil etmeniz gerekiyormuş yani onun fikrini sorarak bunu mu alalım bunu mu, kardeşine sen ne almak istersin gibi sorular sorulması gerekiyormuş. bebek doğmadan büyük çocuğun bazı ihtiyaçlarını babanın gidermesi, babaya alıştırılması gerekiyormuş. çünkü bebek doğduğunda onunla ilgilenileceği için büyük çocuk kendini yalnız hissetmesin diye. şuan aklıma gelenler bunlar. eminim deneyimli annelerin de ekleyecekleri vardır.

greeneyes dolgulu bultakları taa ece doğmadan 23 nisanda migroslarda olan %50 indiriminden almıştım geleceği görmüşüm vesselam:)) toyyz shopun bul takları hem çok çeşit hem de kaliteli oluyor. izmirde kemeraltında oyuncak toptancıları oluyor onlardan da aldım.

oyuncak annesinden siparişlerimiz geldi. greeneyesın uyarısıyla beklentim çok fazla değildi nitekimde öyle oldu. setdeki materyaller bizimkiler için bayağı küçük. büyük küçük sıralamasında ki parçalar o kadar hafif ki biz büyükler bile birini yaparken diğerini yıkıyoruz. ne kadar verimli olur bizimkiler için bilemiyorum açıkcası. aralarından renk halkalarını geçirmeyi hemen yaptı ve anladımki adlarını bilmesede ece renkleri ayırt edebiliyor rahatça. 4lü puzzle almıştım onuda yaptı o güzeldi. tak çakdan pek memnun kalmadım yuvalarına konulduğunda çakılmadan düşüyorlar aşağıya. ama oyuncak annesi ilgili bir satıcı bir ürünü yanlış koymuş telafisini yaptı. forumda hazırladığınız eşleştirme kartlarını burada hazırlamam zor olurdu o yüzden hazır aldım yarın onlar gelecek resimlerini çeker koyarım.

bambucanım azrama maşallah afferin kızıma yapmış ne güzel bul takları yakın olsak ne güzel oynarlardı bizimkiler:)

bizde bu aralar köpek dişlerinin huysuzluğu had safhada. iştahsızlık da demeye dilim varmıyor ki resmen hiç bir şey yemiyor iyi ki emziriyorum valla o kurtarıcımız.

Back
X