Montessori Anneleri ve Minikleri

Benim kızım 2 aylık. Onun için yapabileceğim ne gibi Etkinlikler olabilir. Ben renkli oyuncaklari iple yatağının üstüne asıp bakmasını sağlıyorum. Yarım saat kadar onlara bakabiliyor.

yakında kızım 1 yaşına gircek bu sayfayı uzaktan takip ediyodum yaaşrken uygulanan birçok montesori örnegi var zaten bilinçli yaparak uzatabiliyoruz o öğretiyi şimdi bişeyler yapma vakti geldi diye düşünüyorum 1 yaşında neler yapılabilir birlikte birbirimize klavuz olursak daha cok fikir gelir aklımıza 3-4 yaşından sonrası için çok fikrim var ama şuan küçük gleiyo ne yapmalıyım bilmiyorum :)

O ne canım :) resimler cekelim yeni birşeyler kesvettigimizde ornek olsun

Oobleck nişasta ve su karışımı bolca nişasta az miktar su ile hazırlanıyor. Renkli olsun derseniz biraz Gıda boyası da koyabilirsiniz. Sıvı gibi görünen hızlı hızlı vurursaniz veya üzerinde birsey gezdirince katı gibi davranir elinize alıp tutmaya kalkarsaniz sividir.

Himm arkadaşım bloguna koymustu adini bilmiyorRum saolun başka neler yapilabilir

yakında kızım 1 yaşına gircek bu sayfayı uzaktan takip ediyodum yaaşrken uygulanan birçok montesori örnegi var zaten bilinçli yaparak uzatabiliyoruz o öğretiyi şimdi bişeyler yapma vakti geldi diye düşünüyorum 1 yaşında neler yapılabilir birlikte birbirimize klavuz olursak daha cok fikir gelir aklımıza 3-4 yaşından sonrası için çok fikrim var ama şuan küçük gleiyo ne yapmalıyım bilmiyorum :)
2-4.5 yaş için ne gıbı etkınlıkler edebılırız çocuklara jagıt kalem boya verdgım zamn dırek ya halı yada duvarlarrı çizerler oyuncaklarıda svmıyrlar ne yapabılırım sızce bılgınız varsa

Merhaba arkadaslar 11aylik bir oglum var ben de montessori calismalarina basladim yavastan.

Anaokulu ogretmeni oldugumdan cok yabamci degilim aslinda.bazi kisiler normal sanat etkinliklerini de mintessoriden sayiyor.
Neyse burayi takipteyim.Cok guzel paylasimlar var :)

Merhabalar
Uzun zaman olmus buraya bakmayali...Biraz sitenin kimsesiz kalip da yalniz basina takiliyo olmam, biraz bilgisayarim bozulup telden girmenin zorlugu, biraz instagrama sarmış olmam, buraya video eklenememesi derken sogumusum kendi kurdugum sitemden...3-4 ay ayri kalmisim burdan ama etkinliklerden hic bir zaman ayri kalmadik.kimi zaman montessori aktiviyesi yaptik kimi zaman evcilik oynadik kimi zaman sanatla hasir nesir olduk ama cogu zaman doga ile icice ogrendik montessori yi...bir arkadas demis ya her etkinligi montessori saniyor anneler; ; montessori zaten hayatin ta kendisi...ve evet artik pek cok sitede -burada dahil- montessori olmasa da cocukla yapilan tum etkinlikler sergilenebiliyor cunku amac keyifli vakit grcirmek...
Simdi telden ekleyebilecegim etkinliklerimize bakayim albumlerimden...

Site degismis sanirim resim yyklemeyi basaramadim suan icin. ..bilen biri varsa anlatsinnnn;)

Oobleck nişasta ve su karışımı bolca nişasta az miktar su ile hazırlanıyor. Renkli olsun derseniz biraz Gıda boyası da koyabilirsiniz. Sıvı gibi görünen hızlı hızlı vurursaniz veya üzerinde birsey gezdirince katı gibi davranir elinize alıp tutmaya kalkarsaniz sividir.
Peki bunu hazirlamak icin verebilecegin olculer var mi arkadasim? Benim oglum 9 aylik. Muhtemelen agzina sokmak isteyecektir ama :) ileride yapabilirim.

Ootblack yaptık çocukların çok hoşuna gıttı ama gıda boyası koyunca gerckten kotu oldu çocukkar her yere siçrattı
Azcık kaldı ızı

Peki bunu hazirlamak icin verebilecegin olculer var mi arkadasim? Benim oglum 9 aylik. Muhtemelen agzina sokmak isteyecektir ama :) ileride yapabilirim.
1/4 olcu kullaniliyor.yani 4 bardak misir nisastasi kullaniyorsaniz bir bardak su katiyorsunuz.ama kivama qore ekleme yapilabilir.durup beklediginde katilasiyor yine su ekleyerek kivami acabilirsiniz...en keyifli oyunlarimizdandi bizimde... temizligi de kolay oluyor.gida boyasi yerine parmak boyasi da kullanabilirsiniz

Buyuk bir rulom vardi; 3 e boldum.daha once merakki minik dergisinin verdigi eslestirme kartlarini kullanip ustune yapistirdim.bas govde ve bacaklari eslestiriyor
IMG_20141102_155431.webp

Ogretmenler gununde babaannemiz icin hazirladigimiz; elisi kagidindan yap
IMG_20141124_095432.webp
ilma cicek...

Back
X