Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kızlar bir de montessori bloglarında hafta hafta etkinlik konuları olyormuş
nasıl takip edicez onları, ya da burdan birbirimize haber verelim
okulda bloglar açılmıyor, meb engellemiş, evde de pek bakamıyorum ben

Çok çok özür dilerim msg ni yeni gördüm. Bilgisayarım arızalı ve netcafden Çınar'ı annemlere bıraktığım için kısıtlı bağlanıyorum atlamışım. Geç oldu ama yine de atlamak istemedim. Bu metod çoklu beyin geliştirme metodu ve montessori ile ilgili değil ama aykırıda değil. Altına isimlerini yazmak veya yazmamak sana kalmış ama ben uyaran vermek adına yazıyorum. Birazda Çınar asetat kalemine saldırmazsa.

Füsfüscüm eline sağlık çok güzel olmuş...
Deryacım oyuncaklar gerçekten çok güzel almak istediklerinde güle güle kullansın teo ....
Ben fazla bir şey almıyorum bu aralar çünkü aynından büyük baya bii oyuncak aldım ben erken almışım alacak şu an az şeyler var ama önce elimdekilerini anlasın sırayla h...bu arada gerçekten bilmiyor yok anlamıyor dmeyin ben kızıma 6 ve 7 aylıkken bazı oyunları 2 ay boyunca gösterip sonrasında aman yapmayacak sıkmayayım bari diye bırakmıştım bu ayın başında hiç göstermeme rağmen kendiliğinden yapmaya başladı bence anlaıyorlar....masal kitabuınıda 6.ayında alıp 7 ve 8.aylarda arada gösteriyordum 1 aydırda kaldırmıştım unutsun diye çünkü ilgilenmiyordu yine bende bu ay sonu çıkardım inanın çok fark var onları hafızaya yerleştirmiş o zmanlar hiç ilgilenömediğini bakmadığını sanıyordum opysa benim meleğim bakmış ve ilk çöıkarmamda tek tek heycanlı bir şekilde onlara bakıp hemen tanıdı....

yarından itibaren konu zıtlıklar ama bloğa ve mail grubuna üye olmanızı tavsiye ederim gerçekten çok şey paylaşıyoruz bu grupta bir de bebeklerle özellikle bebek arabalarıyla sokaklarda yürümenin gezmenin zorluğuyla ilgili bir blok kurduk hep beraber bundan da haberdar olmanızı isterim ne kadar çok olursak o kadar iyi bebekliengelsizhayat sonunu siz getirin artık

Sevgili xeno, cok tesekkur ederim bilgiler ve ilgin icin

Kızlar hep takip ediyorum sizi ama yazmamıştım harikasınız gerçekten füsfüs canım o ipli oyundan bende yaptım kızıma bayıldı her seferinde güldü sonra kendide bana yapmaya çalıştı geometrik şekillerden bende yapacagım dün aldım renkli kartonlarımı kzıım izin verirse bugün yapacagım dün kızıma oyuncak aldık özellikle boncuklu oyuncagına ve kitabına bayıldı.

Bunlarda benim yaptığım geometrik şekiller..yiğitin kurabiye kutusu diye bu şekillerin olduğu bir oyuncağı var..orada yıldız ve kalp olduğu için onlarıda ekledim ben:)

Canım,bizde de hayvan seslerinin çıktığı kitaptan var.yiğitte çok seviyor,bütün gün evde hayvanlar bağırıp duruyor:))ben şekilleri bitirip,ekledim..kelime kartlarım daha bitmedi.onlarda bitsin en kısa zamanda ekliycem..

Bunlarda benim yaptığım geometrik şekiller..yiğitin kurabiye kutusu diye bu şekillerin olduğu bir oyuncağı var..orada yıldız ve kalp olduğu için onlarıda ekledim ben:)

Çok güzel olmuşlar canım bende yapacagım bugün heveslendim valla yıldız kalpte güzel olmuş bende eklerim onlarıda öğrensin kuzucuklar duygu kartlarıda yapmak istiyorum komşunun kızlarından kullanmadıkları kitapları aldım güzel resimler var onlarıda yapıp eklerim

viola eline sağlık çok güzel olmuşlar
gülce oyuncaklarınız çok güzel, çekiçliden biz de sipariş ettik hala gelmedi
şu boncukludan bulamadım ya, e-bebekte de fiyatı piyasaya göre yüksek olmazsa alıcam artık ordan, sen ne kadara aldın

Canım,fotoğraf ekleme konusundaki yardımların için ayrıca çok teşekkür ederim..bu çekiçliden bende istiyorum,nerden sipariş verdiniz..

Canım biz çekiçliyi İkeadan aldık boncukludanda vardı ama çok kocamandı evde koyacak yer yok valla çok büyük çekiçliyi 17.90 liraya boncukluyuda toyzz shoptan 12.50 liraya aldık.ikeada boncuklu 24.90 dı yanlış hatırlamıyorsam ama dediğim gibi bizimkinin 3 katı nerdeyse

Arkadaşlar bu yöntemi kendimce bende uygulamaya çalıştım, kesinlikle çok faydalı. Oğlum 4,5 yaşında ve okumayı biliyor ayrıca tek haneli rakamlarla toplama çıkarma yapabiliyor. Başarısız olduğum konu derli toplu olmak, belli bi alanda oynamasını sağlamak oldu. Bu konu aramızda hala bir çatışma. Çocuklarınızla çiçek dikmeyi deneyin birde benim oğlumun çok hoşuna gidiyor

gülce biz yelkenoyuncak adlı bir internet sitesinden aldık
bu arada ben çocukların pek erken okuması işlem yapması taraftarı değilim
gerçi bazı çocuklar öğreten olmasa da kapıyorlar bir şekilde
ama ben okula gidince öğrensin istiyorum, sonra çok sıkıntı oluyor
okuldan önce de mümkün olduğunca sosyal becerileri gelişsin istiyorum, akademik bilgilere de aşinalık olsun yeter
yanlış mı düşünüyorum sizce

Bu konuda benimde tereddütlerim oldu ve üniversteden bi prof. a sorduk. Okumasının zararı olmadığını ama yazmayı öğretmememizi söyledi. Gerçi okusun diyede bi çaba sarf etmiş değiliz. Ama şu harflerle ilgili oyuncaklardan çok vardı evimizde bu ne diye sordukçada söylüyorduk. Ve hiç bir çabamız olmamasına ragmen basit şeyleride yazıyor hatta cümle yazıyor.
Montessori eğitimi hakkında kitaplar okudum ve orada okuma yazma öğrenmek için en iyi yaşın 4-5 yaş olduğu yazıyordu. bu dönemde 7 yaşından çok daha kolay öğrenirmiş.
Yine başka bir kitapta bebekken daha iyi öğrenir yazıyordu.
Ama bizim ülkemiz şartlarına bakarsanız, diğer çocuklarla beraber öğrenmesi tabiiki psikolojik açıdan daha iyi olcaktır

Önce öğrenipte başı göye ermicek sonuçta

viola, şekiller güzel olmuş kalp ve yıldızda değişiklik katmış
gülce oyuncaklar çok güzeller bende en kısa zamanda alacağım.
füsfüs erken öğrenmemesi gerektiğine bende katılıyorum çünkü ben biraz erken öğrendim ve sınıfta acaip canım sıkılıyordu
yurt dışında 4-5 yaşında okuma yazma öğretiliyor ama ülkemizdeki sistem 7 yaşında başlıyor. bakarsınız yakında o da değişir.

füsfüs boncukludan burda kipada da var ama tabiii orda yoktur
samsuna falan gitme şansınız olmuyormu int. biraz fazla olabiliyor fiyatlar

çok basit bir oyuncak tarif edeyim bende size
kibrit kutusu veya ona bnzer bir kutu içne zincir koyuyoruz açmasını ve zinciri çıkarmasını gösteriyorsunuz çok meraklı oldukları için ilgisini şekiyor
iki koli oyuncak yerine bir haftadır bunla oynuyor benim kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…