Pilav Tarifleri Mor Pilav

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.779
182
688
İzmir
Bir Karadeniz yemeğidir ve adı gibi mordur smile...

Bu pilavın en güzel yanı, renginin muhteşem olması ve göze hitap etmesi. Misafirlerimiz mosmor pilavı görünce önce şaşırıyorlar, ancak durumu izah edince pilavlarını afiyetle yiyorlar . Umarım sizler de bu ilginç pilavı dener ve keyifle yersiniz.

Salatalarda sıkça kullanılan mor lahanayı güzelce yıkayın. Ortadan ikiye kesip, içerisindeki acımsı tadı olan beyaz kökü kesip atın. Mor lahananın dilerseniz tamamını, dilerseniz yarısını doğrayın (Salata için doğradığınızdan daha irice doğrayabilirsiniz). Doğranmış mor lahanayı, yeteri kadar su ile haşlayın. Haşlama sonunda lahanalar yumuşamış ve suya rengini vermiş olmalıdır.

Mor Lahana
2 su b. pirinç
Tuz, sıvı yağ, su

Bu aşamadan sonrası bildiğimiz pilav tarifidir. Herkesin pilav pişirme usulü farklı olabilir ama ben kendi bildiğim tarifi veriyorum sizlere. Önceden ıslatılmış ve nişastası yıkanarak giderilmiş olan pirinci, kafi miktarda sıvı yağ ile kavurun. Haşladığınız mor lahananın suyunu tencereye verin. Buradaki pirinç-su ölçüsü 1'e-1,5'tur. Tuzunu ekleyin. İsterseniz pişmekte olan pilava, haşlanmış mor lahana tanelerini de ekleyebilirsiniz. Pilav tenceresinin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Eklentiler

• $HAVUCLU.PILAV.webp
    $HAVUCLU.PILAV.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 244
Bu aşamadan sonrası bildiğimiz pilav tarifidir. Herkesin pilav pişirme usulü farklı olabilir ama ben kendi bildiğim tarifi veriyorum sizlere. Önceden ıslatılmış ve nişastası yıkanarak giderilmiş olan pirinci, kafi miktarda sıvı yağ ile kavurun. Haşladığınız mor lahananın suyunu tencereye verin. Buradaki pirinç-su ölçüsü 1'e-1,5'tur. Tuzunu ekleyin. İsterseniz pişmekte olan pilava, haşlanmış mor lahana tanelerini de ekleyebilirsiniz. Pilav tenceresinin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

tadındaki değişiklik nasıl?tuhaf bi tadı olmuyo değilmi?

tadındaki değişiklik nasıl?tuhaf bi tadı olmuyo değilmi?
yok öyle ağzını burkacak bir tad olmuyor
ben tavuk suyu tableti koyuyorum belkide onun yoğun tadından anlaşılmıyor lahana tadı
ama görünütüsü bile insanı çok cezbediyor:27:
bu arada resim bana ait değil nette havuçlu olan bir tarifinkini aldım koydum
kısa zamanda kendiminkinide eklerim

Görüntü harika, umarım tadı da güzeldir, deneyeceğim.
Teşekkürler paylaştığınız için...

Back
X