Komsularım moral bozmuyor sen fazla sessiz ve naıfsın.
Cocugun olmuyor doktorlara gidiyorsun sonra diyen komsuya hayatının sokunu yasatırdım ben. Ozelımı agzına aldıgı ıcın, Cocugum olmadigi ıcın degıl.
Bır daha cocuk derken on kere dusunmek zorunda kalırdı kı, baris cagrıs hayatta sevmem konusarak anlasma taraftarıyım hep.
Ama karsımdaki ınsan konusmaktan anlamayacaksa, anladıgı dile de varım. Pısmam.
Bır kere 'seni pazara cıkarıcaz' gıbı bir cumleye maruz kalmistim. Ne demek oldugunu da bilmiyorum. Ama anneme sorup ogrendım. Meger eskiden kısır hayvanları pazara cıkarıp satarlarmıs. Bunu duydugum da, hıc ıncınmedim. Ama bu derece kotu olmalarından rahatsız olup evime davet ettim o gun orda olan herkesi bu arada hıcbırı komsu degıldı oradakilerin.
Sonra da bırak bana böyle cumle kurmayı, kimseye kurmadıklarına emınım. Evimin kapısından dilenciyi kovmam ama bunları kovmaktan beter ettim. Zaten beter etmek ıcın davet ettim, hem beter olsunlar hem bir daha yuzyuze bakmayalım diye yaptım.
Herkes haddını bilecek. Kımsenın kimseyı incitmeye hakkı yok. Sessiz durma sende. İnsanlıktan anlamadıkları asıkar. Anladıkları dilden Konus. İnan korkarlar. Böyle tipler aslında korkak oluyor.