Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şaka mısınız ? Trol mü ?
İnsanlar aylarca yıllarca çocuk için uğraşıyor. Gebe kalmaya çalışıyor. Ama olmuyor
gidin bir zahmet şükür namazı kılın neymiş benimseyemiyormuş istemsizce üzülmüş. HasbinAllaahhh

Benim karnımda ki erkek, isterseniz bunu size vereyim siz karnınızdakini bana verin.
Başına gelmeyen anlayamaz demişsiniz. Sizin bulunduğunuz durumun nesini anlamamamızı bekliyorsunuz pardon da ?
Tüp bebek, aşılama bilmem ne insanlar neler ile uğraşıyor siz 1 kız 1 erkek derdindesiniz. Demek ki erkek çocuk sizin için hayırlı değilmiş,olmaması gerekiyormuş biraz da böyle düşünün.
Mutlu değilmiş peh, eminim karnında ki çocukta senden mutlu değildir şuan.

Pes.

Ceza almalık konu gibi konu..

Aşırı saçmalamışsınız ya. Günahtır, ayıptır, yazıktır..
O benimseyemediğiniz kız evlatla sınanmazsınız inşallah.

Geçen hafta ateşler içinde yattı yavrum. Nereye gideceğimizi şaşırdık. Halsizlikten hep yattı. Hastalığın seyrindenmiş. Ama kan değerleri çok düşükmüş. Onu bile dert ediyorum kendime. Dua ediyorum inşallah ilaç yükseltir diye..

Millete erkek çocuk havası atma derdine böyle bağnazca şeyler düşünülebilir mi?

Şûrâ Suresi - 49-50 . Ayet Tefsiri

49- Göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir. O dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları bahşeder, dilediğine de erkek çocukları bahşeder.
50- Yahut erkek ve kız çocuklarını birlikte verir. Dilediğini de çocuksuz bırakır. Şüphesiz O her şeyi bilir, her şeye gücü yeter.
Sukur bende ikiside var oglum 1yasina girio kizlarim 3.Kizlarim bu yaslarinda ustume titriolar moralim bozuk olsun aglayayim annee gectii tamammm der sarilirlar.Onlarin merhametleri sasirilacak derecede.Ogluma gelince sevmesi bile tekme tokat sac bas yolma simdi bile biliom kim bana merhamet eder dayanak olur 😅

7 yaşında bir kızım var.yurt dışında yaşıyorum..daha önce düşük yaptım hemen sonra suan..ikinciye hamileyim ve onunda kız olduğunu öğrendim bugün..ama hep hayalimdi bir kız Bir erkek çocuk sahibi olup ikisininde tatmak daha da düşünmemek..özellikle bu ikinci için çok dua ettim hamile kalmadan önce bile birde sağlıklı hayırlı oğlumuz olsun dedim..kızımda çok istedi ..minik erkek bebekler ona hep çok sevimli gelmişti ve banada üstelik eşimde heves ediyordu.eltim yeni doğum yaptı bir kızı vardı şimdi oğlu oldu nasıl tatli ...ve bu yabancı memlekette eşim vardiyali çalıştığından oğlum büyüdükçe bize güç olur diye düşünmüştüm..doktor kız deyince istemsizce üzüldüm..eve geldim daha bi içime kapandım ağlıyorum sürekli..onu benimseyemiyorum bir türlü..biliyorum çok yanlış ama insanın elinde olmuyor başına gelmeyen anlayamaz..bide çevre faktörü var..herkes sorup duruyodu cinsiyeti bu da erkek olur ins erkeği tutturursun ins bu sefer diye yorumlar..şimdi hepsine kız diyecegim..erkek demeyi çok isterdim..hep ileriyi düşünüyorum ben iki kızla ne yapicam..kız çocukları yetiştirmesi çok özel herkesten sakınmak gerek malum etraf kötü ..simdi ikinci kıza nasıl yeticem..ya çok tuhaf şeyler hissediyorum ve asla mutlu değilim..hayalimdeki mavi giysiler birden gitti ..şimdi ilk kızımın giysilerini yeniden hazirlaya acagim nasipse tabi...heves sıfır bende ..böyle hamilelikmi olur..Allah çocuğu olmayan herkese çifter çifter versin ..
Ben burda saçma sapan fazla tepkilere hep karşı olmuşumdur ama kusura bakmayin sizi asla anlayışla karşılamayacağım..İçimden size aldırın demek bile geliyor...Bu nasıl zihniyet aman tanrım ya..Yazık günah karnınızdaki bebeğe..Bide etrafa nasıl söylücem diye düşünmek...Okuduğuma inanamadım..Pes diyorum dahada çok şey söylemek isterdim söylemicem hamilesiniz...

4 kız kardeşiz hiç erkek yok, rahmetli annem hep şükrederdi,babam da öyle 😍
Ben 7 yıldır hamile kalmaya uğraşıyorum ama olmuyor belki de nasipte yok🤷
ama siz de farkındasınız ki nankörlük ediyorsunuz
Kız evlat berekettir arkadaşım😍 kız çocuklarıyla ilgili çok çok güzel hadisi şerifler var hepsini bir bir okumanı tavsiye ederim,rabbim ne verirse hayırlısını verir boşa üzülme sağlıklı hayırlı evlat olsun diye dua et

Çok büyük mucize!! biri bana şimdi hamilesin dese başım secdeden kalmaz şükrederim çocuk hasreti çok zor şimdi sen kalkmış kız ve benimseyemiyorum eltim erkek doğuruyo ben insanlara ne dicem diyosun benim sınavım da böyle düşünen insanlarla galiba

Karnındakinin sağlıklı doğacagının bir garantisi yok biliyorsun değil mi ? İnsan Allah'tan korkar böyle dusunmeye.
Gerçekten karnındaki bebeğe de,7 yaşındaki kızına da çok üzüldüm,böyle bir zihniyetle büyüyecekler,erkek kuzenler içinde ezik ve geri planda yetiştirilecekler.Onlarin arkalarında kapi gibi duran anneleri de olmayacak.Çunku simdiden nasıl söylerim derdinde...

Hele ufacık erkek bebekten bizi koruyacak diye medet ummak o kadar komik ve acizce ki...

şuan iş yerinde olmasam inan ki ağlayabilirim bana o kadar dokundu ki şu konunuz. ben 2.5 yıldır anne olmaya çalışıyorum sayısız ilaç içtim, alternatif tıptan sayısız kür denedim ve bir tedavi sürecine gireceğim şu 1 ayda. ben sabahtan beri olmayan çocuğuma ceket - yelek beğenip anneme gönderiyorum bu nasıl bir çaresizlik anlayabiliyor musunuz? yani hamilesiniz çokta kırmak istemiyorum ama yaptığınız çok büyük nankörlük değil mi?

Tövbe yarabbim iki oğlum var bende ikinci çocuğumu kız olsun istedim ama doktor erkek.deyince de hiç üzülmedim evlat bu ya sağlıkli olsun da allah bahtini güzel etsin diye dua etmiyosunuz erkek olsun diye dua ediyosunuz ne diyeyim bilemedim

Kiz evlat da erkek evlat da cok kiymetlidir. Bir kizim var on erkege degismem. Erkek evladi olan da on kiza degismez. Kiz erkek olarak bakmayin o sizin evladiniz, size emanet. Bir insana annesi sahip cikmazsa kimse sahip cikmaz. Basinizi kaldirin kizim olacak cok mutluyum Rabbim bana boyle bir nimet verdi cok sukur deyin soranlara.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X