Moralim bozuk :(...

Tabiki de zodyak2411, post: 47378674, member: 767527"]Tmm. Kendimi kötü hissetmeme gerek yok yani.[/QUOTE]
Tabikide yarın kardeşi olacak onla bilekavga edecekler:)
Çocuk sonuçta sen geriden takip et uyarımı yap.

Yapma etme dedi ama çokta ciddi bir uyarı göremedim ben. Sizce bu beni kötü bir anne yapar mı?

Tabii ki hayır ne demek kötü anne ki zaten kötü anne tanımı bence çok farklı. Yoksa çocuk kavgasından koruyamadık yada vb durumlar yüzünden kötü anne olamayız

Slm hanımlar,

Bugün günümüz vardı. Komşumun 4 yaşında bir kızı var. Benim oğlum 2 yaşında.

Bu kız çok şımarık. Tek çocuk ve tüm ilgili üstünde. Oğlumla ilk karşılaşmalarında bir başka komşumdaydık. Annesi bu kızı bu komşumuza bırakmış. Anlık bir boşlukta oğluma bağırdı ben çocuğumun ağlama sesine yanlarına koştum. Annesi yanında olmayınca birşey diyemedim. Ama çok üzüldüm.

Bugün bendeydik. Evde 10 kişi var. Sürekli çocukların yanlarına gidip yoklamaya çalıştım. İki arada bir derede oğlumun ağlama sesine odaya koştum. Ne göreyim, çocuk yere kapaklanmış.

Diğer bir kız çocuğu bu kızın çocuğumu ittiğini söyledi. Evimde misafir oldukları için çocuğu sadece uyarabildim.

Kızım yapma böyle şeyler dedim ama canım çok yanıyor. Oğlumu koruyamadığımı ve kötü bir anne olduğumu hissediyorum.

Bu insanlarla bir daha görüşmeme kararı aldım.

Abartıyor muyum sizce :KK43:?
Çocuklar oynadığında böyle şeyler olabilir normal bence.ne kadar engellemek isteseniz de onlar birbirine bağıracak itip kakacaklar birbirlerini.annelerine iş düşüyor bunların bnce.ilgisiz anneleri varsa sorun onlarda çocuk adı üstünde ona ne kadar yapma etme desen de yapar

Koltuktan düştü ama :KK43:.
Çocuk onlar, zarar verici birşey olmadığı sürece çocuklar arasında itişmede olur kavga gürültü de, anneliğinizi sorgulayıp kendinizi kötü anne ilan etmenizi gerektirecek birşey göremedim ben.

4 yasındaki çocuğun annesi size kabahati olduğunda bağırabilirsin demiş, siz müdahale ettiğinizde o benim çocuğum benim çocuğuma kimse karışamaz dememiş, çocuğuna dönüp bir daha yapma demiş, sizse sözlerini samimi bulmuyorsunuz, o da çocuk kadın çocuğunu dövemezdi ya, ki size kızma, bağırma izni vermiş.

Oğlunuz hayatı boyunca düşecekte, kavgada edecek, yeri geldiğinde bağırıp iten yeri geldiğinde bağırılıp itilen olacak.
Her çocuk yaşadı bunu, çocuklar böyle büyür, her bağıran, her itenden soyutlarsanız özgüvensiz bir çocuk olur.
Çok büyük bir problem olmadıkça, yavrunuz düştüğünde Allah korusun kötü bir sonuç yaşanmadıkça bırakın oynasın arkadaşlarıyla, böyle böyle sosyalleşmeyi, haklı olduğunda kendini savunmayı, kendini korumayı, arkadaş seçmeyi öğrenecektir.
Bugün küçük yarın okul çağına geldiğinde bir arkadaşı itip düşse okuldan alacak haliniz yok, zaten alsanızda her okulda biri çıkacaktır mutlaka karşısına.
Siz elbette yavrunuzu koruyup kollayın lakin bu gibi ufak tefek konuları da büyütüp anneliğinizi sorgulamayın, bizler küçükken kafamıza dikiş bile atılıyordu, annelerimiz kötü bir anne değildi değil mi?
Çocuklar düşe kalka büyür, kendinizi yargılayıp durmayın;)

Çocuk onlar, zarar verici birşey olmadığı sürece çocuklar arasında itişmede olur kavga gürültü de, anneliğinizi sorgulayıp kendinizi kötü anne ilan etmenizi gerektirecek birşey göremedim ben.

4 yasındaki çocuğun annesi size kabahati olduğunda bağırabilirsin demiş, siz müdahale ettiğinizde o benim çocuğum benim çocuğuma kimse karışamaz dememiş, çocuğuna dönüp bir daha yapma demiş, sizse sözlerini samimi bulmuyorsunuz, o da çocuk kadın çocuğunu dövemezdi ya, ki size kızma, bağırma izni vermiş.

Oğlunuz hayatı boyunca düşecekte, kavgada edecek, yeri geldiğinde bağırıp iten yeri geldiğinde bağırılıp itilen olacak.
Her çocuk yaşadı bunu, çocuklar böyle büyür, her bağıran, her itenden soyutlarsanız özgüvensiz bir çocuk olur.
Çok büyük bir problem olmadıkça, yavrunuz düştüğünde Allah korusun kötü bir sonuç yaşanmadıkça bırakın oynasın arkadaşlarıyla, böyle böyle sosyalleşmeyi, haklı olduğunda kendini savunmayı, kendini korumayı, arkadaş seçmeyi öğrenecektir.
Bugün küçük yarın okul çağına geldiğinde bir arkadaşı itip düşse okuldan alacak haliniz yok, zaten alsanızda her okulda biri çıkacaktır mutlaka karşısına.
Siz elbette yavrunuzu koruyup kollayın lakin bu gibi ufak tefek konuları da büyütüp anneliğinizi sorgulamayın, bizler küçükken kafamıza dikiş bile atılıyordu, annelerimiz kötü bir anne değildi değil mi?
Çocuklar düşe kalka büyür, kendinizi yargılayıp durmayın:KK66:
Teşekkür ederim. Olayın üzerinden zaman geçince içim soğudu. Haklısınız. Böyle böyle büyüyecek.

Çocuklar oynadığında böyle şeyler olabilir normal bence.ne kadar engellemek isteseniz de onlar birbirine bağıracak itip kakacaklar birbirlerini.annelerine iş düşüyor bunların bnce.ilgisiz anneleri varsa sorun onlarda çocuk adı üstünde ona ne kadar yapma etme desen de yapar
Haklısınız. İlk evladım. Zamanla alışırım böyle şeylere.

Back
X