moralim çok bozuk bebeğimin gelişimi ile ilgili lütfen fikir verin

moonlight_10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
278
25
118
bugün kontrole gittim 37+0 dayım 21 ekimde son adet tarihime göre doğum gözüküyor .kilosu ve baş çevresi geri demişti 3 hafta önceki kontrolümde.kilosu 2kiloydu.şimdi 2650 olmuş 3 haftada ama baş çevresi 2 hafta düşük dedi diğer değerleri iyi dedi tek başına bunun bi anlamı pek yok dedi ama içimi rahatlatacak pek bişey de demedi.resmen yıkıldım neden böyle diye.1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı.nası dayanıcam benimle aynı durumu yaşayan oldumu

canım doktorun problem olmadığını söylemiş zaten... bence minyon bir bebektir o yüzden öyle çıkıyordur :teselli: sakın canını sıkıpta meleğini de üzme annesi...

Canım benim de 1 ay önce doktorum kızımın kafasının haftasına göre küçük 2 hafta geride olduğunu söyleyip içime kurt düşürmüştü..o pek önemsiyomuş gibi görünmedi,eşimin kafasını gösterip babasına benzicek dedi..ama ben mahfoldum tabi..hemen başka bi dokora gittim

o doktor ölçümlerde milimlik bi kayma ,sonucu değiştirebilir dedi..haftasıyla uyumlu dedi rahatlattı beni..bi de bebeğin duruşu da etkiliyo sanırım..kendi doktorum ölçerken kızım çapraz duruyodu,farklı doktora görünmeye gittiğimde baş aşağı dönmüştü,belki de ölçümleri kızımın duruşu etkiledi bilemiyorum...

bence 1 hafta bekleme başka bi kadın doğumcu daha yapsın ölçümleri..inşallah bebeğin duruşundan kaynaklanıyordur..hemen moralini bozma

hatırladım canım bana da aynı şeyi söylemişti kendi doktorum,diğer ölçümler iyiyse,tek başına kafa ölçümünün bir anlamı yokmuş..biz biraz endişeli olduğumuzdan korkuyoruz hemen..bence rahat ol..ama farklı bi doktora da görün derim canım..için rahatlar en azından..

canım doktorun problem olmadığını söylemiş zaten... bence minyon bir bebektir o yüzden öyle çıkıyordur :teselli: sakın canını sıkıpta meleğini de üzme annesi...

doktor bekleyecez şuan sorun olsada yapacak bişey yok dedi kafamı daha yeni toparlıyorum küçük olmasının normal olmadığını ama tek başına da pek bişey ifade etmediğini söyledi yani net bişey demedi bi daha ki kontrole kadar bekleyecez dedi nolur yavruma bişey olmasın bugün kontrol çıkışı odasına bakacaktık eşimle moral bozukluğundan bakmadık bile daha

canım bence minyon bi bebiş olacakkk....canını sıkıp kendinide bebişinide üzme....allahın izniyle sağlıkla kucağına alacaksın bebişini.....

Canını sıkma. Bizimde baş çevresi geriden gelirdi.
Şimdi çok akıllı bir fıstığım var.
Tek başına bunun bir önemi yok! Bak doktorunda söylemiş.
Maşallah kilo alıyor sağlıklı çocuk kilo alır.O kadar herşeyi kafana takma:1hug:

sağolun arkadaşlar destekleriniz için daha yatak almadım şekerlerini bile elleyemiyorum sağlıkla doğsun yawrum inşallah.doktor bana şimdi bişey çıksa doğurmayacak mısın dedi.zoruma gitti tabiki doğurucam dedim.bende bişey çıkmasın diye dua ediyorum.ama dünden beri daha iyiyim

sağolun arkadaşlar destekleriniz için daha yatak almadım şekerlerini bile elleyemiyorum sağlıkla doğsun yawrum inşallah.doktor bana şimdi bişey çıksa doğurmayacak mısın dedi.zoruma gitti tabiki doğurucam dedim.bende bişey çıkmasın diye dua ediyorum.ama dünden beri daha iyiyim

Seni çok iyi anlıyorum. İnsanı içini yer bitirir birşey.
Ben de amniyosentez sonucunu beklerken böyleydim. Doktor hiç istemedi as yapmayı.
birşey çıkarsa doğurmayacak mısın dedi. Eğer böyle karar verirsen ben yapmam demişti.
Geçti bitti. Sende şimdi eksiklerini tamamla aklına kötü şeyler getirme...

benim bebeğin kafa ölçümüde iki hafta büyük çıkıyor ama doktor bana anormal bir durum vara falan demedi herşey çokiyi dedi. bu kafa ölçümünden bişey anlamıyorum bebeğin haftası ile uyumlu mu olması gerekiyor.

bugün kontrole gittim 37+0 dayım 21 ekimde son adet tarihime göre doğum gözüküyor .kilosu ve baş çevresi geri demişti 3 hafta önceki kontrolümde.kilosu 2kiloydu.şimdi 2650 olmuş 3 haftada ama baş çevresi 2 hafta düşük dedi diğer değerleri iyi dedi tek başına bunun bi anlamı pek yok dedi ama içimi rahatlatacak pek bişey de demedi.resmen yıkıldım neden böyle diye.1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı.nası dayanıcam benimle aynı durumu yaşayan oldumu

canım rahat ol bende de aynı durum vardıç.. ben de inanılmaz tedirgin oldum hatta gelişim gereiliği olabilirmi dedim... çok rahatlatıcı konuşmadı. bu bi belirti olabiliri tabi dedi. dün gene gittim baş çapına göre 2 hafta falan geride... dün gene sordum gelişim geriliği olabilirmi diye. sağlıklı gözüküyo dedi, gelişim geriliğinde etkilenen en son organ beyin dolayısıyla da kafanın küçük oluşu gelişim geriliği açısından en son etkilenecek organ dedi... ama ben gene de rahat edemedim.. renkli ultrasona gönderdi kan akışına falan bakılsın dedi... onun sonucu da normal çıktı.. zaten gelişme geriliği olduğunda bebeği doğurtuyolarmış... ki öyle olsa bile seninkide 37. haftasını doldurmuş merak etme... gelişme geriliği dedikleri şey bebekte kalıcı hasar bırakabilen bişey değilmiş ben ondan korkuyodum dopduğunda da sakat falan olacak diye.... ama sadece bebeğin anne karnında yeterli beslenememesiymiş. seninde bu tür korkuların olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum... içini ferah tut... bişey olsa doktorlar zaten sorumluluk almak istemediği için hemen her ihtimali söylüyolar

benim bebeğin kafa ölçümüde iki hafta büyük çıkıyor ama doktor bana anormal bir durum vara falan demedi herşey çokiyi dedi. bu kafa ölçümünden bişey anlamıyorum bebeğin haftası ile uyumlu mu olması gerekiyor.

26. haftadan itibaren yapılan kafa ölçümleri bebeğin haftasıyla ilgili sağlıklı bilgi vermemekte olup sadece bebeğin iri yada minyon doğacağını belirliyormuş... nilimin kafa çağpı küçük çıkınca panik yapıp eski doktorumu aradığımda bana bunu söyledi... soya çekimle alakalı olabilir yani...

26. haftadan itibaren yapılan kafa ölçümleri bebeğin haftasıyla ilgili sağlıklı bilgi vermemekte olup sadece bebeğin iri yada minyon doğacağını belirliyormuş... nilimin kafa çağpı küçük çıkınca panik yapıp eski doktorumu aradığımda bana bunu söyledi... soya çekimle alakalı olabilir yani...

inşallah öyle olur sanırım bebeğimin baş çevresi 31 yada 32 cm dedi doktor doğduğunda 34-36 olması gerekiyormuş şuanb sanırım 2 cm gerimiş mikrosefali olmasından korkuyorum

Benimde 1 yada 2 hafta büyük çıkıo baş ölçümü,göbek çevreside küçük çıkıodu fakat doktorum bunun önemsiz olduğunu,femur kemik ve göbek çevresi ölçümünün daha önemli olduğunu söyledi.Ben çok üzülmüştüm bir gün içinde 3 tane doktora gittim sırf bu yüzden.Bir tanesi ultrasondaki değerlerin ultrasonun üretildiği ülkedeki insanların genetik özelliklerini baz alarak yapıldığını yani Türk malı olmadıkları için bunun bizim için can sıkacak bir durum olmadığını söyledi.Ayrıca cihazdan cihaza değişim gösterebilio bu değerler ,o yüsden üzülme sıkma canını,doktoruna güven ;)

Benimde 1 yada 2 hafta büyük çıkıo baş ölçümü,göbek çevreside küçük çıkıodu fakat doktorum bunun önemsiz olduğunu,femur kemik ve göbek çevresi ölçümünün daha önemli olduğunu söyledi.Ben çok üzülmüştüm bir gün içinde 3 tane doktora gittim sırf bu yüzden.Bir tanesi ultrasondaki değerlerin ultrasonun üretildiği ülkedeki insanların genetik özelliklerini baz alarak yapıldığını yani Türk malı olmadıkları için bunun bizim için can sıkacak bir durum olmadığını söyledi.Ayrıca cihazdan cihaza değişim gösterebilio bu değerler ,o yüsden üzülme sıkma canını,doktoruna güven ;)

dediğin şey dün başıma geldi canım..kendi doktorum 3 haftadır ultrasona sokmuyodu,sadece nst ye bakıp gönderiyodu..içim rahat etmedi dün farklı bi doktora gittim ben de..37+6 da bebeğimin kafası 36+0 çıkıyodu..sordum..ultrason cihazı ABD den gelmiş ve Türk bebekleriyle arada %10 luk bi hata payı olabiliyo dedi..mesela kilosunu 2900 gr olarak ölçtüğü bir bebek, 3040 gr. doğmuş..

Allah a emanet yavrularımız inşallah sağ salim ,,kazasız belasız, arıazasız gelsinler:Saruboceq::Saruboceq:

canım endişelenme minyon bebektir o yüzden öyledir. önemli olan karın çapının gelişimi. kemik yapısı biraz narin bir bebektir sıkma canını yavrunu da üzme bişey yok bunda..

dr. kötü bir durum olsa muhakkak söylerdi..hiç canını sıkma..içini ferah tut..

rastgele konuya bakarken gördüm 4 yıl önce açmıştım bu konuyu o günleri tekrar vyaşadm
.4 yaşındabi oğlum var çok fırlama bi sorun çıkmadı.doğumdan sonra doktor d vitaminin arttırdı.şuan da iri bi çocuk değil.insan hamileyken neler düşünüyor.Allah herkesin evladına sağlık versin. şimdi 2014 nisan annesi olcam:)

Back
X