- 11 Şubat 2009
- 278
- 25
- 118
- Konu Sahibi moonlight_10
-
canım doktorun problem olmadığını söylemiş zaten... bence minyon bir bebektir o yüzden öyle çıkıyordur :teselli: sakın canını sıkıpta meleğini de üzme annesi...
sağolun arkadaşlar destekleriniz için daha yatak almadım şekerlerini bile elleyemiyorum sağlıkla doğsun yawrum inşallah.doktor bana şimdi bişey çıksa doğurmayacak mısın dedi.zoruma gitti tabiki doğurucam dedim.bende bişey çıkmasın diye dua ediyorum.ama dünden beri daha iyiyim
bugün kontrole gittim 37+0 dayım 21 ekimde son adet tarihime göre doğum gözüküyor .kilosu ve baş çevresi geri demişti 3 hafta önceki kontrolümde.kilosu 2kiloydu.şimdi 2650 olmuş 3 haftada ama baş çevresi 2 hafta düşük dedi diğer değerleri iyi dedi tek başına bunun bi anlamı pek yok dedi ama içimi rahatlatacak pek bişey de demedi.resmen yıkıldım neden böyle diye.1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı.nası dayanıcam benimle aynı durumu yaşayan oldumu
benim bebeğin kafa ölçümüde iki hafta büyük çıkıyor ama doktor bana anormal bir durum vara falan demedi herşey çokiyi dedi. bu kafa ölçümünden bişey anlamıyorum bebeğin haftası ile uyumlu mu olması gerekiyor.
26. haftadan itibaren yapılan kafa ölçümleri bebeğin haftasıyla ilgili sağlıklı bilgi vermemekte olup sadece bebeğin iri yada minyon doğacağını belirliyormuş... nilimin kafa çağpı küçük çıkınca panik yapıp eski doktorumu aradığımda bana bunu söyledi... soya çekimle alakalı olabilir yani...
Benimde 1 yada 2 hafta büyük çıkıo baş ölçümü,göbek çevreside küçük çıkıodu fakat doktorum bunun önemsiz olduğunu,femur kemik ve göbek çevresi ölçümünün daha önemli olduğunu söyledi.Ben çok üzülmüştüm bir gün içinde 3 tane doktora gittim sırf bu yüzden.Bir tanesi ultrasondaki değerlerin ultrasonun üretildiği ülkedeki insanların genetik özelliklerini baz alarak yapıldığını yani Türk malı olmadıkları için bunun bizim için can sıkacak bir durum olmadığını söyledi.Ayrıca cihazdan cihaza değişim gösterebilio bu değerler ,o yüsden üzülme sıkma canını,doktoruna güven
dr. kötü bir durum olsa muhakkak söylerdi..hiç canını sıkma..içini ferah tut..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?