Moralim çok bozuk :( bir tutam saç

happiness s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2019
493
1.067
113
Uzun süredir çalışıyorum. Stresli bir iş hayatım var bir süredir duştan çıktıktan sonra saçımı taradığımda tutam tutam saç oluyordu . Ama geçici diye önemsemiyordum. Sonra evde çalışmaya geçince kendime ayıracak azıcık daha fazla vaktim oldu. Bu sefer saçımı tararken ilk kez fark ettim ki benim azıcık saçım kalmış. Ama cidden bir tutan. Zaten hep ince saçım olduğundan ve hep toplayıp geçtiğimden birde asırı yoğun olduğumdan hiç farketmemişim. Azıcık saçım kaldığını farkedince hemen zeytinyağı sürmeye başladım ama yok elimi her saçıma atısımda ellerimde saçlarım kalıyor. Saç diplerimde aşırı kuru.diplerimi inceledim küçük saç da yok çıkan. Devlet hastanesinden randevu alınmıyor virüs nedeniyle özele gideceğim. Ama gerçekten moralim aşırıııı bozuk. Takmayayım kafama diyorum tedavi falan geçer belki. Ama duramıyorum takmadan elime dökülüp duruyor :((

Zeytinyağı asitli bişey o yüzden sürme iyi gelmeyebilir.
Çinko vs değerlerine bakılır
Erkek tipi dökülme ise ona pek bişey yapılamıyor. Ama vitamin eksikliği falansa çözümü olur.
Tatlı badem yağı kirpik ve kaş uzatmada kullanılıyor belki saça da yarayabilir araştırın geçmiş olsun

Demiriniz, B12'niz, D vitamininiz eksik olabilir.
Stresten olabilir.
Birkaç gün üst üste yıkamazsanız veya taramazsanız duşta bir anda dökülüyor, size öyle geliyor olabilir.

Veya saç yapınız böyledir,kökleri zayıftır. Güçlendirici serumlar oluyor eczanelerde vs. Ama önce dermatoloğa gidin sebebini öğrenin. Saç dökülme geçmişiniz var mı bir anda mı oldu böyle?

Not: Yağları ( zeytinyağı, h.cevizi yağı vs) çok saç düplerine sürmeyin bence. Arındırayım derken daha çok saçı yıpratıyoruz

Demiriniz, B12'niz, D vitamininiz eksik olabilir.
Stresten olabilir.
Birkaç gün üst üste yıkamazsanız veya taramazsanız duşta bir anda dökülüyor, size öyle geliyor olabilir.

Veya saç yapınız böyledir,kökleri zayıftır. Güçlendirici serumlar oluyor eczanelerde vs. Ama önce dermatoloğa gidin sebebini öğrenin. Saç dökülme geçmişiniz var mı bir anda mı oldu böyle?

Not: Yağları ( zeytinyağı, h.cevizi yağı vs) çok saç düplerine sürmeyin bence. Arındırayım derken daha çok saçı yıpratıyoruz
Geçmişte böyle bir problemim yok. Bir kaç aydır dökülüyordu. Ama mevsimseldir vs. Geçicidir diye önemsemiyordum. Önemsememeye önemsemeye azıcık saçım kalmış. Bir kaç ay önce baska bir şey için yaptırdığım kan tahlillerimde vitaminlerimde falan sorun çıkmamıştı. Bu hafta gideceğim dermatoloğa. Sadece saç diplerimde sorun olarak aşırı kuru olması dikkatimi çekiyor. Saç köklerim ölmüş gibi zaten. Ne olduğunu neden olduğunu bilmiyorum ama küçük saçları görememek canımı sıkıyor. Kel kalacağımı düşünüp duruyorum. :(

Geçmişte böyle bir problemim yok. Bir kaç aydır dökülüyordu. Ama mevsimseldir vs. Geçicidir diye önemsemiyordum. Önemsememeye önemsemeye azıcık saçım kalmış. Bir kaç ay önce baska bir şey için yaptırdığım kan tahlillerimde vitaminlerimde falan sorun çıkmamıştı. Bu hafta gideceğim dermatoloğa. Sadece saç diplerimde sorun olarak aşırı kuru olması dikkatimi çekiyor. Saç köklerim ölmüş gibi zaten. Ne olduğunu neden olduğunu bilmiyorum ama küçük saçları görememek canımı sıkıyor. Kel kalacağımı düşünüp duruyorum. :KK43:
Öyle bir anda ölmez saçınız. Benim de 3-4 aydır sabah kalktığımda yastığıma dökülmüş oluyordu saçlar. Yıkadığımda böyle tutam tutam, düğüm düğüm geliyordu elime.

Değerlerim düşmüş takviye aldım. Şampuanımı değiştirdim. Kerastase şampuanı öneririm.Bir de önemsiz görüyoruz ama taraklar da yoluyor. Bir marka var tangle teezer, biraz pahalı ama hak ediyor fiyatını. Endişelenmeyin o kadar kolay değil kel kalmak :süslü:

Dert ettikçe daha çok dökülür.2-3 yıl arayla saçlar böyle tepki verebiliyor, onlarında ömrü var ömrü bitenler gidince toplu dökülüyor hissi oluyor ama öyle değil aslında.
Günde 100-150 tel normal dökülmesi.Oturun sayın olmazsa bir gün.
Kan değerlerinize baktırın. ( snh değerleri ) eksikse takviye alın zaten tırnaklarınızdan eksik olup olmadığı anlaşılır, tırnaklarınız sağlam ve sertse değerleriniz normaldir, aynı çalışırlar çünkü saç ile.
Çiğ sarımsak günde bi tane hap gibi yutun hergün ( çiğneyince koku oluyor )
Hemen bilmediğiniz yağları karıştırıp sürmeyin saç diplerine dışardan değil içerden olabilir çünkü mesele, onu da doktor söyler zaten.Doktor değerler normalse dış faktörleri dengelemek için şampuan vs verir.
Çok yağlandırmayın , sürekli de yıkamayın kendi yağıyla beslenmesine izin verin saçın.

Vitamin eksikligi ve diyabet sebep olabiliyor. Bir sorey vardi sac dokulen yerlere sikiliyordu yenisi cikiyordu hemen herkes cok ovmustu, adini hatirlayamadim sidmi.

Saç analiz yapan insanlar oluyor eczanede ona göre şampuan bide bişilr veriyorlar sürmek için onun faydasını gören çok oldu bi sorun eczanelere saç analizi yapmaya gelen varmı diye

Uzun süredir çalışıyorum. Stresli bir iş hayatım var bir süredir duştan çıktıktan sonra saçımı taradığımda tutam tutam saç oluyordu . Ama geçici diye önemsemiyordum. Sonra evde çalışmaya geçince kendime ayıracak azıcık daha fazla vaktim oldu. Bu sefer saçımı tararken ilk kez fark ettim ki benim azıcık saçım kalmış. Ama cidden bir tutan. Zaten hep ince saçım olduğundan ve hep toplayıp geçtiğimden birde asırı yoğun olduğumdan hiç farketmemişim. Azıcık saçım kaldığını farkedince hemen zeytinyağı sürmeye başladım ama yok elimi her saçıma atısımda ellerimde saçlarım kalıyor. Saç diplerimde aşırı kuru.diplerimi inceledim küçük saç da yok çıkan. Devlet hastanesinden randevu alınmıyor virüs nedeniyle özele gideceğim. Ama gerçekten moralim aşırıııı bozuk. Takmayayım kafama diyorum tedavi falan geçer belki. Ama duramıyorum takmadan elime dökülüp duruyor :KK43:(
Cam terebentin yagiyla aloe verayi karistirip maske yapin bide folik asit kullanmanizi tavsiye ederim

tiroitlerinizde yada vitamin degerlerinizde bir sorun olabilir.
saç fışkırmasi icin gordugum en iyi yontem sampuana katilan dogum kontrol hapı ☺️

Cildiyeci ne dedi bizimle de paylaşır mısınız? Aynı sorun bende de var değerlerim normal cıktı

Uzun süredir çalışıyorum. Stresli bir iş hayatım var bir süredir duştan çıktıktan sonra saçımı taradığımda tutam tutam saç oluyordu . Ama geçici diye önemsemiyordum. Sonra evde çalışmaya geçince kendime ayıracak azıcık daha fazla vaktim oldu. Bu sefer saçımı tararken ilk kez fark ettim ki benim azıcık saçım kalmış. Ama cidden bir tutan. Zaten hep ince saçım olduğundan ve hep toplayıp geçtiğimden birde asırı yoğun olduğumdan hiç farketmemişim. Azıcık saçım kaldığını farkedince hemen zeytinyağı sürmeye başladım ama yok elimi her saçıma atısımda ellerimde saçlarım kalıyor. Saç diplerimde aşırı kuru.diplerimi inceledim küçük saç da yok çıkan. Devlet hastanesinden randevu alınmıyor virüs nedeniyle özele gideceğim. Ama gerçekten moralim aşırıııı bozuk. Takmayayım kafama diyorum tedavi falan geçer belki. Ama duramıyorum takmadan elime dökülüp duruyor :((

benim saclar vaktiyle yanlış rofleden yanmıştı..sizinde dediginiz gibi elimi attikcada elime tel tel geliyordu dipten..ki saçlarim örüldüğünde kalınca bi zincir gibiydi..
3-4 ay bilfiil bioplas kullandim ama herseyden önce kuafor tavsiyesi ile sacimin kendi yagi ile beslenmesini sagladim..yani sürekli sürekli yikamadim.
saçlarınız kuru sanirim sizin, madem evdesiniz sürekli yıkamamış olursunuz.
bioplas tan da cok memnun kaldim yeni yeni saclarin çıktığını gözümle gördüm.

Merhaba hanımefendi
Çinkonuz selenyumunuz filan eksik olabilir
Doktorlar kan değerlerinize baksin

Özellikle folik asit içeren B vitamini dökülmeye iyi geliyor. İyi bir şampuan kullan ve her banyoda tek yıkama yap. Kesinlikle ikinci kez şampuanlama saçını.
Yıkadıktan sonra Saç diplerine suda ettiğin iki aspirinle masaj yap. Aspirin ve masaj kan dolaşımını hızlandırıp saç köklerinin beslenmesini kolaylaştırıyormuş.
Uzunsa kısa kestirmeni tavsiye ederim.

Back
X