moralim çok bozuk

cnm forumda yorum yazan arkadaslara katılmakla beraber sunu da soyleyeyim ki bn de seninle aynı durumdayım insanları cok sevdiğim için onları kıramıyor ve hayır diyemiyorum ve bizim de yanlış yaptıgımız aslında bu: HAYIR diyememek.
Senin yazdıklarını bn bugun kendi içimden geçirmiştim bn de nereye gitsem mutfaktan cıkmam ama bir misafir geldi mi onu da mutfaga sokmam misafirime iş yaptırmayım diye ama bazen de hayır demeyi bilmek ve biraz kendini agır gostermek gerekiyor.
Saflığa gelince maalesef bazı kendini akıllı sanan insanlar iyi niyeti suistimal edip karsısındakini kullanmaya calışıyor sana tavsiyem yeri gelince hayır demeyi ögren herseye kosturma karsındaki senden buyuk dahi olsa... oturup salınanlar daha cok yaranıyor bosver
ve... kendini ezdirme, eger sana aaa bunu becerebiliyor muydun gibi alaycı tavırlara kibarca da guzel cevap verebileceğine inanıyorum
iyi niyetli arkadasım, sen canını sıkma, Allah herseyi görendir, bu dunyada mukafatını alamasan da mutlaka ahirette alacaksın kendini boyle teselli et olur mu?
Sen iyi niyetinden, saflığından gönül guzelliğinden her zaman gurur duy...
Sevgiyle kal...

Son düzenleme:
Bir arkadaşım beni alkolik birine yapmaya çalıştı, meğer derdi onun alkolik arkadaşıyla kendi çıkıyormuş ailesine güven vermek için benle takılmak istemiş. Bunu anladığımda çok üzüldüm, işin kötüsü son zamanlarda o kızla takılmamama rağmen ailesi alkolik çocukla yakalamışlar suçu benim üstüme atmış sevgi yaptırdı diye (kolundan tutup silah zoruyla yaptırmış gibi) onlarda inanmışlar kızlarının masum olduğuna!

Evli bir arkadaşım vardı yan binaya taşınmışlardı öyle tanışmıştık. Yeni evliydi ve eşiyle sorunları vardı. Hergün sinir krizi geçirir sadece beni çağırır, eşi gece vardiyesinde olduğu zaman babamdan zorla izin alıp yanında kalırdım korkmasın diye. Bir eksiği olduğunda tamamladım, canı bişey çekse aldım. Sonra burnumdan ameliyat oldum, et kemik ve sinüzit üçü birden alındığı için oldukça ağır geçmişti. Ameliyet olduğum gün aramadı, neyse dedim eve geldim yanıma gelmedi, ne arıyor ne soruyor... 1 hafta oldu baktım aramayacak sonra düşündüm iyi gün dostu denen buymuş demek... Şöyle okkalı bir mesaj yazıp tarafına gönderdim, komşulardan evde yoktum uzaktaydım gelemedim tarzı haberler yolladı ama evde olduğunu biliyordum ve kardeşim görmüş ameliyatımın 3. günü halı yıkıyormuş.

Başka evli bir arkadaşım eşinin kıskançlıklarından dem vurarak (bununla ilgili konum var) bana duygu sömürüsü yaptı ve bir takım işler için kullandı (birileriyle buluşmaya gidip ben sevgiyleyim demeler vs).

Ayrıca bunun gibi bir çok olay yaşadım. İnsanlara hala güveniyor muyum? Evet ama eskisi kadar değil. Bu yaşadıklarım bana tecrübe oldu sadece ama güvenimi umudumu yitirmedim, çünkü benim gibi arkadaşlarım var.

Back