Moralim Çok Bozuluyor.

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Farkındayım bir sürü konu açtım, ama bir kaç gündür özgüvenim yerlerde. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor, ruj bile sürmek gelmiyor içimden, zaten burnum güzel değil ki dudaklarım güzel olsa nolur falan diye düşünüyorum.

Burnumun eğri olması canımı çok sıkıyor. Önceden çukurluk olduğunu ve dolgu yaptırarak çözebileceğimi düşünüyordum, sonra farkettim ki kemiğim eğri. Tek tarafta var bu sorun, diğer taraftan bakınca burnum gerçekten güzel bir şekle sahip, açıyı değiştiriyorsunuz hoop eğri bir burun. Bunca zaman insanlar bana bu yüzden karadenizli misin diye soruyormuş demek.

Artık dolguyla düzeltilebilir mi bilmiyorum, o umudumu da kaybettim. Ameliyat riskini de alamam burnum şeklini daha da bozarlar doğal şeklini yapamazlar tutturamazlar vs. gibi sebeplerden. Zaten ameliyat korkum var.

Bir de sürekli burnunun güzel olmasıyla övünen bir arkadaşım var, bana ''duvara kafa at o zaman estetik yaptırabilirsin hahaha'' gibi gerizekalıca espriler yapıyor. Kendisiyle iletişimi kestim sayılır zaten ama yine de sinirimi bozmayı başardı.

Bilmiyorum size gereksiz bir dert gibi mi geldi, ama burun en çok göze çarpan ve yüzü en çok etkileyen yer sonuçta. Görünüşümü de kafama takmam normal diye düşünüyorum, sizce abartıyor muyum?

Benimde burun kemiğim egriymis disardan belli olmuyor ama nefes almami engelliyomus soyle anlatayim ortadaki kemik saga dogru egrilmis. Ameliyatla duzelteceklermis. Seninkide duzelebilir üstelik nefes almanla ilgili problem yarattigini dusunurse doktorlar ameliyat bedavaya gelir

Benim de şu şekilde, mesela önden bakınca burunun kontürleri l l şu şekilde düz gözüküyor ya, benim C l gibi duruyor bir taraf eğri, tabi c harfi kadar yamuk değil ama anlatabilmişimdir inşallah. Ameliyat olmak istemiyorum korkuyorum, doğal şeklini de bozarlar bu sefer daha kötü olur diye. Nefes alma sorunum yok

Bence özgüven insanın ruh haline göre değişiyor ya. Bende kimse eleştirmemesine rağmen estetik oldum. Ha olmadan öncede özgüvenli bir insandım sadece burnumu yaptırmaya karar verdiğim evrede biraz sıkıntılarım olmuştu ve bir saç değişikliği gibi bende burnuma takmıştım özgüvenimin düşmesini ona bağladım. Yaptırdım, güzel mi? Evet eskisinden iyi.. Ama ameliyatımın üzerinden dokuz ay falan geçti. Yine bir takım sıkıntılar yaşıyorum ve bu seferde fiziğime sardım. 36 beden bir insan olarak spora başladım. Gerek var mı? Yani fiziksel bir değişim için bence yok spora başlamama.Bunları söylüyorum ki özgüvenin sadece kendi kafanızın içinde başladığını bilin. Dönem dönem sıkıntılar yaşayıp insan kendine sarabiliyor.

Benimde burnum aynısı, sol taraftan çok güzel sağdan bakınca facia. Bir arkadaşım o zaman herkese solunu dön gibi bir sey demişti. Valla ameliyat olun bence bende istiyorum olmak hem şekli için hemde bazen nefes almamda sıkıntı yaratıyor...septum deviasyonu sanırım olayın özeti

Ben de önceden sürekli bir yerlerime takardım, hiçbir sorun olmamasına rağmen. Şimdi anlıyorum ne kadar saçma bir hareket yaptığımı. Bir yerim gerçekten yamuk olunca anladım. Bundan sonra ay gözüm büyük belim kalın vs hiçbir şeyi kafama takmıycam. Keşke burnum düzgün olsaydı.

Ya burun ameliyatı çok matah bir şey olmadığı için koş yaptır demek istemiyorum sana. Ama hayatı kendine böyle zindan ediceksen acısız ağrısız geçiyor korkun buysa. Sadece ben ne olursa olsun eskisinden güzelde olsa doğal olanın,Allahın yarattığının sağlık problemi olmadığı sürece en güzeli olmasada en yakışanı olduğunu düşünüyorum.

Benim bahsettiğim arkadaşım sürekli kendini över, saçım çok güzel, burnum çok güzel, tenim çok güzel vs vs. Bende yeterince kompleks oluşturdu zaten. Kendini överken beni yermeyi de ihmal etmez, kendisi en mükemmel en iyi en güzel. O yüzden bu dediğine ekstra sinir oldum. Sizinki de bi değişik vesiyonu sanırım. Septum deviasyonunu araştırdım ama o zaman nefes alma sorunu olmuyor mu? Ben gayet iyi nefes alıyorum.

Şimdi ben istiyorum ki burnumun yamuk tarafı da düzgün tarafının aynısı olsun, yani doğal şeklinde olsun. Ama ameliyattan sonra bu düzgün olan tarafın da bozulacağından korkuyorum. Burnum ameliyat oldum diye bağırsın istemiyorum. Yada fazla kavisli fazla düz vs olacağından korkuyorum. Burnumun ucunu çok seviyorum mesela ya oraya bozarlarsa? Daha kalkık daha düşük falan yaparlarsa. Kafamdan bunlar geçiyor sürekli. Demin youtubeda yanlışlıkla bir burun ameliyatını izledim bir kaç saniyeliğine, çok kötü oldum başım falan dönmeye midem bulanmaya başladı. Gerçekten ameliyat olduğumu düşünemiyorum bile.

Benimkiyle aynı soldan muntazam dik güzel bi burun sağdan bi acayip demesem kimse fark etmiyor ama fark edilince baya baya uzaylı görmüş köylü gibi her görüşmede konusu acılıyor

Aslında olay bu biliyor musunuz, yani burnumu orjinal şekline getirmek istiyorum ben aslında. Dediğinizde haklısınız tabi ben de kendimi allahın verdiğini beğenmiyormuş gibi hissediyorum şu an ve inanılmaz takıntılı bir insanımdır, konu da burun olunca hayatı gerçekten zindan ettim kendime

Benimkiyle aynı soldan muntazam dik güzel bi burun sağdan bi acayip demesem kimse fark etmiyor ama fark edilince baya baya uzaylı görmüş köylü gibi her görüşmede konusu acılıyor
üçümüzün de soldan düzgün sağdan yamuk, aynı kişi olabilir miyiz acaba

Benimkini de çoğu insan farketmiyor zaten, ama ben insanlar farkettiği ya da beğenmediği için değil beni rahatsız ettiği için düzeltmek istiyorum

@nekonusuyorbuinsanlar ve Bejndar bir şey sormak istiyorum, mesela burnunuzun en yamuk göründüğü açı hangisi? benim sağ üstten bakınca burnum çok acayip duruyor. Bir de mesela burun kökünüzdeki deriyi elinizde hafifçe kaldırıp o boşluğu doldurmayi denediğinizde sorun çözülüyor mu? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay benim Burnum böyle sivridir öne doğru böyle :) ama bn kendimle dalga geçen biri olduğum hiç kafaya takmam .
Diyelim birisi burnuma laf mi etcek ; deme öyle yaa valla çok işlevli diyelim ellerim dolu Işığı acmam mi gerek burnumdan yardım alıyorum diyorum . :)
Kahkahalar havalarda anlicagin :))

Burnunuz simetrik bir şekle sahip olduktan sonra büyük küçük tombik sivri vs olması kusur değil bence :) benimki de sivri ama ben seviyorum sivri olmasını :)

Ben ameliyatı hiç düşünmedim
Her insanın bi kusuru vardır bence güzel yönlerini sevdiğin taraflarını kendine söyle önce.
O saygısız arkadaşdanda kurtul kanını emer öyleleri sana iyi gelmeyenleri tutma cevrende.
Sağlığını rahatsız etmediği sürece ameliyata karşıyım

Valla benimki o zaman berbat zaten takardım simdi iyice kötü oldum gözlerimin ortasındaki yer içe çökük gibi biraz ilerisinde de kemik var çıkıntı oluşmuş yani anlatabildim mi acaba burnumun ucu da biraz düşük sanki ailede herkes dümdüz burna sahip bi ben kötü böyle bide büyüyünce düzelir diyip beni kandırmaya calısıyolar 18 yasındaym takıntım gecmezse yaptırmak istiyorm da cok korkarım bende ama siz anlattıgınza göre asırı biseyi yok burnunuzn hem yüzünüzün bütünü güzel görünüyosa gerisini takmamaya calısın ki tanıdıgım var bitane koca kemikli bi burnu var ama o kıZın havasıda kimsede yok :d ayrıca bence o arkadasınızın yanında olmaktan böyle gözünüze batıyor burnunuz siZi bozarak ego tatmini yapmak istiyo belliki

Canm hiç alttan üstten bakmadım direk sağ profil sanki başka biri gibi .
Benim burnumun ucundaki kemik yamuk sola yatık.
Kemikten yamuk olduğu için dolgu pek işe yaramıyabilir gibi geliyo bana

Çok bişey yok evet ama bazı açılardan gerçekten çok kötü duruyor, özellikle de habersiz çekilmiş fotoğraflarda hiç güzel çıkmıyorum o yüzden. Burun kökünden bahsediyorsun sanırım sen, burunla alının bağlandığı yer yani, eğer orası çökükse dolguyla hallediyorlar ameliyata bile gerek yok.

Canm hiç alttan üstten bakmadım direk sağ profil sanki başka biri gibi .
Benim burnumun ucundaki kemik yamuk sola yatık.
Kemikten yamuk olduğu için dolgu pek işe yaramıyabilir gibi geliyo bana
Benimde kemiğim hafif kavis yapıyor ama ben elimle burun kökümdeki boşluğu doldurunca düzeliyor büyük oranda. Bir iki haftaya doktora görüneceğim bakalım o ne diyecek, ameliyat olmadan düzelmezse hayatımın sonuna kadar böyle yaşayacağım heralde

Canm bi görüş bakalım ameliyatsız bişeyler yapılabiliniyorsa aklına gelirsem bi yaz bilgi almak isterim

valla benimki sağ yandan sağ üstten sağ çaprazdan her türlü kötü arada kemiği sola kaydiriyorum falan ya bir sorun benim dişlerimde de hafif çarpıklık var ya.bazen sadece burun olsa diyorum

Benim burnum önden güzel yan profillerden eğri. kötü görünüyor yandan ben de hep kafama takmışımdır
Ama ameliyata falan girmeye de cesaret edemem o yüzden kabullendim böyle :)
Kemiğimde sıkıntı var sanırım tümsek var burnumda. Ama kendimle barıştım artık senin de takmana gerek yok fotoğraflarda güzel çıkmak zorunda değilsin. Ben de fotoğraflarda oldum olası kötü çıkmışımdır. Normal yani. Güzel çıkanlar da her açıdan güzel çıkmıyor zaten açı hileleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…