Moralim Öyle Bozukki...Yaşamak Ağır Geliyor ama Bir yandanda bi umut Tutunuyorum..

daha çok gençsin 20 yaşındasın. ne evliliği, ne yaşamış olabilirsin ki? gençlik duygularıyla çok bağlanmıisın bence. kendini kaptırmışsın. bu duyguları üzerinden at.

bu yorumuna '' yaşamayan bilemez'' olarak cevap veriyorum.insanların yaşadıgını fazla kücümseme lütfen.bilemezsin sen benim neler cektiğimi. yaşım 20 diye abartıyorum sanıyorsan cok yanılıyorsun.benim annem babam hala benim yaşadıklarımı hatırlayıp aglıyorken ''sen ne yaşamış olabilirsin,Abartıyorsun'' demeni yadırgarım kusura bakma.ama haklısın fazla baglandım malesef.. inşallah atarım üzerimden o yaşananları.teşekkür ederim .

Son düzenleme:

Aksine, biraz zaman geçsin kendinize şunu soracaksınız;

-"ALLAH'ım ben nasıl bir sevap işledim ki beni böyle bir hatanın kıyısından çevirdin, böyle bir adamla evlenmeme mani oldun..?"

Şimdi zor geliyor ama zamanla geçecek ve şimdi ki isyanlarınız şükürlere dönüşecek..

Unutmayacaksınız ama hatırlamaya da değer bulmayacaksınız, üstellik hatırladığınızda sadece yüzünüz buruşacak, bırakın acıyı nefret bile duymayacaksınız.

Evet maalesef klişe şeyler söylüyorum ve şuan dediklerim size hayalden ibaret gibi geliyor ama emin olun böyle olacak, biraz daha sabır..

Tecrübeyle sabittir :)

Bir de o resmi silin, yırtın, atın. şu an kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik yaranızı bu gibi şeylerle deşmemektir..

Sürekli deşilen bir yara kısa zamanda iyileşmez..

daha önce hiç böyle düşünmemiştim.'' ne sevep işledimde kurtuldum'' dememiştim.Cok sağol yorumun icin.haklısın belkide.ben buna inanmak istiyorum yani bir gün herşey silinsin bitmiş olsun istiyorum.yaa bi hafıza kaybı yaşatsamda unutsam diye aptal aptal düşünmeye başladım.bunaldım cünkü.nereye gitsem kötü bi anı var....bıktım artık ya.ailesini sürekli görmekten.bana sinsi sinsi bakmalarından bunaldım.

Emin ol her ayrılık insana göreceli olarak bu acıları aynen yaşatıyor.
Ve hepimiz ilk anda aynı şeyleri düşünüp, aynı söylemlerle dertleniyoruz. (ben ne yaptım da beni buldu gibi)
Dahası uzun olsun, kısa olsun fark etmez, sınırlı bir müddet sonra hepimiz bu acıları hayatımızda ders alacak tecrübelere çevirip yolumuza devam ediyoruz.
İnsan acı tatlı yaşadıklarını unutmuyor ama zamanla alışıyor ve hatırlamaya değer bulmuyor..
Ve bir zaman sonra hatırlasa, ansa bile yaşananları artık acı hissetmiyor..
Belki ağzında buruk bir tat oluyor ama inan hepsi o kadar..

Şimdi çok taze acıların ama emin ol hepsi geçecek, hepimizin ki gibi senin ki de geçecek..
ALLAH'a sığın, kendini hüzünlü şarkı ve filmlerden, hüzünlü yada boş konuşan insanlardan uzak tut..
Bolca yürüyüş yap, bir hobi edin, yalnız kalmamaya özellikle yanında olmaktan keyif aldığın arkadaşlarınla vakit geçirmeye çalış..
Aklını başka uğraşlarla meşgul etmeye çalışırsan ve hatıra olup, olanları sana anımsatacak şeyleri mümkün olduğunca hayatından uzaklaştırırsan bu sancılı süreç daha çabuk geçecek..

Sen çok büyük bir beladan kurtuldun, bu insanla aynı yatağı, aynı lokmayı, aynı nikahı paylaşmadan kurtuldun..
Çok daha ağır yıkımlardan kıl payı kurtardı seni ve aileni mevla..
Dua edin şimdi, hepiniz sağlıklısınız çok şükür..
Ama seni öldürmeyen acı, emin ol sana ve bakış açına çok şey katacak!
Tecrübeler bazen çok yakıyor canımızı ama acı olmasa tecrübe olmazdı zaten..

Canım bu ölüm senin kurtulusun olmuş gerçek yüzünü gormussun o adamın evlenip bosanmandan daha iyidir aç ellerini Sukret Allaha.

iyiki böyle olmuş canım.bu senin için bir şans olmuş resmen.allahın sevdiği bir kuluymuşsun.
evlendiğinde neler olacaktı hiç düşündün mü?
20 yaşındasın hayatın daha önündü.en güzel yaşlar bunlar.oku,iş sahibi ol.ondan sonra karşına düzgün biri çıkınca evliliği düşünürsün.
hem aşkta gurur olmalı tabiki.
aileme küfürler yağdırdı demişsin.o kadar sinirlendimki.o kim ki senin ailene küfürler yağdıra biliyor.sen niye buna izin verdin.:44:

izin vermedim ama öyle değiştiki o ölüm olayından sonra ne düşünecegimi ne diyecegimi bilemedim.Sürekli Psikoljim bozuldu ölümü düşünüyorum,hayat boş,yaşamanın ne gereği var filan demeya başlamıştı.Çok sinirliydi.En sonunda babasının terbiyesizlikleri yüzünden babam tepki gösterince aileme küfürler yagdırdı.Onun babası cenazenin ortasında Sebepsiz yere benim anneme küfür etti. Benim babam haksız yere tepki göstermezki.Ki hep yapıcı oldu benim ailem. İnşallah adam gibi biri cıkar karşıma zamanı gelince. Teşekkür ederim yorumun icin

Kendi kişisel tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim eminim çoğu kişi bana katılacaktır,ben henüz birine yaşattığı duyguyu ilerleyen zamanlarda yaşamayan şahıs görmedim.Üzdüğüm kadar üzüldüm.Ve her üzüldüğümde kaderin cilvesi işte üzdüğüm aklıma geliyor. O konuda rahat ol.Şu an çok mutsuzsun anlayabiliyorum göğüs kafesinde ne yaparsan yap dolmayan bir boşluk hissediyorsun ve acı çekiyorsun.Ama emin ol geçecek ve sen şükredeceksin.Ve sana yine şunu kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki dünya üzerinde çok acı var ve aşk acısı bence sonlarda geliyor.20 yaşında evlat acısını yaşayan insan gördüm ben.Herkes kendi acısını büyük görür ama düşün senden daha çok acı çekenler var,hamileyken aldatılanlar var,o var,şu var,bu var ve hepsi bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar.Bu bir süreç ve sen bunu atlatacaksın.Geçeceğini düşünerek mutlu olmaya çalış. Annenin babanın duaları kabul olmuş ki sen bu adamdan kurtulmuşsun.

Valla arkadaşım ben ilk yazdığını okudum gerisini okumadım ama okuduğumun sonunda Allah kurtarmış dedim Evet şuan yaşadıkların ağır ama inana hayatın kurtulmuş böyle biriyle evlenmekten kurtulmuş bi verdiğin karşı gelmiş derler ya o işe bu .. Kesinlikle hayırlısı olmuş inş tez zamanda kendini toplarsın ben bu durumlarda kendimi dersime işime yada çevreme veririm ki kafam dağılsın bak seninde okulun varmış ders çalış başta insan adapte olamıyo ama bi zaman sonra bakıcaksın rahatlıycaksın.. Kendini üzmekle harap etmekle bir yere varamazsın toparlan onlara seni üzme hakkını verme!

Sakın canını sıkma. Daha çok gençsin. Ben 9 yaşındaki oğlumla 11 yıllık evlilikten sonra terkedildim. Beterin beteri var. Bir de böyle düşün. Ya o adamla evlenip yarı yolda bırakılsaydın. Herşeyde bir hayır vardır. Evet yas dönemi yaşaman normal. Her ayrılığın arkasından bir yas olur. Dibe inmeden de yukarı çıkılmıyormaalesef. Yasını yaşayacaksın, en dibe kadar. Sonra da yavaş yavaş yukarı çıkacaksın. Ama kendini kapıp koyverme. Kendine yazık etme. Değmeyecek biri için ömrünü üzülerek heba etme.

Allahın sevdiği kulumuşsun isyan edeceğine dua et, sükret tüm bunları evlendikten sonra mi yaşamak isterdin belki çocuğun da olacaktı o zaman nasıl dayanacaktin herşeyde bi Hayır vardır de isyan etme. Sen bi sevdayla nden bu kadar kötü oluyosun bak etrafına herkesin bi derdi var kiminin aşk kiminin evlat acısı kiminin de kanserle mücadele etmesi falan haberlere bak biraz emin ol o zaman anlarsın bu kadar takmaman gerektğni Allah kimseye dayanamıcai derdi vermez bunu unutma hakkında hayırlısı olsun durumun çok kötü evet ama en güzel yaşlarında mahvetme hayatını hele değmeyen biri için asla bu kadar üzüldüğün için kafani çok duvarlara vurursun sonra bugünleri ararsın ama gelmez geri. Ileride belki çok mutlu olacaksin soyle bana hiç acı çekmeden sınanmadan yaşayan var mi varsa bile insan mi. Insanlık olduğu için kendinde gurur duy kendinle. Üzen olmaktansa üzülen ol üzüntü elbet gider her gecenin sabahı var ama vicdan azabı var ya o gitmez ne bu dünyada ne de ahirette. Inş çok mutlu olursun sabretmeden mutlu olan yok bu da geçer hiç merak etme.

Çok teşekkür ederim hepinize.Haklısınız .Değmeyen bir insan o . Yine duydum hala ailem hakkında küfürler savuruyormuş terbiyesiz.Ki benim ailem ona karşı bişey yapmadıgı halde. Ve ben Allaha Sıgındım .Susuyorum ben.Cezasını Rabbim versin diye bekliyorum.

böyledirler canım benim işlerine geldilermi en büyük aşık, işlerine gelmedimi en terbiyesiz serseri olurlar erkek milleti işte..

Umudum her geçen gün tükensede küçücük bi ışığım var biliyorum ki birgün acı çektirenlerin hepsi acı çekicek.. Allah yardımcın olsun kimseyi değil kendini düşün sadece kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…