moralim sıfır.:((((

Elif-Emir

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2015
107
59
18
43
Mrb arkadaşlar . Hemen konuya goruyorum benim beş buçuk aylık bir oğlum var 35 haftalık erken doğumla dünyaya geldi ve 18 gün yoğun bakımda kaldı.O günden beri hep bir tedirginligimiz var acaba gelişim olarak eksiklik olurmu diye. Uzatmayayim şimdi çok şükür iyi ve 5 buçuk aylık.Konuşunca bize gülerek tepki veriyor , dışardan gelen yabancıları yadirgayip ağlıyor. Kafasını arada birde olsa dik tutuyor uzun sure . Dizilen sadece elini ağzına götürüyor emmeye çalışıyor nesnelere uzanıyor ama bir nesne tutamiyor. Yanı yarım doňuyor tam donemiyor.İnt.okuyorum bu sulardaki çocuklar bayağı bir gelişme gosteriyorum.ama benim bebeğim çok geri gibi geldi bana. Akıl olarak normal çok şükür tepkileri var çünkü ama fiziki olarak yavaş olması beni korkutuyor acaba zihin olarak da gerimi diye düşünmeden duramiyorum moralim çok kotu.Bana bir teselli akıl verin.Herşey Allahtan tabi ama Rabbim inşallah çocuğuyla.sinamasin kimseyi.

benim cocugum yok ama yegenımın 5 6 aylık halleriyle kıyasladım oglunuz normal gıbı geldı:KK51:

[QUiin, post: 43286565, member: 329575"]benim cocugum yok ama yegenımın 5 6 aylık halleriyle kıyasladım oglunuz normal gıbı geldı:KK51:[/QUOTE]
Ay insallah ya cok saol moral oldu valla.

5 aylık bebek tam dönemez zaten, bir nesneyi de adamakıllı tutamaz. Ayrıca 35 hafta neredeyse 8 ay eder, içinizi rahat tutun. Oğlunuz sağlıklı ve normal.

35 hafta erken bir dönem değil. Tedirgin oluyorsanız çocuk gelişim uzmanına götürün. Erken doğan bebeklerin takip edilmesi gerekiyor.
Yeğenim 35 haftalık doğdu, şuan 14 aylık.
Sanmıyorum çocuğunuzun bir problemi olduğunu. Beş buçuk aylık bebek kalkıp da yürüyecek değil ya.. Yarım dönmesi normal.

Gayet güzel gidiyor gelişimi bence..
Ay ay bebek gelişimi ortalamaya göre hazırlanır.. Kıyas sadece sıkıntı verir size.. zamanla herseyi yapıyorlar.. hic takilmayin.. yapabildiklerine odaklanin.. doktoru farkeder zaten kontrollerde bi durum varsa.. tadını çıkarın maşallah diyelim biz de bebise :)

Anlattiklariniza gore gelisimi iyi bence. Benim kizim 7 aylikken anca yapiyodu soylediklerinizi. Cok yavas tembel bi bebek diye dusunuyodum. Suan 14aylik ve 1 dakika bile durmuyo bence kafaniza takmayin yolunda hersey

Çocuk doktorunuz ne diyor? Takipler duzenli yapiliyor mu? Internette okunan bilgilerden cok uzmanin ne dediği önemli bence.
Anlatdiginiz kadariyla, gelişiminde her hangi anormallik göremedim ben.
35 hafta cok da erken sayilmaz. Dogumda her hangi bir sorun oldu mu peki? Bebegin kisa sureli de olsa oksijensiz kalmasi gibi vs?

Bebeğin yapısıylada alakalı bi durum bence.ağır kanlı demekki sizinki :) bende öyleymişim bebekken.yürümek için hiç çaba harcamazmışım korkarlarmış :)

Onu bilmem de kan grubum negatif ilerde ikinci bebek de down ve otistik olma ihtimali olduğunu öğrendim ilk bunu araştrırdım ben olsam sizin dediklerinize göre normal bebeğiniz siz beş değil dört aylık gibi düşünün zaten erken doğum yapmışsınız benim kardeşim de öyleymiş ama şimdi gayet sağlıklı

[QUOTE="panndora, post: 43286593, member: i doktora götürseniz kendinizi yiyip bitireceğinize?[/QUOTE]
Doktora goturduk tabiki.Doktor bize sadece kafasini dik tutyormu siz konuşunca tepki veriyormu sorularını sordu muayene etti gayet normal bi çocuk dedi ama işte insan tereddüt etmiyor değil erken doğunca

35 haftalık hamile iken kontrole gittim ve NST de bebek nabzını az aldılar hareket etmiyordu hemen acil sezaryenle aldılar.Hamilelik diabeti vardı bende.Doğum sırasında takip ettim bebeğim karnından çıkınca iki üç saniye sonra azda olsa ağladı temizlenen kadar ih mıh ağlama sesleri geldi hatta ağlarken opturduler bana yvrumu . Daha sonra morarmaya başlamış nefes almakta g cluk çekmeye başlamış ve ben daha ameliyetteykenaraaraştırmaya yoğun bakım sevk etmislerdi oğlumu.Bu yüzden tedirginlik var bizde.Doktor normal diyor ama.

Çok tesekkur ederim ya iyikide açık yazmissin valla çok teselli oldu bana yazdıklarını çok saol.İki hafta snra kontrolü var bakalım ne olacak.

Back
X