Morelim sıfırr

Mlscm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
1.341
547
53
Kızlar merhaba iyi güzel bir firmadan biri aracılığı ile iş görüşmesine gittim güzel geçti cv de gönderin maile dediler bende cv hazırladım gönderdim yetkiliye harf hataları var dedi düzenledim gönderdim tekrar ama şimdi detaylı bakınca bir harf hatası daha var dolayısı ile yazacağıma dolayası ile yazmışım sizce 3. Kez göndermeli miyim ayıp olur mu birde telden hazırladım hızlı yazdım uffff

Kızlar merhaba iyi güzel bir firmadan biri aracılığı ile iş görüşmesine gittim güzel geçti cv de gönderin maile dediler bende cv hazırladım gönderdim yetkiliye harf hataları var dedi düzenledim gönderdim tekrar ama şimdi detaylı bakınca bir harf hatası daha var dolayısı ile yazacağıma dolayası ile yazmışım sizce 3. Kez göndermeli miyim ayıp olur mu birde telden hazırladım hızlı yazdım uffff
Başlıkta bile harf hatası yapmışsınız. Morel değil Moral 🤷‍♀️
yazım kurallarından dolayı hata veriyor Office programları, onlardan yardım alabilirdiniz. 3. kez göndermeyin.

Herkes yazmış ama bende tekrar yazayım. Genel olarak zaten burda birçok şeyi yanlış yazıyordunuz, başlıkta ki kelime de dahil. Üzgünüm ama resmi yerler böyle şeylere çok önem verir,hele ki iş görüşmelerinde şirket kurumsalsa ve pozisyon kritikse çok incelenir cv de yer alan detaylar.

Başlıktaki kelime hatasını söylemeye gelmiştim ki konuda harf hatası ile ilgiliymiş. :)

Bir kuruma cv gönderirken elbette bir kaç kez incelemek gerekli. Yapacağınız iş yazı işleri, sekreterlik vs gibi masa başı bir işse elbette bu harf hataları beni de ciddi rahatsız ederdi. Ancak bir kuruma aşçı vs alınacak olsa o kadar takılmazdım.

Dil denetleme seçeneğini kullansanız office programlarında?

yanlış anlamayın sizi eleştirmek haddim değil ama cv gönderirken daha dikkatli olmanız gerekirdi
gerçekten işi istiyor olsam belki 40 kere okurdum o cvyi
imkanım varsa 2. birine daha okuturdum hatta, benim gözümden kaçanı o yakalasın diye
sizinki biraz baştan savma olmuş
karşı taraf bunu ciddiyetsizlik olarak algılayıp size şans vermeyebilir

Evet gösteriyor. Hatta PowerPoint’te cv çizelgeleri mevcut. Daha kolay ve güzel bir şekilde hazırlayabilirdi.
Demek ki konu sahibi özensiz hazırlamış CV yi. E bu zamanda da iş bulmak zor. Özellikle de uyarmışlar harf hatası var diye ama yine de dikkat etmeden göndermiş. O işe çağıracaklarını sanmıyorum ben

Demek ki konu sahibi özensiz hazırlamış CV yi. E bu zamanda da iş bulmak zor. Özellikle de uyarmışlar harf hatası var diye ama yine de dikkat etmeden göndermiş. O işe çağıracaklarını sanmıyorum ben
Ben de sanmıyorum 🤷🏻‍♀️ Umarım bundan sonra önemini anlar ve gerçekten özen gösterir

Bilen birine göstermeniz gerekirdi sorumsuzluk yapmışsınız. Mesela benim yaptığım sunumlar için cümle yapısı ve imla çok önemli. Aksine kurduğum cümleler hep devriktir ve sürekli anlatım bozukluğu yaparım. Bu yüzden lisedeki edebiyat öğretmenime gönderirim öncesinde, o düzenlemeleri yapar. Yaptığınız hatalar da başlıktan anlaşıldığı üzere çok bariz olan kelimeler. İkinci kez aynı özensizliği yaptığınızdan dolayı sizi işe alacaklarını sanmıyorum ama tecrübe edinmiş oldunuz.

Back
X