Yok ben 26 eşim 28 yaşında gittiğimiz doktor bize güven vermedi varikosel var ama bu derece etkileyecek ameliyat derecesinde değil dedi kaza ya da ateşli hastalık geçirip geçirmediğini sordu fakat ne hormon ne doppler vs yani başka hiçbir şey yapmadı bize takviye ilaç bile yazmadı kaça katlayabilir ki dedi ama ben E vitamini koenzim Q10, keçiboynuzu özü, propolis vs aldım onları yiyip içmeye başladı ve 10 günde 6 milyona çıktı ama bu seferde hareket gitti morfoloji kötü geldi şimdilik kullanmaya devam ediyoruz iyi bir ürologtan görüş almak istiyoruz bu şekilde tüp bebeğe girsek bile sağlıklı bir embriyo oluşur mu düşüncesindeyim . Yorumunuz için teşekkürlerTüp bebeğe kesinlikle girmeyin derim yaşınız ileri değilse 38 - 45 arası gibi .Devlet doktorlarını boşverin kısırlıkla uğrasan ürologlara gidin tabi maddi imkan meselesi biz geçen muayne için 1.000 tl verdik.Eşimdi varikosel vardı refü ile birlikte ameliyat oldu 2020 yılında sonra düzeldi değerleri morfoloji 0 di 4 oldu ileri 15 lerdeydi 45 oldu sayı fırladı fakat yinede gebelik olmadı nasip kısmet tabiki.2 de başarız aşılama var.Dna Hasar testide yaptırın mutlaka heleki hasar yüksekse sakın bu işe kalkışmayın paranıza yazık olur.Öncelik iyi ürolog bulmak varikosel varmı hormanlar nasıl genetik vs vs ondan sonra bizimde tekrar hayat kalitesinden sanıırm morfoloji tekrar 0 oldu şimd ımperlt ve klomene başladı keçi boynuzu ceviz fındık kabak cekirdeği muz nar bakalım gerisi takdiri İlahi
Meraba bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Spermin hareketli olması yumurtaya kadar gidip yumurtayı döllenesini sağlar. Hareketli sperm yoksa yumurtaya ulaşamaz. Belli bi yol katetmesi lazım. Tüp bebekte yapay ortamda döllendiği için laborant spermi seçer ve yumurtaya koyarak döller. Yani hareket edip yumurtaya ulaşmasına gerek yok. Onun işini kolaylaştırıyor yani tüp bebekMerhabalar daha önce yine konu açmıştım eşimin sperm ve hız düşüklüğünden kaynaklı testi yeniledik 150 binden 6 milyona yükselmiş fakat %100 hareketsiz ve morfoloji 0. Doktor sayının bu kadar artmasına şaşırdı, tüp bebek tedavisinde çözüm bulunur sağlıklı sperm illaki bulunur dedi fakat ben morfoloji 0ken hareketli sperm yokken nasıl başarılı olacak ben anlayamadım oligoastenoteratozoospermi tanısı koyuldu başka bir ürolog araştırmayı düşünüyorum çünkü sebebini hiç araştırmadı hormonlarına bile bakmadı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın sizce tüp bebekten bu değerlerle başarılı olunabilir mi
Morfolojide sıfırmış onuda şimdi gördüm. Sıfır çıkmış ama alınan bi parça üzerinden inceleniyor bu. İllaki şekli düzgün vardır diye düşünüyorum. Tüp bebekte mikroçiple şekline kuyruğuna başına bakarak en iyisi seçiliyor başarı oranı artıyor. Ama bu morfolojiyi tedavi edici ilaçlar var kullandınız mı bilmiyorum. Bi miktar düzeliyorMerhabalar daha önce yine konu açmıştım eşimin sperm ve hız düşüklüğünden kaynaklı testi yeniledik 150 binden 6 milyona yükselmiş fakat %100 hareketsiz ve morfoloji 0. Doktor sayının bu kadar artmasına şaşırdı, tüp bebek tedavisinde çözüm bulunur sağlıklı sperm illaki bulunur dedi fakat ben morfoloji 0ken hareketli sperm yokken nasıl başarılı olacak ben anlayamadım oligoastenoteratozoospermi tanısı koyuldu başka bir ürolog araştırmayı düşünüyorum çünkü sebebini hiç araştırmadı hormonlarına bile bakmadı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın sizce tüp bebekten bu değerlerle başarılı olunabilir mi
Evet doktor tüp bebeğin amacı bu sizin gibi sorunu olan çiftler için dedi, yani 0 çıkmış ama bu bulunamayacak olduğu anlamına gelmiyor dedi ben de bilemedim yani biraz umutsuz baktım sanırım duruma o yüzden bize çok iyimser davranıyor gibi geldi sonuçlar bu şekildeyken tüp bebekle gebelik oluşan var mı acaba ? Yani doktor bir şey önermedi ama biz takviyelere devam ediyoruzMorfolojide sıfırmış onuda şimdi gördüm. Sıfır çıkmış ama alınan bi parça üzerinden inceleniyor bu. İllaki şekli düzgün vardır diye düşünüyorum. Tüp bebekte mikroçiple şekline kuyruğuna başına bakarak en iyisi seçiliyor başarı oranı artıyor. Ama bu morfolojiyi tedavi edici ilaçlar var kullandınız mı bilmiyorum. Bi miktar düzeliyor
Tabiki vardır umutsuz olmayınEvet doktor tüp bebeğin amacı bu sizin gibi sorunu olan çiftler için dedi, yani 0 çıkmış ama bu bulunamayacak olduğu anlamına gelmiyor dedi ben de bilemedim yani biraz umutsuz baktım sanırım duruma o yüzden bize çok iyimser davranıyor gibi geldi sonuçlar bu şekildeyken tüp bebekle gebelik oluşan var mı acaba ? Yani doktor bir şey önermedi ama biz takviyelere devam ediyoruz
Sigara kullanıyor alkol yok denecek kadar az 13 yıldır spor yapıyor normalde de çok sağlıklı beslenirdi açıkçası 1 sene olmayınca ben hep bende mi bir sıkıntı var acaba diye düşünüp 4 kez farklı kadın doğumculara gittim, malum eşleri ikna etmek her zaman kolay olmuyorTabiki vardır umutsuz olmayıntakviye ilaçları düzenli şekilde kullanın inanın çok faydası oluyor. Uzun süre kullanması lazım ama bu ay içtim artmadı değil. Eşimin morfoloji de kötüydü takviye ilaçlarla oranını hatırlamasamda epey yükseldi şaşırmıştık. Bide sigara alkol varsa onlarıda hayatından kesin çıkarması lazım. Yani biziö ürologumuzun bize dedikleri bunlar
Tüp bebek merkezine tedavi gibi bir şey başlamadan direkt test vermeye gidebilir miyiz kusura bakmayın araştırıyorum ama hiç bilmediğim için soruyorumİlaçlar 3 aydan erken sonuç vermez sizin 10 gün içinde yaşadığınız değişimin nedeni eşiniz ikinci örneği muhtemelen daha fazla gün cinsel perhiz uyguladığı için yüksek çıkmıştır. Harekette muhtemelen o yüzden düşmüştür.
Eşiniz tüp bebek merkezinde örnek versin. Orada hem daha ayrıntılı incelerler hem tüp bebek tedavisi için elde edilen spremler hakkında daha ayrıntılı bilgi verirler. Duruma göre spermleri de dondurur saklarsınız.
Ayrıca 3 aylık takviye kullanımına da başlayın asıl 3 ay sonra çıkan sonuçlara göre hareket edersiniz.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz acaba çipli yöntemi ben de araştırıyorum fakat her ilde var mı acaba her lab. yoktur diye düşünüyorumSize konulan tanının aynısı bize de konmuştu. İlk tüp bebek tedavisinde doktor hiçbir takviye gıda,ilaç vs vermeden tüp bebeğe başladı. Embriyo oluştu 5.güne de gitti yani gayet sağlıklı görünen ve istenen oldu ancak tutmadı malesef. 3 negatif denememiz oldu.. Şimdi yeni bir doktorla baştan başlama kararı aldık ve doktor eşime bir takım takviyeler verdi bunlar yardımcı olur, çipli yöntemle seçeriz dedi. Yani önceki doktora göre daha garantici başladı. Hayırlısı olsun hepimiz için, sağlıkla tez vakitte nasip olsun inşallah
Merhaba, 0 morfolojiyle ilk transferde hamile kaldım. Takviye kullanmadık. Mikroçiple sperm seçimi yapıldı. Tüp bebekte hızın hareketliliğin bir önemi yok zaten. Tavsiyem iyi bir laboratuarı olan hastanede başlamanız. Morfoloji sorunlarında lab ve laborant önemli.Merhabalar daha önce yine konu açmıştım eşimin sperm ve hız düşüklüğünden kaynaklı testi yeniledik 150 binden 6 milyona yükselmiş fakat %100 hareketsiz ve morfoloji 0. Doktor sayının bu kadar artmasına şaşırdı, tüp bebek tedavisinde çözüm bulunur sağlıklı sperm illaki bulunur dedi fakat ben morfoloji 0ken hareketli sperm yokken nasıl başarılı olacak ben anlayamadım oligoastenoteratozoospermi tanısı koyuldu başka bir ürolog araştırmayı düşünüyorum çünkü sebebini hiç araştırmadı hormonlarına bile bakmadı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın sizce tüp bebekten bu değerlerle başarılı olunabilir mi
Estağfirullah ne kusuru hepimiz bu yollardan geçtik. Evet gidebilirsiniz. Sadece bu iş için giden, hatta hiç bir sorunu olmasa dahi ileride oluşabilcek sorunlara bir nebze çare olmasın için sadece sperm dondurmaya gelen bir çok kişiye şahit olduk.Tüp bebek merkezine tedavi gibi bir şey başlamadan direkt test vermeye gidebilir miyiz kusura bakmayın araştırıyorum ama hiç bilmediğim için soruyorum
İstanbulHangi şehirde yaşıyorsunuz acaba çipli yöntemi ben de araştırıyorum fakat her ilde var mı acaba her lab. yoktur diye düşünüyorum
Çok teşekkür ederim umut oldunuz gerçekten sizin değerleriniz nasıldı acaba sadece morfolojide mi sorun vardı hayırlı olsun bu aradaaMerhaba, 0 morfolojiyle ilk transferde hamile kaldım. Takviye kullanmadık. Mikroçiple sperm seçimi yapıldı. Tüp bebekte hızın hareketliliğin bir önemi yok zaten. Tavsiyem iyi bir laboratuarı olan hastanede başlamanız. Morfoloji sorunlarında lab ve laborant önemli.
Eşimle konuşup testi verebiliriz aslında belki iyi sperm bulunursa dondurulabilirEstağfirullah ne kusuru hepimiz bu yollardan geçtik. Evet gidebilirsiniz. Sadece bu iş için giden, hatta hiç bir sorunu olmasa dahi ileride oluşabilcek sorunlara bir nebze çare olmasın için sadece sperm dondurmaya gelen bir çok kişiye şahit olduk.
Her ilde var mıdır acaba bu yöntemİstanbul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?