• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Morfoloji %0 ile hangi tüp bebk merkezinde pozitif sonuç aldınız?

Canim, sizin degerleriniz cok iyi gorunuyo maasallah. Krugere gore bizim morf. 0 di, iste giderek yukseliyor, ben tam anlamadim ama sizinkisi krugere gore 1 ya da 9 burayi anlamadim aslinda 1 bile 0 dan iyidir, benim ilk iki sene evvel 0 la asilama bile yaptilar tabii hicbir bilgim yoktu... Simdi simdi bazi seyleri ogrendim, morfolojiyle alakali basliklari cok okudum... sizin preseed basligindaki yazinizdan morfoloji dusuk izlenimi aldigim icin bunu mutlaka yukseltmelisiniz diye sizi uyarmak istedim... Cunku ben negatifleri kendim gormekten biktigim icin ve morfoloji kim nederse desin cok cok onemli.. Yine ozel mesajda bilgi de verdim. Benim tecrubelerim maalesef hep aci tecrubeler. Ama anladigim kadariyla maasallah diyorm, degerlerinize gore preseed insaallah sizde ise yariycak, biz de cok sevincez, bize de umut olur insaallah... Sekil bozuklugu derken morfolojiyi kast ediyorsaniz eger doktor bu konuyla alakali bisey soylemese bile mutlaka bunu israrla belirtin, bakin coklari para alabilmek icin morfolojiyi hic hesaba katmiyolar ama uzulen biz oluyoruz... Ben defalarca morfoloji dedim, doktorum onemsemedi ama denemem basarisiz oldu...

Canim, sizin degerleriniz cok iyi gorunuyo maasallah. Krugere gore bizim morf. 0 di, iste giderek yukseliyor, ben tam anlamadim ama sizinkisi krugere gore 1 ya da 9 burayi anlamadim aslinda 1 bile 0 dan iyidir, benim ilk iki sene evvel 0 la asilama bile yaptilar tabii hicbir bilgim yoktu... Simdi simdi bazi seyleri ogrendim, morfolojiyle alakali basliklari cok okudum... sizin preseed basligindaki yazinizdan morfoloji dusuk izlenimi aldigim icin bunu mutlaka yukseltmelisiniz diye sizi uyarmak istedim... Cunku ben negatifleri kendim gormekten biktigim icin ve morfoloji kim nederse desin cok cok onemli.. Yine ozel mesajda bilgi de verdim. Benim tecrubelerim maalesef hep aci tecrubeler. Ama anladigim kadariyla maasallah diyorm, degerlerinize gore preseed insaallah sizde ise yariycak, biz de cok sevincez, bize de umut olur insaallah... Sekil bozuklugu derken morfolojiyi kast ediyorsaniz eger doktor bu konuyla alakali bisey soylemese bile mutlaka bunu israrla belirtin, bakin coklari para alabilmek icin morfolojiyi hic hesaba katmiyolar ama uzulen biz oluyoruz... Ben defalarca morfoloji dedim, doktorum onemsemedi ama denemem basarisiz oldu...
kruger e göre morfoloji 10 bizim en az %14 olması gerekirmiş.bir de doktorlarımız kendileri şekil bozukluğu var fakat çok önemli değil dediler hem ürolog hem de kadın doğımcum.hareket problemi var %20 ile %25 arasında değişiyor.inşallah tez zamanda artık diliyorum isteyen herkese hak eden herkese annelik nasip etsin allah.biz de 4 yıldır uğraşıyoruz ilk 2 senemiz boşa gitti sonrasında varikosel olduğu anlaşıldı ameliyat şu bu derken 2 senede öyle geçti.ilk aşılamam tam tuttu derken değerim düştü olmadı 2. sinin tutmaması normal diyorum sorunlar yaşadık dış etkenler diyelim :)sıkıntılar oldu.ister istemez psikoloji etkilendi tabi.şimdi preseed denemeye karar verdim ilk kullanım başarısız oldu ama ben 3 ay daha düşünüyorum kullanmayı.birde bi yakınımın eniştesi aktar,bu macunlar bişeylerle hareketi arttırıyorkullanıp hamile kalmayan yok gibi en basiti arkadaşımın kız kardeşinin eşine 2 milyon sperm 0 hareket demişler doktorlar mümkün değil olmaz molmaz derken bu karışımdan yapmışlar kullanmışlar kızın bebeği kucağında şimdi :)yani onu da denemedik demeyelim diyerek dün aradım görüştüm siparişimi verdim :) hayırlısı artık ne diim. sağolasın dualarımdasın :)

arkadaşlar benimde ilk denemem yarın yumurtalarım toplanacak. Bende bakırköyde bir profun özel muaynanesine gidiyorum. Hastana olarakta florance nightingale de yapacak. Heyecanlıyım. Ama benim doktorum ilk denememiz olmasına rağmen bizden genetik test istedi ve eşimin genetik testinde problem çıktı. Benim eşimin sprem sayısı düşük. Doktorum bundan şüphelenip istedi. Bunu diğer doktorlar 2 başarısız denemeden sonra istiyorlar genelde. Bizim şimdi emriyolar oluştuktan sonra üzerlerinde genetik çalışma yapılacak ve sağlıklı olanlar transfer edilerecek. Başarısızlığın çok büyük oranda sebebi genetikle ilgiliymiş. Size tavsiyem işe başlamadan doktorunuz istesede istemezsede genetik testlerinizi yaptırmanız. Bunu artık her yerde tavsiye edeceğim. Bunu hayal kırıkları yaşamadan ve madden çökmeden bence yaptırın. çok önemli çoğu doktor bunu maddi kaygılarla istemiyor. çünkü bizim her denememiz onlar için para demek. Dikkate alın lütfen....

canım bu genetik testler kadın ve erkek için nasıl uygulanıyor.

kruger e göre morfoloji 10 bizim en az %14 olması gerekirmiş.bir de doktorlarımız kendileri şekil bozukluğu var fakat çok önemli değil dediler hem ürolog hem de kadın doğımcum.hareket problemi var %20 ile %25 arasında değişiyor.inşallah tez zamanda artık diliyorum isteyen herkese hak eden herkese annelik nasip etsin allah.biz de 4 yıldır uğraşıyoruz ilk 2 senemiz boşa gitti sonrasında varikosel olduğu anlaşıldı ameliyat şu bu derken 2 senede öyle geçti.ilk aşılamam tam tuttu derken değerim düştü olmadı 2. Sinin tutmaması normal diyorum sorunlar yaşadık dış etkenler diyelim :)sıkıntılar oldu.ister istemez psikoloji etkilendi tabi.şimdi preseed denemeye karar verdim ilk kullanım başarısız oldu ama ben 3 ay daha düşünüyorum kullanmayı.birde bi yakınımın eniştesi aktar,bu macunlar bişeylerle hareketi arttırıyorkullanıp hamile kalmayan yok gibi en basiti arkadaşımın kız kardeşinin eşine 2 milyon sperm 0 hareket demişler doktorlar mümkün değil olmaz molmaz derken bu karışımdan yapmışlar kullanmışlar kızın bebeği kucağında şimdi :)yani onu da denemedik demeyelim diyerek dün aradım görüştüm siparişimi verdim :) hayırlısı artık ne diim. Sağolasın dualarımdasın :)

bence sizin değerleriniz çok çok iyi. Yakında hamile kalırsın. çok stres yapma. şu macunun içeriği nedir özelden yazar mısın bana da.

Öncelikle kendi tecrübemden bahsedeyim. Bizde de morfoloji %0 ve sayı 8.milyon idi. İlk iki denememiz negatif (Ataşehir Memorial), üçüncü denememiz -şükürler olsun ki- başarılı (Kadıköy Acıbadem), şu an 15 haftalık hamileyim.

Bu bölümü tesadüfen okudum ve düzeltmek isterim arkadaşlar. Gerçekten İmsi de morfoloji önemsiz. Zira morfolojisi bozuk sperm yumurtayı dölleyemiyor. Oysa İmsi ile dölleme işlemini zaten embriyolog yapıyor. Yani olumsuz tecrübelerinizin sorumlusu olarak morfolojiyi görmeyin ve içinizi karartmayın lütfen. Bu arada morfolojiyi düzelten hiç bir ilaç, tedavi yok. Sadece yapılan testler (kruger metodunda olduğu gibi) % oranlarla sonuç bildirdiği için, sperm sayısı artınca morfolojisi düzgün sperm bulma imkanı da doğabiliyor. Yoksa bozuk morfolojili bir sperm düzelmiyor. Ama dediğim gibi bu konu önemsiz. benim durumum da buna bir örnek.

En kısa zamanda bebeklerinize kavuşmanız dileğiyle, sevgiler..

canım bu genetik testler kadın ve erkek için nasıl uygulanıyor.

bence sizin değerleriniz çok çok iyi. Yakında hamile kalırsın. çok stres yapma. şu macunun içeriği nedir özelden yazar mısın bana da.

özelden yazamıyorum arkadaşım msj sayımımı ne doldurmamışım :( siparişi verdim yarın yada ertesi gün tahminim gelir.benim arkadaşımın eniştesi aktar o gönderiyor.istanbuldan,arkadaşımın kız kardeşininde olmuyodu bebeği 2 milyon sperm demişler hareket yok demişler vs varikosel ameliyatı olmuş bizim gibi sonrasında eniştesi bu macun ve sudan kullandırtmış bebeği kucağında kızın allah uzun ömür versin.bide başkalarınıda duyunca hemen arkadaşımı aradım bende görüştüm 3 aylık bi kür.fiyatda uygun bişe değil hatta gelsin bi başlayalım.bu kürün amacı sperm hareketini arttırıyormuş.bizim sorunumuz o hareket düşüklüğü %20 en az %25 olması gerekiyor ya.bide morfoloji 10 o da 14 olsa en az şahane olacak.sayıdan ziyade derdimiz bunlar bizim .

Öncelikle kendi tecrübemden bahsedeyim. Bizde de morfoloji %0 ve sayı 8.milyon idi. İlk iki denememiz negatif (Ataşehir Memorial), üçüncü denememiz -şükürler olsun ki- başarılı (Kadıköy Acıbadem), şu an 15 haftalık hamileyim.

Bu bölümü tesadüfen okudum ve düzeltmek isterim arkadaşlar. Gerçekten İmsi de morfoloji önemsiz. Zira morfolojisi bozuk sperm yumurtayı dölleyemiyor. Oysa İmsi ile dölleme işlemini zaten embriyolog yapıyor. Yani olumsuz tecrübelerinizin sorumlusu olarak morfolojiyi görmeyin ve içinizi karartmayın lütfen. Bu arada morfolojiyi düzelten hiç bir ilaç, tedavi yok. Sadece yapılan testler (kruger metodunda olduğu gibi) % oranlarla sonuç bildirdiği için, sperm sayısı artınca morfolojisi düzgün sperm bulma imkanı da doğabiliyor. Yoksa bozuk morfolojili bir sperm düzelmiyor. Ama dediğim gibi bu konu önemsiz. benim durumum da buna bir örnek.

bu iş gerçekten allaha kalmış istediğimiz kadar yırtalım kendimizi ne yaparasak yapalım ol demeyince allah olmuyor.o ne zaman uygun görürse artık.senin değerlerinle hamile kalman gerçekten müthiş allah kucağına almayı nasip etsin inşallah sağlıkla.5 yıllık evliyim 4 senedir uğraş dur elde var sıfır ,2 de aşılama yaptık o da olmadı.kafaya takıyormuyum artık değil son 1 senedir.öyle hikayeler duyuyorum ki olmaz denenlerin çocuğu oluyor artık bu iş allahın işi kader istediğimiz kadar uğraşalım ol deyince olacak inşallah.verdiğin bilgiler çok doğru katılıyorum.

özelden yazamıyorum arkadaşım msj sayımımı ne doldurmamışım :( siparişi verdim yarın yada ertesi gün tahminim gelir.benim arkadaşımın eniştesi aktar o gönderiyor.istanbuldan,arkadaşımın kız kardeşininde olmuyodu bebeği 2 milyon sperm demişler hareket yok demişler vs varikosel ameliyatı olmuş bizim gibi sonrasında eniştesi bu macun ve sudan kullandırtmış bebeği kucağında kızın allah uzun ömür versin.bide başkalarınıda duyunca hemen arkadaşımı aradım bende görüştüm 3 aylık bi kür.fiyatda uygun bişe değil hatta gelsin bi başlayalım.bu kürün amacı sperm hareketini arttırıyormuş.bizim sorunumuz o hareket düşüklüğü %20 en az %25 olması gerekiyor ya.bide morfoloji 10 o da 14 olsa en az şahane olacak.sayıdan ziyade derdimiz bunlar bizim .

macunun içeriğinde neler var biliyomusun canım bu bize çok yardımcı olur bizimde morfoloji 2 yada 3 çıkıyor krugere göre :19::19::19: 2 olumsuz aşılama ve bir tüp var

hep özelde spermiogram veriyoduk ama bu sefer sskdan yaptılar sperm testini pek anlamadım yardımcı olurmusunuz
viskozite normal
hacim 2,6
spermatozoon sayı(1ml) 45milyon
toplam spermatozoon 117milyon
hareketli(1.saat) %53
hareketli(2.saat) %40
normal morfoloji(kruger) %11
progression(a,b,c,d) a+b%50
spermatozoon dışı hücre sayısı 1800.000
polimorfonüklear lökasit sayısı 1milyon
agglütinasyon (-)
ph 7

bunlar ne demek yardımcı olurmusunuz :44:

hep özelde spermiogram veriyoduk ama bu sefer sskdan yaptılar sperm testini pek anlamadım yardımcı olurmusunuz
viskozite normal
hacim 2,6
hareketli(1.saat) %53
hareketli(2.saat) %40
agglütinasyon (-)
ph 7

Bence durumunuz gayet iyi canım. sizin normal yollarla olabilir. Sayı, hız, morfoloji hiçbiri sorunlu değil. keşke bizim değerlerde sizinki kadar güzel olsaydı. Rabbim tez zamanda bebeğine kavuşturur inşallah canım...Gönlünü ferah tut...

viskozite normal
hacim 2,6
hareketli(1.saat) %53
hareketli(2.saat) %40
agglütinasyon (-)
ph 7

hareket oranı iyi bence ve kruger a göre %11 de iyi aslında en az %14 makbul ama test sonucu genel anlamda güzel yani allah izin verirse ve bence yakın zamanda olacak bu iş hiç merak etme içini ferah tut.ama takviye bişeyler yapmasanda olacak durumda yani :) hayırlsı olsun allah yardım etsin hepimize inşallah :)

Bence durumunuz gayet iyi canım. sizin normal yollarla olabilir. Sayı, hız, morfoloji hiçbiri sorunlu değil. keşke bizim değerlerde sizinki kadar güzel olsaydı. Rabbim tez zamanda bebeğine kavuşturur inşallah canım...Gönlünü ferah tut...

inş.canım

hareket oranı iyi bence ve kruger a göre %11 de iyi aslında en az %14 makbul ama test sonucu genel anlamda güzel yani allah izin verirse ve bence yakın zamanda olacak bu iş hiç merak etme içini ferah tut.ama takviye bişeyler yapmasanda olacak durumda yani :) hayırlsı olsun allah yardım etsin hepimize inşallah :)

inş.canım

umsuz aşılama ve 1 olumsuz tüp oldu artık herşey allahtan daha zamanımız yok yada genetikte problemimz var onuda bu adetten sonra yapıaz inş.genetiktede problem yoktur allaaaahım zamanını bekliyordur çok teşekkürler kızlar cevaplarınız için
2 ol

bu iş gerçekten allaha kalmış istediğimiz kadar yırtalım kendimizi ne yaparasak yapalım ol demeyince allah olmuyor.o ne zaman uygun görürse artık.senin değerlerinle hamile kalman gerçekten müthiş allah kucağına almayı nasip etsin inşallah sağlıkla.5 yıllık evliyim 4 senedir uğraş dur elde var sıfır ,2 de aşılama yaptık o da olmadı.kafaya takıyormuyum artık değil son 1 senedir.öyle hikayeler duyuyorum ki olmaz denenlerin çocuğu oluyor artık bu iş allahın işi kader istediğimiz kadar uğraşalım ol deyince olacak inşallah.verdiğin bilgiler çok doğru katılıyorum.

Hiç tüp bebek denemediniz mi? Çünkü önceki mesajımda da söylediğim gibi morfoloji 0 olunca sperm yumurtayı dölleyemez. aşılama ya da normal yolla sahiden de çok zor. Ama tüp bebekte ve imsi yönetminde morfolojinin önemi yok. Sevgiler..

Hiç tüp bebek denemediniz mi? Çünkü önceki mesajımda da söylediğim gibi morfoloji 0 olunca sperm yumurtayı dölleyemez. aşılama ya da normal yolla sahiden de çok zor. Ama tüp bebekte ve imsi yönetminde morfolojinin önemi yok. Sevgiler..

o yöntemle geçen ay tüp yaptık canım olmadı ne yazıkkı olmadı ve dondurulacakta kalmadı :58::58: ben 4 senelik evliyim bebek düşündüğümüz aydan bi doktordayım oda 3 sene olmuştur rtık doktor görmek istemiyorum diyorum ama doktra gitmedende olmuyo:53::53:

canım kendi mesajımı okuduğumu farkettim :))alıntı yapmışsın .tüp denemedik bir de morfoloji 0 değil bizim,burada yazı yazdım bi arkadaşa cvp babında .morfolojimiz 10 bizim .hareketimiz %20 %25 değişiyor onu biraz daha yükseltsek allah izin verirse olur diye dülşünüyorum.ama şunu da düşünmeden edemiyorum ne yaparsak yapalım allah izin vermeden olmuyor :)

slm canım,,hamileliğine çok sevindim bizdede morfo sıfır ve sayı 4 milyon bizde geçen ay brüksel tüp bebekte denedim,,olmadı..senin kaç yumurtan toplandı ve kaç yaşındasın yazarmısın bana ,,morfoyu çok kafaya taktım sen bana umut oldun...

Selam bahar;
Bizim spermiyogram sonuclarina gore % 0 morfolojinin yaninda, sayi sadece 400.000 ve hareketlilik de % 25
oldugu icin siddetli oligoastenoteratozoospermi teshisi konmustu.
Bu degerlere ragmen cok sukur ilk icsi denememiz pozitif oldu:nazar:
su anda 7 hafta + 3. Gunumuz hayirlisiyla.

Doktorumuz mehmet ali akman, fulyada kwndine ailt kucuk bir klinigi var.
Daha once uzun yillar Alman Hastanesinde gorev yaptigi icin, tum labaratuar islemlerini, opu ve transferi
Alman Hastanesindeki ekiple birlikte alman hastanesinde gerceklestiriyor.

Biz doktorumuzu basindan beri cok seviyoruz. Yaklasimi, iletisimi ve enerjisi cok pozitif. Gunun her saatinde
kendisine ulasmak mumkun oluyor ve bikmadan usanmadan her sorumuza ayrinitili cevap veriyor.
Istanbulda yasiyorsaniz eger ve mali olarak karsilayabilecekseniz tum ictenligimle tavsiye ederim.

Sen de gonlunu ferah tut,bizim morfolojinin yaninda baska olumsuzluklarimiz oldugu halde allah yuzumuzu
guldurdu. Bir an once ruyalarinin gercege donusmesi dileklerimle...
Sevgiler...
slm canım hamilesinnnn süperr..
bizdede sayı 4 milyon ve morfo sıfır ,ilk denememizi brüksel tüp bebek te yaptık imsi uygulandı,ama negatif,,yalnız ben 7 yumurta verebılmiştim ,35 yaşındayım,
senin yaş kaç ve kaç enbriyon oluştu,tek mi transfer yapıldı???

Kızlar mrb belki beni hatırlayanınız bile vardır ben 1 ıcsı denemsi yaşadım pozıtıf 8+6 günlükken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum benim eşiminde morfolojı si 0 ve proxses dahil olmak üzere bir çok ilaç kullandı hiç bir şekilde değer değişmedi sonra biz prof dr kaan aydos a gittik bize dediki morfolojı sıfır ilaçlarda içtiniz değişme yok genetiğine bakalım hücrelerin dedi sonra bizi ibnisina morfolojı binasına yönlerdirdi test verdi eşim 3 ay sonra sonuc %90 hasarsız korkmayın dedi genetik yapıda sorun yoksa morfolojı çok ciddi br sorun değil sadece normal yolla gebeliği zorlaştırır sonra ben düşük sonrası bebeğimi genetiğe gönderdim çok uğraştım tabi paramla bile rezil oldum ve bebeğimin genetik sonucuda normalmiş kormozom yapısı normalmiş ee dedik neden durdu bu kalp kendi testlerimi yaptırdım kan pıhtılaşması şeker vs onlarda normal ve tıp fakültesindeki prof dr cem atebekoğluna gittim rahimde perde var dedi küçük bi operasyonla perdeyi aldırdım ve şimdi aralık sonu gibi ıcsı için tıp fak gideceğim arkadaşlar ben azosperm olupda elini ayağını herşeyden çekip 13 sene sonra bebek sahibi olan insalra tanıyorum çare yok deyip bu işi bırakan insanlar şuanda anne baba yani allah ol deyince oluyor şüphesiz ben şimdi bekliyorum o bebeğin kaybetmenin acısını tarif bile edemem ne ağlayabildim ne konuşabildim o iğrenç masada öylece kalakaldım gup gup sesleri aradım bulmadım ama olsun bakalım allah büyüktür tek sınavımız bu olsun rabbim tez zamanda şifamızı versin

Mrb bizimde morfolojimiz 0 çıkıyodu hep enaz 4 5 merkezde son çapada yaptırdığımızda 3 bir diğerinde 4 çıktı sayımızda toplam 980.000

avrupa şafak hastanesinde yaptırdık banada morfolojiye takılma demişti doktorum şükür 2.denmemde bebeğimi aldım darısı tüm isteyelere olsun inşallah..

Back
X