- Konu Sahibi Bifincankahve
-
Merhaba bursa üniversıtede denmediniz mı tüp bebek asılamaYaşım 31 eşimin 40 işinden dolayı ameliyatı ertelemek zorunda kaldık ben çalışmıyorum bursada üniversitede tüp bebek yapıyolar süreci de biraz uzun galiba acaba gidip bi çatlatma iğnesi falan mı yaptırsam biraz da korkuyorum tüp bebekten
canm hiç sıkıntı yapma kendne benmde eşmde sayı hareketlilk iyi morfoloji 1..doktor bize bu çok özel olarak bakılan bişey katı şartlra göre baklıyo belki türkiyedeki çocğu olan erkeklernkne bakın onlarında 1-2 dir dedi...sen bunu dert etme sayı ve hareketlilk için keçiboynuzu havuç suyu falan bide vitamnler kullandırÖncelikle herkese merhaba,
Buraya böyle bir konu açacağım aklıma hiç gelmezdi...
Biz 1 senedir korunmuyoruz geçen ay ilk kez doktora göründük ve bizden hormon testleri, spermogram, hsg istedi. Benden yan'a hormonlar ok amh iyi, hsg kaldı fakat eşim için durum öyle değil. Normal morfoloji sadece 2% ve 98% baş anomalisi var spermlerinde başımdan kaynar sular döküldü kızlar çok üzgünüm..sorun bende sanıyordum.
Forum'da okuduklarıma göre ayni durumda olanlar'a hep tüp bebek mikroenjeksiyon önerilmiş. Normal yoldan hiç bebeğimiz olamayacak mı şimdi bizim ? Umut verici hikayelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira moral 0.
omega 3 ve çinkoyu ayrı ayrı vitamin hapıylamı veriyorsunuzSolgar pycnogenol
Ocean q10 koenzim
Omega3
Çinko
Evicap200
Havuç suyu
Portakal suyu bol bol içirin eşlerinize bunlar hız ve morfoloji için eğer sayı problemi de varsa dönüşümlü olarak keçiboynuzu özü verin derim.
canm hiç sıkıntı yapma kendne benmde eşmde sayı hareketlilk iyi morfoloji 1..doktor bize bu çok özel olarak bakılan bişey katı şartlra göre baklıyo belki türkiyedeki çocğu olan erkeklernkne bakın onlarında 1-2 dir dedi...sen bunu dert etme sayı ve hareketlilk için keçiboynuzu havuç suyu falan bide vitamnler kullandır
Valla tavsiyem yukarıdakiler biz de aslında ilaç kullanmadan önce yapılan 2 ayrı test var 3 gün arayla yani sperm üretimi yenilenmeden ikisi farklı. bizdeki sorun sayı idi konsantratyon bir testte 5 milyon diğerinde 25 milyon çıktı 1 ml'de. Acıbademden rapor istedik nedense hala göndermediler ve internete girmediler. elle vrikosel tespit edilmedi doppler ile ise hafif reflu var denildi ama doktor ele tespit edielemeyen varikoselin tedavisine gerek yok zaten çok da etkilemz dedi. Bir de ikinci testi devlette yaptırdık ama özeldeki doktormuz özele geçmeden önce aldırmış o SQV cihazını dolayısıyla kendisi cihazda problem yok geçen yılın en iyi cihazlarından biridir dedi.
Yani acıbademde raporu göndermeyince bilemiyorum biraz tuhaf durum oldu sadece telde söylemişlerdi değerleri. Ama biz gene de yukarıda yazdıklarımızı kullanıyoruz gelecek ay bir test daha yaptıracak başka bir özelde oranın laborantı yıllık izindeymiş onun dönmesini bekliyoruz.
Ama yukarı yazdıklarım bende işe yaradı şunda yaramadıdan ziyade bilimsel ve doğruluğu ispatlanmış hususlar. En az 100 tane yabancı makale okudum ve biz özet çıkarmaya çalıştım.
Anahtar kelimelerimiz:
Sayı için l-arginin
Harketlilik ve kısmen sayı için l-carnitin
Morfoloji için Q10
sağlıklı canlı sperm için çinko ve e vitamini
Özet olarak aşağıya yazdım 3 ay dene eğer çok ağır bir sorun yoksa kromozom dna bozuklu çok ağır varikosel ve reflü gibi emin ol işe yarayacaktır :)
1) İyi bir multivitamin (çinko en az 15 mg, vitamin d içerecek ve selenyumda olaca) pahrmaton olur gnc olur veya solgar olur marka güvenilir olsun siz içindekilere bakın. sağlıklı ve canlı sperm vitality
2) L-Arginin (günlük en az 1000 en fazla 3000 mg) sayı
3) L-Carnitin veya Acetyl L-Carnitin (günlük en az 500 en fazla 4500 mg) hareketlilik + kısmen sayı
4) Coenzyme Q10 (günlük en az 50 en fazla 200 mg) morfoloji + sayı + kısmen hareketlilik
5) Doğal takviyeler (her gün öğünlerden sonra 1 tatlı kaşığı keçi boyunuzu özü, 1 akşam havuç suyu 1 akşam muz ve mümkünse sabahları kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığ arı sütü-bal-polen-propolis karışımı)
Hepsini internetten alabilirsin ben GNC veya SOLGAR öneririm.
artı daha neler veriyorum,kendime bakmıyorum ona baktığım kadar..
arkadaşlar merhaba...
herkese yardımcı olmak için konuyu tekrar hortlatıyorum ....
ilk başta da yazdım zaten eşimin ilk değerleri
1,6 milyon sperm .. hız ve morfoliji yerlerde zaten..
2. tahlilde hız ve morfoloji düzelmişti sayı 4,6 milyondu...
eşim bu hafta 3. TAHLİLİNİ VERDİİİİ.. HERŞEY ÇOK GÜZEL ÇIKTI ŞÜKÜRLER OLSUN ( ilk tahlil ile 3. tahlil arasında tam 1 yıl var )
SAYI : 20 MİLYON
HIZ : % 69 ( İLERİ + YAVAŞ İLERİ)
MORFOLOJİ % 6
ne yaptık derseniz .. forumdan bir arkadaşın taviyesi üzerine
NATURE'S BOUNTY nin L-arginin hapını kullandı ( 50 tablet) ilaç çok büyük 2 parça da yuttu :)
MEDİGARD isimli multivitamini kullandı ( 60 tablet)
NEW LİFE EFA S 1200 omega kullandı ( 45 tablet ) bunu daha çok sınava hazırlandı diye kullanmıştı ..
her akşam yatarken hünnap keçiboynuzu pekmezinden 1 kaşık yedi
bu ilaçlardan 1 er kutu kullandı yaklaşık 50-60 gün ilaçlar bitene kadar sonra bıraktı ve o arada aslında spermiyogram veremedi biz üzerine düşmedik
ilaçlar bittikten 2 ay sonra tahlil yapılmasına rağmen değerler çok çok iyi şuanda..
tavsiyem PROXEED e para dökmeyin bu yazdıklarımı kullanın derim.
sonuçlar ortada gördüğünüz gibi ...
ben birde spermiyogramdan 1 gün önce ve tahlil sabahı katı meyve sıkacağında havuç sıktım ve suyunu içirdim eşime ...
havucunda çok faydalı olduğunu duymuştum
2 günde 2,5 kg havuç sıktım zaten 600 ml falan çıkıyor toplamda 2 parçada sıktım .. tavsiye ederim ..
allah yardımcınız olsun
omega 3 ve çinkoyu ayrı ayrı vitamin hapıylamı veriyorsunuz
bende şmdi bu alığım Q10 ve l karnitini kullandırıp ekstra ballı macunlarımızla havuç suyuna devam ettiricem eşimeBen hep hapları dönüşümlü kullandırdım mesela sabah evicap kahvaltı sonrası akşam çinko gibi sonraki ay omega3 ve pycnogenol coq10 birlikte verdim etkileşimi artsın diye
Merhaba araştırma yaparken yazınıza denk geldim , sanırım hamilesiniz rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin , hayırlı uğurlu olsun bebeğinizÖncelikle herkese merhaba,
Buraya böyle bir konu açacağım aklıma hiç gelmezdi...
Biz 1 senedir korunmuyoruz geçen ay ilk kez doktora göründük ve bizden hormon testleri, spermogram, hsg istedi. Benden yan'a hormonlar ok amh iyi, hsg kaldı fakat eşim için durum öyle değil. Normal morfoloji sadece 2% ve 98% baş anomalisi var spermlerinde başımdan kaynar sular döküldü kızlar çok üzgünüm..sorun bende sanıyordum.
Forum'da okuduklarıma göre ayni durumda olanlar'a hep tüp bebek mikroenjeksiyon önerilmiş. Normal yoldan hiç bebeğimiz olamayacak mı şimdi bizim ? Umut verici hikayelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira moral 0.
KlomenleMerhaba araştırma yaparken yazınıza denk geldim , sanırım hamilesiniz rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin , hayırlı uğurlu olsun bebeğinizMerak ettiğim normal yolla mı hamile kaldınız ☺
Teşekkür ederimKlomenlecavabı ben vereyim.
Böyle bir konusu okdugunu bilmiyordum ama ben de klomen kullanirken denk gelmistim bu arkadasima ordan biliyorum. İyilestirme icin bir seyler yapmiştır herhaldeTeşekkür ederimmaşallah darısı bize olsun inşallah
Merhaba araştırma yaparken yazınıza denk geldim , sanırım hamilesiniz rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin , hayırlı uğurlu olsun bebeğinizMerak ettiğim normal yolla mı hamile kaldınız ☺
Hayırlı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Düzenli regl oluyor muydunuz?Merhabaklomenle + çatlatma iğnesiyle hamile kaldım çünkü daha sonradan anlaşıldı ki bende de düzenli ovülasyon olmuyormuş.. Amin darısı tez zamanda isteyen herkese inşallah
Hayırlı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Düzenli regl oluyor muydunuz?
Banada doktor pko demişti düzensiz regl oluyordum sonra ilaç verdi düzenli oluyorum şimdi ama yumurtlama oluyor mu acaba salı günü doktora gidicem klomen tedavisi uygulamasını istiycemOluyordum ama son zamanlarda 8 gun geciktğim oluyordu döngülerim baya uzamıştı.. 33 34 günde bir. Amin teşekkür ederim.
Banada doktor pko demişti düzensiz regl oluyordum sonra ilaç verdi düzenli oluyorum şimdi ama yumurtlama oluyor mu acaba salı günü doktora gidicem klomen tedavisi uygulamasını istiycem
Eşimin morfoloji 0 ama doktor çok önemli değil demiş aslında daha çok eşime yöneldik çoktandır ben gitmiyorum inşallah olur dualarını bekliyorumKlomen tedavisinden belli olur yumurtalık tembelliği, ilk ay bir sonuç elde edemedik biz ve dozunu arttırdık ordan bilindi benimki. Hayırlısı inşallah hakkınızda klomenle gebelik elde eden çok insan var kk'da ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?