• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Morfoloji 2% aynı durumda olanlar yardım..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar meraba emodex diye takviye bi ilaç bu vitaminlerden daha fazlası var olumlu sonuca ulaşılmış çok yorum okudum bizde başlıcaz bu ilaca yakında spermlere çok etkili allah herkesin çocuk özlemini giderir inşallah

Amiin inşallah kucaklarımız tatlı tatlı bebişlerle dolsun :emir_bebek:

Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Morfoloji %2 demek öyle korkulacak bir şey değil. Üstelik sizde de sıkıntı oluşturabilecek bir şey yokmuş. Bizde %0dı. Üstelik ileri hareket ve sayı sıkıntısı da vardı. Bende de inatçı bir pko. Ama çok şükür ki hamile kaldım tüp bebek veya aşılama olmadan. Eşim vitamin kullandı promotil m forte isimli. Ben de kadın doğum doktorumda takibimi yaptırdım, yumurta geliştici ilaç ve çatlatma iğnesi ile çok şükür 5.denememizde kavuştuk. Şimdi kızım 7,5aylık ♥️

Bu arada hsgyi mutlaka çektirin, çok faydası oluyor. Darısı başınıza inşallah ♥️
Merabalar benim eşimde de morfoloji 1 ileri hareket sıfır ve varikosel var doktor aşılama tutmaz tüp bebek dedi bizde özelde yaptıramayız maalesef bildiğim kadarıylada devlette de biraz uzuyomuş bu tüp bebek süreci ve bana hiç bir doktor çatlatma iğnesi falan vermedi bunu aşılama ya da tüp bebek olmadan da doktordan takip talep edebiliyor muyuz

Merabalar benim eşimde de morfoloji 1 ileri hareket sıfır ve varikosel var doktor aşılama tutmaz tüp bebek dedi bizde özelde yaptıramayız maalesef bildiğim kadarıylada devlette de biraz uzuyomuş bu tüp bebek süreci ve bana hiç bir doktor çatlatma iğnesi falan vermedi bunu aşılama ya da tüp bebek olmadan da doktordan takip talep edebiliyor muyuz
Yaşlarınız kaç canım? Büyük ihtimalle hareket sıfır olduğu için direkt tüp bebek demişlerdir. Varikosel için ameliyat oldu mu eşin

Kaçtı değerin canım ? Doktor bana ümitsiz konuşmadı hamile kalabiliyorsanız yine kalabilirsiniz bu iyiye işaret dedi.
10 du canim. Cok azdi. Bircok kadinin bu durumu yaşabilcegini ve haberlerini olmadigini söyledi.. yani tutunmamis buyuk ihtimal. Ya umut hep var diyorum ya ama 5 senelik evliyim diyince 4 senedir ugrasinca otomatikman doktorlarda bekleme artik tavsiyesi kacinilmaz oluyor. Ama kulak asmayarak bekledim ne olur olmaz bilemem yine umudum hep vsr ama tedaviye yonelmek bi yerden baslamak tibbi olarak sart oluyor bi zaman sonra. He boş durdummu aralarda soluklanarak hep devam ettik hastaneye takip icin gittim yumurtlama takibimi vs yaptirdim yakin zamana kadar alternatif vs hepsini denedim. Tüpte karar kılip olanaklari saglayinca başladik iznimizi buna degerlendirdik uzak şehirde olma nedeniyle istanbula ailemin yanina gittgimde tamamlamiş oldum. Transferim kaldi onun icinde tekrar gidicem insallah.

Yaşlarınız kaç canım? Büyük ihtimalle hareket sıfır olduğu için direkt tüp bebek demişlerdir. Varikosel için ameliyat oldu mu eşin
Yaşım 31 eşimin 40 işinden dolayı ameliyatı ertelemek zorunda kaldık ben çalışmıyorum bursada üniversitede tüp bebek yapıyolar süreci de biraz uzun galiba acaba gidip bi çatlatma iğnesi falan mı yaptırsam biraz da korkuyorum tüp bebekten

Yaşım 31 eşimin 40 işinden dolayı ameliyatı ertelemek zorunda kaldık ben çalışmıyorum bursada üniversitede tüp bebek yapıyolar süreci de biraz uzun galiba acaba gidip bi çatlatma iğnesi falan mı yaptırsam biraz da korkuyorum tüp bebekten
Canım yaş faktörü de olduğu için istersen bekleme. Çünkü çatlatma iğnesi de en az 1sene sürüyor hazırlığıydı vs. Bir de ameliyat olmadan çatlatma iğnesi vermeyebilirler..

Bu arada eşime bugün emodex şiparişi verdik inşallah sonuç alırızda tüp bebeğe gerek kalmaz

10 du canim. Cok azdi. Bircok kadinin bu durumu yaşabilcegini ve haberlerini olmadigini söyledi.. yani tutunmamis buyuk ihtimal. Ya umut hep var diyorum ya ama 5 senelik evliyim diyince 4 senedir ugrasinca otomatikman doktorlarda bekleme artik tavsiyesi kacinilmaz oluyor. Ama kulak asmayarak bekledim ne olur olmaz bilemem yine umudum hep vsr ama tedaviye yonelmek bi yerden baslamak tibbi olarak sart oluyor bi zaman sonra. He boş durdummu aralarda soluklanarak hep devam ettik hastaneye takip icin gittim yumurtlama takibimi vs yaptirdim yakin zamana kadar alternatif vs hepsini denedim. Tüpte karar kılip olanaklari saglayinca başladik iznimizi buna degerlendirdik uzak şehirde olma nedeniyle istanbula ailemin yanina gittgimde tamamlamiş oldum. Transferim kaldi onun icinde tekrar gidicem insallah.

Bende 37 ile öğrendim..bir yerden sonra zaten önce Rabbime sonrada tıp'a bırakmak gerekiyor çünkü yaş geçiyor, sabır tükeniyor,vs .Ekim'e kadar doktor bize deneyin dedi sanırım olmazsa aşılamaya falan geçeceğiz inşallah gerek kalmaz. İnşallah transferin olumlu sonuçlanır bebeğin (bebeklerin) tutunur sana canım 🤲

• Beğen
Reactions: H M
Bende 37 ile öğrendim..bir yerden sonra zaten önce Rabbime sonrada tıp'a bırakmak gerekiyor çünkü yaş geçiyor, sabır tükeniyor,vs .Ekim'e kadar doktor bize deneyin dedi sanırım olmazsa aşılamaya falan geçeceğiz inşallah gerek kalmaz. İnşallah transferin olumlu sonuçlanır bebeğin (bebeklerin) tutunur sana canım 🤲
Teşekkür ederim canim. Aynen oyle bi zaman sonra pil bitiyor sanirim polyanacilikta bitiyor. Ben 24 ümde evlendim 25imde basladik yasim genc olmasi hasebiyle bekledim sora baktik 29 a geldik yok. 30 olmadan tedavimize baslayalim.yaş faktorude arti olanaklari vari.Ama umud olmasa olmuyor Rabbim yollarimizi acmasa yola cikamazdik.. insallah rabbim kimsenin emeklerini bosa cikarmasin. Aşilama bizde olduk ama bi asilama bile maliyetle oluyor ozelde tup bebek merkezinde oldum. Uzakta oldugumuz icin git gel maliyeti baktik fazlaya cikiyor artik asilamayi birakalim tüp bebek tedavjsi icin olanak saglamaya calisalim dedik ve basladik cok sukur oldu.neticede olur insallah.hic belli olmaz dogal olur belkim yine :))) doğal yoldani da hic yabana atmiyorum bu arada :-) sen ugrasmassn bu kadar insallah hemencik gelivrrir

Teşekkür ederim canim. Aynen oyle bi zaman sonra pil bitiyor sanirim polyanacilikta bitiyor. Ben 24 ümde evlendim 25imde basladik yasim genc olmasi hasebiyle bekledim sora baktik 29 a geldik yok. 30 olmadan tedavimize baslayalim.yaş faktorude arti olanaklari vari.Ama umud olmasa olmuyor Rabbim yollarimizi acmasa yola cikamazdik.. insallah rabbim kimsenin emeklerini bosa cikarmasin. Aşilama bizde olduk ama bi asilama bile maliyetle oluyor ozelde tup bebek merkezinde oldum. Uzakta oldugumuz icin git gel maliyeti baktik fazlaya cikiyor artik asilamayi birakalim tüp bebek tedavjsi icin olanak saglamaya calisalim dedik ve basladik cok sukur oldu.neticede olur insallah.hic belli olmaz dogal olur belkim yine :))) doğal yoldani da hic yabana atmiyorum bu arada :-) sen ugrasmassn bu kadar insallah hemencik gelivrrir

Doğal yol'u tabikide bir kenara koyma o kadar çok mucizeye şahit olduk ki burda. Bunlar'dan biri de neden biz olmayalım 😘. Bir tanıdığım tam 4 yıl sonra ilk aşılamayla hamile kaldı umut hep var ♥️ ne kadar tüp bebek süreci beni korkutsada olacağını bilsem hiç tereddüt etmeden başlarım, insanı yıpratan çevre ve hayal kırıklıkları..

Çok geçmiş olsun umarım normal yolla güzel haberler alırsın benim merak ettiğim bu morfoloji düşüklüğü hücrelerde bozukluk olmasi dusuge sebep oluyormu bilginiz var mı ?
Canim bu varsayim yapmak labaratuvar bilgisi gerektirir herkesin durumu farkli farkli. Kesin net birsey yok ama cok derine inildiginde birseyler cikiyor ortaya elbette. Olabilir ama duşüge sebeb olarak morfolojisi bozuk sperm dolleyemez biraz kadindada sebebler olabilir diyorlar.inceliyorlar. dusükleri patolojiye gonderirler 2.nci dusukte yapiyorlar sanrm.kadinda sorun yoksa tüp bebekle sorunun derinine inilir. Yani etkileyici faktorler degisir.ben tedavimde biyoloğa sorduğumda evet bi zamana kadar sperm bi zamanda sora embriyo kalitesini yumurta goturur dedi.ikisi bir olarak yarisir dedi. Yani bunun ıçin guzel labaratuvarj ve donanimli doktoru olan hastanelere basvurmak gerekir.

Doğal yol'u tabikide bir kenara koyma o kadar çok mucizeye şahit olduk ki burda. Bunlar'dan biri de neden biz olmayalım 😘. Bir tanıdığım tam 4 yıl sonra ilk aşılamayla hamile kaldı umut hep var ♥️ ne kadar tüp bebek süreci beni korkutsada olacağını bilsem hiç tereddüt etmeden başlarım, insanı yıpratan çevre ve hayal kırıklıkları..
Bende senin gibi dusunuyordum. Tüp caremi diye? Kesinligi yok.. ama bi zaman sora iyiki yapmisim sadece transferler oyalanacağim olmassa da elimden geleni yaptim diyip arkama yaslanacahim diyorum.cunku denememislik insana ayri bi pismanlik veriyor sonra. Tevekkül ve takdir. Etrafla uğrasma hepimizde var tedavi olurken okadar güclu durmak zorunda kaldimki agrimla yorgunlugumla yalan soylemek bile durumunda kaldim.ama gecti insallah yeni bi surece gerek kalmaz. Gozunde buyutme biz cok buyuttuk tedaviyi.olanaklar varsa ya bismillah demek corap sökugü gibi getiriyor.kadinda problem olmamasi heleki sureci sadece 15 gune yayiyor. Ama kismet diyorum ya aksilik ihtimalleri hep var ama iyisiyle kotusuyle herseyi kabullenip hayiflanmamak icin secimlerini icine sinerek ve hazirim diyerek yapmalisin. Ben bu surec icin 4 sene bekledim ve duygularimla mantigimla hazir olarak girdim.bilincisz asla girilmemeli ustunde iyi dusunulmeli.

Eşimi suçlamadım aslında ama sonucu görünce o kadar tepkisiz kalmıştı ki çok zoruma gitmişti..ki haklıymışta Dr endişelenecek birşey yok çünkü sayı çok iyi dedi ve sadece vitamin takviyesi verdi. Kullandığı ay hamile kaldım fakat kimyasalla sonuçlandı malesef..
Doktorun verdiği ilacın adı neydi

Ben yurt dışında yaşadığım için ilaçlar farklı olabilir yinede söyleyim toco 500 (E vitamini), vitamin D ve betaselen ( selenium ve çinko). Yani bol bol vitamin takviyesi.
Ilaç sonrası bir kimyasal atlasından yine hamilesin sanırım hayırlı olsun . Tam olarak değerleri kaçtı sayı hız

Back
X