• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Morfoloji %2 kimyasal gebeliğe sebep olur mu?

panikprenses34

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
244
33
13
26
Kızlar eşimin sperm morfolojisi %2 çıktı ben 2 ay üst üste kimyasal gebelik geçirdim hormonlarım normal kan pıhtılaşma testim temiz genetik testlerimiz temiz çıktı. Rahim filmi henüz çektirmedim. Kimyasal gebeliklerin sebebi sperm morfolojisi olabilir dedi üroloji doktoru sizce olabilir mi yoksa acaba bende başka bir sıkıntı mı vardır ?

Kızlar eşimin sperm morfolojisi %2 çıktı ben 2 ay üst üste kimyasal gebelik geçirdim hormonlarım normal kan pıhtılaşma testim temiz genetik testlerimiz temiz çıktı. Rahim filmi henüz çektirmedim. Kimyasal gebeliklerin sebebi sperm morfolojisi olabilir dedi üroloji doktoru sizce olabilir mi yoksa acaba bende başka bir sıkıntı mı vardır ?
Okuyanlar lütfen bilginiz ve fikriniz varsa yardımcı olur musunuz

Burda yerimi alayım.
Eşimin morfolojisi ilk testte 0 sonra 1 çıktı hep.
Bir kez bile hamile kalamadım kimyasal bile olmadı aşılama denememize rağmen

Sperm dna hasarı mevcut mu morfoloji 0 olan birçok kişi var çocuğu olan benim morfoloji 2 işe tuttu ikizlerimi kaybettim. Kimyasal gebelikler genel de Embryo bozukluktan kaynaklı oluyor döllenme oluyor ama ileriye gitmiyor genetiğe yollayın kalanlar varsa öyle transfer olun 4 5 kerw kimyasal gebelik geçiren var genel de şiddetli genetik bozuklu oluyor bu tahliler normal olsa bile embyolar olmuyor

Hangi aşamada yapılıyor bu sperm seçimi biz henüz aşılama veya tüp bebek için herhangi bi girişimde bulunmadık sadece sperm testi verdi eşim benim hormonlarım genetik testlerimiz ve benim pıhtılaşma testim temiz çıktı
Tüp bebek yaptırın onda seçiliyor hormon genetik vs onlar zaten genel de temiz çıkıyor herkeste ama embriyo birleşme aşamasında bir yanlış kodla birleşiyor bozuk oluyor bunun için genetiğe gönderin

Tüp bebek yaptırın onda seçiliyor hormon genetik vs onlar zaten genel de temiz çıkıyor herkeste ama embriyo birleşme aşamasında bir yanlış kodla birleşiyor bozuk oluyor bunun için genetiğe gönderin
Morfoloji bozukluğundan kaynaklanıyor olamaz mı kimyasal gebelikler bi de acaba rahim filmi mi çektirsem rahim şekil bozukluğu olunca da kimyasal gebelik yaşanır mı yoksa hiç mi gebe kalınmaz

Morfoloji bozukluğundan kaynaklanıyor olamaz mı kimyasal gebelikler bi de acaba rahim filmi mi çektirsem rahim şekil bozukluğu olunca da kimyasal gebelik yaşanır mı yoksa hiç mi gebe kalınmaz
Kimyasal gebelik kalitesiz yumurta veya spermin birleşmesi ile oluşur kese oluşur ama bebek yoktur yani bu da genetik hastalık olduğu için olur tahlillerde normal gözükür ama birleşme esnasında anomali meydana gelir

Kimyasal gebeliklerimin sebebini benim doktorum eşimin sperm kalitesizligi demişti. Morfoloji zaten spermin kaliteli olmadığını, yapısal bozukluğu olduğunu gösteriyor. Bazen yumurtayı döllese de daha ilerisi olmuyor. Ben de bir kaç kez kimyasal gebelik geçirdim sonra tüp bebek yaptık 😊

Kimyasal gebeliklerimin sebebini benim doktorum eşimin sperm kalitesizligi demişti. Morfoloji zaten spermin kaliteli olmadığını, yapısal bozukluğu olduğunu gösteriyor. Bazen yumurtayı döllese de daha ilerisi olmuyor. Ben de bir kaç kez kimyasal gebelik geçirdim sonra tüp bebek yaptık 😊
İlkte tuttu mu peki tüp bebek hayırlı olsun :) peki morfolojiyi iyileştirmek için bir şeyler yaptınız mı benim eşim vitamin takviyesi alıyor şu an bi de arı sütü ve keçi boynuzu tozu kullanıyor beslenmesine dikkat ediyor sigarayı da bıraktı 1.5 ay falan oluyor bir süre denemek istiyoruz bu şekilde gebe kalma ihtimalim olur mu sizce yoksa boşuna mı bekliyoruz

İlkte tuttu mu peki tüp bebek hayırlı olsun :) peki morfolojiyi iyileştirmek için bir şeyler yaptınız mı benim eşim vitamin takviyesi alıyor şu an bi de arı sütü ve keçi boynuzu tozu kullanıyor beslenmesine dikkat ediyor sigarayı da bıraktı 1.5 ay falan oluyor bir süre denemek istiyoruz bu şekilde gebe kalma ihtimalim olur mu sizce yoksa boşuna mı bekliyoruz
2. Denemede tuttu ama ilkinde transfer sonrası ilaçlarımı kullanmadım hemşirenin yanlış bilgilendirmesinden dolayı.
Açıkçası biz başta aşılama deneyelim dedik. Eşim o sırada bir sürü vitamin kullandı ama 4 ay ara ile verdiği sperm örneğinde morfoloji bire bir aynıydı.
Tabii değişebilen durumlar vardır, bizim ikinci çocuğumuz olacağı için araları çok açılıyordu beklemeden tüp Bebek yapmak istedik.

Back
X