Erkek İnfertilitesi morfoloji problemine ragmen hamile kalan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım.sperm dna hasarı ile kromozom bozukluğuna bağlı genetik hasar farklı değil mi? Siz kromozom testi yaptırdınız mı? Doktor sadece sperm dna sına bakarak mı çocukta hasar boyutunu kestirebiliyoruz?
biz genetik test yaptırdık,karyotip yani onda eşimde y delesyonu olduğu yani erkek infertilitesi olduğu çıktı.sperm için özel Bi test yok ki,kan veriyorsun ordan hangi genetik sorun varsa çıkıyor.spermle yapılan Bi genetik test yok yani.sendede eşindede başka Bi genetik sıkıntı yoksa bebiştede olmaz büyük ihtimal.normal yoldan hamile kalsaydıkta bu ihtimal vardı.Allah senin minik kuşunuda sana bağışlasın inşallah.Neden bu kadar korkuyorsun,sende neden risk varmış?

biz genetik test yaptırdık,karyotip yani onda eşimde y delesyonu olduğu yani erkek infertilitesi olduğu çıktı.sperm için özel Bi test yok ki,kan veriyorsun ordan hangi genetik sorun varsa çıkıyor.spermle yapılan Bi genetik test yok yani.sendede eşindede başka Bi genetik sıkıntı yoksa bebiştede olmaz büyük ihtimal.normal yoldan hamile kalsaydıkta bu ihtimal vardı.Allah senin minik kuşunuda sana bağışlasın inşallah.Neden bu kadar korkuyorsun,sende neden risk varmış?
Amin Can'ım.benim dediğim sperm DNA'sının incelenmesiydi.o da ancak semen testiyle oluyor.
Benim bebeğim 1,5 hafta geriden geliyor ve yolk kesem çok büyük.bu da anamoli olma riskini gösteriyormuş.bebek pek gelişmedi son haftalarda.geçen perşembe kalp atışını duyduk.şimdi her hafta kontrole çağırdı.göZetim altında olacakmışım.bir daha ki gittiğimde kalp atışını duyamayabilirmişim ya da anamolili Bebek olabilirmiş.bir de kahverengi lekelenmelerim var:( ben korkmayım da kim korksun :( Allah'a emanet ettim bebeğimi ,ne gelirse ondan,başım gözüm üstüme..

Bu kadar sorgulamamın sebebi de anlamak istememden kaynaklanıyor.çünkü doktorlara güvenmiyorum.geç yönlendirebiliyorlar.şimdiki aklım olsa tıp okurdum:(

Amin Can'ım.benim dediğim sperm DNA'sının incelenmesiydi.o da ancak semen testiyle oluyor.
Benim bebeğim 1,5 hafta geriden geliyor ve yolk kesem çok büyük.bu da anamoli olma riskini gösteriyormuş.bebek pek gelişmedi son haftalarda.geçen perşembe kalp atışını duyduk.şimdi her hafta kontrole çağırdı.göZetim altında olacakmışım.bir daha ki gittiğimde kalp atışını duyamayabilirmişim ya da anamolili Bebek olabilirmiş.bir de kahverengi lekelenmelerim var:( ben korkmayım da kim korksun :( Allah'a emanet ettim bebeğimi ,ne gelirse ondan,başım gözüm üstüme..
globozoosperm denen Bi illet var buda spermin başında akromozom taşıyan kısmın yani dna taşıyan kısmın hiç olmaması demek.bende senin gibi suçu hep anomalili spermlerde arıyordum fakat burda globoozospermle tüp bebişi tutup sağlıklı bebeği olan bir arkadaşı en başından beri takip ettim şahit oldum.benim en son gittiğim merkezde de böyle birinin tuttuğunu anlatmıştı doktor.Kaan aydosta tuttuktan bebek oluştuktan sonra spermle alakası kalmıyor demişti.İnşallah bebek kendini toparlar,nolur güzel düşün bebekte senden gelen güçle daha güzel büyüsün.yatıp dinlen günde en az 2litre su iç,içemeyenlere serum takıyorlardı hastanede.

Bu kadar sorgulamamın sebebi de anlamak istememden kaynaklanıyor.çünkü doktorlara güvenmiyorum.geç yönlendirebiliyorlar.şimdiki aklım olsa tıp okurdum:(
imsi diye Bi mikroskop var tüp bebek yaparken bazı iyi merkezlerde bunu kullanıp 6000-8000kat büyütüp en normal görünümlü spermi seçiyorlar ama dediğim gibi bu bebeğin tutma ihtimalini artırmak için sadece,sonraki olasılıkları etkileyen bir faktör değil.bende doktorlara güvenmem aynı sebepten,6yıldır okuyup sorup bişeyler anlamaya çalışmamda bu sebepten.Herşeyin başı moral ama sen kendini mutlu hissetmeye zorlarsan bebişte bu hayat mücadelesini kazanmak için daha çok savaşacak bence.İnşallah mücadelenizde başarılı olursunuz.

imsi diye Bi mikroskop var tüp bebek yaparken bazı iyi merkezlerde bunu kullanıp 6000-8000kat büyütüp en normal görünümlü spermi seçiyorlar ama dediğim gibi bu bebeğin tutma ihtimalini artırmak için sadece,sonraki olasılıkları etkileyen bir faktör değil.bende doktorlara güvenmem aynı sebepten,6yıldır okuyup sorup bişeyler anlamaya çalışmamda bu sebepten.Herşeyin başı moral ama sen kendini mutlu hissetmeye zorlarsan bebişte bu hayat mücadelesini kazanmak için daha çok savaşacak bence.İnşallah mücadelenizde başarılı olursunuz.
Çok teşekkürler.

Kızlar morf bozukluğunu sperm dna hasarı yapabiliyormus bunu arastırdınız mı dna hasar tespit ve tedavisi uygulandı mı size
Allah tamamına erdirsin inş
biz dna hasarı yaptırdık ama bir problem çıkmadı ama benim eşimde de %1 morfoloji var ve ben kendiliğinden önce boş gebelik sonra kimyasal gebelik geçirdim bunların sebebi morfoloji bozukluğu imiş şimdi aşılama tedavisine başladık 3 yumurtam gelişmiş ve progesteron 33.08 çıktı bu değer de gayet iyimiş ama asıl bir hafta sonra yapılacak beta hcg de belli olacak ama onunda olursa şayet boş gebelik ihtimali var

bizde de morfoloji sorunu var. Tup bebek yapacagiz. Yurt disindayim burda devlet karsiliyor ama siraya yazilmak gerekiyor herhalde mayis ayi gibi en gec sira bize gelicek. Cidden zor bir durum Allah kimseyi cocukla sinamasin. Hergun nerdeyse bir hamilelik haberi aliyorum artik. Ama hayirlisi elbet bizim de olucak insallah.

Merhaba arkadaşlar morfoloji sorunu olup tüp bebekte mikro-Chip yaptıran var mı?

Öncelikle herkese merhaba...4 yıllık zorlu bir serüvenini ardından çok şükür hamileyim...Yıllarca burda ki bir çok kadının hikayelerini burdan okudum...şimdi başkalarına umut olma sırası bende..Hikayem çok uzun şöyle kısaca özetleyeyim:
2011:ilk Polip ameliyatı.tedaviler tedaviler ama sonuç yok.
2012:tekrar 2 polip ve rahimde perde ameliyatı.yumurta büyütme çatlatma tedavileri.sonuç yok.
2013:yumurta büyütme çatlatma tedavileri ve sonuç dış gebelik.iğneyle sonlandırıldı.psikolojik olarak bittiğim günler.3 ay korunma süresi.
2014:artık gözle görünen bi sorun yok.hiç bir tedavi uygulanmadı. Çalışmalara devam.umut hiç yok.hiçbir neden yok (!)ünüversitede yapılan sperm tahlilleri normal.yumurtlama normal ama sonuç yok.
2015 ekim:tüp bebek yapmaya karar verdik.yumurtalar toplandığı gün eşimin sperm tahlilinde hareketlilik ve morfoloji 0 (sıfır).buna rağmen 2 döllenmiş yumurta ama sonuç gene olumsuz.
2016 şubat:Kagan Aydos hocayla görüşüldü.istenen sperm dna testi istenilen merkezde yapıldı ve sonuç %42 DNA hasarı.çocuk sahibi olmak için tedavi şart denildi.
Bu süreçten sonra eşim sigarayı bıraktı. Kan pıhtılaşma ve genetik testlerini yaptırdık.bu ay tam eşimin tedavisini baslatacakken HAMİLE olduğumu öğrendim. Şu anda 6 +3 günlük hamileyim.hala şoktayız.sonuç ne olursa olsun 4 yıl içerisinde ilk defa gebe kaldım.hikayede çok detay var ancak bu kadar kısalta bildim.umarım birilerine umut olur..
lütfen Umudunuzu yitirmeyin...ben hala inanamıyorum bu yüzden başkasının hikayesini yazıyor gibi yazdım:))sevgiler

canim cok cok sevindim. Insallah sagliklica kucagina almak nasip olur. Demek ki sigara cok buyuk etkenmis sizde. Sigara icmeyin zaten ya su hayatta hic birseye faydasi yok :)

Merhaba arkadaşlar benim eşimin de morfoloji 0 dı sperm sayısı da azdı çapa tıp Fakültesine gidiyordu eşim ilaç kullandı bir süre aynı zamanda emre bakırcıoğlu na da gitmeye başlamıştık ayrıyeten kendinizde keçiboynuzu vs bitkisel şeylerde yapıyodu sperm de az bi artış oldu morfoloji yükselmedi tüp bebek düşünmeye başlamıştık para biriktirme aşamasında doğal yolla hamile kaldım, hamile kaldığım ay eşim gitti testleri yineledi acaba ilaçlar işe yaradıda yükseldimi diye düşünmüştük ama bariz bi yükseliş yoktu çok minik bi ihtimal vardı çok şükür o ihtimal mucizemi getirdi bana şimdi 9 aylık bir oğluşum var ve 2. Yi istiyoruz eşim tekrar tedaviye başlıycak hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Merhaba hanimlar.benim de esimin morfoloji problemi var.ve egee birgun hamile kalirsam buraya yasadiklarimi yazicam diye soz vermistim kendi kendime.ilk testte 0 ikinci teste yuzde 1 cikmisti morfoloji.benim iki kadin dogumcum da normal yolla olmaz.belki omrunuz boyunca bir kez denk gelir noyle birsey demisti.ve bunu soyliyen doktor istanbulun en pahali unlu doktorlarindan biri.esimin urologu da hayir sizin bir probleminiz yok sadece morfoloji dusuklugu bir sey ifade etmez.sayi ve hareketliliginiz iyi dedi.bizim de kafamiz cok karisti.orta siddetli varikosel var ayrica esimde.fakat urologu kesinlikle ameliyata gerek yok sizin cocugunuz olur dedi.10 ay olmayinca tup bebek merkezinin yolunu tuttuk.memorial ve acibadem iki yerdeki doktorlar da sizin esiniz de bir problem yok.normal yolla da olur asilama ile de tup bebek ilede dediler.ozellikle memorialda ayse hanim hayir sakin tup bebek yaptirma asilama yapalim diye beni tup bebekten vazgecirdi. Ve sonuc ilk asilamada tuttu.suan 2 aylik hamileyim.Allah isteyen herkese nasip etsin.10 ay belki cok degil cok daha zorluk yasayan arkadaslar var ama cok zor bir duygu biliyorum caresizlik ve uzuntu.kimse yasamasin insallah.eger esinizin diger degerleri iyiyse morfolojiyi kafaniza gercekten takmayin.asilamanin normal yoldan cok bir farki yok.belki asilama yaptirmasak da hamile kalmis olabilirdim.

Benim bebeğim 1,5 hafta geriden geliyor ve yolk kesem çok büyük.bu da anamoli olma riskini gösteriyormuş.bebek pek gelişmedi son haftalarda.geçen perşembe kalp atışını duyduk.şimdi her hafta kontrole çağırdı.göZetim altında olacakmışım.bir daha ki gittiğimde kalp atışını duyamayabilirmişim ya da anamolili Bebek olabilirmiş.bir de kahverengi lekelenmelerim var:KK43: ben korkmayım da kim korksun :KK43: Allah'a emanet ettim bebeğimi ,ne gelirse ondan,başım gözüm üstüme..
Evrem35 merak ediyorum nasıl sonuçlandı gebeliğin inşallah sağlıkla kucağına almışsındır bebeğini

Merhabe Eşiniz ne kullandı morfoloji için veya nasıl hamile kaldınız yardımcı olurmusunuz
Merhaba
Bizimde morfoloji %2 ydi. Üroloji doktorumuzda kadın Doğum doktorumuzda problem olarak görmedi bu durumu.
Rahim filmi sonrası hamile kaldım.şuan 5 aylık hamileyim çok şükür

Arkadaşlar merhaba, morfoloji sıfır sayı ve hız da düşük. Tüp bebek yaptınız ve tutan var mı?

Back
X