- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Canım benim gerçekten üzücü olmuş ama mesela 4 tane embriyo göndersen bile sağlıklısı anca 2 tane oluyor. Kaç kişiyi okuduysam hep yarı yarıya sağlıklı geliyor. Sağlıklı geleninde garantisi yok. Öyle ki sağlıksız gelenin bile garanti tutmaz ya da düşer garantisi Yok. Pgt karmaşık bir olay. Rabbim hayırlısını versin. Allah evladını sana bağışlasın. ETRAFImda 1 evladım olsun başka birşey istemem diyen o kadar çok kişi varki. Şuan hayatımız çocuktan ibaret ama olmamalı. Dünyaya geliş amacımız sadece doğurmak değil. Hayat su gibi akıp geçiyor. Allahın bizim için verdiği nimetlerden fayşanmak gerek. Ben çocuğu olanları da görüyorum. Bir çembere sıkışıp kalmışlar gibi yaşıyorlar. Ne ibadet nede seyahat ne eğitim ne de başka birşey. Hayat bu olmamalı. Sen yolun yarısını geçmişsin 1 evlat daha istiyorsun sadece. Ben ve benim gibiler olacak mı olmayacak mı endişesi taşıyoruz sürekli. Hayat mı yoksa çevre mi baskı mı? Bir misyon yüklüyorlar sanki bizlere. Herkesin evladı olmak zorunda değil ki. Bir tane oldu çok şükür 2. 3. 4. 5. Çok doğuran mertebe mi kazanıyor. Yaşadıkların eminim kolay değil. Çevrende yaşananlar canını da sıkıyor olabilir ama hayatı kaçırmanı istemem.Kızlar benim de giden tek embriyom pgt den bozuk geldi.Yani bu da bitti.Transfer olmadan ki kosaydı da negatif olacaktı.Ağladım içimi boşalttım bir iki güne de toparlarım herhalde o kadar emek para çöp.Genetiği sağlam bulabilecek miyiz o da belli değil.Çok yıprandım ama vazgeçemiyorum ileride keşke dememek için ama maddi manevi çok yorucu.Ve bir garantisi de yok.Bu süreçte doğal hamile kalanlara o kadar özeniyorum ki 4 senedir bunun mücadelesini veriyorum ve yoruldum yıprandım.Ne büyük sınav benim ki hem eşimle sınavım ve çocukla.Allahım sağlığımızla sınav vermesin inşallah.Yapacak söyleyecek çok da bir şey YÖK aslında.Kader kısmet.![]()
İstanbul’a gelip burada içine sinen bir tüp bebek merkeziyle görüşme yapmanı öneririm. Su gibi akıp geçer inşallah. Gönlündekini allah nasip etsin. Çok stres yapma zamana ailenle güzel kaliteli vakit geçir minik çekirdek ailen büyük bir nimet. Yaz geldi küçük kaçamaklar yapın. Etrafa da kulak asma. Herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil. Arkana baktığında elinde olan çocuğun için ailen için gereken ne varsa eksiksiz yapmış olduğunu gör. Bir evladından alıp diğerine ondan diğerine verip yarım hayatlar oluşturmaktan daha iyidir emin ol. Öncelikle allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize. 1 veya 2 nasip etsin de gerisi önemli değil. Sıkma canını