- 10 Eylül 2016
- 1.555
- 2.661
- 133
3 aşılamanın 2si pozitif olmuş eğer döllenmede sorun olsa aşılamalar negatif olması gerekmez miydi? Mikroenjeksiyon yapılmıyor mu acaba? İllaki yapılıyor olması gerek. Benim kafama yatmıyor bazı şeyler bi türlü. İlkinde hata klinikte başlamış ama diğerlerinde yine labaratuar şartlarında sorun var gibi düşündürüyor. Bizde morfoloji sıfır ileri hızlı %1 ve sayı da düşük. İmsi ile grade 2 sperm bulunuyor ama 3 tedavimde toplam 29 yumurtam toplandı olgun çıkmayan sadece 4 tane ve döllenmeyen 3 tane. Döllenenler 3.güne hep iyi ve çok iyi kalite olarak geldi. Hatta 4.güne de aynı şekilde geldiler.5.gün fire verdiler. Kalanlar bi de genetik incelemeye gidince elde pek bişey kalmıyor. Ama bu işte labaratuar çok önemli.1.işlemi yapan merkez çok yumurta toplayalım donduralım hesabına gitti sonuç koca bir sıfır oldu.
2-3.tedavilerde merkez olarak yeni bir hasta grubu olduk.
İlaç dozunu az tuttular ek olarak vitaminler verdiler ama 2de transfer aşamasına geçilmedi.
3.denemede ise yumurtaya ayrı işlem uygulandı spermde mikro çip yöntemiyle seçildi.
Doktorun söylediği spermde yumurtaya bağlanma sorunu var dedi.
Spermdeki sorunu görebiliyorlar.
maalesef yumurta kalitesini göremiyorlar yumurtanın kendi kromozomunu gösteren test olmadığı gibi tedaviside yok.
Eşim bir çok defa muayene oldu.
Sperm DNA sında sorun olup olmadığını öğrenmek için test yaptıralım dedik.tüp doktoru önce Ros testi yapmamızı bize söyledi sonuça göre DNA hasar testi yaptırmamızı önerdi.
Ros testi normal değerde geldiği için DNA da sorun olmucağını söyledi.
Çok yorucu bu tedaviler 1 sene içinde 3tane tüp denedim yoruldum.
Bu arada ayırdığınız zaman vermiş olduğunuz bildiler için çok teşekkür ederim.
Rabbim tüm tedavi aşamasındakilerin yar ve yardımcısı olsun
Ilk tüp bebek üstünden 40 yıl geçmiş o kadar mesafe katedildigi halde hala deneme yanılma ile oluyor bazı şeyler yine de malesef.