- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Merhaba canım. Seni hiç unutmuyorum rabbim bu yaşadığın güzel şeyleri bize de yaşatsın.canım merhaba. Evet eşimin sperm sayısı çok çok azdı ileri hareket sıfırdı. Hemen tedavi sürecimizi anlatayım size. Belki umut olur.
Nisan 2017'de bebek düşünmeye başladığımızda 6 aylık evliydik. ben 34 eşim 42 yaşında. Nisanda bebek denemelerine başladık ama 6 ay boyunca pozitif sonuç alamadık. Hep ben doktora gittim ama hiç bir sorun görünmüyordu. Yaşımızdan dolayı doktor hemen aşılama yapalım dedi. Aşılama için ben klomen kullandım aşılama günü eşim sperm verdi ve gördüğümüz sonuçla yıkıldık. Sadece 4 adet sperm vardı. 2si ölü 2si yerinde hareketli. Aşılama iptal oldu tabi. Sonra biz ürologlar gezmeye başladık. Hormon değerlerinde hiç bir sorun yoktu. ilk gittiğimiz ürolog çift taraflı varikosel var acil ameliyat olması gerekir dedi. biz ameliyat için gün aldık falan. Derken doktor doktor geziyoruz yine. O arada biri arkadaşımız olan 2-3 üroloğa daha gittik. Hepsi de dedi ki ameliyat çözüm değil direkt tüp bebeğe başlayın. Buarada ben eşime her gün keçiboynuzu kaynatmaya başladım. 1 ay boyunca bunu içti ertesi ay değerimiz 6 milyona çıkmıştı. Ama ileri hareket hala sıfırdı. Tüp bebek tedavisine başladık. Doktorumuz eşime emodex ve teatrio gıda takviyeleri verdi. Tüp bebek tedavisi sırasında eşim bu ilaçları içti. Yumurta toplama günü eşimden sperm alındığında sayı 15 milyona çıkmıştı. Benden toplanan 7 yumurtanın hepsi döllendi. 6 tanesi 5.güne kadar çok kaliteli bir şekilde ulaştı. 1 tanesi transfer edildi kalan 5 tanesi donduruldu. Ve ben o 1 embriyo ile ilk denememde hamile kaldım. 30.haftamıza geldik bile:) Asla umudunuzu yitirmeyin, önemli olan doğru zamanda doğru doktorlarla karşılaşmak ve hep pozitif olmak. Bu yolda emek veren hepimizin Allah yardımcısı olsun. Tez zamanda güzel ve hayırlı haberler alın hepiniz inşallah.
Sen bebişini kucağına alacaksın ben hala cesaret edemedim. Beni hatırladın mı bilmiyorum ben Mfsg.. güzel şeyler paylaştık sen mutlu sona kavuşmak üzeresin dualarını eksik etme.