Morfoloji, Sperm tahlil sonucunu yorumlar misiniz

Bakabilir misin burdan
Toplam sperm sayınızı göremedim. Evet değerler düşük ama öyle çok çok kötü değil moralinizi bozmayın. Diğer arkadaşın dediklerine katılmıyorum. Her düşük morfoloji kötü sperm demek değildir hatta öyle sperm zaten dölleyemez :) bazen döllenen yumurta düzgün bölünemez ya da yumurta kalitesi düşüktür yani her şey sperme bağlı değil. Eşiniz keçi boynuzu özü kullansın ve güzel vitamin takviyeleri. Sigara alkol varsa bıraksın. Hormon değerlerine de baktırsın. Ama muhakkak takviye kullansın bence. Varikosel muayenesi de yaptırın. siz de kendi kontrollerinizi yaptırın

4. Ayda kaybetmene çok üzüldüm gerçekten ama bunun sebebi erkek faktörü müymüş? Doktor öyle mi dedi? Bizim değerler oldukça kötü sperm DNA hasarı baktırmadık sigarada çok var. Ben hamileyim 7. Hafta ve kafayı bunlarla bozmuş durumdayım açıkçası. İnşallah rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. O kadar kafaya takıyorum ki terapi alacağım sanırım. Ha tabiki azospermler , degerler yerlerde olanlar sıfır morfolojiler DNA hasarları olan ve doğum yapan örneklerde çok görüyorum.Sanırım bazı şeyler istatiklerin üstünde ama endişe beynimi rahat bırakmıyor. Rabbim sevinenlerden eylesin hepimizi.
Doktorunuz kim sizin mi kanama olmuştu morfoloji 2 yi doktorlar kötü bulmuyor çünkü % 90 herkesin böyleymiş 0 olup bebeği kucağa alanlar var sizinki ki sağlıklı geçer kafanızı böyle yormayın takmayın bu kadar çünkü ne yaparsınız yapın herşey olacağına varıyor

Doktorunuz kim sizin mi kanama olmuştu morfoloji 2 yi doktorlar kötü bulmuyor çünkü % 90 herkesin böyleymiş 0 olup bebeği kucağa alanlar var sizinki ki sağlıklı geçer kafanızı böyle yormayın takmayın bu kadar çünkü ne yaparsınız yapın herşey olacağına varıyor

Benim için mi dediniz yukarıdaki için mi

Hepsi 5 AA dna hasarı yüksek ti ama bizde varikosel ameliyatı oldu sizde durum nedir
Eşim de geçen yıl bu zamanlar ameliyat oldu morfoloji bi hastanede %2-3 arası oldu başka bi hastanede %12. Düşük çıkan hastanenin laboratuvarı daha güvenilir. Her neyse ben dna hasarı baktırmadan tüp bebeğe giriştim şu an çok endişeliyim dna hasarı varsa diye. Çünkü sayısı çok çok iyi 200 milyon ileri sayı %5 civari oluyor . 7 yumurtadan 5 tanesi 5. Güne ulaştı 5aa kalitede. Transfer olmadan önce dna hasarı mı baktırsam diyorum. Eşim de dna hasarı çıksa iyi kalitede embriyoları denemeyecek miyiz diyor kafam çok karışık

Eşim de geçen yıl bu zamanlar ameliyat oldu morfoloji bi hastanede %2-3 arası oldu başka bi hastanede %12. Düşük çıkan hastanenin laboratuvarı daha güvenilir. Her neyse ben dna hasarı baktırmadan tüp bebeğe giriştim şu an çok endişeliyim dna hasarı varsa diye. Çünkü sayısı çok çok iyi 200 milyon ileri sayı %5 civari oluyor . 7 yumurtadan 5 tanesi 5. Güne ulaştı 5aa kalitede. Transfer olmadan önce dna hasarı mı baktırsam diyorum. Eşim de dna hasarı çıksa iyi kalitede embriyoları denemeyecek miyiz diyor kafam çok karışık
Bence pgt de baktırdıysanız neden. Transfer olmayasınız ki. 200 milyon arasında en iyi sperm seçildi ki bunun DNA hasarlı olma ihtimali nedir. Ben aynen şöyle bir makale okudum “kaliteli yumurta spermdeki DNA hasarını onarabilir “ araştırabilirsiniz

Bence pgt de baktırdıysanız neden. Transfer olmayasınız ki. 200 milyon arasında en iyi sperm seçildi ki bunun DNA hasarlı olma ihtimali nedir. Ben aynen şöyle bir makale okudum “kaliteli yumurta spermdeki DNA hasarını onarabilir “ araştırabilirsiniz
Doktor pgt önermedi nedenini de konuşmadık çok sorgulamadan ilerlettim süreci ama transfer için beklerken insan düşünüyor da düşünüyor 🥲

Back
X