Erkek İnfertilitesi Morfoloji ve baş anomalisi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Selam sizi takip ettim ben,
Sağlıklı bir gebeliğiniz olsun inşallah 🎈
Ege bey ile instagramda yazıştım bizim iki sperm değerimiz var birinde 8 birinde 3 çıktı morf. Çok büyük bir probleminiz görünmüyor dedi ama baş anomalisi 95 morf 3 olunca gene de akılda soru işareti çıkıyor.
Bizim aşılamada gelen sperm sonuçlarımız bu şekilde
Cok tesekkur ederimm amin inşallah canım.

Ege hocada bize de büyük bir probleminiz yok demişti sigara vs biraklinca kendiliğinden olma ihtimali de yüksek demisti ama esim birakamadi. Bir de sperm Dna Hasar testi yaptırın mutlaka bizim orada da orta derece risk cikmisti.

Ege hocada bize de büyük bir probleminiz yok demişti sigara vs biraklinca kendiliğinden olma ihtimali de yüksek demisti ama esim birakamadi. Bir de sperm Dna Hasar testi yaptırın mutlaka bizim orada da orta derece risk cikmisti.
Siİn değerlerimiz

Peki sizin total sperm sayınız nasıldı acaba?

Merhaba bende yazmak istedim
Bizimde morfoloji 1 ve 99 baş anormalisi
Bizede bahçeçi üroloji doktoru bülent bey
Sıkıntınız yok doğal yoldan gebelik ihtimalide yüksek dedi
Falat 1 bucuk senedir kimyasal bile yaşamadım
Nasıl olurda normal derler anlayamıyorum
Bizede teatrio maxigo ve imprly verdi birde keçiboynuzu özü ve çörek otu yağı 6 ay kullanmamızı istedi

Merhaba bende yazmak istedim
Bizimde morfoloji 1 ve 99 baş anormalisi
Bizede bahçeçi üroloji doktoru bülent bey
Sıkıntınız yok doğal yoldan gebelik ihtimalide yüksek dedi
Falat 1 bucuk senedir kimyasal bile yaşamadım
Nasıl olurda normal derler anlayamıyorum
Bizede teatrio maxigo ve imprly verdi birde keçiboynuzu özü ve çörek otu yağı 6 ay kullanmamızı istedi
Selamlar
Peki sizin toplam sayınız nedir yani ileri hızda olan normal sperm oranından bahsediyorum.
Örneğin 305 milyon spermin bizde yüzde seksenbeş gibi yüksek bir oranı a*b ileri hız.
Bu oranla 9 milyon normal sperm var buna doktorlar normal diyor size normal dedikleri sayı durumu nasıl?

Selamlar
Peki sizin toplam sayınız nedir yani ileri hızda olan normal sperm oranından bahsediyorum.
Örneğin 305 milyon spermin bizde yüzde seksenbeş gibi yüksek bir oranı a*b ileri hız.
Bu oranla 9 milyon normal sperm var buna doktorlar normal diyor size normal dedikleri sayı durumu nasıl?
bizim ki sizin sayınızdan düşük
ilk testimizde 4 ml de 168 mlyon sperm a+b toplam %50 morfoloji 1 di
buna bile sorun yok dediler

bizim ki sizin sayınızdan düşük
ilk testimizde 4 ml de 168 mlyon sperm a+b toplam %50 morfoloji 1 di
buna bile sorun yok dediler
Bizim ilk sperm testinde yüzde 8 morf a*b 52 çıkmıştı anomali çalışılmamıştı. ( 205 milyon)
Aşılamada ileri hız epey iyiyken ve sayı 305 yükselmişken anomali ve morf bir muamma oldu resmen..

Bizim ilk sperm testinde yüzde 8 morf a*b 52 çıkmıştı anomali çalışılmamıştı. ( 205 milyon)
Aşılamada ileri hız epey iyiyken ve sayı 305 yükselmişken anomali ve morf bir muamma oldu resmen..
morfoloji konusu gerçekten muamma
burada da %100 baş anormalisi ile gebe kalanları %94 %95le doğal yoldan gebe kalanları gördüm
baş anormalisi düşenleride gördüm
neye göre ayrılıyo neye göre düşüyo bilmiyorum

morfoloji konusu gerçekten muamma
burada da %100 baş anormalisi ile gebe kalanları %94 %95le doğal yoldan gebe kalanları gördüm
baş anormalisi düşenleride gördüm
neye göre ayrılıyo neye göre düşüyo bilmiyorum
Sizde bir problem var mı peki yaşınız kaç?

Sizde bir problem var mı peki yaşınız kaç?

Bende görünürde bişey yok rahim temiz hormonlar güzel dedi doktor
İlk kontrol de büyümüş 2 tane yumurtam vardı toplamda 6 yumurta gördü
Şuan tek sıkıntımız morfoloji gibi görünüyor
Bide varikosel de var ama ameliyat a gerek yok dedi doktor
O konuda da şüpheliyim gerçekten gerek yokmu acaba

Bende görünürde bişey yok rahim temiz hormonlar güzel dedi doktor
İlk kontrol de büyümüş 2 tane yumurtam vardı toplamda 6 yumurta gördü
Şuan tek sıkıntımız morfoloji gibi görünüyor
Bide varikosel de var ama ameliyat a gerek yok dedi doktor
O konuda da şüpheliyim gerçekten gerek yokmu acaba
Bizde de varikosel mevcut

Bizim sol bir sağ iki reflülü kimse ameliyat önermiyorlar bize 🤷‍♀️
Bize ilk operatör üroloji doktoru önce operasyon olman lazım sonra aşılama veya tüp bakılır dedi
Ama profesör Bülent bey gerek yok ameliyat sizde hiç bi işe yaramaz dedi

evet o nedenle bende korkuyorum aslında
ama değerlerii düzelmeden operasyon olmadan tüp bebek bile tutmuyo diyende var
ejce ejce Merhaba, bizim degerlerimiz zaten cok cok dusuktu totalde 10 milyon ml de 5 milyon sperm, yuzde 20 hareketli, morfoloji 1.
3.derece varikosel teshisi koyulunca ameliyat olduk ama 3 ay sonra degerlerimiz yari yariya dustu. Sonrasinda da sadece sayi 1 milyon kadar artti.
Ama doktorlara gore bu ameliyat sayi, hareket gibi degerleri olumsuz etkilemis gibi gorunsede spermdeki hasari duzeltirmis. Bu yuzden tedavi oncesi ameliyat oneriyorlar.
Ama bizde durum karisik ben sperm testi yapmadan 3 ay once dogal yolla hamile kalip bos gebelik gecirmistim. Bos gebelik olma sebebi spermdeki problem ogrenildiginde buna baglandi ama dusuk degerlerle nasil hamile kalabildigim kismi hala muamma.

Back
X