- Konu Sahibi Zelonmndal
-
slm canım ne için gittin moskovaya evlenip mi gittin
Evet cnm.istanbulda üniverste okuyodum evlenip buraya geçiş yaptım.sonra hamilelik nedenyle bırakmak zorunda kaldım okulu.5 sene oldu,bazen çok zorluyo beni burda olmak.biyandan alışıyorsun temelli türkiyeye dönme fikri korkutuyor insanı.sen nerdesin?
bende evlenip bursaya geldim aynı ülke olmasına rağmen burda bile sıkılıyorum senin durumun daha zor tabi bebişin kaç yaşında
moskova güzeldir ama bayramda vizesiz diye gezmeye gelmeyi düşündük eşimle daha sonra batuma gittik ama ilerde gitmek isteyeceğim biryer pahalı sanırım biraz
Yok be tatlım, ben evlendim memleketime 2 saat uzaklıkta yere geldim. Burda da hiç arkadaşım dostum yok. Yani bu biraz nasip işi. İster dünyanın bi ucuna git ister az biraz uzak bi İl'e. Yine de insan aynı şeyleri yaşıyor. Bu İl'de yaşamayı hiç sevmiyorum. Eminim burda bırak 2 ayı 2 yıl da kalsam 1 dost edinemem.
Neden öyle düşünüyorsun.insan uzak olumca kafa olarak uyuşmasafa ister istemez yakınlık kurma gereği duyuyor.bilemiyorum tabi haklısın arkadaslarım var bu konuda şanslıyım ama işte türkiyedeki kalabalık aile ve çevreyi çok özlüyorum.biz cok kalabalık içiçeyiz türkiyede belkide bu nedenle zorlanıyorum. Buara felindaa moskovaya tatil amacli gelebilirsiniz ama mayis ayi ve sonrasi dusunun derim artik eskisi gbi diil pahalilik konusunda
Yaşadığım yer çok muhafaakar, bu tabiki kötü bir şey değil ama yoldan bi bayan geçince sanki hiç görmedikleri bir yaratık geçiyor gibi bakıyorlar. O nedenle sevmiyorum burayı. Arkadaşım olmaması sebebiyle herşeyim eşim. Ama kendi memleketime gidince ohhh diye bi nefes alıyorum. Bizde öyleydik kalabalıktık. Ama burda bir çok alışkanlığım değişiyor zamanla. Kitap okumanı tavsiye ederim. Ben böyle zamanımı geçiriyorum akşamları.
Cocuk olmasa yapck cok sey var.ama cocukla zor.bende esim bukdr destek olmasa bize bukdr ilgisi olmasa coktan turkiyeye donmustum.onada kiyamiyorum.ama hergun basini agritiyorum sikildim daraldim diye.oda uzuluyor haliyle.temizlik yapiyorum kendimize.ben misafir agitlamincok severim burda ayda 2 kez anca bizim disinizda insan oluyor evde.buyuzden artk icimden birsey gelmiyor
Türk grupları falan oluyor bildiğim kadarıyla, etkinlik düzenliyorlar zaman zaman. Rusya'da yaşayan bir Türk'ün blogunu takip ediyordum oradan hatırlıyorum.
Araştırsanız, belki en azından katılabileceğiniz etkinlikler bulabilirsiniz?
Rusça biliyor musunuz? Bilmiyorsanız bir yandan Rusça öğrenin bence.
Link vermekte sıkıntı olur mu bilmiyorum ama couchsurfing.org diye bir site var.
Dünyanın yüzlerce şehrinden insanlar üye ve şehre gelenlere yardımcı oluyorlar, kimi evini açıyor kimi dışarda görüşüyor veya sadece tavsiye veriyor.
Buraya bakıp belki görüşebileceğiniz Türkler bulabilirsiniz.
Link vermekte sıkıntı olur mu bilmiyorum ama couchsurfing.org diye bir site var.
Dünyanın yüzlerce şehrinden insanlar üye ve şehre gelenlere yardımcı oluyorlar, kimi evini açıyor kimi dışarda görüşüyor veya sadece tavsiye veriyor.
Buraya bakıp belki görüşebileceğiniz Türkler bulabilirsiniz.
Rusça ve ingilizce biliyorum.arkadaşlrmın cogu ingilizce bildiği için ingilizce agırlıklı konusuyoruz.grupları bliyorum arkdslrm var katılan oraya.bnm sıkıntım yakınımda oturan bir türk,oturdugum yerden dolayı o etkinliklete katılmak yada arkdslrmla sık görüşmek zor oluyor.araba kullanıyorum ama moskovanın trafiği berbattır,ve kışın cocukla metro zor oluyor.söyle yakınımda kafa dengi b ir arkadas olsa süper olucak.çok teşekkr edrm buarada ilginiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?