Motivasyon Eksikliği

wonderwoman97

istikrarlı uyumsuz
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
681
1.372
33
Merhabalar hanımlar,
üniversite sınavına hazırlanıyorum,bu sene ikinci senem.Geçtiğimiz yıl 40 bin gibi bir sıralamam vardı ama istediğim bölüm gelmediğinden mezuna kaldım.Sadece bir dersten kursa gidiyorum geri kalan zamanlarda evdeyim.

Ancak bir türlü istediğim gibi kendimi vererek çalışamıyorum.10.000 sıralama istiyorum bu sene ama imkansız gibi geliyor.Kendi kararımdan şüpheye düşüyorum bazen keşke gitseydim diye...

Programım,planım yok yardımcı olacak rehber hocam da yok.Nasıl verimli çalışırım?Tecrübesi olanlarla fikir alışverişi yapmak istedim.Şimdiden teşekkür ederim. :)

plan program çok önemli. ama her saatinizi, dakikanızı ayarlar ve de bir oturuşla 1 aylık plan yaparsanız motivasyonunuz iyice düşer. çünkü siz de farkındasınız ki o planlara hiçbir zaman uyulmuyor… gününüzün her anını planlamak yerine kabataslak bir yıllık planınız, bir de haftalık-günlük planınız olsun. örneğin türevi ygsden 1 ay sonra bitireceğim gibi bir kaba düşünceniz olsun. yıl boyunca ona göre ilerleyin, ygsye kadar türeve kadar olan matematik konuları bitsin mesela. ygsden sonra da türeve başlayıp 1 ayda bitirin. bunun gibi. tabi bu sadece bir örnekti, siz kendinize göre ayarlarsınız. o hafta yapacaklarınızı da bir kağıda yazın. yaptıkça üstünü çizin. bitirmeye çalışın, aksatmayın. ama asla saat saat plan yapmayın. ve yapamayacağınız kadar uçuk hedeflerle başlamayın haftalık planınıza.

çalışma süresine gelirsek, ben sabahları daha iyi çalışırdım mesela. erken kalkar çalışmayı da erkenden bitirirdim. siz de öyleyseniz erken kalkın. ama kendinizi daha iyi bilirsiniz, gece kuşuysanız saatlerinizi ona göre ayarlayın. tabi benim önerim erkenden başlamak. insan kendini gerçekten dinç hissediyor çünkü.

ygs-lys öğrencilerinin olduğu bir sürü forum var. burada aktif değil bu bölüm ama siz de biliyorsunuz, benim aklıma direkt geldi bir tane mesela. oralarda vakit geçirin. sizin gibi insanlarla konuşursunuz. yalnız olmadığınızı bilmek güzel olur hem. çünkü insan bazen evde ders çalışırken sanki geri kalan herkes geziyormuş da bir tek kendisi hayattan geri kalıyormuş gibi hisseder. ayrıca o forumlarda yapamadığınız soruları da sorarsınız, böyle de faydalı olur

benim sınav senemde okuduğum bir blog vardı. burdan yazmak sanırım yasak, ama adını özelden atacağım

size başarılar dilerim. şunu da unutmayın, o gün tembellikten ölseniz bile, hiç vaktiniz olmasa bile masanın başına oturun. 1 saat baksanız bile inanın kar. bir gün hiç çalışmamak diğer günler de çalışma isteğinizi acayip azaltıyor. "bugün dinleneyim yarın çalışırım" kafası yok bence. insan bir gün hiç bakmayınca ertesi gün de hiç bakmıyor. yapmayın. yarım saat de olsa oturun o masaya.

çalışamasanız da masada oturun. ben bunu çok duyardım. faydasını da gördüm. koltuğa uzandım mı kalkmam 3 saati bulurdu. 4-5 saatlik çalışma molası veriyodum mesela ben. ama masada oturdukça elbet bi yerden sonra çalışmaya başlıyosun

bir de mezunların düştüğü en büyük hatalardan birisi çok zamanım var yanılgısı. okulum zaten yok tüm günüm boş, bugün olmazsa yarın diyorsunuz ama öyle diye diye günler su gibi akıp geçiyor. boş vakti değerlendirmenin zor olduğuna inanırım. dar vakit olunca insan el mecbur çalışıyor çünkü. siz de vaktin bolluğundan rehavete kapılıyorsanız bunu bırakın. sabah kalkıp kütüphaneye gidin mesela

arada sırada kendinizi şımartmayı da unutmayın. ay aman çok çalışmam gerek sınava kadar hiç gezemem demeyin. gezin. sinemaya gidin. sosyal etkinliklere katılın. ama abartmayın

bu sene geçici bi sene. bunu düşünün. bir seneliğine bu strese katlanacaksınız ve bir daha üniversite sınavı gibi bi şeyle uğraşmayacaksınız. tamam hayatın ilerisi de çok rahat değil, başka başka sıkıntılar olacak evet ama şu anda yaşadığınız mezuna kalma psikolojisi, 1 sene düzenli ders çalışma gerekliliği, ya üniversite kazanamazsam düşüncesi ve aileye olan mahçupluk vs vs vs bunların hepsini yaşamak için son seneniz. azıcık dişinizi sıkın. sonrası çok güzel

tekrar başarılar

Son düzenleme:
Ders çalışmayı zevke donusturdugun zaman başarırsin. 10 sene olmuştur mezun olalı ben ve hala bulmaca çözmek yerine geometri soruları çözer ya da matematiğin çözümsüz sorularına kafa yorarim. Gündemde bir konu olur oturur tarih calisirim, araştırırım. Bilim adamları hiv'e çözüm bulmuşlar diye haber okudum oturdum virus hücreleri nerede saklanır, nasıl savaşıyorlar bu virus ile, depodaki hücreleri nasıl uyarmayi başardılar diye araştırdım mesela. Bilgiye aç olursan, beynin aldıkça alır, doymaz ve başarılı olursun. Ne kadar çok calisirsa beyin o kadar açılıyor o kadar yükseliyor öğrenme seviyen ve başarın.

çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim.evet saatlik programa uyamıyorum ben 7:30'da kahvaltı 8'de şu yapılacak gibi şeyler bana zorlama geliyor.dediğiniz gibi deneyeceğim en azından şöyle düşündüm bu hafta türkçeden şu konu bitsin şu kadar soru çözülsün gibi planlamalarla başlayacağım.bloga da bakayım hemen:)

maalesef zevk alamıyorum pek.yani matematiği severim mesela öğrendikçe soru çözmesi zevkli hale geliyor ama geometriyi de bi o kadar sevmem.türkçe sosyal derslerim iyi edebiyattan 48 netim vardı ama mat2 kısmı yüzünden elendim çünkü yetiştiremedim.o yüzden bu sene mat1 konuları erken bitirdim şu an problemler kaldı sadece,zamanla o da bitince erkenden başlayacağım.teşekkür ederim tavsiyeniz için

Ben de geçen sene girdim.
Bence aylık olarak bir program yap.Mesela bugün için fizikten şu konular,biyolojiden bu konular diye yaz.Onların konusuna çalışıp testlerini çöz.Haftanın bir günü de genel tekrar günü yap sadece soru çöz o gün veya deneme.

Yaa benimde kpss ye çalışmam gerekiyor bdv den alamıyorum kendimi. Konsantrasyon sorunu bende de var nasil calisiyorsunuz ya tarihi falan

Gunduz dersini calis. Kendini sinirlayamiyorsan aksam/gece KK ye gir.
öyle yapmaya çalışacağım ilk başlarda daha düzenliydim 23.00'da yatıp 7'de kalkıyorum şimdi iyice düzenimi bozdum bugün odamı toparlayıp yarın tertemiz başlayacağım tekrardan.

Gunduz dersini calis. Kendini sinirlayamiyorsan aksam/gece KK ye gir.
öyle yapmaya çalışacağım ilk başlarda daha düzenliydim 23.00'da yatıp 7'de kalkıyorum şimdi iyice düzenimi bozdum bugün odamı toparlayıp yarın tertemiz başlayacağım tekrardan.

yeniden program hazırlayacağım cumartesi konu tekrarı pazar deneme koyarak kendime.

Yaa benimde kpss ye çalışmam gerekiyor bdv den alamıyorum kendimi. Konsantrasyon sorunu bende de var nasil calisiyorsunuz ya tarihi falan
çalıştığım kitaba konu üzerine post it yapıştırıp önemli notlar alıyorum tekrar edip masama yapıştırıyorum çok işime yaradı.ancak konsantrasyon sorunu için profesyonel destek almanız gerekebilir.

Ben senden de kotuyum. 4. Girişim olacak seneye. İstediğim sıralama 17 bin civarı. Ayrica sen niye yapamiyosun ki. 40 bin gayet güzel bi sıralama. Sakın ümitsizliğe düşme.

Ben sayisalim. Tarih calismiyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…