• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Merhaba,
Bu iğne tatlı krizlerini önlüyor mu? Abur cubur konusunda etkileri ne?
Selamlar ben paketlı gıda ve cıkolatadan (duygusal yeme ıstegınden )sorunluydum tamamen kestı bende ıstah olmayınca hoc canın cekmıyor ilk basladıgımda hurma ıle gecıstırırım dıye dusunuyordum ama asla ıhtıyac duymadım 1-2 kere ıkramlıl denemye calıstım ki sekersız dogal olanlardı onda bıle asırı sekerlı geldıgı ıcın mıdem bulandı yutamadım bıle🫠

Ayyy süper darısı başımıza, zaten takip tablomuzda hedefe ulaşanlardan olup,sonrasında hala yazan nadir insanlardansınız, koruma döneminde de merak ederiz, bekleriz :KK68::nazar:
Zaten buradakı amac yeme duzenı olusturup ıstıkrarlı devam edebılmek dedı dr gercekten de oyle oldu ne kadar acıkırsam acıkayım enjeksiyonların bittiği zamandan berı bi kaç lokma ıle doydum demeye ıkna edıyorum kendımı ekstra mı acıktım su ıcıyorum yerıne ama bu evrede mesela makarna var 1 kasık ye pızza mı var 2 ısırık al tafına bak dozunda bırak ıle devam edıyorum.Dün dalgalanma enjeksiyonu yaptıgımdan berı daha bu saate yıne acıkmadım sadece 2 haftanın sonunda telrar ılacı yapınca mıdeme vırdu hafıf bı bulantı var ama tahammulmedılemez düzeyde degıl,yabııkı de gelısmelerden haber verırım dıyetısyenımın de ılk Mounjaro kullanan danısanıydım herkesın ılk sorugu ozempıc face oldu mu ?oldu.ancak ben dozu arttırmadan kılo verdım ve sukur yuzum tabıı ınceldı ama cokmedı.dozu anı arttıran arkadasım gecen hafta yuzune dolgu yaptırdı,doz arttırımı daha hızlandırıo sonucta ve yuzunuzdekı yağı erıtıo maalesef dıkkat edılmesı gerekıyor.

Selamlar ben paketlı gıda ve cıkolatadan (duygusal yeme ıstegınden )sorunluydum tamamen kestı bende ıstah olmayınca hoc canın cekmıyor ilk basladıgımda hurma ıle gecıstırırım dıye dusunuyordum ama asla ıhtıyac duymadım 1-2 kere ıkramlıl denemye calıstım ki sekersız dogal olanlardı onda bıle asırı sekerlı geldıgı ıcın mıdem bulandı yutamadım bıle🫠
Yaaa bende de aşırı paketli gıda isteği var. Jelibon, çikolata, pasta, cips vs vs aklınıza ne gelirse. Umarım bende de işe yarar. Siz kaç mg kullanıyosunuz?

Zaten buradakı amac yeme duzenı olusturup ıstıkrarlı devam edebılmek dedı dr gercekten de oyle oldu ne kadar acıkırsam acıkayım enjeksiyonların bittiği zamandan berı bi kaç lokma ıle doydum demeye ıkna edıyorum kendımı ekstra mı acıktım su ıcıyorum yerıne ama bu evrede mesela makarna var 1 kasık ye pızza mı var 2 ısırık al tafına bak dozunda bırak ıle devam edıyorum.Dün dalgalanma enjeksiyonu yaptıgımdan berı daha bu saate yıne acıkmadım sadece 2 haftanın sonunda telrar ılacı yapınca mıdeme vırdu hafıf bı bulantı var ama tahammulmedılemez düzeyde degıl,yabııkı de gelısmelerden haber verırım dıyetısyenımın de ılk Mounjaro kullanan danısanıydım herkesın ılk sorugu ozempıc face oldu mu ?oldu.ancak ben dozu arttırmadan kılo verdım ve sukur yuzum tabıı ınceldı ama cokmedı.dozu anı arttıran arkadasım gecen hafta yuzune dolgu yaptırdı,doz arttırımı daha hızlandırıo sonucta ve yuzunuzdekı yağı erıtıo maalesef dıkkat edılmesı gerekıyor.
Aynen katılıyorum,eski yanlışları düzeltmemiz lazım,altın fırsat resmen. Bana da aralıklı oruç çok iyi geldi, inşallah sürdürebilirim. Bu doz yükseltme konusunda ekşi'ye de yazmış birisi, çok doğru onu da kopyalıyorum aşağıya. Eksi55 kilocuk diye beğendiğim bir hesap var,o bayan da öyle anlatıyor,o da mümkün olduğunca hep düşük dozda ilerledi .

Ne zamanki açlık hep var,yönetilebilir değil ve çok yiyoruz, o zaman yükseltmeyi düşünmek lazım. Ben 5'liğe geçtim, bakalım henüz 2.haftam çok memnunum şu an.

Alıntı ekşi s.:
arkadaslar siz bence bu isi yanlis anladiniz. son okudugum entry'lerin yuzde 80i 'son gunlerde aclik geri geldi, bu ay 16283 kilo verdim ama doz arttirdim' diyor. yahu doz arttirmanin mantigi acligin geri gelmesi degil ki, kilo vermenin durmus olmasi. hangi dozda olursaniz olun bir kac hafta sonra alisacak bunyeniz ve son gunlerde acliginiz geri gelecek. ne kadar hizli doz yukseltirseniz o kadar cabuk maksimuma ulasacaksiniz ve gidecek yeriniz kalmayacak. ılacin mantigi yemek gormeye dayanamayip ac kalayim da her ay 10 kilo vereyim degil ki. zaten mounjaro'nun etki gunu 5-8 gun arasi sanirim (ozempic daha uzun). herkeste farkli, mesela bende de 5 gun oldugunu dusunuyorum, hangi dozda olursam olayim 6. gunde mod degisiyor. ama eger kilo vermeye devam ediyorsaniz doz yulseltmenin mantigi ne gercekten anlamiyorum? ayrica vucudu surekli kitlik moduna sokmamak da onemli. birakin 1 gun digerlerinden fazla yiyin, en azindan bazal metabolizmanizi mahfetmemis olursunuz tamamen. en yuksek doza 4 ayda cikinca napicaksiniz mesela onu dusunun ki o 1-2 gunde acligi bilerek yönetmeye calisin, pratikler gelistirin bunun icin. hele bi de istediginiz kiloyu verdiniz diyelim, eger bu pratikleri gelistirmediyseniz, yeme istegi geldiginde ne yapacaginizi bilmiyorsaniz, nasil ilaci azaltacaksiniz ya da biracaksiniz? bakin ben 1.5 yıldır kullaniyorum ve 9 aydir istedigim kilodayim. bu kadar uzun zamanda 'alismis' olmama ragmen ve 5mg'dan yukari cikmamis olmama ragmen cok zorlaniyorum. 3 ayda 20 kilo vermek degil yani marifet. sakin sakin verin, merak etmeyin gidecek kilolar kullanmaya devam ettikce, asil sonrasi zor, ona alistirin kendinizi.

Yaaa bende de aşırı paketli gıda isteği var. Jelibon, çikolata, pasta, cips vs vs aklınıza ne gelirse. Umarım bende de işe yarar. Siz kaç mg kullanıyosunuz?
Mounjaro iştahı azaltır, insülin direncini düşürür ve tokluk hissini artırır. Tatlı isteğiniz yok oluyor.

Bir de endokrin. dr. ile tahlil yaptırırmanız önerilir. Herkesin başlangıç dozu aynı, 2.5 mg 1 kutu-4 haftada bitirilir. İlacın kullanımı bu şekilde yani.Alıştırma dozuyla başlanıyor.

Kim kaç mg kullanıyor, napıyor detaylara tablomuzdan bakabilirsiniz ,aşağıdaki başlıkta,

Back
X