• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Ne kadar sürede gitti 19 kilo ? Harikaymış ya darısı bana ve tüm isteyenlere :)
5 Haziranda başladım. Ara ara doz düşürmesi ve mola verdiğim oldu. Umarım sizler de hedeflerinize ulaşırsınız. Benim için çok kolay geçmedi ama. Hatta ara vermelerim iğnenin ruh halinden çıkmak için oldu

Selamlar herkese umarım herkes istediği sonuçları alarak ilerliyordur☺️geçen hafta güncelleme yapmayı unutmuşum bu hafta ile beraber yazacağım☺️Geçen hafta 900 gram vermiştim,bu hafta da 1 kilo 650 gram verdim.İğneye başlayalı 49 gün olmuş.49 günde toplamda 10 kilo verdim.Kas kaybı çok yaşamadım 1,5-2 kilo civarı su ve kas kaybım oldu toplamda kalanını yağdan verdim.Bu zamana kadar büyük yan etkiler yaşamadım,iğneyi vurulduğum ilk ve ertesi günü biraz uyku ihtiyacı,halsizlik ve hafif sırt boyun ağrısı yaşıyorum ama günlük hayatımı etkileyecek derecede değil.

Başlangıç(08.09.2025):96,65

1.Hafta(15.09.2025): -2,40

2.Hafta(22.09.2025): -1,70

3.Hafta(29.09.2025): +0,25

4.hafta(06.10.2025): -1,85

5.hafta(13.10.2025): -1,80

6.hafta (20.10.2025): -0,90

7.Hafta(27.10.2025): -1,65

Güncel:86,65

Selamlar herkese umarım herkes istediği sonuçları alarak ilerliyordur☺️geçen hafta güncelleme yapmayı unutmuşum bu hafta ile beraber yazacağım☺️Geçen hafta 900 gram vermiştim,bu hafta da 1 kilo 650 gram verdim.İğneye başlayalı 49 gün olmuş.49 günde toplamda 10 kilo verdim.Kas kaybı çok yaşamadım 1,5-2 kilo civarı su ve kas kaybım oldu toplamda kalanını yağdan verdim.Bu zamana kadar büyük yan etkiler yaşamadım,iğneyi vurulduğum ilk ve ertesi günü biraz uyku ihtiyacı,halsizlik ve hafif sırt boyun ağrısı yaşıyorum ama günlük hayatımı etkileyecek derecede değil.

Başlangıç(08.09.2025):96,65

1.Hafta(15.09.2025): -2,40

2.Hafta(22.09.2025): -1,70

3.Hafta(29.09.2025): +0,25

4.hafta(06.10.2025): -1,85

5.hafta(13.10.2025): -1,80

6.hafta (20.10.2025): -0,90

7.Hafta(27.10.2025): -1,65

Güncel:86,65
Ne kadar istikrarlısınız maşallah size 🫶 ben her hafta duraklamaya giriyorum bi noktada, siz spora devam ediyor musunuz nasıl besleniyorsunuz benim çok yavaş gidiyor artık sanki :(

Ne kadar istikrarlısınız maşallah size 🫶 ben her hafta duraklamaya giriyorum bi noktada, siz spora devam ediyor musunuz nasıl besleniyorsunuz benim çok yavaş gidiyor artık sanki :(
Çok teşekkür ederim🙏❤️sporu haftada 2 veya 3 kez yapıyorum yarım saat leslie yapıyorum evde☺️2 yaşındaki kızımda gün içinde peşinden koşturduğu için oda çok hareketli olmamı sağlıyor😅beslenme olarak günde 2 öğün besleniyorum sabah genelde kahve içiyorum öğlene doğru ilk öğünümü yiyorum protein ağırlıklı oluyor peynir yumurta vs,gün içinde bazen meyve yiyorum bazende hiç yemediğim günler oluyor.Akşamlarıda evde ne pişiriyorsam ama genelde 1 tabağı bitiremiyorum,pilav makarna vs karbonhidrat tüketmiyorum ekstra kalori açığa çıkarmaya çalışıyorum.Kilom yüksek başladığım için çok çok vermem çok normal büyük ihtimalle 70 lerde benimde yavaşlayacak.Suyu çok tüketemiyorum suyu bol tüketmek çok iyi birşey çünkü yağlar suda çözünüyor çok etkisi oluyor.İğneye direnç gösteriyor olabilir mi vücudunuz?Bugün eczacım ile konuşurken bir kişinin daha duraksadığını vücudunun direnç gösterdiğini söyledi.0,25 ile başlamış,5 ile devam etmiş sonra tekrardan 5 almış ama ona direnç göstermiş vücudu.Acaba dozumu yükseltseniz.Bu arada bugün eczacım bir bilgi daha ekledi her gün 1-2 kare çikolata yersek safra kesesi taşı riskini engelliyormuş firma eczacımıza böyle bir bilgi vermiş.

Çok teşekkür ederim🙏❤️sporu haftada 2 veya 3 kez yapıyorum yarım saat leslie yapıyorum evde☺️2 yaşındaki kızımda gün içinde peşinden koşturduğu için oda çok hareketli olmamı sağlıyor😅beslenme olarak günde 2 öğün besleniyorum sabah genelde kahve içiyorum öğlene doğru ilk öğünümü yiyorum protein ağırlıklı oluyor peynir yumurta vs,gün içinde bazen meyve yiyorum bazende hiç yemediğim günler oluyor.Akşamlarıda evde ne pişiriyorsam ama genelde 1 tabağı bitiremiyorum,pilav makarna vs karbonhidrat tüketmiyorum ekstra kalori açığa çıkarmaya çalışıyorum.Kilom yüksek başladığım için çok çok vermem çok normal büyük ihtimalle 70 lerde benimde yavaşlayacak.Suyu çok tüketemiyorum suyu bol tüketmek çok iyi birşey çünkü yağlar suda çözünüyor çok etkisi oluyor.İğneye direnç gösteriyor olabilir mi vücudunuz?Bugün eczacım ile konuşurken bir kişinin daha duraksadığını vücudunun direnç gösterdiğini söyledi.0,25 ile başlamış,5 ile devam etmiş sonra tekrardan 5 almış ama ona direnç göstermiş vücudu.Acaba dozumu yükseltseniz.Bu arada bugün eczacım bir bilgi daha ekledi her gün 1-2 kare çikolata yersek safra kesesi taşı riskini engelliyormuş firma eczacımıza böyle bir bilgi vermiş.
Uzun zamandır 62 yi görmemiştim ondan sanırım bi de. Aslında açlık hissetmiyorum. Ondan dozu yükseltmek istemiyorum ama bakalım en kötü artıracağım hep böyle devam ederse..3 gündür 15-25 bin adımlardayım. Normalde sıfır spor. Bakalım iyi gelecek mi.. bitter çikolata ayrıntısı da hoşuma gitti :) teşekkür ederimm

Selamlar kızlar,haşimato teshısı koyulmadan 2 ay oncesıne kadar şiştikçe şiştim,diyete basladım 1.haftanın sonunda 100 gram bıle veremedıgımı farkedınce bır terslık oldugunu farkedıp endıkronolojıye gittim ve tiroid ılacı baslandı,ılac degerlerımı normale cevırıne psıkolojık olarak bu kılolarda Asla kalmak istemedıgımı soyleyınce doktorum gereklı kan testlerınden sonra mounjaro 2.5 onerdı
10 ekimde basladım 4. Dozumda toplam 7 kılo verdım
Diyetısyen destegı alıyorum (doktor da dıyetısyen de sadece gunde 20-30 dk yuruyus verdi)ılk dozda ılk gun ıshal yaptı,4 gun kaslarım ezılmıs gıbı bır hıs vardı benım BMI ım normal sevıyelerde oldugu ıcın doktor bunların yasanabılecegını soyledı,sonra ara ara sırt agrısı yasadım-arada goz kararması cunku tek ogun yıyebıldım o da avuc ıcı kadar evet yemem gerekiyor ama beynım toksun diyor aralarında bı turlu anlasamadılar😅zorlayarak gunde 2 yumurta-1 dılım karabugday (haftanın 3 gunu onu da yıyemıyorum zeytın ceviz gunde 1.5-2 lt su
Haftalık aksam
Aksam avuc ıcı kadar bıle olsa ille proteın
Corba(3-4 kasık tıkıyor)
salata 1 porsıyonun yarısı belkı
Haftalarım boyle devam ettı(dıyetısyenım programı degıstırmıyor cunku yazdıkları asırı fazla gelıyor)
1.ayın sonunda karacıger safrakesesı tahlılı temız ıse devam ancak ben 2.5 ıle devam etme kararı aldım toplam 5 kılo daha vermek istiyorum
Hızlı kılo verdıgım ıcın reglımde dengesızlıkler oldu son 1 haftadır cenemde ergenlıkte cıkmayan sıvılceler cıktı(doktor ostrojen dalgalanması dedı b12 ıceren butun vıtamınlerı kestırttı)

Vıtamınlerım
D3k2
Omega 3
Magnezyum glısınat
Solgar skın haır naıls

Bu evrede duygusal bosluk hıssım(cıkolata paketlı urun istegım %100 ortadan kalktı)

Gel gelelım psıkolojıme;
Evet zayıf olmak harıka bır duygu ancak;
Gordugum hıc bıseyı yıyememek
Aksam yemeklerınde esım ve kızımla kalıtelı vakıt gecırememek 2.kasıkta doyunca bundan cekınmek (zaten fazla yıyemıyorsunuz mıdenız taş gbı oluyor hıssı)
Dısarı cıktıgımda ıcmek-yemek olmaması
Yemek sozu gecınce ezıyet gıbı hıssı
2 basamak ya da hızlı yurudugunuz zaman duraksamak halsızlesmek
Arada uyuklamak
Bunlar da negatıf tarafları benım ıcın.. son 2 dozum kaldı ıdealımı tamamalayınca anca bırakacagım ama doz arttırmadan evet 6. Gun bı acıkma gelıyor ancak yıne de yıyemıyorsunuz
Umarım herkesın surecı güzel gecıyordur,lutfen ama lutfen doktor kontrolunde baslayın🙏♥️🧿

Herkese merhaba tekrardan konu sahibesi olarak guncelleme yapmaya geldim :) 3. Igmemi gectigmiz sali oldum aslinda 4.ignem olmaliydi fakat araya bayram girdi ve ben tatile gittigimden yaptirmak istemedim. 28 mayista ilk doz ignemi 66.8 le vurulmuştum bugun 21 haziran sabah 61.9 geldim tartida. Bilmiyorum bu igne bana asiri iyi geldi onumuzdeki hafta ilk kutum bitiyo duruma gore 0,50 lige gecerim. Benim hedefim 55 kilo baktim tekrar 60 i goruyorm hemen bi igne daha bu sekilde ilerlemeyi planliyorum igneyide yavas birakicam atiyorum 2 haftada 1 vurulcam gibi.. Gelismeleri yazarim haa bu arada ben tabir i caizse tam bir tatli canaviriydim gunde 3-4 magnum falan yerdim bu igne sayesinde bir lokma tatli cekmiyo canim badem sutlu latte iciyorm onun bile sekeri beni bayiyo midemi bulandiriyo bi sure sonra umarim herkes istedigi kiloya gelir gercekten bu is bir dert.. yine yazarim 58 lerde gorusmek uzere ☺️

Sevgiler🩷🩷🩷
Merhaba kızımda yüzde ve dudakta şişme ağızda aft oldu başına gelen var mı?

Merhaba iğne 4.dozda yüzde dudakta şişme yaptı ve ağızda aft başına gelen varmı? Destek olursanız sevinirşm

Selamlar bende sadece 4.haftada cenemde ıltıhaplı sivilceler cıkmaya basladı agrılı oluyor ertesı gun sonup yenisi cıkıyor endıkronolojı ostrojenle baglantılı oldugunu soyledı ,ilaca basladıgında reglı duzensızlıgı olduktan sonra basladı .

Hanımlar şu doz ve masraf olayına beynim yandı,Allahaşkına aydınlatıverin.

Haftada bir uygulanıyor , başlangıç 2,5 mg. 1 kutuda 4 tane varmış, kutusu 9151 tl. yani aylık toplam masraf 9151 mi?

Diğer sorum, mesela ilk 2 hafta 2.5mg , son 2 hafta 5mg'lik vuramıyor muyuz? O zaman 2 farklı dozdan 2 kutu mu almak zorundayız? (9151 tl + 11932 tl )2 flakon da çöp.

Çünkü toplamda 1 ay kullanmak istiyorum ve 2.5 mg çoğu kişide etki etmemiş, 5'e geçmek için illa 2 ay mı yapmak zorundayım?

Teşekkürler şimdiden

0.5 lik iğneyle diyete devam dün vuruldum dün sdece akşam yermeğinde gerçek tokluk hiissi geldi,bugün tek öğün beslendim mesela ara öğün flnda yok şu saate kdr akşam yemeği için asla yerim yok şuanda,akşam çorba salatayla geçiştirirm,ama geçen hafta yani ara verdikten sonraki ilk hafta yan etkilerini çokça yaşadım ciddi bir karın krampıyla hastaneye koştum gece 4 te ..gaz mide bagırsak problemleri, umarım bu hafta bana kötü yan etki etmez..çok korkar oldum yan etkisinden son dozum haftaya bakıcam duruma göre devam edicem ya da bi süre koruma yapıp tekrar 0.25 ile başlarım ..0.50 iyi güzel hoş beni ancA durduruyor aç ama yan etkilerini çokç yaşadım ben malesef..

Hanımlar şu doz ve masraf olayına beynim yandı,Allahaşkına aydınlatıverin.

Haftada bir uygulanıyor , başlangıç 2,5 mg. 1 kutuda 4 tane varmış, kutusu 9151 tl. yani aylık toplam masraf 9151 mi?

Diğer sorum, mesela ilk 2 hafta 2.5mg , son 2 hafta 5mg'lik vuramıyor muyuz? O zaman 2 farklı dozdan 2 kutu mu almak zorundayız? (9151 tl + 11932 tl )2 flakon da çöp.

Çünkü toplamda 1 ay kullanmak istiyorum ve 2.5 mg çoğu kişide etki etmemiş, 5'e geçmek için illa 2 ay mı yapmak zorundayım?

Teşekkürler şimdiden
Selamlar hayır ılk baslangıscta 2.5 ıle baslatıyor 1 ay kullanılacak vucudu alıstırma dozu ki 2.5 ıle baslayıp etkı eden bir suru kişi var mesela biri de benim 4. Haftamın sonundayım 2.5 ıle ve 7.5 kılo verdım 2.ayımı da 2.5 ıle devam edecegım .ama ılk ay alıstırma dozu verıyor doktor endıkronolojı takıbınde olmanızı tavsıye ederım ılk ay sonunda kan tahlılı isteyecek karacıger ve safrakesesı ıcın sızden

Selamlar hayır ılk baslangıscta 2.5 ıle baslatıyor 1 ay kullanılacak vucudu alıstırma dozu ki 2.5 ıle baslayıp etkı eden bir suru kişi var mesela biri de benim 4. Haftamın sonundayım 2.5 ıle ve 7.5 kılo verdım 2.ayımı da 2.5 ıle devam edecegım .ama ılk ay alıstırma dozu verıyor doktor endıkronolojı takıbınde olmanızı tavsıye ederım ılk ay sonunda kan tahlılı isteyecek karacıger ve safrakesesı ıcın sızden
Süper. Kaç kiloda başlamıştınız,boy yaş neydi, ben dün ilk dozu yaptım bakalım neler olucak :) sizde ilk günden etki etti mi?

Arkadaşımın endokr. doktoru şöyle bir beslenme önermiş: Sabah klasik proteinli kahvaltı, peynirini,cevizini,yumurtanı mutlaka ye demiş,illa ekmek dersen tam buğday olur demiş ama mümkünse ekmeği çıkart demiş.

Öğlene zaten birşey yemek istemeyeceksin, sütlü kahveyi çok sevdiğin için laktozsuz sütle kahve olur demiş.

Akşama da: Et/tavuk/balık salata.

Ayda 1 gün de kaçamak günü yaptıysan da yap, zaten o verdiği histen hoşlanmayacaksın artık demiş.
Arkadaşım şarap ,bira vs sormuş, dene bak zaten zevk almıycaksın iğneden sonra demiş.

Normalde doktorun kendisi mutlaka ayda bir gün serbest yaparmış, dolu dolu canı ne çektiyse bazlamasına kadar yermiş. Diyet/ Yemek için kendini kasma, bu dediğim düzende dön, ayda bir gün hadi bilemedin 2 gün serbestim diye düşün demiş.
Sürekli ne yiyeyim ,ne yiyeceğim,ay kaçırır mıyım vs yemek düşünme,bu sistemi bu şekilde basitçe oturt demiş. Bir daha da kilo almazsın demiş.
Önüne pasta vs bişey mi geldi ,hayır bugün serbest günüm değil zamanı gelmedi de geç demiş. Ama serbest gününde de hakkını ver demiş.
Zaten iğne yedirtmeyecekmiş eskisi gibi,bu düzeni oturtki geri alma demiş.

Bakalım inşallah azalan iştahımızla uygulayabiliriz.

Mounjaro takip uygulaması yapmışlar yeni keşfettim.
Ücretliydi çoğu. Pep diye birini kurdum o ücretsiz. Hangi doz ne zaman yaptık,kaç kg verdik, yemekler kaç kalori fotografını yükleyince yapay zeka kalori yazıyormuş programda. Bakın isterseniz. Daha iyisini bulan varsa da paylaşırsa güzel olur bence. Glp-1 diye ya da mounjaro diye aratınca uygulamalar çıkıyor. :KK49:

Merhaba günlerdir yazacağım diyorum anca yazabiliyorum,

Ben de ilk dozumu pazartesi günü vuruldum dayanamayıp her gün tartılıyorum, 6 günde ise 2 kilo 35 gram verdim. Haftalık olarak da takibini buradan sizlerle beraber yapacağım.

93.80 le başladım şu an 91.45teyim,

Okuduğum yorumlarda dikkatimi çeken bi şeyi nacizane burada yeni başlayacak arkadaslarla da paylaşmak isterim, bu iğne biz yemeye devam ederken bir yandan kilo vermemizi sağlamıyor. Diyetimize yardımcı olmak için iştahımızı kapatarak daha az yememize destek oluyor. Yani iğnenin etkisi yüksekken kendi porsiyonlarınızı minimumda tutmalısınız. KENDİNİZİ BİR TABAK BİTİRMEYE ZORLAMANIZ kilo vermenizi yavaşlatacağı gibi doz yükseltmeye de ihtiyacınız olmasına sebebiyet verir. Amaç zaten bir tabak yiyememeniz. Yani özetle ' normalde rahat yediğim bir porsiyonu zar zor yedim' cümlesi yanlış yaptığınız anlamına geliyor.
Şu an ben çok ümitli ve hırslı başladım çok seri kilo vereceğime inancım tam :)
Günlük olarak proteinle besleniyorum bu sayede 2.35 nin yalnızca 0.09 u kastan gitti kalanı yağdan gitti.
Bazen ani bi yeme isteği geliyor elimin altına çiğ kuruyemiş koydum 1-2 tane ağzıma attığımda atağım yok oluyor.
Ben iğneyi vurulduğum günden beri her yemeği eşit derecede istiyor ve istemiyorum. Artık bütün yemekleri 3 te 1 porsiyon alıyorum tabağıma, hiç yemek yapabilecek durumda değilsem ve aniden çok acıkmışsam da hemen 2 yumurta kaynatıp öğünü onunla geçiştiriyorum

Süper. Kaç kiloda başlamıştınız,boy yaş neydi, ben dün ilk dozu yaptım bakalım neler olucak :) sizde ilk günden etki etti mi?
Selamlar,40 yasındayım 168 boy hasınato teshısımden sonra 58 kılodan 69 kıloya kadar cıktım,sımdı 5.haftam 59 kıloya dustum,soyle ki ılk ggun 4. Saatten sonra etkı ettı 2.5 ıle devam edıyorum hala ıstahım yok ıgnenın 6.gununde bır aclık gelıyor ancak istesenız de cok yıyemıyorsunuz mıde küçülüyor huzursuzluk verıyor zaten .

Arkadaşımın endokr. doktoru şöyle bir beslenme önermiş: Sabah klasik proteinli kahvaltı, peynirini,cevizini,yumurtanı mutlaka ye demiş,illa ekmek dersen tam buğday olur demiş ama mümkünse ekmeği çıkart demiş.

Öğlene zaten birşey yemek istemeyeceksin, sütlü kahveyi çok sevdiğin için laktozsuz sütle kahve olur demiş.

Akşama da: Et/tavuk/balık salata.

Ayda 1 gün de kaçamak günü yaptıysan da yap, zaten o verdiği histen hoşlanmayacaksın artık demiş.
Arkadaşım şarap ,bira vs sormuş, dene bak zaten zevk almıycaksın iğneden sonra demiş.

Normalde doktorun kendisi mutlaka ayda bir gün serbest yaparmış, dolu dolu canı ne çektiyse bazlamasına kadar yermiş. Diyet/ Yemek için kendini kasma, bu dediğim düzende dön, ayda bir gün hadi bilemedin 2 gün serbestim diye düşün demiş.
Sürekli ne yiyeyim ,ne yiyeceğim,ay kaçırır mıyım vs yemek düşünme,bu sistemi bu şekilde basitçe oturt demiş. Bir daha da kilo almazsın demiş.
Önüne pasta vs bişey mi geldi ,hayır bugün serbest günüm değil zamanı gelmedi de geç demiş. Ama serbest gününde de hakkını ver demiş.
Zaten iğne yedirtmeyecekmiş eskisi gibi,bu düzeni oturtki geri alma demiş.

Bakalım inşallah azalan iştahımızla uygulayabiliriz.
Evet mesela ben tatlı yemeden gunum gecmıyordu,5 haftadır aklımın ucundan bıle gecmıyor,bir kere glutensız ve hurma ıle yapılan bir tatlıdan(2.haftamdı)1 catal yemek ıstedım o kadar sekerlı geldı ki yutamadım cıkarttım,sadece nohut ya da baklıyatlarda dıkkatlı olmanızı onerırım mıdede sındırmesı gercekten zor oluyır ve 4 saatte acıkmamız gereken yerde 12 saat mıdede tokluk olarak kalıyor kendimi taş yemiş gıbı hıssettım 🥲
Acıkcası yemek zorunda gibi hissetmıyorum bazen tek ogun yıyıyorum bazen de atıstırmalık zeytın,cevız badem ıle oglen öğünü de eklemıs oluyorum,yumurta her sabah canım cekmıyor maalesef kahve ıle gecıstırıyorum(normalde de pek kahvaltıyla aram yok) 2.5 lt su ve proteıne ozen gostermek gerekıyor aksam muhakkak proteın tuletmenız gerekıyor (bana 60 gram protein dedi diyetisyenım)et cok severken agır gelmeye basladı bır tek tavukta mıdemı huzursuz etmıyor benım.

• Beğen
Reactions: AAD
Evet mesela ben tatlı yemeden gunum gecmıyordu,5 haftadır aklımın ucundan bıle gecmıyor,bir kere glutensız ve hurma ıle yapılan bir tatlıdan(2.haftamdı)1 catal yemek ıstedım o kadar sekerlı geldı ki yutamadım cıkarttım,sadece nohut ya da baklıyatlarda dıkkatlı olmanızı onerırım mıdede sındırmesı gercekten zor oluyır ve 4 saatte acıkmamız gereken yerde 12 saat mıdede tokluk olarak kalıyor kendimi taş yemiş gıbı hıssettım 🥲
Acıkcası yemek zorunda gibi hissetmıyorum bazen tek ogun yıyıyorum bazen de atıstırmalık zeytın,cevız badem ıle oglen öğünü de eklemıs oluyorum,yumurta her sabah canım cekmıyor maalesef kahve ıle gecıstırıyorum(normalde de pek kahvaltıyla aram yok) 2.5 lt su ve proteıne ozen gostermek gerekıyor aksam muhakkak proteın tuletmenız gerekıyor (bana 60 gram protein dedi diyetisyenım)et cok severken agır gelmeye basladı bır tek tavukta mıdemı huzursuz etmıyor benım.
yaa yiyememek,tatlı k.hidrat aramamak mükemmel , ben de beynimde ne kadar çok yemek düşüncesi yer tutuyormuş ona şaşkınım

Merhaba günlerdir yazacağım diyorum anca yazabiliyorum,

Ben de ilk dozumu pazartesi günü vuruldum dayanamayıp her gün tartılıyorum, 6 günde ise 2 kilo 35 gram verdim. Haftalık olarak da takibini buradan sizlerle beraber yapacağım.

93.80 le başladım şu an 91.45teyim,

Okuduğum yorumlarda dikkatimi çeken bi şeyi nacizane burada yeni başlayacak arkadaslarla da paylaşmak isterim, bu iğne biz yemeye devam ederken bir yandan kilo vermemizi sağlamıyor. Diyetimize yardımcı olmak için iştahımızı kapatarak daha az yememize destek oluyor. Yani iğnenin etkisi yüksekken kendi porsiyonlarınızı minimumda tutmalısınız. KENDİNİZİ BİR TABAK BİTİRMEYE ZORLAMANIZ kilo vermenizi yavaşlatacağı gibi doz yükseltmeye de ihtiyacınız olmasına sebebiyet verir. Amaç zaten bir tabak yiyememeniz. Yani özetle ' normalde rahat yediğim bir porsiyonu zar zor yedim' cümlesi yanlış yaptığınız anlamına geliyor.
Şu an ben çok ümitli ve hırslı başladım çok seri kilo vereceğime inancım tam :)
Günlük olarak proteinle besleniyorum bu sayede 2.35 nin yalnızca 0.09 u kastan gitti kalanı yağdan gitti.
Bazen ani bi yeme isteği geliyor elimin altına çiğ kuruyemiş koydum 1-2 tane ağzıma attığımda atağım yok oluyor.
Ben iğneyi vurulduğum günden beri her yemeği eşit derecede istiyor ve istemiyorum. Artık bütün yemekleri 3 te 1 porsiyon alıyorum tabağıma, hiç yemek yapabilecek durumda değilsem ve aniden çok acıkmışsam da hemen 2 yumurta kaynatıp öğünü onunla geçiştiriyorum
Çook doğru harfiyen katılıyorum. Olay burda iğneyle düzenimizi sağlıklı seçimlere dönüştürmek.
Endokr. doktorunun arkadaşıma beslenme önerisini yukarda yazmıştım, aynı doktor doz arttırmaya da sıcak bakmıyor, hızlı kilo vermek isteyenler doz arttırıp 1 haftada eriyip tatile gitmek için hazırlanıyor ama kastan gidiyor demiş. Beyninizi, yeme düzeninizi iğne kullanırken değiştirin ki geri almayın diyor, 11'lerde proteinli kahvaltı , akşam da 6-7 yemek, bitsin diyor. Ara öğüne de girme demiş arkadaşıma. Çok seviyor diye laktozsuz kahve içebilirsin demiş.Bir de 30 dk da olsa yürüyüş eklersen mükemmel olur demiş.

İğne rahatlığıyla ben yayayım,6 ayda bir iğne alır yapar geçerimleri istemiyor, vücuda sürekli bunu yüklemeyin diyor. Kafayı değiştirin,ayda bir serbest gün yapıp doya doya yiyin ama o gün dışında her önünüze geleni yemeyin diyor, hayır bugün benim serbest günüm değil diyip konuyu düşünmeyin diyor ve bu sisteme iğne eşliğinde alışın ,daha da geri almazsınız diyor.

İnşallah hepimiz oturturuz güzel beslenmeyi . Ben güne sabahın 5 30'larında başladığım için bugüne kadar aralıklı oruç yapamamıştım,benim saatlerime uyan bir sistem olmadığı için. Kaç gündür iğne sayesinde 11-12-13 gibi kahvaltı ediyorum,inanamıyorum. Doktorun dediği gibi 2 yumurtalı peynirli bol proteinli kahvaltı ve proteinli akşam yemeği yiyorum. Ya da sebze yoğurt.

Ben de çok ümitli ve hırslıyım, hep beraber sağlıkla eriyelim :KK49:

Back
X