• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MR konusu

Biryazarrr1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.637
Puanlar
83
Kusura bakmayın konuyu buraya açmak zorunda kalıyorum 2 gündür kafama takılan bir şey var 2 gün önce mr a girdim 3 mr birden ikisi ilaçlı gözüküyor e -nabızda şöyle ki mr a gitmeden damar yolu açılırken hemşire damar yolundan bir ilaç daha enjekte etti sanırım ne olduğunu bilmiyorum , bir de mr a girdim 15 dakika sonra çıkarıp ilaç verdiler geri mr a girdim , toplamda 2 ilaç mı verdiler yoksa mr da verilmesi gereken ilaç ilaçsız olan yok diye düşünülüp mr dan önce mi verildi ya da doğrusu bu mu ? Çünkü ilki ilaçsız çekilecekti .
Bu konularda sıfır bilim var
Bilgisi olan yazabilir mi ?

Kusura bakmayın konuyu buraya açmak zorunda kalıyorum 2 gündür kafama takılan bir şey var 2 gün önce mr a girdim 3 mr birden ikisi ilaçlı gözüküyor e -nabızda şöyle ki mr a gitmeden damar yolu açılırken hemşire damar yolundan bir ilaç daha enjekte etti sanırım ne olduğunu bilmiyorum , bir de mr a girdim 15 dakika sonra çıkarıp ilaç verdiler geri mr a girdim , toplamda 2 ilaç mı verdiler yoksa mr da verilmesi gereken ilaç ilaçsız olan yok diye düşünülüp mr dan önce mi verildi ya da doğrusu bu mu ? Çünkü ilki ilaçsız çekilecekti .
3 mr'dan ikisi ilacli gozukuyor diyorsunuz, 2 ilac verildi diyorsunuz.

Yanlis olan nedir?

Yanlis olan nedir?

İlki mr a girerken ilaçsız çekilecekti , ama damar yolu açılırken bir enjekte yapıldı o neydi bilmiyorum
Dalgınlıkla sonradan görünce anladım

İlk MR deneyimim olduğu için bilemedim fazladan sıvı verildi diye düşündüm , öyle değil yani ?
Ilacli-ilacsiz-ilacli seklinde çekilmis demekki?

E-nabiz'inizdaki 3 mr'a bakin, kontrastli-kontrastsiz-kontrastli seklinde siralanmis buyuk ihtimalle.

Ilacli-ilacsiz-ilacli seklinde çekilmis demekki?

E-nabiz'inizdaki 3 mr'a bakin, kontrastli-kontrastsiz-kontrastli seklinde siralanmis buyuk ihtimalle.
Evet bu şekilde olmuş , ben 2 ilaç verilebileceğini düşünmedim fazla falan oldu diye tereddüt ettim çünkü ilk ilaçsızı verirler sonra ilaçsız olur diye düşündüm
Teşekkür ederim

O ilk verilen ilaç sf
Damar yolu çalışıyor mu kontrol etmek için veriliyor

Ne ilginç şeylere takılıyorsunuz

Yanlis olan nedir?
normalde ilaçlı MR'larda verilen 1 tane ilaç var çünkü genelde 2 tane ayrı ayrı ilaç verilmez
önce ilaçsız olan çekilir
sonra ilaç verilir
sonra ilaçı olanlar çekilir, bu rutin sıralaması değişen bişey değil.

ama bazen çekilen MR'ın ne amaçlı olduğuna bağlı olarak hem kontrast madde hem damarları ektra gösteren başka bir madde verebiliyorlar mesela.
2 ayrı ilaç gerekebiliyor özelikle

ya da belki sadece serum filan puşe yaptı damar yolu açık mı diye ? olabilir mi?

normalde ilaçlı MR'larda verilen 1 tane ilaç var çünkü genelde 2 tane ayrı ayrı ilaç verilmez
sonra ilaç verilir

ama bazen çekilen MR'ın ne amaçlı olduğuna bağlı olarak hem kontrast madde hem damarları ektra gösteren başka bir madde verebiliyorlar mesela.

ya da belki sadece serum filan puşe yaptı damar yolu açık mı diye ? olabilir mi?
Mr konusunda baya bilgisizim ilk olduğu için de çözemedim nasıl oluyor zaten ondan farketsem muhtemelen derdim de farketmedim sonrasında düşündüm , dediğiniz şekilde düşündüm ben de hani neden 2 ilaç verdiler diye
Dediğiniz gibi umarım damar yolu açık mı diye yaptıkları bir şeydir .
Böyle şeyler önemli ya o yüzden kafama takıldı .

Mr konusunda baya bilgisizim ilk olduğu için de çözemedim nasıl oluyor zaten ondan farketsem muhtemelen derdim de farketmedim sonrasında düşündüm , dediğiniz şekilde düşündüm ben de hani neden 2 ilaç verdiler diye
Dediğiniz gibi umarım damar yolu açık mı diye yaptıkları bir şeydir .
Böyle şeyler önemli ya o yüzden kafama takıldı .
şimdi hemşirenin size verebileceği pek bir alternatif yok :D

dahası bir sorun olsa MR'ı çekemezlerdi
evet ilaçlar kaşırıyor, yanlış olabiliyor vs. dikkat iyidir.

ama siz öyle bişey yaşamış olsanız MR'ı çekerken teknisyen uyanırdı, emin olabilirsiniz.

İlki damar yolunu kontrol etmek için verilen sıvıdır. Önce ilaçsız olan çekilmiştir, sonra ilaç verilip ilaçlılar çekilmiştir. O vücuda verilen kontrast maddenin vücuttan atılması için de zaman gerekiyor, yani tek kontrast madde ile 2 ilaçlı film çekilmiştir

şimdi hemşirenin size verebileceği pek bir alternatif yok :D

dahası bir sorun olsa MR'ı çekemezlerdi
evet ilaçlar kaşırıyor, yanlış olabiliyor vs. dikkat iyidir.

ama siz öyle bişey yaşamış olsanız MR'ı çekerken teknisyen uyanırdı, emin olabilirsiniz.

Şu yüzden de şüpheye düştüm damar yolu açılırken hemşire adımı sordu elimde bilgi kağıdı yoktu mr kayıta vermiştim hani ilk ilaçsız olacaktı da yanlış mı oldu diye tereddüt ettim
Elbette dediğiniz gibi karışıklık yanlışlık vb olabiliyor

İlki damar yolunu kontrol etmek için verilen sıvıdır. Önce ilaçsız olan çekilmiştir, sonra ilaç verilip ilaçlılar çekilmiştir. O vücuda verilen kontrast maddenin vücuttan atılması için de zaman gerekiyor, yani tek kontrast madde ile 2 ilaçlı film çekilmiştir
Öyle mi bu teşekkürler yani damar yolu açılırken kontrol için bir sıvı veriliyor bunu yeni öğreniyorum

sonra ilaç verilir

Bu dediginde olabilir migren, oldukca mantikli ama bende tam bu uyenin yasadigi sekilde ilacli-ilacsiz-ilacli duzeneginde bir mr'a girdigim icin garipsemedim tabiki neden bu duzende yapıldı bir doktor veya radyolog daha iyi bilir.

Ekleme yapayım ben damar yolum acilirken neden sivi verildi hic sormadim, bende de ayni sekilde belkide sadece damar yolum kontrol edildi bilemiyorum, ben e-nabiz'imda ustte bahsettigim duzende gorundugu icin onu kontrast madde olarak yorumladim basit bir hasta olarak.

Yüksek ihtimalle ilki damar yolu sağlam mı diye kontrol için sıvı yani su vermişlerdir. Çünkü önceki ilaçsız çekiliyor. Sonra ilaçla çekiliyor. Önce ilaç verseler hepsi ilaçlı çıkar. Sakın olun. Yani her şey uygun. Bu konuda çok tecrübeli biriyim malesef.

Birde neden orada sormadınız? İçinize dert olmuş.

Back
X