Mr Korkusu

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.526
548
27
Kızlar
Beynimde bir problem varmış tam anlamadım ama gözümde lekelenmeye,görme bozukluğuna sebep oluyor. Ne olduğunu anlaması için daha detaylı bir görüntüleme istedi doktorum.
Birazdan difüzyon Mr çekilmeye gireceğim.
Ama klostrofobi var,asansöre bile girmeye korkuyorum.
Nasıl yenerim ne yaparım bu illette kaç dakika duruluyor.
Panik atan geçirmem an meselesi çok korkuyorum ya girmek istemiyorum anesteziyle olmuyor boşuna anestezi alma dediler

Son düzenleyen: Moderatör:
10 dakika sürer tahminimce. müzik dinleyeceksiniz zaten çekildiği esnada. ben de sizin gibiyim ama dayanılıyor merak etmeyin
Peki nasıldı içimden sayı saysam geçer mi korkum ya da gözlerimi mi kapatsam

Bende girdim sesler korkutucu bi de o alete girmek korkutucu haklisiniz ama baska seyler dusunmeye calisin sonuç olarak size acı verecek bir sey degil yatip cikiyosunuz benim girdigim mr arkasi önü açıktı tam tabut gibi degildi yani yuvarlak bi seydi ben bi de nerdeyse tüm.vucud girdim.sizin sadece kafa sanirim

Girmeden gözünüzü kapatın çıkana kadar da açmayın.aynı korku bende de var ben belim için girdim ama ölecek gibiydim ilkide o yüzden yarım kaldı:)tekrar yaptığımızda gözümü kapatıp çıkana kadar hiç acmadim öyle dayandım

Peki nasıldı içimden sayı saysam geçer mi korkum ya da gözlerimi mi kapatsam
ben gözlerimi kapatmamıştım zaten pek karanlık olmuyor öyle zifiri karanlık değil yani. zaten dışarıdan sizi izliyorlar çekilirken bi problem yaşarsanız müdahale ederler korkmayın. ki yaşamazsınız 10 dakikacık şey için kendinizi tutabilirsiniz. içinizden şarkıya eşlik edersiniz 2-3 şarkı sonra biter zaten:)

Bence bu mr çekimi abartıldığı için insanlar korkuyor. Hiç de öyle mezar gibi düşünmeyin. Sanki motorsiklete binmiş de kask takmışsınız kafanız korunuyor diye düşünün. Gözlerinizi kapatin müzik dinletecekler. Çıkan sesleri müzik eşliğinde bir ritim gibi düşünün. Hatta o ritme uymaya çalışın. O zaman korku kalmaz. Önyargıları bir kenara bırakırsanız daha rahat olursunuz. Ben 3 kez girdim. Geçmiş olsun.

Bence bu mr çekimi abartıldığı için insanlar korkuyor. Hiç de öyle mezar gibi düşünmeyin. Sanki motorsiklete binmiş de kask takmışsınız kafanız korunuyor diye düşünün. Gözlerinizi kapatin müzik dinletecekler. Çıkan sesleri müzik eşliğinde bir ritim gibi düşünün. Hatta o ritme uymaya çalışın. O zaman korku kalmaz. Önyargıları bir kenara bırakırsanız daha rahat olursunuz. Ben 3 kez girdim. Geçmiş olsun.
Girmedim sokamadılar yani
Gayette anlatıldığı gibi
Hele panik atak ve klostrofobi olunca kesinlikle girilmeyecek bişey tabut gibi
Kör kalsam da gireceğimi sanmıyorum

ben gözlerimi kapatmamıştım zaten pek karanlık olmuyor öyle zifiri karanlık değil yani. zaten dışarıdan sizi izliyorlar çekilirken bi problem yaşarsanız müdahale ederler korkmayın. ki yaşamazsınız 10 dakikacık şey için kendinizi tutabilirsiniz. içinizden şarkıya eşlik edersiniz 2-3 şarkı sonra biter zaten:)
Yok girmedim giremedim giremem biliyorum

Hiç korkucak bir şey yok. Simitin içinden geçiyormuş gibi düşün. Umarım gayet sağlıklısındır.

Girmedim sokamadılar yani
Gayette anlatıldığı gibi
Hele panik atak ve klostrofobi olunca kesinlikle girilmeyecek bişey tabut gibi
Kör kalsam da gireceğimi sanmıyorum
Kapalı alan korkunuzu yenmeniz gerekiyor sanırım bu da uzun bir süreç olsa gerek. Her şey beynimizde bitiyor. Bir uzmandan yardım alıyor musunuz?

Açık mr aletleri varmış ondan yok mu acaba? İlaçlı mr mı olacak o uzun sürebiliyor biraz. Beyninizde problem sanırım lezyon olmasından şüpheleniyor doktorunuz. Bu mr ı muhakkak çektirin derim. Çünkü lezyon vs ise ilaç vs tedavi gerekebilir. Doktorunuzla konuşun alternatif bi yol bulmaya çalışın.

Ne demek sakinlestirici vermiyorlar? Vermek zorundalar , benim esimde de mr korkusu var gayet de sakinlestirerek soktular , o is icin kullandiklari ayri bir ilac var ondan yapiyorlar

bende de klostrofobi var.elinin altında bir düğme oluyor paniklersen bas çıkartırlar.görevli kapıyı kapatıp çıktığı anda gözlerini kapat ve asla açma. benim parmağım kırıldığında yaşadığım acıyı düşünmüştüm o an fiziksel acıyla o anın paniğini kapatmıştım bir nevi.birisi müzik falan demiş ama müzik çalan hiç duymadım mr'da müzik çalsalar da duymazsın ki iş makinası gibi ses çıkartıyor.o sesler rahatsız edici gerçekten ürkütücü ama cidden olay başka şey düşünmekte bitiyor.hafif bir sakinleştirici alabilirdiniz aslında.

Ben de panik atağın dibini görüyorum bazen bir sefer bende girdim önce panikledim sonra başladım dualara , bir baktım bitmiş.
Hiç korkmayın herşey beyinde bitiyor zaten.

Ya kendim nörobilimciyim biz bu aletleri deneylerde kullanıyoruz ama klinik olana girerken ben de stres olmuştum

Yani makinenin içinde kullanılan gazlara kadar biliyorum ama o his yine geliyor tabi

2 kez girdim çıktım tavsiye ederim :)

Belim için çektirmiştim ben de. Bilmiyorum benim girdiğim oda soğuktu battaniye örttüler bir de kulaklık verdiler. 10 dakika duruyorsunuz. Evet ben de korktum ama sonuçta sağlık bu. Korkacak bir şey yok, benim elime bir şey vermişlerdi ve bir şey olursa ona basıp teknisyeni çağırabiliyordum.

Back
X