Mr korkusu

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Herkese merhabalar, sevgiler.

Ben cuma günü kontrastlı rahim mr ı çekileceğim. Ama hsg değil, koldan damardan veriyorlarmış kontrastlı maddeyi. 40 45 dakika sürer dedi radyolojideki kız. Açıkçası çok paniğim. Daha önce aynı bu şekilde çekilenler var mı? Alttan değil de, damardan kontrast sıvı verilerek? Yani idrara mı sıkışılıyor o sıvı verilince, o kadar dakika tutamam çünkü çok gerginim şimdiden.

Mune Abla belki jinekolojiye açmam gerekirdi konuyu ama derde derman kitle bu bölümde geziyor, ne olur oraya taşıma konumu. Kimse bakmıyor oralara

Merhaba,

Öncelikle kormanızı gerektirecek bir durum yok, evet ilaçlı emar 20 -45 dk bulabiliyor. 6- 8 Saat aç olarak gitmeniz gerekecek. İdrara sıkışmazsınız aç su tüketimi olmadığı için . Ben her sene 1 kere kontrastlı emar çekiyorum. Beyinle alakalı benim ki rahimde nasıl olur bilmiyorum. ama beyin emarında bir sıkıntı olmuyor kendi açımdan yüreğinizi ferah tutun, sakin olun birşey olmayacak.

Çok teşekkür ederim Size de çok geçmişler olsun. Ya evet ben de daha önce hep beyin mrına girdim. Ama buna ilk defa giriyorum bir yerde işte çok sıkışıyorsunuz gibi okudum. Benim de myomum var, büyük o yüzden çok sıkışınca dayanamıyorum affedersiniz. Ondan panik oldum kocaman kadın ya altıma edersem korkusu o mr sesi gerginliğiyle filan

Geçenlerde bende aynı başlıkla bir konu açmıştım,biz iki arkadaş girecektik birimiz boyun birimiz bel fıtığı teşhisi için.Bu makineye dair iki efsane uydurmuşlardı arkadaş çevresi(bi ülkede mr makinesi adamı yutmuş=mr odasına oksijen tüpüyle giren adamı makinenin mıknatısı çekmiş oysaki,diğerini hiç bilmeyin daha iyi) o korkutmuştu bizi ilaçlı mr’ı bilemem tabi ama makineden çıkan seslere aşina olmak için biz internete MR makinesi sesi yazıp kulaklıkla dinleyip prova yaptık o biraz sakinleştirdi bizi sesleri tanıdık hiç olmazsa geçmiş olsun

Ahhahaha çok yaşayın yahu. Ne kadar tatlı ve esprilisiniz

Önceden kulağı alıştırmak aşırı mantıklı geldi KULAĞIMA

Bel fıtığı olanın kafa dışarıda mı kalıyordu?

Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun

Ilacli ilacsiz ve degisik bolgelerde 10dan fazla kez mr cekindim. Kapalisi dahil olmak uzere korkulcak hicbisi yok. Kapalisinda bazi hastaneler kulakliktan muzik veriyor. Ankaranin baglari esliginde Mr cekinmisligim var Ata demirelin Mrla ilgili gosterisini izleyin, girdiginizde akliniza o gelir gulmeye baslarsiniz, bana oyle oluyor dogrusu
Idrara sksmaniza falan gerek yok damardan ilac veriyorlar. Ilaci da siz alacaksiniz eczaneden

Arkadaşımı öyle kandırmıştım yani aslında bende öyle biliyordum ama tamamen girmiş
Ahahha her insana lazım dost evet giriyormuş kiminde kafa. Keşke tersten soksalar.

Evet onu izledim hep o aklıma geliyor da süre uzunmuş ya bu sefer ondan sıkıntı bastı ben daha çok o sıvı idrara sıkıştırırsa altıma etmekten korkuyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için. Ankaranın bağları cidden çok iyimiş

Bende ilaçlı beyin emarina girmiştim kolumdan verilmişti adam ilacı enjekte edeceği zaman söyledi korkma diye hic bir şey olmadı ayni serumdaki gibi soğukluk hissettim o kadar bir anda verip bitiriyor zaten . emardan önce damar yolu açtirmaniz gerekiyor . benimki de tümörüme çekilecekti o bölgeye özel olduğu için yarim saat sürmüştü biraz sıkılmıştım ama baştan başlamak istemedigim için dayanmıştım. Emar süresi uzun olduğu için dayanamam diye elime düğme vermişti görevli dayanamazsan bas bekle ben seni alicam demişti ama dayanmistim cok şükürm çok geçmiş olsun size de benim de yılbaşında yine emarim var hic gidesim yok..

Demek ondan uzun sürüyor, çekilecek alana yayılması beklendiği için Allah size de kolaylıklar versin, çok geçmiş olsun. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

İlaçlı rahimle ilgili mr a girdim .
Damar yolu açılıyor bir süre sonra damardan ilaç veriyorlar .
Normal mr dan farkı yok .Ne kadar sürdü hatırlamıyorum çabuk bitmişti.
Ata Demirer yüzünden pıskırmadan çıkabildim .O zordu .Gülmemek için uğraştım .

Geçmiş olsun merak etme çok kolay bir işlem .Sadece alerjik bir bünyeniz varsa bunu ordaki görevliye söylemeniz yeterli ona göre tedbir alınır .Zira kullanılacak olan kontrast maddeler alerji geliştirebiliyor.Size verilecek onam formunu dikkatlice okumanız ve panik yapmamanizi öneririm.

Çok teşekkür ederim detaylı yorumunuz için evet ben de okumuştum onu, Allah korusun körlük mörlük de yapabiliyormuş. Ben açıkçası alerji testi hiç olmadım bu yaşa kadar. Geceleri tıkanırım ne bileyim geceye doğru çok hapşırırım ama hani bilinen bir alerjim yok. Dediğiniz gibi okuyacağım formu dikkatlice. Peki idrara sıkışıklık yaptı mı sizde?

İdrara sıkıştırma işlemi yok ,kontrast madde sadece boyamasi için ,damardan ilaç verilir çekim başlar mesanenin dolması beklenmez .Ama ilaç etkisi olarak ,verildiği andan itibaren altına kaçırma hissiyatı oluşturabiliyor ama merak etmeyin kacirmiyorsunuz :)

Tabi sonrasinda idrara sıkışma oluyor sıvı alıyorsunuz bir nevi

Benim annem ilacli mr girdi koldan kontrastli bişey enjekte ettiler hiç korkulacak bişey yok sabit duruyorsunuz sadece gürültü çok fazla güzel şeyler düşünün mr da

Bende ilacli mr a girdim . Korkulacak bir sey yokmus ama yinede heyecanlanmistim.
Mr sesi dinlemek ve ata demirer videosu izlemek iyi fikirmis gercekten

Bende ilacli mr a girdim . Korkulacak bir sey yokmus ama yinede heyecanlanmistim.
Mr sesi dinlemek ve ata demirer videosu izlemek iyi fikirmis gercekten

Mr sırasında idrara sıkışma oldu mu? 40 dk filan sürdü galiba değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…