Benim değerlerim de Mthfr 1298 heterozigot, PAI 4G\4G ve ACE D|D. Değerlerimiz birbirine yakın. Ben hiç düşük yapmadım ama bebeğim karnımda beslenemediği için 29 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım, oğlum 71 gün küvezde yaşadı ama hayata tutunamadı. Ben ızmir'de iki doktorla görüştüm (Prof. Dr. Namık Demir ve Doç. Dr. Mert Kazandı)ikisi de bu değerlerin önemsiz olduğunu, bunları yaşamamın pıhtılaşmayla ilgili olduğunu düşünmediklerini büyük ihtimalle plesantanın kusurlu oluşumundan kaynaklandığını, hamilelik öncesi yüksek doz folik asit hamilelikte de her gün aspirin kullanmam gerektiğini fakat kan sulandırıcı iğne vurulmama gerek olmadığını söylediler. Prof. Dr. Lütfü Önderoğlu'na da mail attım o da ikinci gebeliğimde aynı şeyleri yaşayacağım diye bir kural olmadığını, değerlerimin çok kötü olmadığını sadece pıhtılaşmaya eğilim yarattığını yazmış. O da plesantadan şüphelendiğini söylemiş ama o folik asit ve aspirine ilaveten önlem amaçlı düşük doz kan sulandırıcı iğne önermiş. Zaten ben bu kan pıhtılaşmasından hiçbir şey anlamadım. Aynı değerlere sahip kişilerden kimisi hamile kalamıyor, kimisi senin gibi tekrarlayan düşükler yaşıyor, kimi benim gibi hamileliğinde problemlerle karşılaşıyor, kimisi de hiç bir sorun yaşamadan sağlıklı bir hamilelik geçiriyor ve sağlıkla bebeğini kucaklıyor. Acaba bu bünyeye göre mi değişiyor yoksa doktorlar işin içinden çıkamadıkları herşey için kan pıhtılaşması deyip sıyrılıyorlar mı. Kusura bakmayın kafanızı şişirdim ama çok canım yandı, çok doluyum.