Mthfr c677t heterozigot

eylulmavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
297
2
46
Diğer
merhaba hocam daha önceden size yazmıstım.

Benim 8 haftalık hamile iken kanamam olmustu ve bebegimin kalp atımları durdugu icin kürtaj olmustum. Bebegin genetik sonucu normal gelmisti esim ve benden kan alındı daha sonucu cıkmadı. Fakat faktör v sonucumda heterozigot mthf...c677t mutasyonu saptanmıştır yazıyor. Bu bende pıhtılasma sorunu oldugunumu gösteriyor sizce nasıl bi tedavi uygulanmalıdır. 2 ay önce kayıp yasamıstım simdi tekrar istiyorum bebek. kan ulandırıcı ignemi kullanmam gerekecek hamiileligimde su anda 1aydır sadece folic plus kullanıyorum aspirine gerek varmı tesekkürlerr.

merhaba
bu durumda hem kan sulandırıcı iğne hemde bebek aspirini 80 mg veya coraspin 100mg kullanın (gebelikle birlikte başlayabilirsiniz) folic asitide doğuma kadar kesmeden devam edin

iyi günler

tekrar merhaba hocam size tekrar bi sorum olacaktı. benim 1 düşügüm oldu o yüzden sizce tedaviyi bu etkilermi sadece aspirinde yeterli olabilirmi.bunu analyabilecegimiz testler varmı.bana homosistein tetkikini yaptırmam önerildi onun sonucuu bu konuda bi bilgi verir mi bize.ayrıca yeni tetkikler yaptırmıstım ordada protein c normal gelmis. fakat fibrinojen degerim 4.98 refarans aralıgı 1.8 ile 3.5 fibrinojen nicin yükselmis olabilir..su anda aspirin kullaıyorum ve hemosistein tetkikini yaptıracagım acaba aspirin sonucu etkiler mi tesekkürler.

merhaba
aspirine devam edin folic asit muhakkak alın gebelikle birlikte kan sulandırıcı iğneleri ilk 3 ay kullanmanızı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…