Mthrc 677 homozigot Ocsapar Ecoprin kanama

esragirgin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2022
1.549
973
53
33
Arkadaşlar bende hem Ecopirin hem 6000 ocsapar kullanıyordum ve tedaviyle gebeyim daha önce kayıplarım oldu bitti gitti
Bir genimde mthrc 677 homozigot
17. Haftadayım kanama yaşadım ama ilk gün bir pedin 5 te biri kadar iki kere oldu Proluton depot progestan kullanıyorum diğer gün koyulaştı şuan 4. Gün koyu akıntı olarak geliyor günde 2 3 kere ve her wc den sonra lekelenme oluyor
Doktorlar istirahat dedi bir hafta kadar
Ecopirin içmeyeli 4 gün oldu yarın Kendi doktorum olmayan bir perinatologa gidicem
Varmı benimle aynı genlerde insanlar ve kanama yaşayıp sadece Ocsaparla devam edenler 🙏🦋🐬

Arkadaşlar kanaması olup ocsapar ve ecopirin kullanırken ve ecopirini kesenler kaç gün kestiniz benim bugün 7. Gün ve halen az miktarda günde bir iki kere kahve Rengi akıntı pedde oluyor Hiç yokmu bu şekilde olan acaba 🙏🐬

Arkadaşlar kanaması olup ocsapar ve ecopirin kullanırken ve ecopirini kesenler kaç gün kestiniz benim bugün 7. Gün ve halen az miktarda günde bir iki kere kahve Rengi akıntı pedde oluyor Hiç yokmu bu şekilde olan acaba 🙏🐬
Üç gün kestim ..sonra tekrar kullanmaya başladım..pıhtılaşma.problemin olduğu için tekrar başladım..ama ben hem iğneyi hemde coraspini kesmiştim ..

Üç gün kestim ..sonra tekrar kullanmaya başladım..pıhtılaşma.problemin olduğu için tekrar başladım..ama ben hem iğneyi hemde coraspini kesmiştim ..
Anladım teşekkür ederim benim bugün 1 hafta olucak halen özellikle gecee 1 2 kere kahve akıntı oluyor idrarlada gelebiliyor
Peçetede kahve lekelenme devam ediyor ara ara ben iğneyi hiç kesmedim
Ecopirini kestim ama doktorum kanama ve lekelenme bitene kadar içmeyelim dedi
Omega 3 te kullanıyorum Onuda kesmedim
Mthrc 677 homozigot benim 5 genden sadece bu çıktı diğerleri normal gözüküyor napsam bugün başlasammı tamamen bitmesinimi beklesem acaba 🙏🦋🐬

Anladım teşekkür ederim benim bugün 1 hafta olucak halen özellikle gecee 1 2 kere kahve akıntı oluyor idrarlada gelebiliyor
Peçetede kahve lekelenme devam ediyor ara ara ben iğneyi hiç kesmedim
Ecopirini kestim ama doktorum kanama ve lekelenme bitene kadar içmeyelim dedi
Omega 3 te kullanıyorum Onuda kesmedim
Mthrc 677 homozigot benim 5 genden sadece bu çıktı diğerleri normal gözüküyor napsam bugün başlasammı tamamen bitmesinimi beklesem acaba 🙏🦋🐬
Normalde kahve olunca sıkıntı görmüyorlar..bnde 3 gün sonra dewam ettim ama.akintim daha devam ediyordu ..fitille birlikte akıyordu ve ya peceteye silince geligordu..başlayınca çok şükür kanama şekline dönmedi..
Benim de pıhtılaşma oranım yüksek 5 genden 4 u pıhtı vardı 😶o yüzden iğneyi kesince korktum inşallah sıkıntı yaratmaz..ama pıhtıniz azmis sizinki doktorunuz tamamen kesilmesi gerekiyor demisse bekleyenlirisniz ..ama coraspini dewa. Etseniz de birşey olacağını sanmıyorum iğne daha çok sulandirdigi icn olsa şimdi de dewam ederdi ..

Normalde kahve olunca sıkıntı görmüyorlar..bnde 3 gün sonra dewam ettim ama.akintim daha devam ediyordu ..fitille birlikte akıyordu ve ya peceteye silince geligordu..başlayınca çok şükür kanama şekline dönmedi..
Benim de pıhtılaşma oranım yüksek 5 genden 4 u pıhtı vardı 😶o yüzden iğneyi kesince korktum inşallah sıkıntı yaratmaz..ama pıhtıniz azmis sizinki doktorunuz tamamen kesilmesi gerekiyor demisse bekleyenlirisniz ..ama coraspini dewa. Etseniz de birşey olacağını sanmıyorum iğne daha çok sulandirdigi icn olsa şimdi de dewam ederdi ..
Evett benimde kafam karışık mesela gecee kalktımda idrara bayaa sıkışıktım bi baktım wcde idrarla koyuu renk kahve kan geldi idrarımı o şekilde gelmiş sifona basmadan baktım sonra silincede kahve leke devam etti şimdi kahve leke olarak sürüyor progestan 2 tane kullanıyorum ben kanama olunca doktora gittim küçük bir kanama alanı gördü
Ama başlasammı bugün başlamasammı kararsızım fitilden dolayımı geliyor acaba
Napıcamı şaşırdım arkadaşım siz iğneyide kesmişiniz mesela MAŞALLAH sağlıkla devam etmiş sağlıkla kucaklayın isteyen herkes de kucaklasın bende kucaklayım İNŞALLAH 🙏🦋🐬

Evett benimde kafam karışık mesela gecee kalktımda idrara bayaa sıkışıktım bi baktım wcde idrarla koyuu renk kahve kan geldi idrarımı o şekilde gelmiş sifona basmadan baktım sonra silincede kahve leke devam etti şimdi kahve leke olarak sürüyor progestan 2 tane kullanıyorum ben kanama olunca doktora gittim küçük bir kanama alanı gördü
Ama başlasammı bugün başlamasammı kararsızım fitilden dolayımı geliyor acaba
Napıcamı şaşırdım arkadaşım siz iğneyide kesmişiniz mesela MAŞALLAH sağlıkla devam etmiş sağlıkla kucaklayın isteyen herkes de kucaklasın bende kucaklayım İNŞALLAH 🙏🦋🐬
Amin...inşallah .. Rabb'im sağlıkla hepimizin kucağımıza almayı nasip etsin .
Doktorunuz a ulaşabilirseniz sorun isterseniz

Amin...inşallah .. Rabb'im sağlıkla hepimizin kucağımıza almayı nasip etsin .
Doktorunuz a ulaşabilirseniz sorun isterseniz
Aminnn Doktorum en son pazartesi sordumda kanama lekelenme bitene kadar ecopirini keselim dediği içinn sormak da istemiyorum haftaya Muaynem de var Nasipse arkadaşım 🙏🦋🐬

Benimde 6+2 de ilk kahverengi sonra pembe ve kırmızıya dönen kanamam oldu. Tüp bebek tedavisi bizimki o yüzden ocsapar ve coraspirin kullanıyordum. Daha önce hiç hamile kalmadım sebebi de bilinmiyor yani bir hastaligimiz yok. O yüzden beklemek yerine tüp bebek yaptık. Neyse bu akıntılar devam etti sürekli acile git gel. Doktoruma dedim bu coraspin ve ocsapar i bırakalım olmuyor böyle o da onayladı. Coraspinin etkisi 8 gün sonra geçiyor haberiniz olsun kanama devam ediyor yani. Daha anca anca başladı azalmaya. Şuan 8.haftaya girdik. Yani 2 haftadır bununla uğraşıyorum. Ağrım sızım yok ama kanama alanı var ve ne zaman biteceği de belli değil. Bünyeden bünyeye değişiyor. Düşük riski de var tabiki kanama olduğu için. Şuan sadece vitamin, estrofem, progestan iğne ve fitil kullanıyorum ve dinleniyorum. Kahverengi akıntılarım devam ediyor az az. Önemli olan ağrın sızın olmasın. Akıntılar yavaş yavaş geçer. Ama bence kan sulandırıcılara hemen başlama. Şu olay bir düzelsin iyice öyle başla. Benim pıhtı sorunum bile yoktu zaten niye verdi bu ilaçları bilmem. 🤦🏻‍♀️

Canımm benimmde tedaviyle bu gebeliğim ve daha öncede kayıplarım vardı bitti gitti
Şimdi 18. Haftanın içindeyiz Çok ŞÜKÜR ve ben genetik araştırmalarımı yaptırdım ve bir sorun çıkmadı sadece bir genimde mthrc 677 homozigot diğer genlerim normal yanii bu gene genellikle folik asit eksikliği diyorlar ama kan sulandırıcı da veriyorlar 6000 lik iğne ve 100 lük ecopirin kullanıyordum
Kanama olunca o gün ecopirini kestim bugün 7. Gün ve iğneyi kesmedim biz kesmiyoruz iğneyi Benim merak ettiğim pıhtılaşma olupp mesela Ecopirini 10 15 gün kesen varmı çünkü benim hafif kahve lekelenmem ve kanama şeklinde ama rengi kahverengi akıntı geliyor ecopirine ne zaman başlasam bilemedim zaten 3 aydır kullanıyordum bilmiorum doz fazlamı geldi ama Muayenem haftaya salı benimde kendi doktorumla ona gidene kadar İNŞALLAH sıkıntısız devam eder sende sağlıkla kucana alırsın İsteyen herkeste sende bende sağlıkla kucaklayalım 🙏🦋🐬

İnşallah canım inşallah. Ben coraspirini de oksaparı da geçen pazartesi bıraktım. Çünkü afedersin altıma iser gibi kan geliyordu. Bildiğin su gibiydi kanım. Normalde bilirsin kanın bir yoğunluğu olur bende o bile yoktu yani bildiğin çeşmeden akar ya aynı o siviliktaydi. Hatta bir kere progestan ampulünü kırarken yanlışlıkla parmağımı çizdim. Bak kestim bile demiyorum "çizdim". Bir kanamaya başladı ben böyle şey görmedim. Normalde sıkarak anca kan çıkacak yerden şakır şakır kan akmaya başladı. Ben o zaman şüphelendim bu ilaçlardan. Bı kaç gün sonra da bu olay oldu ztn. Sen gebeliğin daha ilerisindesin birşey olacağını sanmam. Şuan akan o kahverengi akıntılar zaten içerde birikmiş eski kanlar. Yavaş yavaş akarak azalır tabi daha fazla kanama olmazsa(amin). Bazılarının hiç almayıp içeride birikiyor ve bu da bebeği ve anneyi rahatsız ediyor. Akması iyi yani az da olsa. Orada birikmesinden iyidir.

İnşallah canım inşallah. Ben coraspirini de oksaparı da geçen pazartesi bıraktım. Çünkü afedersin altıma iser gibi kan geliyordu. Bildiğin su gibiydi kanım. Normalde bilirsin kanın bir yoğunluğu olur bende o bile yoktu yani bildiğin çeşmeden akar ya aynı o siviliktaydi. Hatta bir kere progestan ampulünü kırarken yanlışlıkla parmağımı çizdim. Bak kestim bile demiyorum "çizdim". Bir kanamaya başladı ben böyle şey görmedim. Normalde sıkarak anca kan çıkacak yerden şakır şakır kan akmaya başladı. Ben o zaman şüphelendim bu ilaçlardan. Bı kaç gün sonra da bu olay oldu ztn. Sen gebeliğin daha ilerisindesin birşey olacağını sanmam. Şuan akan o kahverengi akıntılar zaten içerde birikmiş eski kanlar. Yavaş yavaş akarak azalır tabi daha fazla kanama olmazsa(amin). Bazılarının hiç almayıp içeride birikiyor ve bu da bebeği ve anneyi rahatsız ediyor. Akması iyi yani az da olsa. Orada birikmesinden iyidir.
Aminnn canımm Aminnn🙏🦋🐬 kesinlikle iyi yapmışsınn sende ilerliyorsun ALLAH ın izniyle tüm hamişler sağlıkla ilerlesin
Sen doktorun kontrolünde bence iyi yapmışsın bayaa kanama yaşamışsın besbelli gelmiş geçmiş olsun arkadaşımm Şifaa olsun bebişler sağlıkla ilerlesin
Benim ilk gelen gecee idrara sıkışmıştım nir kalktım altıma kaçtı sandım wcyee gittim iç çamaşırım da pelte gibi yuvarlak koyu kırmızı bir kan ayyy ben bi panik tabi idrarda kanama oldu sonra uyuyamadım birdaha wcyee gittim tekrar idrarda kan ve peçete koymuştum gene pelte gibi aşırı büyük olmasada orta büyüklükte uzunn koyu kırmızı kan o gece sabaha kadar bekleyip doktoru aradım ecopirini ilk 3 gün keselim dedi sonra kanama bitene kadar dedii Proluton depot vuruldum hastaneye gittim bebek ŞÜKÜR iyiymiş
Dahaa sonrasında Kahveye döndü rengi ama ara ara kırmızılık oluyordu günde 2 3 keree kahve rengimsi kırmızı sonra sonra progestan fitil kullanıyorum
Şuann da azaldı yanii rengi kahveye döndü dün gecede idrarla geldi genee kahve akıntı lekelenme devam ediyor artık bende şaşırdım arkadaşım ecopirine bir türlü başlayamadım bi kaç gün daha bekliycemm bakalım İNŞALLAH sonlanır kanamam kanaması olan herkesin sonlanır 🙏🦋🐬

İnşallah herkes kucağına almayı nasip eder. Ama bence ecopirin veya coraspin tarzı haplardan uzak dur. Ocsapar a devam et o bişi yapmaz o kadar. Çünkü bu hapların amacı pıhtının hiç oluşmamasını sağlamak. Yararlı olanı da engelliyor yani. Ocsapar ise olan pıhtıyı yok eder etkisi günlüktür zaten. Ama diğerleri etkisini bıraksan da devam ettiriyor. Yarın öbür gün bir yerine birşey olsa Allah korusun kanı durduramazlar. Böyle lanet şey bu haplar. İnşallah hepimiz atlatırız yakın zamanda 🤲🏻

İnşallah herkes kucağına almayı nasip eder. Ama bence ecopirin veya coraspin tarzı haplardan uzak dur. Ocsapar a devam et o bişi yapmaz o kadar. Çünkü bu hapların amacı pıhtının hiç oluşmamasını sağlamak. Yararlı olanı da engelliyor yani. Ocsapar ise olan pıhtıyı yok eder etkisi günlüktür zaten. Ama diğerleri etkisini bıraksan da devam ettiriyor. Yarın öbür gün bir yerine birşey olsa Allah korusun kanı durduramazlar. Böyle lanet şey bu haplar. İnşallah hepimiz atlatırız yakın zamanda 🤲🏻
Aminnn arkadaşımm İNŞALLAH atlatalım bitsin gitsin İNŞALLAH 🙏🦋🐬 Haklı olabilirsin ama doktorum bakalım ne diycek Nasipse gidince birde uzun süreli kullanımım mevcut bilemiorum etkisi nasıldır ama sağlıkla bebişler ilerlesin de temennimiz onlar için arkadaşımm🙏🦋🐬

Back
X