muayane için yardım

dirim

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.243
1.468
773
yakın bir zamanda evleneceğim için kadın doğum uzmanına gittim geçen.kızlık zarı ve iltihabım için...(düzeltme:bu konu çok uzadı insanlar cevap vermekten çok niye gittiğimle ilgilenmiş.oyüzden biraz değiştirdim.)öncelikle şunu belirteyim.şimdiye kadar hiç birlikte olmadım.hiçbir şekilde cinsel ilişkiyede girmedim.arkadaşalrımda gitmişti.
doktor kızlık zarı için geride olduğunu,göremediğini ve zorlamak istemediğini söyledi.arkadaşlar görememesi sizce normalmi?.bide geride olması ne demek.lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
E göremedim dediyse görememiştir, doktor neden yalan söylesin ki?
Peki anlamadığım şu siz kendiniz mi kızlık zarının olup olmadığını merak ediyorsunuz, müstakbel eşiniz mi bunu sizden talep ediyor. Tam kavrayamadım konuyu?

niye muayene ettirdiğini anlamadım -tatlicadiarzu-
geride yada ileride bi şekilde gidecek ya zar :uhm:
allam nasıl meraklılar var ya

arkadaşlar geçen çok samimi olduğum bir arkadaşım muayene olmuş.oda benim gibi evlenecekti.birçok kişi muayene oluyo sanıyorum.kesinlikle nişanlım istemedi.haberi yok bile.artı meraktan dediysem nedeni biraz da olsa korku.
ben sadece fikirlerinizi öğrenmek istedim,geride olmasıyla ilgili.benim gibi olan yada bi bilgisi olan varmı diye?
artı cevaplarınıza da çok kırıldım.demekki insanlara korku neler yaptırıyormuş.ben ciddi bir soru soruyorum.içinde sakın art niyet aramayın.rica ediyorum.

Son düzenleme:
Şİmdi aklıma geldi
evlenmeden önce bende kontrol için gitmeyi düşündüm
Bebiş düşünmüyoduk heemen( 2 sene geçti hala düşünmüyozya neyse)
Bana uygun dogum kontrol yöntemleri neler ögreneyim die...
Sonra gitmedim...
Senin ki bu sebebten degilmiş be canım
Durup duruken k z muaynesi de nerden çıktı ?
Evlilik stresi yaşıyosun anladıgım kadarıyla hiç endişelenme ilerde geride de olabilir...
Benim fikrim sonra gitmen eger stresten vs vs kan gelmezse sonra dr a git...
Önce gitmen evlenmeden önce yani sonra duyulursa daha çok sorun açar başına
Benim düşüncem bu canım...Allah kolaylık versin.

Şİmdi aklıma geldi
evlenmeden önce bende kontrol için gitmeyi düşündüm
Bebiş düşünmüyoduk heemen( 2 sene geçti hala düşünmüyozya neyse)
Bana uygun dogum kontrol yöntemleri neler ögreneyim die...
Sonra gitmedim...
Senin ki bu sebebten degilmiş be canım
Durup duruken k z muaynesi de nerden çıktı ?
Evlilik stresi yaşıyosun anladıgım kadarıyla hiç endişelenme ilerde geride de olabilir...
Benim fikrim sonra gitmen eger stresten vs vs kan gelmezse sonra dr a git...
Önce gitmen evlenmeden önce yani sonra duyulursa daha çok sorun açar başına
Benim düşüncem bu canım...Allah kolaylık versin.
teşekkür ederim.pişman oldum zaten ama kontrol yöntemleri içinde gittim aslında.bilgi almak için inan kötü bişey olduğunu bilmiyordum.arkadaşlardanda giden olunca normal sandım.kendimi suçlu gibi hissettim.bişeyden şüphelendimde oyüzden gittim gibi oldu sanki.
:utangac::utangac:

cok mantıkılı bir fikir bence arkadasım yapısını öğrenmek belki basına gelcekelri önceden öğrenmek lazım..korkuyu hafifiletebilir ayrıca meraklı olmakla ne alakası var garipseyenler niye garipsemiş anlamadım ama bence iyi yapmışsın istersen güvenin yoksa bi doktora daha göster canım o da aybısını derse demek ki öyle.

ben ılk defa duymuyorum bunu, daha once bır cok arkadasım da bu sekılde muayene olmustu. hatta arkadaslarımdan birine zarın cok kalın oldugunu ve sıkıntı yasayacagını soylemıstı gercekten de oyle oldu bayagı bır kanaması oldu. ama bekledıgı bır durum oldugu ıcın cok buyuk panık yasamadı.
Ayrıca bunun merakla alakası yok bilinçli olmakla alakalı bu. benim de düğünüm yakın olduğu için ben de gittim ve içim çok rahat şu an. Evlenmeden önce hangi korunma yöntemini tercih etmen gerektiğini öğrenmek için kan tahlili vs yaptırıp hormonlarına bakıyorlar, sana uygun olan ilacı öneriyor ya da herhangi başka bir yöntem. Zaten mantar falan olup olmadıgını anlamak ıcın vagınal kultur alıyor o arada da bakıyor yapısına. yanı evlenmeden önce bu gibi bir tetkik yapmanın bir zararı yok. fakat ilk defa bu muayeneyi olurken psikolojikmen yıpranıyorsun daha doğrusu kendimi ilk defa büyümüş hissettim ben ve kadın olmanın gerçekten zor olduğunu. yerimseniben

arkadaşlar geçen çok samimi olduğum bir arkadaşım muayene olmuş.oda benim gibi evlenecekti.birçok kişi muayene oluyo sanıyorum.kesinlikle nişanlım istemedi.haberi yok bile.artı meraktan dediysem nedeni biraz da olsa korku.
ben sadece fikirlerinizi öğrenmek istedim,geride olmasıyla ilgili.benim gibi olan yada bi bilgisi olan varmı diye?
artı cevaplarınıza da çok kırıldım.demekki insanlara korku neler yaptırıyormuş.ben ciddi bir soru soruyorum.içinde sakın art niyet aramayın.rica ediyorum.

Yok biz tepki göstermedik, kırıldıysan kusura bakma. Ama anlayamadık ne için gittiğini. Hani normal bir jinekolojik muayene gerekli ve sağlıklı. Arkadaşların dediği gibi doğum kontrol yöntemleri ve mantar vs için kontrole gidilmesi çok güzel. Ben de gitmiştim. Ama "kızlık zarı muayenesi" deyince biraz garip geldi doğrusu.

Şİmdi kızlık zarınızın derdine kendiniz düşüyorsunuz acaba yerindemi diye iki gün sonra elin adamı ver çarşafı anneme diyince aşağılanmış hissediyorsunuz.

Önce kendinize güvenin sonra karşıdan güven bekleyin bence arkadaşım.

Eleştirim tamamen ypıcıdır lütfen yanlış anlamayın.

Şİmdi kızlık zarınızın derdine kendiniz düşüyorsunuz acaba yerindemi diye iki gün sonra elin adamı ver çarşafı anneme diyince aşağılanmış hissediyorsunuz.

Önce kendinize güvenin sonra karşıdan güven bekleyin bence arkadaşım.

Eleştirim tamamen ypıcıdır lütfen yanlış anlamayın.

bir yanlış anlaşılma olmuş galiba, yazınızı kendi adıma cevaplayacağım.
kızlık zarımın derdine düştüğüm yok, kaldı ki nişanlım da carsaf vs ısteyecek kadar cahıl bır ınsan değil. ben saglık acısından muayene oldum kendıme uygun korunma yontemlerını ogrendım ve o gece neyle karsılasacagımı bılmek ıcın yapısını ogrendım. canım cok yanarmı? kanamam olurmu? vs...
sımdı bunun kendıne guvenle ne alakası var arkadasım anlatabılırmısın bana?

bir yanlış anlaşılma olmuş galiba, yazınızı kendi adıma cevaplayacağım.
kızlık zarımın derdine düştüğüm yok, kaldı ki nişanlım da carsaf vs ısteyecek kadar cahıl bır ınsan değil. ben saglık acısından muayene oldum kendıme uygun korunma yontemlerını ogrendım ve o gece neyle karsılasacagımı bılmek ıcın yapısını ogrendım. canım cok yanarmı? kanamam olurmu? vs...
sımdı bunun kendıne guvenle ne alakası var arkadasım anlatabılırmısın bana?

seni destekliyorum.kendimi kötü hisstim,güvenle ne alakası var.

canım benim merak etmişsin bilinçli olmak istemişsin ama bence bu kadar çok takıntı yapma...

tabi ki herkesin yapısı belli olmuyor...

bence sen çok takma gönül rahatlığıyla evlen bakarsın herşey normaldir...

şimdi dr un söylediklerinin de aksini savunmak bizler için zor ve gereksiz...

Evlenmeden önce bende gitmiştim. Benim gidiş amacım doğum kontrol yöntemi içindi. Doktora kızlık zarımın durumunu sormak aklıma bile gelmedi. Buda yeni bir adet galiba. İlginç. :1shok:

benimde bi arkadaşım sağlık sorunlarından dolayı muayene olduğunda doktor oldukça geride ve ilişkide zarın açılmıyacağını söylemiş yani doğumda yada doktor müdahalesiyle açtırabilirmiş garip arkadaşımda kara kara düşünüyo ya cahil birine denk gelirsem nasıl inandırıcam diye

doktora gidip ne dediniz çok merak ettim?
nasıl denirki böyle bişey...

yakın zamanda evleneceğini söylüyorsun ve korunma yöntemlerini öğrenmek istediğini. mantar olup olmadığını anlamak için vaginal kültür alırken kendisi bakıp söylüyor zaten benim birşey söylememe gerek kalmadı. sadece bekaret muayenesi için gitmek tabiki anlamsız.

bu konuda daha fazla birsey yazmak istemiyorum ben artık, bu tercih meselesidir ben gittim siz gitmezsiniz. işin tuhafı bende neden bu kadar şaşırdığınıza anlam veremiyorum. dirim'in sorusuna cevap vermekten çok niye gittiğiyle ilgilenilmiş çoğunlukla.

yakın bir zamanda evleneceğim için kadın doğum uzmanına gittim geçen.kızlık zarı ve iltihabım için...(düzeltme:bu konu çok uzadı insanlar cevap vermekten çok niye gittiğimle ilgilenmiş.oyüzden biraz değiştirdim.)öncelikle şunu belirteyim.şimdiye kadar hiç birlikte olmadım.hiçbir şekilde cinsel ilişkiyede girmedim.arkadaşalrımda gitmişti.
doktor kızlık zarı için geride olduğunu,göremediğini ve zorlamak istemediğini söyledi.arkadaşlar görememesi sizce normalmi?.bide geride olması ne demek.lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

sanırım ben seni anlayabiliyorum. bekarken akıntım vardı haliyle muayene oldum ve merak edip sordum kızlık zarımı da görüyor musunuz dedim doktora .. Şimdi bunda ne var kiiiiiii ... Hem çoğu kadından işitiyoruz ilk gecesinde kanaması olmadığını ve eşi tarafından muayeneye götürüldüğünü.. hazır iltihabına bakılırken onu da soru vermiş arkadaş ... kızlık zarın geride olursa eğer , eltim bu durumu yaşamış kanaması daha sonra olmuş haliyle ilk gece tam birleşme yaşayamıyorsun acıdan .. nişanlınızın böyle bir konuya bakış açısı nasıldır siz daha iyi bilirsiniz ama erkek milleti işte ... kızlık zarınızın geride olduğunu önceden muayene olduğunuzu bence söylemeyin . zaten bir sorun yaşarsanız ve eşiniz sizi doktora götürmek isterse orada doktordan duysun...

Back
X