MUAYENE KORKUSU

Munna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2015
1.690
1.540
133
35
Merhaba hanımlar 5 ay önce doğum yaptım fakat doğumumdan 1 hafta sonra dikişlerim açılmıştı normal doğum yaptım. İkinci defa doğum çatalına yatmak beni fazlasıyla gerdi çünkü doğumdan sonra dikiş kısmı bana bir ömür gibi gelmişti bi daha yaşamak istemeyeceğim tek şey dikiştir anlatırken bile içim çekildi sanki şu an. ikinci dikişimde doktorum makat kısmını dikti fakat vajinama çok yakın kısımda 4 cm açıklık bıraktığını kendi kendine toparlayacağını söledi ve dikmedi. Gelelim asıl derdime ilişki esnasında çok geriliyorum zorlanıyorum ilk anda canım yanıyor ama sonra geçiyor fakat sonra kan geliyor sızmıyor ama görüyorum buda beni ürkütüyor ilişkiden soğudum fazlada girmiyorum zaten. Eşim doktora götüreyim seni diyor ama ısrarla reddediyorum çünkü çok korkuyorum iki kez dikiş yapıldığı için korkum oluştu ve bunu şu anda yenemiyorum . Böyle bir sorun yaşamış olan arkadaşlar var mı ya da doktorun burayı dikmiim kendisi kaynar zamanla diyip bıraktığı zamanla geçiyor mu illede doktora gitmeli miyim gidersem eğer o dikilmeyen yeride diker mi şimdi? Dikecek endişesinden soğuk terler döküyorum , çocuk gibi ağlarım yoksa dikicem derse o derece fobi oldu artık bende :/

Geçmiş olsun. Bu kadar zaman sonra dikilebileceğini düşünmüyorum. Bence zaman kaybetmeden doktora git istemezsen zorla dikecek değiller sonuçta.

Bence bu korkunu yenmelisin.
Iliski evliligin olmazsa olmazlarindandir.
Hem seni zararina olmuycakki dikis.
Acilarin son bulucak bu sayede.

Geçmiş olsun. Bu kadar zaman sonra dikilebileceğini düşünmüyorum. Bence zaman kaybetmeden doktora git istemezsen zorla dikecek değiller sonuçta.
Teşekkür ederim kanın sebebi dikilmeyen yer diye düşünüyorum inş dikmezler

Ben birde bebeğim 3 aylıkken anal fistül ameliyatı oldum çok sıkıntılı zamanlarım oldu korkuyorum haliyle pufff :/

muayene korkusu bendede var ilişki sırasında kanama olduğuna göre zedeleniyor yada yırtık var.bu yüzden tekrar dikebilir ama bu senin için çok iyi olur.böyle enfeksiyon kapabilirsin

Gec olmadan ve ekstra mudaheleye gerek kalmadan gitmeniz en dogrusu olur bence...
bu kanama durumu ciddi bi rahatsızlığa sebebiyet verir mi en azından bunu öğrenmek adına gitmem lazım sanırım :/

muayene korkusu bendede var ilişki sırasında kanama olduğuna göre zedeleniyor yada yırtık var.bu yüzden tekrar dikebilir ama bu senin için çok iyi olur.böyle enfeksiyon kapabilirsin
Doğumdan korkmuyorum şu dikişten korktuğum kadar . Enfeksiyon riski geliyor hem aklıma o yüzden çok titiz davranıyorum temizliği hususunda

Doğumdan korkmuyorum şu dikişten korktuğum kadar . Enfeksiyon riski geliyor hem aklıma o yüzden çok titiz davranıyorum temizliği hususunda
iyileşir gibi olsada ilişki sırasında gene zedelenebilir.ben ilk evlendiğimde olmuştu.çok korkarım aynı senin gibi.biliyorum çok korkutucu geliyor doktora gitmek ama mecbur kalırsan bi cesaret git.zaten haberin olmadan dikiş atacak değilki

Bende özellikle doğumdan sonra korkuyorum muayeneden haklısın cekinmekte, ama riske atmakta olmaz. Önden bir arasan doktorunu telefonda konussan durumu anlatsan belki bir ilaç falan tavsiye eder gitmene bile gerek kalmaz ama belkide hemen gel der çağırır. Bence önden bir arayip danışıp ona göre karar ver.

Gitmeden arayıp danışmakta mantıklı geldi şimdi.

dikişlerin tekrarlanması dr hatasımı acaba? bende hiç öyle sorun olmadı çok kısa sürede toparlandı benimde doğumdan sonra tek korkum karnımı bastırmalarıydı ömrümden ömür gitmişti bi ondan korkarım yani

sende daha ciddi sıkıntılar çıkmadan bi git gözük arkadaşım..

Of of ay bende cektigim icin seni çok iyi anliyorum dogumdan sonra iliski esnasinda agri olur diyorlar ama kanama neden oluyor ki acaba siz yine bi doktora gidin her ne kadar korku olsa bile mecbur gidilecek bendede sorun var daha gidemedim ve cok korkuyorum senin dedigin gibi ozele gitsen bi nebze rahatlarsin

Ben uc ay once dogum yaptim. Ve yarin muayne icin termini var :-/ hic gidesim yok bende cok korkuyorum. Diktiklerini cok sukur fazla farketmedim, belki dogum zor gecti diye ama iliskiye girdik esimle (tam olmadi aslinda) ama canim cok felaket yandi ve biraktik. Simdi korkuyorum bi terslik cikicak diye veya o muayne aleti canimi yakacak diye.

Makara kadar dikiş mi oluyo yaa, 4 cm bıraktı demişsin ilişki sırasında canın neden acıyo anlamadım fazladan 4 cm var

o çatala yatmanın çok zor olduğunu biliyorum beni normal doğumdan soğuttu ama insanlar ne hastalıklarla mücadele ediyolar ne zorluklarla karşılaşıyorlar kafanızda çok büyütmeyin ilişkinin sağlıklı yaşanması için bir uzmana görünün geçicektir emin olun ...

Şunca şey yaşandıktan sonra nasıl normal doğum oluyo ki bu, ben normal doğum yapmadım ama tv de programlar izliyorum yabancı ülkelerdeki annelerin doğum anıları anlatılıyo hatta bizzat doğum süreci, epizyotomi falan yapmıyolar, bir kere gördüm onda da bebek 4 kilo falandı kızın ilk dogumuydu

Ayy doğum dikişi mi korkuyorumm.
Bende normal doğum yaptım ve o dikişler kaldı aklımda çok başarılı yaptılar ama acısını düşündükçe hala içim cızzz ediyor doğum yaptığım gün kalktım WC ye gittim ve ip düştü bi tane dikişin bi açıldı dedim ama korktuğum için söylemedim
Umarım dikişlik bi durum yoktur doktora gitmelisin hep acıyla ilişki yaşanmaz soğuyomuşsun zaten eşini de düşün kendi sağlığını da...

Böyle beklerden daha kötü olur

Iltihap olur ya da bir daha ilişkiye girmen sıkıntı olur

Îkinci çocuk istersin hamilelik vs sorun olabilir

En kısa zamanda git

Normal doğum yapmadım sezeryandı benimki dikişî bilmem ama çataldaki sorun ne ki

Oğlum tedavi ile oldu ve o çatala çıkma sayısını hiç saymadım

İlk gittiğimde de son gittiğimde de ekstra bir şey hissetmedim

Kulağınızdan kan gelse gîdip göstereceksiniz doktora içine de alet ile bakacak bu da aynısı

Hadi bir cesaret doğru doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…