Mübadele zamanı

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.444
43.943
798
Konumu taşımazsanız sevinirim.

Balkanlardan ve Selanikte yapılan mübadele zamanını yaşayan ninesi dedesi olan varmı ? hani bununla ilgili hikayeler dolaşır ortalıkta ? duyan eden var mı aranızda hanımlar ? Gerçek yaşanmış hikayelere ihtiyacım var

Mehmet Ali Gökaçtı'nın Nüfus Mübadelesi Kayıp Bir Kuşağın Hikâyesi diye kitabı var burda mübadeleye dair öyküler var bu kaynaktan yararlanabilirsiniz.
Yine Lozan Mübadilleri derneği var ordan mübadele aşklarını bulabilirsiniz :)
İnsanokur da mübadelenin 85. yılı için bir öykü derlemesi yapmıştı sanırım aradan 5 sene geçti yanlış hatırlamıyorsam eğer lise son sınıftaydım o zaman bakmıştım.

Burdan sana malzeme çıkar mı bilmiyorum ama benim bildiklerim doğrultusunda hikayelere buralardan ulaşabilirsiniz

Mehmet Ali Gökaçtı'nın Nüfus Mübadelesi Kayıp Bir Kuşağın Hikâyesi diye kitabı var burda mübadeleye dair öyküler var bu kaynaktan yararlanabilirsiniz.
Yine Lozan Mübadilleri derneği var ordan mübadele aşklarını bulabilirsiniz :)
İnsanokur da mübadelenin 85. yılı için bir öykü derlemesi yapmıştı sanırım aradan 5 sene geçti yanlış hatırlamıyorsam eğer lise son sınıftaydım o zaman bakmıştım.

Burdan sana malzeme çıkar mı bilmiyorum ama benim bildiklerim doğrultusunda hikayelere buralardan ulaşabilirsiniz
teşekkür ederim tek tek bakacağım hepsine :)

Back
X