Mücadele bitmiyordu

GCos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
656
538
103
Arkadaşlar merhaba, görselleştirme ve çizim yaptığım kıyasa çok meyilli bir iş yapıyorum.Zar zor iş buldum, memnunum da, birini daha alacaklarmış haliyle meslek ve tecrübe durumları ( cv ler benzer olacak ) daha 2 hafta oldu ben gireli deneme süresinde zaten kendimi beğendirmeye ispatlamaya çalışırken, şimdi birde direkt kıyas yapılacağım bir meslektaşın gelmesi durumu bana nedense tuhaf hissettirdi.Bunun sebebi, bugün üstlerimin o da şurda çalışmış vs diye üzerine vurgu yapmasından kıyaslar gibi konuşmasından galiba.Daha ortada bişey yok ama neden bu duruma takılı kaldım anlamıyorum.İşi kaybetmek istemiyorum galiba artık korkuyorum :( Sizde de performansların fazlaca kıyasladığı durumlar oluyor mu ? Böyle bir durumda ne yapabilirim ? Gelen kişi benden çok iyi de olabilir.Deneme süresince yapmam veya yapmamam gereken neler olur, o kişi geldiğinde ?

Rekabet iyidir başarıyı getirir ama kıyas çok çirkin bir şey iş hayatında seni huzursuz eder. Hatta başarılı insanların ayaklarının kaydırılması durumu şu an senin gibi hissedip dozunu ayarlayamayıp ilerleyen zamnlarda durumun kıskançlığa dönüşmesinden kaynaklanıyo. Eleştirdiğim için yazmadım yanlış anlama. Kendinle kıyasla kendini bugün dünden daha mı iyisin daha mı verimlisin bu süper. Yeni giren eleman senden daha mı iyi ondan bi şeyler kap, senden daha mı kötü ona bir şeyler kat. Emin ol böyle düşünürsen çok daha başarılı olursun ve bu azmin sayesinde işsiz kalmazsın

Yapman gereken tek şey kendini geliştirmek... bir laf vardı tam toparlayamadım neydi, kendi ışıltısına güvenen başkasının patlamasından korkmaz gibi... sen kendini geliştirip sivril çünkü nereye gidersen git kendinden daha iyilerle karşılaşabilirsin... mesleğinle ilgili farklı yönlerin olsun mesela.

Bana kalırsa uyumlu olun, kasmayın hic nasipten öteye yol yok. Elinizden geleni sakince yapın ruhunuzu karartmayın. İkiniz içinde hayırlısı olsun insallah
Aynen nasip dediğiniz gibi

Rekabet iyidir başarıyı getirir ama kıyas çok çirkin bir şey iş hayatında seni huzursuz eder. Hatta başarılı insanların ayaklarının kaydırılması durumu şu an senin gibi hissedip dozunu ayarlayamayıp ilerleyen zamnlarda durumun kıskançlığa dönüşmesinden kaynaklanıyo. Eleştirdiğim için yazmadım yanlış anlama. Kendinle kıyasla kendini bugün dünden daha mı iyisin daha mı verimlisin bu süper. Yeni giren eleman senden daha mı iyi ondan bi şeyler kap, senden daha mı kötü ona bir şeyler kat. Emin ol böyle düşünürsen çok daha başarılı olursun ve bu azmin sayesinde işsiz kalmazsın
Aslında bende bugün kıyaslamasalar bu sekılde dusunmezdım.Yanımda konusuldugu ıcın dıkkat kesıldım.Cok emek verdım ıspatlamak ıcın gece gunduz calısıyorum ama gelecek kısıyı tanımadıgımdan cv sını bılmedıgımden böyle hıssedıyorum galıba daha da çok çalışma fikri beni ürkütüyor olabilir.

Aslında bende bugün kıyaslamasalar bu sekılde dusunmezdım.Yanımda konusuldugu ıcın dıkkat kesıldım.Cok emek verdım ıspatlamak ıcın gece gunduz calısıyorum ama gelecek kısıyı tanımadıgımdan cv sını bılmedıgımden böyle hıssedıyorum galıba daha da çok çalışma fikri beni ürkütüyor olabilir.
Daha çok çalışman gerekirse daha çok çalışırsın sınırlarını aşarsa kalırsın çalışabildiğin yerde. Yanında konuştular çünkü rekabet ortamı yaratma çabası çalışanlarda hep olur dedim ya başarı rekabetle gelir tabi bazı iş verenler rekabet ortamı yaratmak yerine ortaya nifak sokarlar takılmamak lazım. Yıllar önce çok iyi bi firmada başlamıştım bende ve işe girer girmez bütün çalışma arkadaşlarım ilk dakikadan itibaren soğuk ve berbat davrandılar işten çıkma sebebim bu oldu ve çıkarken bi tanesi gelip hakkını helal et senin cv çok iyi olduğu için patron sen gelmeden seni anlattı ve ayağını kaydırmaya çalıştık diye açık açık söylemişti kaç yıl geçti hala hiç birine hakkımı helal etmiyorum mesela ve hiç biride o firmada kalmadı hepsi işsiz şu anda. Çok fazla takarsan sende kötü hislere kapılabilirsin dizginlemeye çalış

Arkadaşlar merhaba, görselleştirme ve çizim yaptığım kıyasa çok meyilli bir iş yapıyorum.Zar zor iş buldum, memnunum da, birini daha alacaklarmış haliyle meslek ve tecrübe durumları ( cv ler benzer olacak ) daha 2 hafta oldu ben gireli deneme süresinde zaten kendimi beğendirmeye ispatlamaya çalışırken, şimdi birde direkt kıyas yapılacağım bir meslektaşın gelmesi durumu bana nedense tuhaf hissettirdi.Bunun sebebi, bugün üstlerimin o da şurda çalışmış vs diye üzerine vurgu yapmasından kıyaslar gibi konuşmasından galiba.Daha ortada bişey yok ama neden bu duruma takılı kaldım anlamıyorum.İşi kaybetmek istemiyorum galiba artık korkuyorum :KK43: Sizde de performansların fazlaca kıyasladığı durumlar oluyor mu ? Böyle bir durumda ne yapabilirim ? Gelen kişi benden çok iyi de olabilir.Deneme süresince yapmam veya yapmamam gereken neler olur, o kişi geldiğinde ?
Is senin kismetin degilse kendinide parcalasan sonuc degismez öncelikle bolumunde kendini gelistirmeye odaklan hata yapinca panikleme kurtarmaya bak . Kimse mükemmel değil hatasiz hiç değil..hata yapmamaya calisirken insan daha fazla hata yapar olumlu olmaya çalış gerisini yaradana birak

Çok haklısınız endişelenmekte. Ayni ise ikinci bir kişi geldiğinde bir oncekinden daha çabuk kavrarsa,daha kolay adapte olursa ve daha az hata yaparsa hemen önceki kişiye çevriliyor oklar.
Bizim iş yerinde de oldu,daha yeni.
İse gireli Aylar olmasina rağmen hala diKkatsizligi yuzunden sürekli hata yapan bir kişi var. Aynı işi yapacak ikinci bir kisi alındı. Yeni gelen zehir gibi. Deneyimsiz ama ilk günden anladı. Öyle güzel zorular soruyor ki, sorularından işi anladigi belli yani:nazar: Eski olan kişi,yeniye işin bazı kısımlarını anlattı mesela,kulak misafiri olduk ki yanlış yanlis şeyler söyledi. Demek ki o şekilde biliyormuş, denetlemedigimiz o kısmı da yanlış biliyormus diye rahatsız olduk.
Yani kaç aydır 'kotu ama, yeni daha' diye tölere ettiğimiz çalışan şimdi şimşekleri üzerine çekti çünkü yeni gelen de yepyeni ama hemen anladı - uyum sağladı . O parlayınca hiç parlamayan eleman dikkat çekti.
Ama bu dediğim ilkinin kötü oldugu durumlarda geçerli. Eğer sen de işinde acemiliğini çok yansitiyorsan, genel olarak memnun değillerse yeni gelen kişiden sonra oklar sana dönebilir..
Ama iyi bir calisansan hiç endiselenme.
Mesela benim de yanıma bir kız alınmıştı iş yüküm artınca. Aynı işi yapmadik da iş bölümü yaptık. Çok akilli, arı gibi bir kızdı. Ama ben de akıllı ve arı gibi bir çalışanım:) hiç problem olmadı, 'o bundan daha iyi' konuşmaları vs dönmedi. Beraber olunca iş yüküm biraz hafifledi, gayet güzel bir ekip olduk.
Yani sen de iyiysen endişeye mahal yok:)
Benim önerim , eger iş anlatma görevi sendeyse yeni gelene işi çok güzel anlat. Kendine rakipten ziyade iş yükünü hafifletecek biri olarak düşün yeni gelen kişiyi

İs hayatinda rekabet, kiyas daha iyi degil mi zaten? Bence olmasi gereken bu. İyi olan kazansin. Siz de elinizden geleni yapin, kismet.

Çok haklısınız endişelenmekte. Ayni ise ikinci bir kişi geldiğinde bir oncekinden daha çabuk kavrarsa,daha kolay adapte olursa ve daha az hata yaparsa hemen önceki kişiye çevriliyor oklar.
Bizim iş yerinde de oldu,daha yeni.
İse gireli Aylar olmasina rağmen hala diKkatsizligi yuzunden sürekli hata yapan bir kişi var. Aynı işi yapacak ikinci bir kisi alındı. Yeni gelen zehir gibi. Deneyimsiz ama ilk günden anladı. Öyle güzel zorular soruyor ki, sorularından işi anladigi belli yani:nazar: Eski olan kişi,yeniye işin bazı kısımlarını anlattı mesela,kulak misafiri olduk ki yanlış yanlis şeyler söyledi. Demek ki o şekilde biliyormuş, denetlemedigimiz o kısmı da yanlış biliyormus diye rahatsız olduk.
Yani kaç aydır 'kotu ama, yeni daha' diye tölere ettiğimiz çalışan şimdi şimşekleri üzerine çekti çünkü yeni gelen de yepyeni ama hemen anladı - uyum sağladı . O parlayınca hiç parlamayan eleman dikkat çekti.
Ama bu dediğim ilkinin kötü oldugu durumlarda geçerli. Eğer sen de işinde acemiliğini çok yansitiyorsan, genel olarak memnun değillerse yeni gelen kişiden sonra oklar sana dönebilir..
Ama iyi bir calisansan hiç endiselenme.
Mesela benim de yanıma bir kız alınmıştı iş yüküm artınca. Aynı işi yapmadik da iş bölümü yaptık. Çok akilli, arı gibi bir kızdı. Ama ben de akıllı ve arı gibi bir çalışanım:) hiç problem olmadı, 'o bundan daha iyi' konuşmaları vs dönmedi. Beraber olunca iş yüküm biraz hafifledi, gayet güzel bir ekip olduk.
Yani sen de iyiysen endişeye mahal yok:)
Benim önerim , eger iş anlatma görevi sendeyse yeni gelene işi çok güzel anlat. Kendine rakipten ziyade iş yükünü hafifletecek biri olarak düşün yeni gelen kişiyi
çok güzel anlatmışsınız.Benimle ilgili kötü bir eleştiri yok şu ana kadar bende cok yenı oldugumdan burada işi anlatma görevi bende olmaz .ama görsel veri ve tasarım ısı oldugundan yaptıgımız ısler kıyaslanır kesın.Ben iyi bir çalışanım bence ama yine de endıselendım.Kendımı ıspatladıktan sonra gelse umrumda olmazdı.Ama cok ıyı bırı olursa dıye yenıyken ınsan endıselenıyor.

Performansımın her zaman karşılaştırıldığı bir mesleğim var

Patron da meslektaş ofiste olan diğer 50 kişi de

Boş verin yeni geleni

Siz en iyinizi yapın yerinizi sağlamlaştırın 😚😚

İkinizden sadece biri mi alınacak? Eğer öyleyse yapılan sey kabul edilemez. İkiniz de alınacaksanız dert etmeye değmez.

Back
X