Mucize yaşayan ya da hızır imdadıma yetişti diyenler?

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
Arkadaşlar umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama her geçen gün iş konusunda umutsuzluğa sürükleniyorum
kaç tane görüşmeye gittim arayan soran olumsuz oldu demeye tenezzül eden bile yok
çok bunaldım tek istediğim iş ya çok mu zor

çok bunalıp ümitsizliğe kapılıp mutlu olacağım iş buldum diyenler nolur benimle hikayenizi paylaşın
yeniden inanmaya umudumu kaybetmemeye ihtiyacım var

arkadasım aynı beni anlatmıssın. o kadar sınava girdim hepsi olumsuzlukla sonuclandı. basit bir işe bile giremiyorum cıkdırmamak elde degil çok bişey degil ya iş istiyoruz. ama olmuyor neye elimi atsam olumsuz bir cevapla karsılasıyorum hiç mi düzlüğe cıkamayacam diye düşünmeden yapamıyorum :(

aynen ben de :( Ankara'lara bile gittim mülakata girdim.Banka sınavları falan derken sonuç yine sıfır :( Okuduk geldik hala boşuz,sinirlerime dokunuyor artık

arkadasım aynı beni anlatmıssın. o kadar sınava girdim hepsi olumsuzlukla sonuclandı. basit bir işe bile giremiyorum cıkdırmamak elde degil çok bişey degil ya iş istiyoruz. ama olmuyor neye elimi atsam olumsuz bir cevapla karsılasıyorum hiç mi düzlüğe cıkamayacam diye düşünmeden yapamıyorum :(

sekreterlik için gidiyorum üniversite mezunuyum diye beni almıyolar
kurumsal firmalar tecrübesiz elemana bayılıyo sanki
kaç tane sınav kaç tane mülakat
nere kadar gidecek bakalım

evet ziraat vs hepsine güvenim sıfır
bi sürü boş sorular bırakılmadığı halde
neler neler
sekreterliğe kadar indirdim çıtamı yine yok
lise mezunu adam yerine konuyoda biz sürünüyoruz

Ah ..
6.ayınıda işsiz doldurmuş bırı olarak kocaman bir ah dıyorum ..
Sınavla eleman alan hiçbir kuruma güvenmiyorum,yuzyuze bile gorusmelere ınanmıyorum,

Gayet hoşbeş edıp tamam heralde işe alındım dıyor insan bır bakıyorsun ne ses var ne seda..
Daha bu akşam babamla konustuk ; Hastahanede danısman olarak bır kız işe girmiş, Lise mezunuymuş..
Babam dedi sen üni. okudun ama bir işe yaramadı,
O kadar üzüldüm ki..

Ah ..
6.ayınıda işsiz doldurmuş bırı olarak kocaman bir ah dıyorum ..
Sınavla eleman alan hiçbir kuruma güvenmiyorum,yuzyuze bile gorusmelere ınanmıyorum,

Gayet hoşbeş edıp tamam heralde işe alındım dıyor insan bır bakıyorsun ne ses var ne seda..
Daha bu akşam babamla konustuk ; Hastahanede danısman olarak bır kız işe girmiş, Lise mezunuymuş..
Babam dedi sen üni. okudun ama bir işe yaramadı,
O kadar üzüldüm ki..

bana bugün fabrikada çalışan benden kaç yaş büyük kadın hava attı
Ben okumadım bilmem kaç bin maaş alıyorum sen evde otur otur bostan büyüt dedi
zoruna gidiyo insanın
bikaç yıl sonra hiç iş bulunmaz olur devlet adam almaz

nasip işi hemen olumsuzluğa kapılmayın lütfen..benim aklımda hiç çalışmak yokken hatta mezun olmamıza 1 ay kala herkes iş başvurusunda falan bulunuyordu bense "amannnn bi sene yatacağım" dedim ama ilk işe giren ben oldum hatta patronlarım beni üniversitenin kapısından almışlardı. yani demem o ki herşey olacağına varır, sıkıntı yaparak sorun çözülüyor mu? HAYIR..az daha sabredin, Rabbim emeklerinizin karşılığını emin olun verir sadece ZAMAN..

Son düzenleme:
Allah sizlere de iş nasip etsin.evet haklısınız bu ülkede haketmeyenler bazı yerlere gelirken,üniversite mezunları işsiz kalıyor.ne acı.ama inşaalllah bulacaksınız.moral bozmayın.

Allah sizlere de iş nasip etsin.evet haklısınız bu ülkede haketmeyenler bazı yerlere gelirken,üniversite mezunları işsiz kalıyor.ne acı.ama inşaalllah bulacaksınız.moral bozmayın.

Haketmeyenlerden kastınız ne, kim bilmiyorum ama lise mezunu olduğum için sanırım ben de o haketmeyenler kısmına giriyorum nazarınızda.Herkes hakkettiği yerdedir, er ya da geç.buna emin olun.

üniv.2. sınıfta maddi sebeplerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım, lise mezunuyum.Ama lise mezunuyum deyip oturmadım neticemin üzerine.Saldırdım.. Meslek edindim yetmedi başka mesleklere de merak saldım.
Bugün profesyonelce yaparım diyebileceğim 2 farklı mesleğim var.Hem her türlü fotoğrafın hakkından gelirim, hem de grafik tasarım konusunda çok büyük markalara kurumsal kimlikler tasarladım.Yetmedi ön muhasebeyi öğrendim, bi çok muhasebe programını kullanabiliyorum.Son zamanlarda çok iyi ivme kazanan sektörlerden biri de e-ticaret.. Bununla alakalı da çok çabaladım.Şimdi bi e-ticaret sitesinin görsel tasarım sorumlusuyum.Bölüm yöneticiliğine adayım.Aynı anda kanald de yayınlanan çok sevilen bi dizinin set fotğrafçılığını yapıyorum.AMA LİSE MEZUNUYUM.

Nedir yani lise mezunu olduğum için mi haketmiyorum?
Yoksa lise mezunu olmama rağmen bi çok üniv mezununa nazaran daha iyi konuşabilen, yazı dili daha iyi olan, işinde yenilikçi ve yaratıcı olduğum için mi bulunduğum konumu haketmiyorum?

Arkadaşım sana gelince, tam 6 ay işsiz kaldım, açık konuşayım genelde görüşmelere gittiğim şirketlerin istekleri bana uymadı, doğru yeri bulana kadar bekledim.Hatta bi iki yere girdim bi kaç gün çalışıp çıktım.Ama şimdi çok iyi bi işim var, sakın kendini üzme.İş konusunun ciddi anlamda nasip meselesi olduğunu düşünüyorum.Eminim zamanla çok iyi işler yaparsın.
Allah senin ve tüm iş bulamayanların yardımcısı olsun.

Lise mezunlarına hiç bir şekilde lafım yok ama benim lafım lise mezunu olupta ben bile buldum sen okudun da ne oldu gibisinden konuşanlara.
ben kimseyi küçük görmedim kimsenin de beni küçük görmeye hakkı yok.
gittiğim iş görüşmelerinde özellikle olumsuzda olsa dönmelerini üstüne basa basa rica ediyorum.hepsi de tamam diyor ama 1 tane dönen yok.
banka sınavlarına dediğiniz gibi girdim ama sonuç yine yok ortada.
okumasaydım şimdiye kadar bir iş üzerinde çekirdekten yetişebilirdim.tecrübem olurdu.şimdi tecrübem yok diye işe alanda yok.
ya ben yeni mezun oldum nasıl bir işe başlamadan tecrübe edinebilirim.
çok dertliyim bu konuda boşlukta hissediyorum kendimi.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Hiç umutsuz olma, ben şu an çalışmakta olduğum firmaya girmeden önce 3-4 ay işsiz gezdim ve hep iş başvurularına ordan oraya koşturdum.. Ya benim kafama uymadı bazıları, bazılarının kafasına da ben uymadım sanıyorum. Hiç istemeyerek girdim şu an çalıştığım yere, ama başladığım zaman "en azından belli bir maaşım olur, 3-5 ay çalışır çıkarım, bu süreçte de iş bulurum kendime" demiştim. 6 yıldır aynı firmadayım... Mükemmel bir iş ortamım, çok seviyeli iş arkadaşlarım var, bir aile olduk diyebilirim...

Her zorluğun ardından selamet gelir. İnşallah sende benim gibi huzurlu bir ortamda, rahat bir iş yerine girersin.. :34:

ben bunu burada çok yazdım ama senin içinde yazayım..3,5 yıllık istikrarlı bir şekilde giden işimden çıkarılmak zorunda kaldım 2009 daki ufak çaplı kriz sebebiyle..kriz olmadan evvel de orada ki işime güvenip smmm staj başlatma sınavına girdim bilenler bilir zorlu bir süreçtir..kazandım ama nafile, işim olmayacaktı sonraki zamanda..ve sınavı kazandıktan sonra 2 yıl içinde stajımı başlatmam gerekiyor dosyamın yanmaması adına..

sonrasında çeşitli işlere girdim ama istikrar olmadı..bir sürü can sıkıcı şey atlattım..ama durmadan, bıkmadan ,usanmadan iş başvurusu yaptım, günde iki yere çağırılıyordum..sırf cv mi güncel tuttuğum için bile ben başvuru yapmadığım halde görüşmeye çağıran firmalar vardı altını çizmek isterim bu hususun..

1,5 yıl sonra stajımı başlattım.nasıl mı..yine ümitsiz bir iş deneyimi ardından beni çıkardılar..17 gün işsiz gezim sonra netten
çok da popüler olmaayn bir siteden yaptığım başvuru sonucu pazartesi başlamak üzere işe çağrıldım..o gün bugün olalı 2 yıl olacak..:31:

şuan tüm sorumluluk yaptığım işte ben de..çok zorlandım ama epey bir yol katettim..sakın yılma..:29:

Sen iş konusunu bu kadar kafaya taktığın sürece, iş bulamayacaksın bundan emin ol....
Biraz rahatlar mısın?
Şu hayatta herkesin bir nasibi vardır...

Biraz serbest bırak kendini...Olacağı varsa olur, yoksa olmaz..Bu kadar net.

Evrensel enerji diye bir gerçek var...Bu kadar üstüne düştüğün hiç bir şeyi elde edemezsin..

ben bundan üç dört sene önce ön muhasebe departmanında çalışıyordum özel bi şirkette...ama hiç sevemedim işyerimi hergün asılmaya gider gibi gidiyordum çok ağladığım üzüldüğüm anlar oldu ama çalışmalıydım çıkamazdım...
aradan 3 beş ay kadar geçmişti, ve artık neredeyse çıldırmanın eşiğindeydim...maaşımı eksik vermeler fazladan mesai yazmalar, ayrımcılık yapmalar hor görülmeler patronun nazlarını çekmeler bunalmıştım artık ve dua ediyordum allahım burdan kurtar beni ama işsiz bırakma diye...
ve bir mucize oldu...
o gün iş yerinde hastalanmıştım arka arkaya istifra ediyordum çok fena üşütmüşüm, gözlerim kararıyor ayakta duramıyordum...
patron o hallerimi görüyor ama bırak git evde dinlen demedi hiç..körolasıca..hakkımı hela etmiyecem ona...tir tir titriyordum ateşim vardı...
pardesünü giy ısınırsın dedi bana gıcık adam...
akşamüzeri olmuştu ve o gün akşam 8.30 a kadar çalışacaktım....en son yine koşarak kusmaya gittim ve artık midemde bir damla bişey kalmadı artık sökülüyordu midem...
senin işinde paranda senin olsun dedim çantamı alıp çıktım...gözüm dönmüştü...babama telefon ettim çünkü ne dolmuşa binecek halim vardı nede yürüyecek....
babam geldi caddenin dibinde oturmuş bekliyordum...bindim ve gittik hem ağlıyorum hem hastalıktan geberiyorum....bıraktım işi yarın gitmeyecem artık yeter dedim...ama paraya ihtiyacımız vardı işsiz kalacaktım..rabbim bi kapı açar dedim..dua ettim...
ve ne oldu biliyormusunuz....
evde yatarken ertesi gün sabah başka biyerden telefon geldi, önceden başvuru yaptığım biryerdi...gelin görüşelim dediler havalara uçtum...
babamla birlikte ertesi gün gittik ve hemen işe aldılar,hatta hasta olduğumu söylemiştim, adam dedi ki o zaman siz pazartesiye kadar dinlenin öyle gelin geçmiş olsun demişti hiç unutmuyorum...elin adamı bile daha işe başlamadan anlayışla karşılarken, kaç yıllık patronum git dinlen demedi..yazıklar olsun ona....ve o başladığım işte yıllarca çalıştım seve seve...benimde işle ilgili mucizem budur...asla unutmam...
ümidinizi kesmeyin rabbinize bırakın o bir kapı mutlaka açar...

ben subatta diplomami aldim ve mayis ayina kadar deli gibi is aradim.. delirdim hergün evde, boguldum, bunaldim ..cok zor geldi bana bu issizlik dönemi..

sonra ailem dedi ki, yasin daha cok genc ömrün boyunca calisacaksin saten, bu dönemin tadini cikar..stres yapma eninde sonunda gireceksin bir ise..

ne zaman ki biraktim zamana..takmadim..vee hoop bir mucize yasandi..

haziranin ilk haftasi basladim ise..düsünsene hic umudum yoktu..bir tanidik vasitasi ile girdim ve cok cok memnnum..

ayni mucizeyi ask hayatim icinde diliyorum =) o yüzden kafama takmiyorum..yasiyorum iste öyle

Back
X