Mucize yaşayan ya da hızır imdadıma yetişti diyenler?

İş bulmak zor değil o kadar yani bu çıtanızı nerede tuttuğunuza da bağlı.
Maalesef lisede olsa üniversitede olsa tahsilin bir yere kadar işe yarıyor sonra geliyor iş tecrübeye.
Tecrübe kazanmak için ise çıtayı çok aşağılara çekmek gerekiyor.Misal veriyorum ünlü bi mağaza müdür arıyor.Fakat diyor ki hazır giyim sektöründe 2 yıl tecrübeli.Bu tecrübe tezgahtarlıktan başlar.
Hemen iyisi olur derseniz olmaz maalesef.Önce işin en altından başlayıp yükseleceksiniz bu böyle işler.
Mucizeler böyle gerçekleşir.

ben zaten üniversite mezunu iyidir yada lise mezunu kötüdür diye bi tez ortaya koymadım ki. sadece yukardaki ithamı bende yanlıs buluyorum üniversite mezunlarını bilgiyle cepten çıkarmak komik bi tabir bence bi çeşit züğürt tesellisi.. tüm mesleklerin birbirine ihtiyacı olduğu kanısındayım. en basit hemşirelerin pek çoğu lise mezunu doktorlarsa üniversite mezunudur ama meslek hayatından birbirlerine yardımcı olarak devam ettirirler. o yüzden tartşmanın manası yok büyük şirketlerde de üniversite mezunlarını öncelik görüyor ve bu haklı bi yapı bana göre..

bu muhabbet aysun kayacının çoban muhabbeti kadar seviyesizleşecek bence git gide. orta paydada herkes insandır...

Canım benim ben sana şu iyi veya kötü dedin demedim. Bak canım ünivertise mezunu olmayı ben çok isterdim ama ailemin maddi durumundan dolayı malesef bu hayalim gerçekleşmedi ve yiğenlerim olsun çevremdekiler olsun her zaman okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum hele hele kız çocuklarına özellikle. Benim burda cebimden çıkartırım dememmin sebebi lise mezunlarını adam yerine koyup onları işe almışlar diyen şahsiyeteydi. Genel bir üniversite mezunlarına asla demem toplum olarak okuyan gençleri gördükçede çok sevinirim. Ama burda ahkam kesen ben yok üniversitelim sen liselisin adam yerine konuyorsun diyenide konuşturmam ve yine idda ediyorum gerek bilgiyse hem hayat tecrübesi hem genel kültür olarak bu aşağılayan arkadaşı cebimden çıkartırım. Bu lafta saygısızlık ben göremiyorum.

Konu sahibi iş bulamamaktan yakınmış; bu konuda bile destek olup, iyi niyet göstermemiz gereken yerde tartışma çıkabilmiş..

Şunu anlayamıyorum burada lise mezunu arkadaşlar, bir arkadaşın lise mezunları bile işe alınıyor demesine kızmış ve her zaman bu üniversite okumak konusundaki söz yapıştırılmış "okumak cahilliği alır ama eşeklik baki kalır" diye. Üniversite okuyanlara neden bu kadar kin güdüyorsunuz anlamadım ??

Kimsenin birbirine toleransı kalmamış.. Arkadaş üniversitede eğitimini görmüş, onun yerine bunun eğitimini bilmeyen biri işe alınıyor. Gayet adaletsiz değil mi ? Sen 4 yıl üniversite oku, ama senin yerine başkası seçilsin.. Bundan yakınılmış efendim neymiş hayat tecrübesi daha önemliymiş. Tabi ki daha önemli ama insan işe alınmadığı sürece o hayat tecrübesini nasıl kazanacak ?

Bu arada lise mezunlarını küçümseyip, üniversite okuyanları övmüyorum. Önemli olan insanın kendini geliştirmesi ama her üniversite okuyup işe giremeyene "bak ben senin gibi okumadım ama işe girdim" denmesi de kusura bakmayın ama biraz kötü niyetli bir düşünce..

Bir de üniversiteleri nasıl okunduğunu biliyoruz demiş biri. Nasıl okunuyormuş çok merak ettim? ( Lafım maddi durumu olmadığı için okuyamayanlara da değil ayrıca )

Son düzenleme:
İşte bizde bunu savunuyoruz üniversite olmakla değil insanın kendini geliştirmesiyle alakalıdır eğitim...

Eğer insanın kendisini geliştirmesi ile alakalı ise aşağıdaki yorumları neden yaptınız? Lise mezunları bile işe giriyor kelimesini bende kullanırım ama bunu söylerken amacım onları küçümsemek değildir eğitimini almayan bir insan iş bulabiliyorken biz neden bulamıyoruz anlamında söylerim. Neden küçümseyeyim. Türlü türlü nedenleri olan insan okumak ister okuyamaz kendini geliştirir diyoruz ama siz üniversitelileri dümdüz okumakla yaftalıyorsunuz.İnanın burda liselileri küçümseyen olmadı, olamazda. Bende üniversiteli işsizlerdenim eğer mesele kendini geliştirmekse bilmem kaç tane kursa katılmış sertfika alma peşinde koşmuş bir insanım staj desen yapmakta zaten zorunluyuz. Tecrübem olmasada kaç tane meslek edinmiş insanım. şimdi biz sadece okuyoruz ve boş mu konuşuyoruz?

Keşke en son yaptığınız yorumu en başta yapsaydınız da diploma alan eşşek durumuna düşmeseydik...
Kimse kırılmasın konuyu burda kapatalım
Sevgilerle...

Evet haklısınız lise mezunuyla üniversite arasında çok fark var... Siz okuyabilmişsiniz aileniniz durumu demek ki iyiymiş biz en fazla lise okuyabildik ve üniversite sınavları zamanı giremedik diye ağladık. Siz rahat rahat üniversite okurken biz ekmeğimizin peşinde bir sürü meslek öğrendik..Senin övündüğün o üniversiteye on basar bir hayat okulunu okuduk.. ha pişmanmıyız kesinlikle hayır çünkü bön bön yaşamadık. h hep geliştiktik kendimizi, araştırdık okuduk kendi çapımızda ve emin ol seni ve senin gibileri bilgimle cebimden çıkartırım. Benim eşim üniv mezunu kaptan ama mesleğini yapmıyor neden biliyormusun ben yıllarca çalışmamaın mükafatı olarak kendime işyeri açtım Allahıma çok şükür iyide kazanıyruz, birlikte çalışıyoruz... Siz tek düzen gidiyorsunuz hiç bir çaba yok. Ayrımcılık yapacağınıza hayata saldırın ne güzel bak okumuşsunuz bari hakkını verin boş konuşup boş yaşamayınnnnn...

Evet günün sözünü patlatalım o zaman...Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehlini Alsada; Hamurunda Varsa, Eşeklik Baki Kalır..

Saygı hak edene verilir. Kişi saygıyı kendi kazanır ama lise mezunlarını adam yerine koymuşlar denirse ben saygıyı bir kenara bırakır gereken cevabı veririm. Siz üzülmeyin hiç raya girmeyin olsun bitsin....Burda ayrımcılık yapan onlar. Üniversitenin nasıl olduğunu da çok iyi biliyoruz canım....

Son düzenleme:
Eğer insanın kendisini geliştirmesi ile alakalı ise aşağıdaki yorumları neden yaptınız? Lise mezunları bile işe giriyor kelimesini bende kullanırım ama bunu söylerken amacım onları küçümsemek değildir eğitimini almayan bir insan iş bulabiliyorken biz neden bulamıyoruz anlamında söylerim. Neden küçümseyeyim. Türlü türlü nedenleri olan insan okumak ister okuyamaz kendini geliştirir diyoruz ama siz üniversitelileri dümdüz okumakla yaftalıyorsunuz.İnanın burda liselileri küçümseyen olmadı, olamazda. Bende üniversiteli işsizlerdenim eğer mesele kendini geliştirmekse bilmem kaç tane kursa katılmış sertfika alma peşinde koşmuş bir insanım staj desen yapmakta zaten zorunluyuz. Tecrübem olmasada kaç tane meslek edinmiş insanım. şimdi biz sadece okuyoruz ve boş mu konuşuyoruz?

Keşke en son yaptığınız yorumu en başta yapsaydınız da diploma alan eşşek durumuna düşmeseydik...
Kimse kırılmasın konuyu burda kapatalım
Sevgilerle...

Burda tek düzenden kastım sadece kendi ders bilgileri matematik, fikiz kimya her neyse...Geçen gün kim bir milyona katılan hukuk öğrencisi vardı verilen sorulara doğru düzgün cevap veremiyordu hatta orda da öyle bir mevzu geçti. öğrenci sürekli ilgili olduğu şeyleri okumaktan genel kültür konusu sıfır oluyor tek düzenden kastım buydu...bunun başka kötü bir anlamı zaten çıkmaz. Size gelirsek başarının yanında insanda biraz da şans olacak siz bu katagoriye giriyorsun. Diploma meselesinde ki eşekte bu deyimde mecazi kullanılmıştır.hani adam olamamış okumuşta gibilerinden. EEE biz adam olmuşuz ya bu deyimde onlara gelsin. Yani seni aslında pek ilgilendirmiyor diğer arkadaş geldiğinde gerektiği gibi zaten cevabını verebilecek kapasiteye sahiptir. Yine diyorum sen kendini üzme karşımda üniversite mezunu bir muhattabım var:16:

Son düzenleme:
arkadaşlar bu konuyu illa ki tartışmak istiyorsanız başka bir başlık altında daha normal oranlarda tartışalım derim çünkü burdaki arkadaş iş bulamaktan yakınıyorken bide bu başlığa girdiğinde hunları okuyup canını biz sıkmayalım. hukuk kazanan bi öğrencinin de aslında genel kültürü olması gerekir çünkü tm ciler biraz daha okumaya yöneliktir bende eşitağırlık mezunuyum ve bu konu da avantajlı olduğumuzu düşünüyorum..

arkadaşlar bu konuyu illa ki tartışmak istiyorsanız başka bir başlık altında daha normal oranlarda tartışalım derim çünkü burdaki arkadaş iş bulamaktan yakınıyorken bide bu başlığa girdiğinde hunları okuyup canını biz sıkmayalım. hukuk kazanan bi öğrencinin de aslında genel kültürü olması gerekir çünkü tm ciler biraz daha okumaya yöneliktir bende eşitağırlık mezunuyum ve bu konu da avantajlı olduğumuzu düşünüyorum..

Kimse kimseyi küçük görmediği sürece tartışılacak bir konuda yok zaten ortada...İlkokul, lise , üniversite ne farkeder. İsterse en üstün makamda olsun ama insan olsun. Bir hadisi şerifte benim için en değerli insan en çok takva sahibidir...O yüzden insan her gün bişeyler öğrenmeli boş yaşamamalı...Boş yaşayan boş konuşur...Başkada tartışmaya girmeyeceğim. Hepinize hayırlı akşamlar...

malesef bu ülkdede okumuş beyin gücüne önem vermiyorlar cnm...ben de mühendisim ...neler cektim neler...insan o kadar okuyup emek sarfettikten sonra emeğinin karsılığını görmek isitiyor...ama umutsuzluğa asla kapılma...inş hakkın da hayırlı bi işe kavusursun...

Evet günün sözünü patlatalım o zaman...Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehlini Alsada; Hamurunda Varsa, Eşeklik Baki Kalır..

Bu sözün altına imzamı atıyorum. Helal olsun. Haaa bu arada ben lise mezunu değilim. tepkim ondan değil. Söylenecek çok söz var da Bir laf a bakmak lazım laf mı diye ... Birde söyleyene bakmak lazım ADAM mı diye...

Burda tek düzenden kastım sadece kendi ders bilgileri matematik, fikiz kimya her neyse...Geçen gün kim bir milyona katılan hukuk öğrencisi vardı verilen sorulara doğru düzgün cevap veremiyordu hatta orda da öyle bir mevzu geçti. öğrenci sürekli ilgili olduğu şeyleri okumaktan genel kültür konusu sıfır oluyor tek düzenden kastım buydu...bunun başka kötü bir anlamı zaten çıkmaz. Size gelirsek başarının yanında insanda biraz da şans olacak siz bu katagoriye giriyorsun. Diploma meselesinde ki eşekte bu deyimde mecazi kullanılmıştır.hani adam olamamış okumuşta gibilerinden. EEE biz adam olmuşuz ya bu deyimde onlara gelsin. Yani seni aslında pek ilgilendirmiyor diğer arkadaş geldiğinde gerektiği gibi zaten cevabını verebilecek kapasiteye sahiptir. Yine diyorum sen kendini üzme karşımda üniversite mezunu bir muhattabım var:16:

Ne alakası var yahu hangi üniversite mesleki eğitim dışında genel kültüre yoğunlaşır Allah aşkına
Genel kültür insanın kendisiyle başlar, kendisiyle biter
Ne ki kastettiğiniz?
Üniversite de mesleki eğitim öğrenilir.
Bunu bütün üniversitelilere mal etmeyin
Ayrıca insanın zekası öyle programlarla ölçülmez, nasılda bilgisiz olduğu kanısına varmışsınız
Ordaki heyecan, panik göz ardı edilemez
Madem çok kültürlüsünüz siz niye çıkmıyorsunuz
Neyse ya sizin düşünceleriniz doğru ben çekiliyorum....:24:

Son düzenleme:

Ne alakası var yahu hangi üniversite mesleki eğitim dışında genel kültüre yoğunlaşır Allah aşkına
Genel kültür insanın kendisiyle başlar, kendisiyle biter
Ne ki kastettiğiniz?
Üniversite de mesleki eğitim öğrenilir.
Bunu bütün üniversitelilere mal etmeyin
Ayrıca insanın zekası öyle programlarla ölçülmez, nasılda bilgisiz olduğu kanısına varmışsınız
Ordaki heyecan, panik göz ardı edilemez
Madem çok kültürlüsünüz siz niye çıkmıyorsunuz
Neyse ya sizin düşünceleriniz doğru ben çekiliyorum....:24:

Arkadaşım nasıl okuyorsun anlamıyorum ki sırf bana karşı çıkmak için bişeyler yazma ne olur...Ben kişiye bilgisiz demedim örnek verdim tek düzene Allahım ya :1: Ben başvuru yaptım zati:52: Genel kültür çok geniş yelpazeye sahiptir bunun içine sayısal hariç bütün herşey girer:27: Bütün üniversitelere mal ettiğimide nerde okuduz alemsiz valla güldürdünüz beni akşam akşam. Ben seninle tartışamıyorum bile baksana yapcak bişey yok... birşeyi iyi anlamak için iyi okumak gerek... :16:

Sen daha "kategori" yazmayi bilmiyorsun (sorsan eli yanlislikla klavyeye degmistir a nerde e nerde ) Sen mi universite mezunlarini bilgiyle cebinden cikariyorsun? hahahha beni burda ciddi anlamda guldurdun. Genel kulturun; evde cay demleyip, tv karsisinda bilgi yarismasi izlemekle edinilecegini sanan cahil zihniyetinin tum KATAGORIlerinden opuyor seni magmaya yolluyorum canim benim :21:

Sen daha "kategori" yazmayi bilmiyorsun (sorsan eli yanlislikla klavyeye degmistir a nerde e nerde ) Sen mi universite mezunlarini bilgiyle cebinden cikariyorsun? hahahha beni burda ciddi anlamda guldurdun. Genel kulturun; evde cay demleyip, tv karsisinda bilgi yarismasi izlemekle edinilecegini sanan cahil zihniyetinin tum KATAGORIlerinden opuyor seni magmaya yolluyorum canim benim :21:

Hayatım boyunca elimde çay tv karşısında evinde oturan bir kadın olmadım yada aa elim değdi diyecek kadarda yalancı yada senin gibi bu kadar basit şeyleri öne sürerek magmaya gönderdim diyerek terbiyesiz bir insan hiç olmadım. Sen bilgiyi boşverde biraz terbiye öğren ondan sonra gel yanıma...

Bak senin yazdığın şeylerde ne buldum çok zeki insan "sekerim iq um 152 zekas eviyemi kimseye yakin bulmaman normal zira dunyanin %1lik orani :) senin zekami olcmeye kalkman dibini goremedigin kuyuya bodozlama atlaman gibi olur " biraz yazdıklarına baktımda muhattap olunacak biri değilmişsin senin gibilere hiç parmaklarımı yoramam :33: Sen arada girip insanlara kendi çapında laf soktuğunu sanıp saçmalayıp kaçan kişisin hadi merak ettiğin yere gönderiyorum seni daha fazla seviyesizleşmeye gerek yok senin gibi...:27:

Hayır lise mezunu değilim eğitimime devam ediyorum .
Lise mezunu adam yerine konuyor ama ben konmuyorum diyemez.
Maalesef tahsille adam olunmuyor göründüğü gibi.

Göründüğü gibi derken? Sen bana adam değilsin mi demek istedin? Madem ben adam değilim, sen çok mu adamsın?

Evet haklısınız lise mezunuyla üniversite arasında çok fark var... Siz okuyabilmişsiniz aileniniz durumu demek ki iyiymiş biz en fazla lise okuyabildik ve üniversite sınavları zamanı giremedik diye ağladık. Siz rahat rahat üniversite okurken biz ekmeğimizin peşinde bir sürü meslek öğrendik..Senin övündüğün o üniversiteye on basar bir hayat okulunu okuduk.. ha pişmanmıyız kesinlikle hayır çünkü bön bön yaşamadık. h hep geliştiktik kendimizi, araştırdık okuduk kendi çapımızda ve emin ol seni ve senin gibileri bilgimle cebimden çıkartırım. Benim eşim üniv mezunu kaptan ama mesleğini yapmıyor neden biliyormusun ben yıllarca çalışmamaın mükafatı olarak kendime işyeri açtım Allahıma çok şükür iyide kazanıyruz, birlikte çalışıyoruz... Siz tek düzen gidiyorsunuz hiç bir çaba yok. Ayrımcılık yapacağınıza hayata saldırın ne güzel bak okumuşsunuz bari hakkını verin boş konuşup boş yaşamayınnnnn...

Bu yorumum hiç hoşunuza gitmeyecek ama ne yazık ki, kendinizi sandığınız kadar geliştirememişsiniz hanımefendi.. En basitinden o kadar önyargılısınız ki.. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim 20 yaşındayım. Okumak için çektiğim sıkıntılar açtığım konularda yazıyor.. Profilime girip okuyabilirsiniz.. Ama ben gene de yılmadım. Bütün imkanlarımı zorladım ve okuyorum. Belki siz benim kadar dirayetli olamadınız ya da şartlarınız benden de kötüydü bilemeyiz. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum. Üniversite okumamak nereden baksanız eksikliktir. Ha tabi olabilir, hırslısınızdır, akıllısınızdır zamanla kendi işinizi kurmuşsunuzdur doğrudur. Şu var ki okumuş olsaydınız daha iyi yerlerde olurdunuz. Sizde bunun gayet farkındasınız. Okumuş olmak her zaman artı puandır. Bu zamana kadar okumayıpta pişman olmamış insan görmedim. İnsanlar bunun için yıllarını sıralarda harcayıpta milyarlarca para harcıyor. Siz de aynen böyle düşünüyorsunuz, aksi takdirde bu kadar tepki vermezdiniz. Okuyup gülüp geçerdiniz. Okuyamamış olmanın verdiği eziklik cümlelerinizde vücut bulmuş sanki, öyle bir nefretle yazmışsınız ki..

Beni cebinizden falan çıkaramazsınız bayanlar.. Üniversite okuyan biri olarak size öğretebileceğim ilk şey asla ve asla önyargılı olmayın. İkinciside ne yapın ne edin açıktanda olsa üniversite okuyup içinizdeki bu ezikliği giderin.

malesef bu ülkdede okumuş beyin gücüne önem vermiyorlar cnm...ben de mühendisim ...neler cektim neler...insan o kadar okuyup emek sarfettikten sonra emeğinin karsılığını görmek isitiyor...ama umutsuzluğa asla kapılma...inş hakkın da hayırlı bi işe kavusursun...

canım alakasız oldu ama ne mühendisisin?
Göründüğü gibi derken? Sen bana adam değilsin mi demek istedin? Madem ben adam değilim, sen çok mu adamsın?

Bu yorumum hiç hoşunuza gitmeyecek ama ne yazık ki, kendinizi sandığınız kadar geliştirememişsiniz hanımefendi.. En basitinden o kadar önyargılısınız ki.. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim 20 yaşındayım. Okumak için çektiğim sıkıntılar açtığım konularda yazıyor.. Profilime girip okuyabilirsiniz.. Ama ben gene de yılmadım. Bütün imkanlarımı zorladım ve okuyorum. Belki siz benim kadar dirayetli olamadınız ya da şartlarınız benden de kötüydü bilemeyiz. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum. Üniversite okumamak nereden baksanız eksikliktir. Ha tabi olabilir, hırslısınızdır, akıllısınızdır zamanla kendi işinizi kurmuşsunuzdur doğrudur. Şu var ki okumuş olsaydınız daha iyi yerlerde olurdunuz. Sizde bunun gayet farkındasınız. Okumuş olmak her zaman artı puandır. Bu zamana kadar okumayıpta pişman olmamış insan görmedim. İnsanlar bunun için yıllarını sıralarda harcayıpta milyarlarca para harcıyor. Siz de aynen böyle düşünüyorsunuz, aksi takdirde bu kadar tepki vermezdiniz. Okuyup gülüp geçerdiniz. Okuyamamış olmanın verdiği eziklik cümlelerinizde vücut bulmuş sanki, öyle bir nefretle yazmışsınız ki..

Beni cebinizden falan çıkaramazsınız bayanlar.. Üniversite okuyan biri olarak size öğretebileceğim ilk şey asla ve asla önyargılı olmayın. İkinciside ne yapın ne edin açıktanda olsa üniversite okuyup içinizdeki bu ezikliği giderin.

arkadaşım bende senin gibi 1. sınıftayım ama bence böyle ağır ithamlarda bulunmayalım hem zaten bu bir gerçek yani burada böyle bi konu tartışılıyorsa onlar da birşeylerin eksikliğini hissediyorlardır zamanın şartlarında belki de okuyamadılar ailesi izin vermeyen tonlarca kız var biz bu tartışmaları yapmak yerine bayanlara bi sosyal mesaj verelim ki her kız tahsilini yapabildiği en doruk noktaya kadar götürsün çünkü ezilmemek adına buna türkiyede çok ihtiyacımız var. bu arada sen ne okuyorsun?

O kadar çok mucize yaşadım ki,anlatmak istemiyorum anlatırsam sanki bu büyü bozulcak gibi.

Ama tam Allah'a bile inancımı yitirmeye başladığım zamanlar onun varlığını çok şaşırtıcı şekillerde hissettim.Bana bu yaşadıklarım çok büyük ders oldu.Artık ne zaman çok kötü bir durumda olsam inanıyorum ki her şey yoluna giricek.Er ya da geç.

Back
X