Mucize yaşayan ya da hızır imdadıma yetişti diyenler?

evet ziraat vs hepsine güvenim sıfır
bi sürü boş sorular bırakılmadığı halde
neler neler
sekreterliğe kadar indirdim çıtamı yine yok
lise mezunu adam yerine konuyoda biz sürünüyoruz

Ne demek lise mezunu adam yerine konuyoda biz sürünüyoruz ?
Kusura bakmayın ama sınıf ayrımı yaptığınız sürece bu böyle devam edecektir . .
Ben yinede sizin gibi düşünmeyip umarım kısa sürede iş bulursunuz diyorum .
Ha ayrıca emek olmadan yemek olmaz.
Küçümsediğiniz lise mezunu insan da emek harcıyo o beğenmediğiniz sekreterlik vs. Işler için.
Hoş beğenmiyorsunuz ama sizde oda yok ?

İş araştırmalarınızı büyük bir ciddiyetle devam ettirin. Gazetelere ilanlarına bakın, kariyer ilanlarına bakın. En sonunda sizi uygun işi mutlaka bulacaksınız. Yalnız iş aramanızı sanki işteymişte mesai yapıyormuşcasına ciddiyetle sürdürün. Notlar alın, takip edin vs.

Ne demek lise mezunu adam yerine konuyoda biz sürünüyoruz ?
Kusura bakmayın ama sınıf ayrımı yaptığınız sürece bu böyle devam edecektir . .
Ben yinede sizin gibi düşünmeyip umarım kısa sürede iş bulursunuz diyorum .
Ha ayrıca emek olmadan yemek olmaz.
Küçümsediğiniz lise mezunu insan da emek harcıyo o beğenmediğiniz sekreterlik vs. Işler için.
Hoş beğenmiyorsunuz ama sizde oda yok ?

Biz zaten emek vermişiz, iyi bir iş sahibi olmak için, iyi bir maaş alabilmek için, kısacası iyi hayat standartlarına sahip olmak için üniversite okuduk... Lise mezunu bir insanla üniversite mezunu bir insan asla bir değildir. Bu unutulmamalı. Tepkinize bakılırsa lise mezunusunuz sanırım.. :ssz:

İş araştırmalarınızı büyük bir ciddiyetle devam ettirin. Gazetelere ilanlarına bakın, kariyer ilanlarına bakın. En sonunda sizi uygun işi mutlaka bulacaksınız. Yalnız iş aramanızı sanki işteymişte mesai yapıyormuşcasına ciddiyetle sürdürün. Notlar alın, takip edin vs.

Biz zaten emek vermişiz, iyi bir iş sahibi olmak için, iyi bir maaş alabilmek için, kısacası iyi hayat standartlarına sahip olmak için üniversite okuduk... Lise mezunu bir insanla üniversite mezunu bir insan asla bir değildir. Bu unutulmamalı. Tepkinize bakılırsa lise mezunusunuz sanırım.. :ssz:

Hayır lise mezunu değilim eğitimime devam ediyorum .
Lise mezunu adam yerine konuyor ama ben konmuyorum diyemez.
Maalesef tahsille adam olunmuyor göründüğü gibi.

evet ziraat vs hepsine güvenim sıfır
bi sürü boş sorular bırakılmadığı halde
neler neler
sekreterliğe kadar indirdim çıtamı yine yok
lise mezunu adam yerine konuyoda biz sürünüyoruz

Olaya bu gözle bakılırsa eğer işiniz zor

Bknz : lise mezunu adam yerine konuyoda biz sürünüyoruz

Evet haklısınız lise mezunuyla üniversite arasında çok fark var... Siz okuyabilmişsiniz aileniniz durumu demek ki iyiymiş biz en fazla lise okuyabildik ve üniversite sınavları zamanı giremedik diye ağladık. Siz rahat rahat üniversite okurken biz ekmeğimizin peşinde bir sürü meslek öğrendik..Senin övündüğün o üniversiteye on basar bir hayat okulunu okuduk.. ha pişmanmıyız kesinlikle hayır çünkü bön bön yaşamadık. h hep geliştiktik kendimizi, araştırdık okuduk kendi çapımızda ve emin ol seni ve senin gibileri bilgimle cebimden çıkartırım. Benim eşim üniv mezunu kaptan ama mesleğini yapmıyor neden biliyormusun ben yıllarca çalışmamaın mükafatı olarak kendime işyeri açtım Allahıma çok şükür iyide kazanıyruz, birlikte çalışıyoruz... Siz tek düzen gidiyorsunuz hiç bir çaba yok. Ayrımcılık yapacağınıza hayata saldırın ne güzel bak okumuşsunuz bari hakkını verin boş konuşup boş yaşamayınnnnn...

Son düzenleme:
Evet haklısınız lise mezunuyla üniversite arasında çok fark var... Siz okuyabilmişsiniz aileniniz durumu demek ki iyiymiş biz en fazla lise okuyabildik ve üniversite sınavları zamanı giremedik diye ağladık. Siz rahat rahat üniversite okurken biz ekmeğimizin peşinde bir sürü meslek öğrendik..Senin övündüğün o üniversiteye on basar bir hayat okulunu okuduk.. ha pişmanmıyız kesinlikle hayır çünkü bön bön yaşamadık. h hep geliştiktik kendimizi, araştırdık okuduk kendi çapımızda ve emin ol seni ve senin gibileri bilgimle cebimden çıkartırım. Benim eşim üniv mezunu kaptan ama mesleğini yapmıyor neden biliyormusun ben yıllarca çalışmamaın mükafatı olarak kendime işyeri açtım Allahıma çok şükür iyide kazanıyruz, birlikte çalışıyoruz... Siz tek düzen gidiyorsunuz hiç bir çaba yok. Ayrımcılık yapacağınıza hayata saldırın ne güzel bak okumuşsunuz bari hakkını verin boş konuşup boş yaşamayınnnnn...

bende arkadaşa bunu anlatmaya çalışmıştım. .
Çok güzel açıklamışsınız umarım anlayacaklardır.
Bu ülkede lise mezununada çobanada çiftçiyede öğretmenede ihtiyaç var.
Ama hepsinden önemlisi 'adam gibi adamlara' ihtiyaç var .!

Hayır lise mezunu değilim eğitimime devam ediyorum .
Lise mezunu adam yerine konuyor ama ben konmuyorum diyemez.
Maalesef tahsille adam olunmuyor göründüğü gibi.

Evet günün sözünü patlatalım o zaman...Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehlini Alsada; Hamurunda Varsa, Eşeklik Baki Kalır..

Evet günün sözünü patlatalım o zaman...Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehlini Alsada; Hamurunda Varsa, Eşeklik Baki Kalır..

:46::46::46:
Ozaman bunu da okuyalım ;
Çok eskiden bir adamın, haylaz ve yaramaz bir oğlu varmış. Adam, çocuğunun her yaramazlığı sonunda; ''Oğlum sen adam olamazsın!'' dermiş.
Babasının bu sözü oğlunun çok zoruna gidermiş ve üzülürmüş. Aralarında çıkan bir tartışmadan sonra, bizim haylaz oğlan babasına saygısızlık yapmış. Ve almış başını İstanbul'a gitmiş. Çalışıp, çabalamış. Çeşitli okulları bitirip, bir sürü imtihana girmiş. Sonunda kendi şehrine vali olmuş.
Daha koltuğuna oturur oturmaz; ''Gidin, filan köyde şu isimde biri var, çabuk onu huzuruma getirin.'' diye emir vermiş.
Valinin adamları gidip, söylenen köydeki ihtiyar Ahmet efendiyi bulmuşlar. ''Seni Vali huzuruna çağırıyor.'' diyerek, adamı apar topar valinin karşısına çıkarmışlar. Koltuğuna iyice yaslanıp sigarasını tüttüren vali, yani bizim haylaz oğlan sormuş;
- ''Ben kimim? Beni tanıdın mı?''
Yaşlı adam büyük bir korku içinde imiş. Oğlunu tanıyamamış.
- ''Siz vali efendimizsiniz.'' demiş.
Vali, intikamını almış olmanın gururu içinde,
- ''Ben senin oğlunum!'' demiş. ''Hani sen bana iki sözünün birinde, adam olamazsın, derdin. Bak işte adam oldum, hatta vali bile oldum.''
Adamcağız meseleyi hemen anlamış;
- ''Beni ayağına bunu söylemek için mi çağırdın? Ben sana vali olamazsın değil, adam olamazsın demiştim. .

Son düzenleme:
:46::46::46:
Ozaman bunu da okuyalım ;
Çok eskiden bir adamın, haylaz ve yaramaz bir oğlu varmış. Adam, çocuğunun her yaramazlığı sonunda; ''Oğlum sen adam olamazsın!'' dermiş.
Babasının bu sözü oğlunun çok zoruna gidermiş ve üzülürmüş. Aralarında çıkan bir tartışmadan sonra, bizim haylaz oğlan babasına saygısızlık yapmış. Ve almış başını İstanbul'a gitmiş. Çalışıp, çabalamış. Çeşitli okulları bitirip, bir sürü imtihana girmiş. Sonunda kendi şehrine vali olmuş.
Daha koltuğuna oturur oturmaz; ''Gidin, filan köyde şu isimde biri var, çabuk onu huzuruma getirin.'' diye emir vermiş.
Valinin adamları gidip, söylenen köydeki ihtiyar Ahmet efendiyi bulmuşlar. ''Seni Vali huzuruna çağırıyor.'' diyerek, adamı apar topar valinin karşısına çıkarmışlar. Koltuğuna iyice yaslanıp sigarasını tüttüren vali, yani bizim haylaz oğlan sormuş;
- ''Ben kimim? Beni tanıdın mı?''
Yaşlı adam büyük bir korku içinde imiş. Oğlunu tanıyamamış.
- ''Siz vali efendimizsiniz.'' demiş.
Vali, intikamını almış olmanın gururu içinde,
- ''Ben senin oğlunum!'' demiş. ''Hani sen bana iki sözünün birinde, adam olamazsın, derdin. Bak işte adam oldum, hatta vali bile oldum.''
Adamcağız meseleyi hemen anlamış;
- ''Beni ayağına bunu söylemek için mi çağırdın? Ben sana vali olamazsın değil, adam olamazsın demiştim. .

Şahane bir hikaye belki iş bulmalarına yardımcı olamayız ama insanı düşünmelerine bir katkımız olur kanısındayım. Diğer alemde koyun koçtan boynuz hesabı yapacakken bunlar bu dünyada neyin hesabını yaparlar anlamış değilim...!

Son düzenleme:
:1: şahane bir hikaye belki iş bulmalarına yardımcı olamayız ama insanı düşünmelerine bir katkımız olur kanısındayım :1: Diğer alemde koyun koçtan boynuz hesabı yapacakken bunlar bu dünyada neyin hesabını yaparlar anlamış değilim...İnsan olmak çok zor....!

kesinlikle katılıyorum umarım işe yarayacaktır :1:
üstelik başlıkla yazılanların tezatlığıda şaşırtıcı . .
Doğru insan olmak zor çok zor . .

Ne bu arkadaşlar? Lise / üniversite mezunlarının birbirine duyduğu kinin ortaya dökülmesi mi?
Eylem o cümleyi yazmış olabilir ama üstteki bayanın yorumu ondan daha kaba ve samimiyetsizce
Ne demek tek düze gidiyorsunuz rahat rahat okuyorsunuz ne demek?
Bence bir dönüp kendi yorumunuza da bakın
Amacım tartışmak değil lütfen alıntı yapıp da uzatmayalım
Ama üniversitelilerin liselileri küçümsemesi kadar aynı şekilde liselilerin de yaptığı ortada burda
Cebimden çıkartırım filan ne kadar incitici
Kusura bakmayın ama üniversite okuyanlar tek düze gitmiyor bu hayatta
Yan gel yat osman değil ne sanıyorsunuz ki?
Akşama kadar yatıyorlar sınava girip çıkıyorlar mı?
Çalışmayı kimin hakettiği, kimin kendini geliştirdiği ortada

Daha da yorum yapmam
Herkes birbirine saygı duymak zorunda...

konu çok değişik bir şekilde ele alınmış sanki. lise mezunu ile üniversite mezunu teknik bilgi olarak aynı değildir kesinlikle. ben ki şu an lise mezunu gözüküyorum çünkü üniversite eğitimime devam ediyorum ama su da var ki lisans mezunu sadece belirli bir alanda kendini ilerletip belli bir meslek alanına sahip oluyor iyi üniversitelerden mezun insanlar da kendini iyi yetiştirmiş bir lise mezunundan genel kültür açısından daha geride oluyor maalesef ki.. türkiye istatistikleri bu yönde yalnız üniversitelerdeki bölümler kapıyı 580den açıp 140 a kadar öğrenci alıyorlar her mezuna da değer vermenin anlamını göremiyorum ben açıkçası..

söylemek istediğim sudur ki: bi insan gerek şartlardan, gerek kapasitesinden bırakın lise ortaokul mezunu bile olamamış olabilir. ama zeka farkını ortaya koymaz bu. einstein da okuldan atılmıştı ama yüzyılın en zeki adamı.. durumumuz ne olursa olsun kendimizi geliştirmeye çalışalım arkadaşlar kitap, gazate, dergi ne geçirirsek elimize okuyalım.. herkese hayatta başarılar dilerim

Ne bu arkadaşlar? Lise / üniversite mezunlarının birbirine duyduğu kinin ortaya dökülmesi mi?
Eylem o cümleyi yazmış olabilir ama üstteki bayanın yorumu ondan daha kaba ve samimiyetsizce
Ne demek tek düze gidiyorsunuz rahat rahat okuyorsunuz ne demek?
Bence bir dönüp kendi yorumunuza da bakın
Amacım tartışmak değil lütfen alıntı yapıp da uzatmayalım
Ama üniversitelilerin liselileri küçümsemesi kadar aynı şekilde liselilerin de yaptığı ortada burda
Cebimden çıkartırım filan ne kadar incitici
Kusura bakmayın ama üniversite okuyanlar tek düze gitmiyor bu hayatta
Yan gel yat osman değil ne sanıyorsunuz ki?
Akşama kadar yatıyorlar sınava girip çıkıyorlar mı?
Çalışmayı kimin hakettiği, kimin kendini geliştirdiği ortada

Daha da yorum yapmam
Herkes birbirine saygı duymak zorunda...

Saygı hak edene verilir. Kişi saygıyı kendi kazanır ama lise mezunlarını adam yerine koymuşlar denirse ben saygıyı bir kenara bırakır gereken cevabı veririm. Siz üzülmeyin hiç raya girmeyin olsun bitsin....Burda ayrımcılık yapan onlar. Üniversitenin nasıl olduğunu da çok iyi biliyoruz canım....

konu çok değişik bir şekilde ele alınmış sanki. lise mezunu ile üniversite mezunu teknik bilgi olarak aynı değildir kesinlikle. ben ki şu an lise mezunu gözüküyorum çünkü üniversite eğitimime devam ediyorum ama su da var ki lisans mezunu sadece belirli bir alanda kendini ilerletip belli bir meslek alanına sahip oluyor iyi üniversitelerden mezun insanlar da kendini iyi yetiştirmiş bir lise mezunundan genel kültür açısından daha geride oluyor maalesef ki.. türkiye istatistikleri bu yönde yalnız üniversitelerdeki bölümler kapıyı 580den açıp 140 a kadar öğrenci alıyorlar her mezuna da değer vermenin anlamını göremiyorum ben açıkçası..

söylemek istediğim sudur ki: bi insan gerek şartlardan, gerek kapasitesinden bırakın lise ortaokul mezunu bile olamamış olabilir. ama zeka farkını ortaya koymaz bu. einstein da okuldan atılmıştı ama yüzyılın en zeki adamı.. durumumuz ne olursa olsun kendimizi geliştirmeye çalışalım arkadaşlar kitap, gazate, dergi ne geçirirsek elimize okuyalım.. herkese hayatta başarılar dilerim

İşte bizde bunu savunuyoruz üniversite olmakla değil insanın kendini geliştirmesiyle alakalıdır eğitim...

İşte bizde bunu savunuyoruz üniversite olmakla değil insanın kendini geliştirmesiyle alakalıdır eğitim...

ben zaten üniversite mezunu iyidir yada lise mezunu kötüdür diye bi tez ortaya koymadım ki. sadece yukardaki ithamı bende yanlıs buluyorum üniversite mezunlarını bilgiyle cepten çıkarmak komik bi tabir bence bi çeşit züğürt tesellisi.. tüm mesleklerin birbirine ihtiyacı olduğu kanısındayım. en basit hemşirelerin pek çoğu lise mezunu doktorlarsa üniversite mezunudur ama meslek hayatından birbirlerine yardımcı olarak devam ettirirler. o yüzden tartşmanın manası yok büyük şirketlerde de üniversite mezunlarını öncelik görüyor ve bu haklı bi yapı bana göre..

bu muhabbet aysun kayacının çoban muhabbeti kadar seviyesizleşecek bence git gide. orta paydada herkes insandır...

Bambaşka boyutlarda yorumlar yapılmış
Lise mezununu üni mezunundan aşşa görmek yada
sen ünide okurken biz hayata atıldık diyipte okuyanı rahattan dört köşe olduğunu ima etmek cok çirkin

senin durumuna gelirsek canım üniden sonra 1 sene boyunca doğru düzgün iş bulamamış
daha sonra bulmuş ama sağlık sebebiyle bırakmak duurmda kalmış biri olarak
şans bu iş olayı hayat insana ne getirir önceden bilemiyoruz
kafana takıp dert etme bak ben aradığım işi 1 sene sonunda buldum ama mecburen bıraktım
sağlıklı ol sen elbet işini bulacaksındır:34:

Çok saçma ve gereksiz yerlere gelmiş konu.
Her lise mezunu aynı olmayacağı gibi her üniversite mezunu da aynı değil.
Kimisi imkansızlıktan okumaz, kimisi lise çağlarında ders çalışmak yerine aylak aylak gezdiği için okumaz.
Kimisi dirsek çürütür bi üniversiteye gireyim diye, kimisi çalışmaz basar parayı gider bi özel üniversiteye okur paşa paşa.

Bazı lise mezunları var ki okumaya can atan ama çeşitli nedenlerden dolayı okula gidemeyen.
Bu insanlar kendilerini acaip geliştirebiliyolar. Eğitim sadece okulda olmuyo. İnsanda bitiyor zaten.
Çoğu üniversite mezunundan daha bilgili daha kalifiye olabiliyorlar..
Ama bazısı işte hepsi değil..
Üniversitede de kopyayla şunla bunla okul bitirip 4 yıl boyunca bi halt öğrenmeyen adamda çok..

Benim gibi lise dönemlerini ders çalışarak geçiren. Maddi durumumuz kötü diye burs bulmak için kapı kapı dolaşan da çok.
Her üni. okuyanı da rahat rahat okudu bilmesin kimse.
Ayın sonunu zor getirip 2 gün sudan ekmekten başka bişey yemediğimi bilirim ben..
Üniversite okudun da noldu diyen bi arkadaşım var benimde.
Kendisi lise döneminde orada burada gezip tozarken ben ders çalışcam diye sabahlara kadar uyumazdım.

İmkanı olmadığından okumayanları ayrı bi kefeye koyuyorum onlara lafım yok.
Ama lise mezunuyla üniversite mezunu bir değildir arkadaş.
Küçük görmek meselesi de değil bu.
Aptallığından sınav dönemi yan gelip yatan adam, bana gelipte aramızda bir fark yok derse eğer, bende dur orda derim..
Arada çok fark var..

Son düzenleme:
Siz hemşire misiniz anlayamadım,hemşireyseniz iş bulmanız çok zor olmaz ama değilseniz kullanıcı adınız neden böyle merak ettim açıkcası.

Geçen yıl ağustos aylarından itibaren cok zor bir döneme girdim. Haziran da iş konusunda büyük bir yıkım yaşamış, bi türlü aklımdan atamamıştım. Okulum uzamıştı kalacak yerim yoktu ve maddi anlamda çok zordaydım. Güç bela kalacak yer buldum - içimden bir ses hep kasım ayı sonuna kdr dayan hersey bitecek diyordu garip bi şekilde -
Sonra nasıl gelişti hatırlamıyorum bi kaç hafta içinde haziran da basvurdugum işle ilgili bi gelişme oldu ve yine takip edip basvurdum süpriiz bu sefer basvururken baska bi engelim vardı ama sonuna kadar gittim elimden geleni yaptım hala anlatırlar o gün hak kazandın sen bu işi diye.. Ertesi gün haber geldi, seni alacagız fakat süreç şu şekilde işleyecek diye...
Aradan iki hafta sonra fln İkinci süpriiz farklı bir sebeple tüm umutlarım sonmüştü, bahsettikleri süre içinde işe başlamam imkansızdı.
Maddi anlamda evden ne ihtiyacım olursa getiriyordum öğrenci bulamıyordum bir adet eski ögrencim cok uzak ve problemliydi ama bırakamıyordum - Yukarda yazdığım gün yine derse gitmiştim, en son gidişimmiş meğer aynı binada üst kata tasındılar o gün yasadıgım karmasayı ve siniri anlatamam aksam saat 6 gibi cıktım yollar kapkaranlık o semtten merkeze saatte bir otobüs var yağmur yağıyor buz gibi hava durakta ne zmn bitecek bu günler diye içimi çeke çeke ağladığımı hatırlıyorum..
Bayram geldi bu arada ben tatili uzatmıstım, bayram dönüşü bir haber - hemen gel basla bahsettiğimiz süreç bu şekilde işleyecek artık.. Ve ben 10 gün içinde hiç bişey anlamadan işe başladım.. Şimdi günlerce dua etsem şukretsem az - iyki haziranda olmamıs, iyki şartlar olgunlaşmıs ve ben iyki hiç pes etmeden ne gerekiyorsa yapıp çekilmişim..
Şu anda 14 ayın içindeyim.. Garip bazen istifayı bile düşündürecek kadar zor. Ama ztn hayat bu degilmi sepetini doldurursan yeni baslangıclar için boşaltmalısın.. Bozmayın moralinizi.. Herseyin bi sonu var bu hayatta..

Back
X