Mucize yaşayan ya da hızır imdadıma yetişti diyenler?

arkadaşım bende senin gibi 1. sınıftayım ama bence böyle ağır ithamlarda bulunmayalım hem zaten bu bir gerçek yani burada böyle bi konu tartışılıyorsa onlar da birşeylerin eksikliğini hissediyorlardır zamanın şartlarında belki de okuyamadılar ailesi izin vermeyen tonlarca kız var biz bu tartışmaları yapmak yerine bayanlara bi sosyal mesaj verelim ki her kız tahsilini yapabildiği en doruk noktaya kadar götürsün çünkü ezilmemek adına buna türkiyede çok ihtiyacımız var. bu arada sen ne okuyorsun?

Tabi haklısın. Sıfır kompleksle yazdım tüm yazdıklarımı. Herkesin içinde kalanlar, içten içe eziklikleri vardır. Benimde var. Bir an önce açıktan okusun bayan. Kendisi için en iyisi bu. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Sen?

Son düzenleme:
Göründüğü gibi derken? Sen bana adam değilsin mi demek istedin? Madem ben adam değilim, sen çok mu adamsın?

Bu yorumum hiç hoşunuza gitmeyecek ama ne yazık ki, kendinizi sandığınız kadar geliştirememişsiniz hanımefendi.. En basitinden o kadar önyargılısınız ki.. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim 20 yaşındayım. Okumak için çektiğim sıkıntılar açtığım konularda yazıyor.. Profilime girip okuyabilirsiniz.. Ama ben gene de yılmadım. Bütün imkanlarımı zorladım ve okuyorum. Belki siz benim kadar dirayetli olamadınız ya da şartlarınız benden de kötüydü bilemeyiz. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum. Üniversite okumamak nereden baksanız eksikliktir. Ha tabi olabilir, hırslısınızdır, akıllısınızdır zamanla kendi işinizi kurmuşsunuzdur doğrudur. Şu var ki okumuş olsaydınız daha iyi yerlerde olurdunuz. Sizde bunun gayet farkındasınız. Okumuş olmak her zaman artı puandır. Bu zamana kadar okumayıpta pişman olmamış insan görmedim. İnsanlar bunun için yıllarını sıralarda harcayıpta milyarlarca para harcıyor. Siz de aynen böyle düşünüyorsunuz, aksi takdirde bu kadar tepki vermezdiniz. Okuyup gülüp geçerdiniz. Okuyamamış olmanın verdiği eziklik cümlelerinizde vücut bulmuş sanki, öyle bir nefretle yazmışsınız ki..

Beni cebinizden falan çıkaramazsınız bayanlar.. Üniversite okuyan biri olarak size öğretebileceğim ilk şey asla ve asla önyargılı olmayın. İkinciside ne yapın ne edin açıktanda olsa üniversite okuyup içinizdeki bu ezikliği giderin.

Benim üniversite okuyana bir lafım yok liseliyi adam yerine koydum diyene var canım. hem 1. sınıf öğrencisiyim diyorsun ya bana bişey öğretemezsin sen. Tabiki mesleki olarak okumuş olsaydım belki doktor belki de daha yüksek bir mevki sahibi olabilirdim yada hiçbişey... Ben okuyamadığıma değil bu yaşıma kadar hep çalışıp çabalamadığıma pişman değilim dedim. Birde çok komik birşey söylemişsin ezilmek gibi.. Ben hiç ezik olmadım Allahıma binlerce kez şükürler olsun kimseden bir şey istemeden yaşadım ayaklarımın üzerinde. Rabbimde düşürmesin inşallah kimseyi. Ben kendime yetiyorum çevremede yetiyorum kazancımda yetiyor eh yaşımızda geçti hiç hayalim yok üniversite için :52: Eşim üniv. mezunu o yetiyor. İllaki bilgiye ihtiyacım olursa eşim yine yeter:) Ben senin gibi ezik falan laflarından anlamam çünkü ben kimseyi aşağılamıyorum yapılan hakarete cevap verdim ama siz yok nefret yok şu falan iyice saçmaladınız...Tamam ben artık tartışmıyorum ben halimden memnunum hiç yapamadım dediğin bir hayalimde kalmadı size kolay gelsin benden küçüksün seviyene inmeyeceğim.

Mey biter saki kalır....
renk solar haki kalır.......
diploma insanın cahilliğini alsada ...
hamurunda varsa EŞŞEKLİK baki kalır..
bunu güzel bir olayla açıklarsak;
Olay bir üniversitede profesör ve bir öğrenci arasında geçer. Öğrenci
yemekhanede boş yer bulamadığı... için profesörün yanına
oturur.Profesör bu durumu kabullenemez ve çocuğa Öküzlerle kuşlar bir
arada oturamaz, der.Öğrenci hiç bozuntuya vermeden;-O zaman ben uçayım,
diye kalkar.Profesör durumu içine sindiremeyince ...öğr...encinin
sınavından kalması için elinden geleni yapar. Fakat öğrenci soruları
eksiksiz cevaplandırır.Bunu üzerine profesör;- Sana bir soru sorucam,
der.- Yolda karşına iki kese çıktı birinde akıl diğerinde para var.
hangisini alırdın? der.Öğrenci;- Parayı alırdım.Deyince profesör;-Ben
aklı alırdım, der .Öğrenci karşılık verir;- Dogaldır insan neye ihtiyacı
olursa onu alır.Çıldırmak üzere olan profesör öğrencinin sınav kağıdına
büyük harflerle "ÖKÜZ" yazar. öğrenciye verir.Odadan çıkan öğrenci bir
kaç dakka sonra gelip seslenir;- Hocam imzanızı atmışsınız ama notum
nerede, der ...:

HOŞÇAKALINNNNNNN:72:

arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum.ben de bir süre işsizlik yaşadıktan sonra istediğim gibi bir işe girdim. Ama şunu kabul etmek gerekir ki artık iş bulmak çok zor.her yıl Yüzbinlerce insan mezun oluyor. Az bir kısmı işe giriyor. Sonra yeni mezunlar geliyor. Rakipler her geçen gün artıyor. Bu kadar işsiz olunca en sıradan pozisyonlar için bile aranan kriterler de artıyor.

İş arama sürecinde umutsuzluğa kapılmadan artılarınızı arttırmanız lazım Boşa zaman harcamamak lazım. Çünki sizin gibi yüzbinlerce rakibiniz var.

ben de 6 aydır işsizim deli gibi illa çalışmalıyım dediğim zamanlar oldu ama ben hala işsizim çok da zorlamayacaksın iş bulamıyorum demeyeceksin ama aramaktan da vazgeçmeyeceksin olmuyorsa daha zamanı vardır rızkın bitse Allah canını alır :) sabır lazım inanıyorum olacak hem de çok güzel olacak

Tabi haklısın. Sıfır kompleksle yazdım tüm yazdıklarımı. Herkesin içinde kalanlar, içten içe eziklikleri vardır. Benimde var. Bir an önce açıktan okusun bayan. Kendisi için en iyisi bu. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Sen?

bu konu cidden tatsız bi hal aldı bence de uzamamalı artık.. psikoloji okuyorum bende

Benim üniversite okuyana bir lafım yok liseliyi adam yerine koydum diyene var canım. hem 1. sınıf öğrencisiyim diyorsun ya bana bişey öğretemezsin sen. Tabiki mesleki olarak okumuş olsaydım belki doktor belki de daha yüksek bir mevki sahibi olabilirdim yada hiçbişey... Ben okuyamadığıma değil bu yaşıma kadar hep çalışıp çabalamadığıma pişman değilim dedim. Birde çok komik birşey söylemişsin ezilmek gibi.. Ben hiç ezik olmadım Allahıma binlerce kez şükürler olsun kimseden bir şey istemeden yaşadım ayaklarımın üzerinde. Rabbimde düşürmesin inşallah kimseyi. Ben kendime yetiyorum çevremede yetiyorum kazancımda yetiyor eh yaşımızda geçti hiç hayalim yok üniversite için :52: Eşim üniv. mezunu o yetiyor. İllaki bilgiye ihtiyacım olursa eşim yine yeter:) Ben senin gibi ezik falan laflarından anlamam çünkü ben kimseyi aşağılamıyorum yapılan hakarete cevap verdim ama siz yok nefret yok şu falan iyice saçmaladınız...Tamam ben artık tartışmıyorum ben halimden memnunum hiç yapamadım dediğin bir hayalimde kalmadı size kolay gelsin benden küçüksün seviyene inmeyeceğim.

:1: Sen de hoşçakal allah yolunu açık etsin

Göründüğü gibi derken? Sen bana adam değilsin mi demek istedin? Madem ben adam değilim, sen çok mu adamsın?

Bu yorumum hiç hoşunuza gitmeyecek ama ne yazık ki, kendinizi sandığınız kadar geliştirememişsiniz hanımefendi.. En basitinden o kadar önyargılısınız ki.. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim 20 yaşındayım. Okumak için çektiğim sıkıntılar açtığım konularda yazıyor.. Profilime girip okuyabilirsiniz.. Ama ben gene de yılmadım. Bütün imkanlarımı zorladım ve okuyorum. Belki siz benim kadar dirayetli olamadınız ya da şartlarınız benden de kötüydü bilemeyiz. Üstüne basa basa tekrar söylüyorum. Üniversite okumamak nereden baksanız eksikliktir. Ha tabi olabilir, hırslısınızdır, akıllısınızdır zamanla kendi işinizi kurmuşsunuzdur doğrudur. Şu var ki okumuş olsaydınız daha iyi yerlerde olurdunuz. Sizde bunun gayet farkındasınız. Okumuş olmak her zaman artı puandır. Bu zamana kadar okumayıpta pişman olmamış insan görmedim. İnsanlar bunun için yıllarını sıralarda harcayıpta milyarlarca para harcıyor. Siz de aynen böyle düşünüyorsunuz, aksi takdirde bu kadar tepki vermezdiniz. Okuyup gülüp geçerdiniz. Okuyamamış olmanın verdiği eziklik cümlelerinizde vücut bulmuş sanki, öyle bir nefretle yazmışsınız ki..

Beni cebinizden falan çıkaramazsınız bayanlar.. Üniversite okuyan biri olarak size öğretebileceğim ilk şey asla ve asla önyargılı olmayın. İkinciside ne yapın ne edin açıktanda olsa üniversite okuyup içinizdeki bu ezikliği giderin.

Lütfen saptırmayın konuyu ! Hangi hakla sen çok mu adamsın dersiniz ki. Zaten benim başından beri size tek bir sözüm olmadı .
Siz kendiniz bana cevap verme gereksiniminde bulundunuz.
Göründüğü gibi derken konu sahibi arkadaştan bahsetmeye çalıştım lise mezunu arkadaşlara onlar bile adam yerine konuyo dediği için. Hoş ben kime ne anlatıyorum ki burda sırf konuyu başka yerlere çekmek için yazan arkadaşlar var. Ben burda kimseyle münakaşaya giremicem daha fazla. Çünkü gittikçe çirkin bi hal almaya başladi. Umarım konu sahibi iş bulur .

Ne komik ve anlamsız tartışmalara girilmiş..

- Halbuki benim anlatmak istediğim ; Benim yıllarca okuyup eğitimini alıp, tekniğini bildiğim bir işe '' sırf tecrubesizim yada yeni mezunum '' diye alınmadığımdı..

- Sırf Babamın tanıdıkları yok diye hak ettiğim işte benim değil bilmem hangi belediyede tandıgı olduğu için giren lise mezunuydu !..

- Mesela daha yeni İnsan kaynakları müdürü olarak lise mezunu bır tanıdıgım işe girdi. Ağzım açık kaldı ! kızı tanıyorum vasıflarını biliyorum öyle bir işte olmayı hak etmediğini de adım gb biliyorum..
Ama neden orda çünkü fabrika müdürü tanıdıgının arkadaşıymış..

Şimdi eğer bu sebeblerden dolayı benim dirsek çürütüp hakkım olan işe lise yada ortaokul mezunu biri alınıyorsa kimse ksr bakmasın ben işe girenede onu işe alanada tepkimi gösteririm..
Herkes bildiği işi yapın arkadaş !

Ben liseden mezun oldum gittim fındık fabrikasında çalıştım mesela ..
Sırf boş durmuyayım diye..Üni., mezun oldum baktım iş yok tezgahtar olarak çalıştım ; üni. mezunu olduğumu öğrenince müşteriler bile bir toparlanıyor şaşırıyorlar dı ..
Yazık çünkü, yıllarca okuyup emek veren insanlar verdikleri emek doğrultusunda haklarını almalılar.. Doğrusu budur..
Yoksa daha çok ülke nereye gidiyor, insanlar neden bunalımda , neden gelişemiyoruz dıye yakınmaya devam ederız.
Lütfen Kimse saçma sapan komplekslere de girmesin..

Mey biter saki kalır....
nerede, der ...:

Yazmayayım yazmayayım diyorum da hakikaten abarttınız. Konu sizin konunuz mu? Hayır. Özellikle size laf edilmiş mi? Hayır. Sizin sayfalarca uzayan yorumlarınız yüzünden iş bulamamaktan yakınan arkadaşın konusu heder olmuş.. Burada üniversiteye hazırlanan gençler de var neden böyle konuşarak onları kötü etkiliyorsunuz ? Bu arada çok övündüğünüz için söylüyorum bir sürü yazım hatanız var en basiti eşşek değil eşektir.. Polemikten nefret ediyorum hele ki yardımcı olmayan, uzlaşmayı bilmeyen kişiler lütfen tartışmaya girmesin. Tamam siz çok haklısınız / mükemmelsiniz üniversite okumamanıza rağmen işe girmişsiniz ne yapalım konu sahibi işe girememiş. Mutlu olabilirsiniz..

Mey biter saki kalır....
nerede, der ...:

Yazmayayım diyorum ama zorluyorsunuz insanı
Siz mükemmelsiniz
İşverenlerin aradığı en ideal, en vasıflı eleman sizsiniz
Biz üniversiteliler iş bulamıyoruz çünkü kültürsüzüz
Yazık diyorum sadece.
Daha Türkçeyi bile kullanmayı bilmeden sayfalarca hakaret ettiniz bize
Sağolun...

ya onu buna bırakın olay üniversitede geçiyo hoca profesörse bi lise mezunu bi üniversite mezunu değil bi üniversiteliyle bi üniversite mezunu tartışıyor burdan lise mezunlarına pay çıkmaz boşverin :)

şaka bi yana bu konu cidden gereksz uzuyo arkadaşlar benim her yorumumla da böyle ama yani seviye farkı belirgin tartısılacak bi konu yok ki insani anlamda kimse birbirinden üstübn değilken eğitim anlamında üstün. bu kadar net.

şu lafta pek meşhur oldu..
okumak cahilliği alır eşeklik baki kalırmış bu sözü öğrenen hemen kullanıyor hayret bir şey!
bu sözde olmasaymış diyecek bulamayacaklarmış:52:

Konuyu farklı yönlerden ele almışsınız
Ama ben liselileri küçümsemedim
Eşeklik filan diyerek aslında liseli olan arkadaşımız kendi seviyesini belli etmiş
Kimseye hakaret etmedim dönüp tekrar okuyun yasemincafe
Eğitimini almadığı halde tecrübesiz olarak halkla ilişkiler işine girmiş arkadaşlarım var
Onlar hakettide ben mi haketmiyorum
Ama tabi biz üniversiteliyiz

Konuyu uzatmayalım burda noktalayım
Yorum yapanlara teşekkürler

Son düzenleme:
Back
X