Mucizelere inanın..

Burcudogan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
213
1
96
47
İstanbul
Bugün okuduğum bir haberi paylaşmak istedim sizlerle; Her Zaman Herşeyin Hayırlısı Diyoruz ya güzel bir örnek;

Konya'da evliliklerinden 8 yıl sonra gördükleri tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen üçüz bebeklerini hemzemin geçitte trenle minibüsün çarpışması sonucu bayram arefesinde kaybeden Metin ile İclal Özdemir çiftinin kazadan sonra tedavi görmeden ''Hızır Halis'' adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Çiftin 7 ay sonra ikinci bir çocukları daha olacak.
Kazadan yaralı olarak kurtulan 11 yıllık evli Metin (32) ve Hilal Özdemir (29) çifti, çocuklarının olmaması nedeniyle 8 yıl önce İstanbul'daki özel bir hastaneye başvurdu.

Üç kez tüp bebek tedavisi gören çift, en sonunda çocuk hayali kurmaktan vazgeçmeye başladı. Ancak Metin Özdemir, bu duruma eşi İclal'in çok üzüldüğünü görünce, çift son kez yine tedavi olmak için İstanbul'a gitti.

Dördüncü denemede İclal Özdemir hamile kaldı. Dünyalar kendilerinin olan Özdemir çiftinin bu mutluluğu üçüz bebekleri olacağını öğrendiklerinde daha da arttı. İclal Özdemir, 7 Temmuz 2007'de 1'i erkek 3 bebek dünyaya getirdi. Çift, üçüz bebek beklediklerini, ''nazar değer'' korkusuyla kimseye söylemedi, herkes doğumda öğrendi.

Bir Ramazan Bayramı arefesinde çift, İclal Özdemir'in babasına gitmeye karar verdi. Adana-Konya seferini yapan yük treni, hemzemin geçitte Metin Özdemir idaresindeki 34 DB 8027 plakalı minibüse çarptı. Kazada üçüzler Halis Ziya, Müzeyyen Beyza ve Cemile Dila Özdemir yaşamlarını yitirdi.

Eşiyle yaralanan Özdemir gördükleri tedavi sonrası taburcu oldu. Özdemir çiftinin tedavi görmeden şimdi 1 yaşında olan çocukları Hızır Halis dünyaya geldi. Ayrıca çiftin, 7 ay sonra ikinci bebekleri olacak.

-KÜÇÜK ''HIZIR HALİS'' EVİN NEŞE KAYNAĞI

Babasını da, kendisi 1 yaşındayken tren kazasında kaybeden Metin Özdemir, kaza sonrası çok zor günler geçirdiklerini ancak yakınlarının kendilerini hiç yalnız bırakmadığını söyledi.
''Yakınlarımız üçüzlerle ilgili olan herşeyi bizi etkilememesi için başkalarına vermiş. Üçüzlerin doğumuyla evimiz adeta şenlenmişti. Ancak ölümleriyle yas yeri gibi oldu. Ancak toparlanmak zorundaydık. Eşimle sosyal faaliyetlere katıldık. İclal, çeşitli kurslara katıldı. Birbirimize sürekli destek çıktık'' dedi.
Rahatsızlanan eşini geçen yıl hastaneye götürdüğünde hiç ummadıkları ve beklemedikleri bir anda bir mucize ile karşılaştıklarını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:
''Eşimin hamile olduğunu öğrendik. Üstelik tedavi olmadan. Çünkü biz yıllarca çocuk sahibi olmak için tedavi gördük. Doktorlarımıza bu durumu anlattığımızda onlarda çok şaşırdı. Ramazan Bayramı arefesinde üçüzlerimizi kaybetmiştik. Yine bir Ramazan ayınının ilk gününde Hızır Halis'imize kavuştuk. Üçüzlerimizin acısını oğlumuzla dindirmeye çalışıyoruz. Bizim her şeyimiz. Sanki üçüzlerimizin özellikleri oğlumuzda birleşmiş gibi... Çok yakın bir zamanda yine sevindirici bir haber aldık. Eşim yine tedavi görmeden 7 ay sonra ikinci çocuğumuzu dünyaya getirecek. Dünyanın en mutlu insanlarıyız.''
Özdemir, bugüne kadar çok sabır ettiklerini, mükafatını da almaya başladıklarını bildirdi.

-BİR ANNE İÇİN EN ZOR ŞEYİ YAŞADI-

Anne İclal Özdemir ise evliliklerinden 8 yıl sonra gördükleri tedavi sonucu kavuştukları üçüz bebeklerini erken kaybettiklerini söyledi.
Bir anne için en zor şeyin evlatlarından ayrılması olduğunu dile getiren Özdemir, şunları söyledi:
''Olayın şokunu üzerimizden atmamız zor oldu. Çocuklarımla geçireceğimi düşündüğüm bayramda maalesef kollarımız boş kalmıştı. Her hemzemin geçitte aynı korkuyu yaşıyorum. Kocamla birbirimize sürekli destek olmaya çalışıyoruz. Başka çaremiz yoktu. Ancak bir yaşında olan Hızır Halis ile yaşantımız tekrar renklendi. Üstelik bir tedaviye ihtiyaç duymadan. Çocuklarımın acısını Hızır Halis ile dindirmeye çalışıyorum''

Düşünsenize yıllarca beklediğiniz ve kavuştuğunuz 3 yavrunuz birden aynı anda uçup gidiyor elinizden, insan nasıl katlanır bu acıya... Ben embriyom tutunamadı diye günlerce ağladım, demek ki hep şükretmek ve herşeyin hayırlısını Allahtan dilemek gerekiyormuş.

tabıkı herseyın hayırlısı burcucugum
rabbım vermıosa vardır bundada bır hayır
allh herseyın hayırlısını versın hepımıze ınşşşşşşşşşşşş

bende4buçuk senedir mucizemi bekliyorum ama gelmio çok yoruldum zaten artık inancım da kalmadı hayat çook acımasız görümcem gene hamile oooof of

bende4buçuk senedir mucizemi bekliyorum ama gelmio çok yoruldum zaten artık inancım da kalmadı hayat çook acımasız görümcem gene hamile oooof of

aaaaaaa olurmu öle sey
ınancımızlan hamıle kaalcaz ınşşşş
rabbım bızımde yuzumuzu guldurecek hayırlısıylan
bosver gorumcenı sen

canım benim öyle deme ben 6 yılı geçti halen mücizeyi bekliyorum meleğimiz gelene kadar devam mucadeleye pes etmek yok canım:lepi::ecrin_bebek:

canım benim öyle deme 8 yıl oldu tutmadı etmedi diye aglasamda feryatta etsemde ne olursa olsun biliyorum Rabbim ol diyecek olacak zamanımız var demekki inancın yüksek olsun sakın umutsuzluga kapılma

İyi düşünmek istiyorum ama maalesef benimde hiç umudum kalmadı hiç...3.yü deneyecek cesaretim kalmadı...Herkes bana 7.yi deneyenler var ümitsiz olma diyecek ama :(((((((

Back
X