müdürümle iletişim problemimiz

hestina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
875
819
103
herkese iyi gecelerrrr, umarım cok uzun olmaz yazacaklarım, sadece içimi döküp dertleşmeye geldim. bir kaç ay önce bir mağazada işe başladım fakat çalıştığım gunden bu yana mağaza mudurumun bana karşı bir davranışından oldukca rahatsız oluyorum, müdürle ne zaman iletişime geçsem gulup tamam sakin ol diyor. bu da dertmi diyeceksiniz fakat özguvenımle ilgili sorun yaşamaya basladım bu yuzden, başlarda, sakinim zaten diye şakaya vuruyordum sonradan hic takılmamaya basladım fakat son zamanlarda sürekli, sorguluyorum, ben ne yapıyorum ki dışardan nasıl görünüyorum gibi sorular sorarken buluyorum kendimi , buna takıldıkca da çok fazla kasılmaya basladım karsısında konusurken, kendisini duymamaya dediklerini anlamamaya başladım, cunku beynımde sadece şu dönüyor '' acaba nasıl görünüyorum ne diyecek yine laf sokacak mı vs'' yani ne bileyim geldığım gunden bu yana hıc normal bır konusmamız olmadı ne zaman gorse sakin ol'u yapıştırmadan geçmiyor, mesela örnek vereyim bugun bişey sordu gayet guzel söyledim, yanındakı arkadaslama dönmüş niye böyle ya filan diyor, en rahatsız olduğum şeyde burda başlıyor zaten bunun, musterıler ve arkadaslarımın yanında yapılması hem modumu düşürüyor hemde konuşasım gelmiyor artık, kendımı baya kötü hissediyorum, diğer personel arkadaslarımla muhabbetı cok iyi, acaba benim konusmamda ne gibi bir problem varki böyle bir iletişim sorunu yaşıyoruz anlam veremıyorum, yani zaten zaten heyecanlı bır yapım var ama aylardır bunu suratıma vuracak kadar da abartacak bışey asla değil.. Ama ben yinede bunun çözümünü bulmak istiyorum kendımde, bu heyecan durumunu nasıl aşabilirim, yaşayan çözüm bulanlarınız varmı aranızda? yana kitap video önerileriniz varsa bekliyorum.

Son düzenleme:
Sizden kaynakli olabilecegini dusunup bunu cozmek istemeniz bence simdiden sorunun yarisini hallediyor karsidanda kaynakli olabilirdi bazi insanlar bi kelimeyi takintili halde cok kullanir oyle bisey mi acaba diye dusunuyordum ama diger calisma arkadaslariniza kullanmiyormus muhtemelen sizde olan birazcik panik ona bu sekidke yansiyor mudur ya bide telkinde bulunma zorunlulugu hissedip sakin ol uyarisi veriyor...hic dertlenip buyutmeyin bence siz bunu cok guzel aşacaksiniz sakayla cevap verme gormezden gelme gibi cok guzel yollarda denemissiniz buna açık yapida olmaniz bile cok guzel...genelde mudurum boyle yapiyor diye ekstra suclanir da o yuzden uzun uzun yazmak istedim

Arkadaşlarına dönüp bu niye böyle gibi söylemi olan birini çokta takma..çok terbiyesiz bir davranış şekli.
Özgüvenini böyle salaklar yüzünden kırma. Yokmuş gibi davran. Soru sorarsa da basit kısa cümle kur gecistirir gibi. Ne hissediyorsan sen de ona hissettirebilirsin.

Peki genel olarak arkadaşlarınız ne diyor bu duruma sizin için yani kendi çevreniz de de diyen biri var mı yoksa adam şaka yapıyorum diye abarttığının farkında mı değil ..

Ben olsam direkt mudure, hesap sorar gibi degil ogrenmek istedigimi belirterek sorarim. Surekli sakin ol diyorsunuz, normal cevap verdigimi dusunuyorum ama siz farkli tavir sergilemisim gibi davraniyorsunuz, bende ne goruyorsunuz ki diger insanlara verdiginiz tepkilerden daha farkli tepki veriyorsunuz bana, davranislarimda fark etmedigim bir sorun mu var derdim yani.

Karşınızda ki çok terbiyesiz gözüküyor.

allah aşkına müdür dediğiniz şeyi çok gözde büyütmeye gerek yok, kimler kimler ne manyaklar müdür oluyor, nasıl oldukları meçhul. liderlikten haberi olmayan insanlar müdür oluyor yani. milletin içinde çalışanı rencide etmeye kalkan birine ne desem bilemedim. bu niye böyle ne demek yahu? benim eski iş yerimde de vardı. durup durup bana laf çarpardı kendince. ben yapı itibariyle dışarıdan bi tık sert gözükürüm ama tanıyanlar çok sempatik olduğumu söylerler. işimde disiplini elden asla bırakmam bu doğru, bana devamlı sen asker gibisin, asker olsan olurmuş bilmem ne derdi. pek takılmazdım sonuçta asker kötü bişey değil, asker demek düzen, disiplin demektir. ama bir gün çok densizce bir laf etti, normalde alınsam da belli etmem karşı tarafa ama gerçekten çok saçmalamıştı bişey demedim ama benim rahatsız olduğumu orada yakın olduğum benden büyük bi ablam vardı, anlamış. bu müdürle de samimiyeti vardı. müdürü bi köşeye çekip sen neden böyle diyorsun, ne gerek var falan demiş. birkaç gün sonra bana soruyor yv.şak, sen beni niye ciddiye alıyorsun şaka yapıyorum bilmem ne diye. sorun yok dedim geçtim bi daha da bişey demedi. fazla takma yani.

Olası bir durumda yerine geçersiniz diye korkuyor olabilir mi ? Herkese karşı iyi size karşı kötü olmasının başka ne nedeni olabilir ki

''bu niye böyle'' tarzı bir şey dediği zaman hemen ''Amirim neyim varmış, bir kusurumu mu gördünüz? Yanlış bir şeyim varsa söyleyin bileyim'' diyin siz de. Kusurunuzu söylesin bilmeye hakkınız var. ''Sakin ol'' diyorsa ''ben sakin olduğumu düşünüyorum, tam tersini düşündürecek bir hareketim mi oldu'' tarzı yine sorun. Evet bazı insanlar heyecanlı oluyor (ben gibi ) ama sanki problemli biriymişsiniz gibi davranması çok çirkin. Açık açık sorun bence.

hepinize çok tesekkur ederim guzel mesajlarınız için iş yoğunluğundan uğrayıp yazamadım sizlere,
gelen sorulara cevap vermem gerekirse, cevremden bu şekilde hiç tepki almadım bu zamana kadar ama çoğu zaman heyecanlı ve yerine göre panik bir yapım olduğunu inkar etmiyorum, sadece bu kadarı artık biraz fazla ve abartı gelmeye basladı artı insanlara da garip gelmeye basladı. bana da etik gelmiyor bu kadar takıntılı bir sekilde gözüne gelmem,
üstelik '' bu niye böyle yaa '' sadece tek bir cümlesi, dahası da var ama yazmak istemiyorum tanıyan bilen çıkar ne bileyim
öyle işte arkadaslar ya yapacak bişey yok görmezden gelmeye çalışacağım biraz daha dişimi sıkmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…