- 3 Mayıs 2015
- 456
- 209
- 103
- 38
neden konu sahibi farklı üyeliklerle kendini destekliyor gibi hissediyorum acaba![]()
hayır tabiki konu sahibini tanımam isterse moderatörde baksın ben bu konuda çok çektim bu arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum sadece
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neden konu sahibi farklı üyeliklerle kendini destekliyor gibi hissediyorum acaba![]()
sen 30 saat çalış ben 15 saat çalışıyım demiyorum sen yıllardır ordasın tecrübelisin falansın filansın senin 1 saatte yaptığın işle benim 1 saatte yeptığım iş farklı olur sen tecrübeli olduğun için ama sen yeni gelmiş birinin sürekli üzerine gidersen kendini bi halt sanıp o insan kim olursa olsun isterse 20 yıllık tecrübesi olsun bocalar yeni bir yerde normaldir bu sen zahmet edip yardımcı olursan o insan işi öğrenir hem seninle iyi arkadaş olur hem kendi rahat eder ha ben böyle tecrübelendim herkes kendi kazansın dersen ben olsam iş yetiştiği kadar derim o arkadaş ağlar yerini değiştirmek ister ne moladamden veririm nede mesai dışında mecbur kalmadığım zamanda çalışırım benim için olay budur
ama bu mantıkla ben neden öğreteyim derim
bu kişi aday dahi değil okul okumuş sınava girmiş başka yerde çalışıp da gelmiş
aynı işi yapıyor aynı maaşı alıyor ben ona neden öğreteyim
ya da bir öğretirim iki öğretirim
biraz da çaba beklerim
sonuçta o da kendini geliştirmeye çalışacak
özel sektörde geliştirmezse kapı önüne konulur, kamuda da dışlama ve baskı yapılır
çalışma hayatı böyle akıyor doğru ya da yanlış ama sonuçta oradakiler de ilk geldikleri gün öğrenmediler, artış göstersin performansı, çaba göstersin vs vs
ama konu sahibi burası bana uygun değil benim performansım düşük kolay işe versinler diyor
yani bin haklı olsa bile talebi itici insanlar tabii ki hoşlanmaz bu durumdan
çaba göstermemek ayrı birşey kaytarıyorsa sallıyorsa siz haklısınız ama çaba gösterdiği halde sen bundan olmaz dersen sen zaten iş öğretme kendi öğrensin daha iyi
Bilmiyorum belki yanlış dusunmuyorum ama çoğu memura rahat batıyor ne güzel saat belli düzenli bir işiniz var kendiniz bile performans m dusuk diye yapıyor diyorsunuz yukseltin o zaman bahanelerle siginmsyin daha çok çalışıp aldığınız o güzel paraların hakkini verin
ama işte konu sahibinin yazısında ben zaten yapamam burada beni alsınlar ibaresi var
o kendi inanmıyor ki yapacağına, başkası inansın
hatta bendeki izlenim alsınlar diye de performansını düşük tuttuğu yönünde
sonra da laf ediyorlar diyor
konu sahibinin sorunu yardım edilmemesi de değilmiş ki.Hiç kimse yol göstermeyince de insan yapamıyorum psikolojisine girebiliyor aslında.Konu sahibi de öyle olmuş gibi geldi bana.Ya insanlara yardım edelim ya.Çoğu zaman terslemekle yok göstermek arasında çok zama farkı yok.Niye kendi bocalasın sıkıntı çeksin istiyoruz ki.Çoğumuz zorlandık yani.O psikolojinin kötülüğünü biliyoruz.Başkaları daha rahat geçirsin o alışma dönemini.Yardım edelim ne var ki bunda
Aynı şeyi ben de hissettimneden konu sahibi farklı üyeliklerle kendini destekliyor gibi hissediyorum acaba![]()
Çabası olsa da laf edilse inanın çoğumuz farklı tepki verirdik diye düşünüyorumyapamıyorum deyip sonra laf etmelerine kızmıcak konu sahibi ben çaba sarf ettiği halde laf edilmesine kızıyorum ben yapamıyorum bu işi diyorsa zaten savunulacak bir tarafı kalmıyor yanlışta yapsa yapması lazım yanlış olsun birdahkine düzeltir :)
Konu sahibi beni rahat bir yere verin burada iş yoğun ben yapamıyorum diyor. Yani bir iki iş yapayım sora yan gelip yatayım derdinde.çaba göstermemek ayrı birşey kaytarıyorsa sallıyorsa siz haklısınız ama çaba gösterdiği halde sen bundan olmaz dersen sen zaten iş öğretme kendi öğrensin daha iyi
işine sadık bir çalışan ne güzel.Çabası olsa da laf edilse inanın çoğumuz farklı tepki verirdik diye düşünüyorum
Konu sahibi hem diğerlerinden az çalışayım hem takdir göreyim istiyor
Ben yapamıyorum beni daha rahat bi yere verin diyor
Eeee bu da tepki topladı
İnsanlar nelerden fedakarlık yaparak bu paraları kazanıyor
Zaman Zaman hepimizin performansı düşer yoruluruz bıkarız
Şu an yaşadığım bir örneği anlatayım;
İş arkadaşım ortada hastalığın h'si yokken yaklaşık bir ay önce babasının akciğer kanseri olduğunu öğrendi ve bir anda bir hafta içinde adamcağızı yoğun bakıma aldılar bi haftadır uyutuyorlar kendinde değil ve ailesi belli saatlerde görebiliyor
Ve bu kız işler aksamasın diye bütün gün Ailesinin yanında kalıyor ve bi dk olsun babasını görebilmek için hastanede bekliyor akşam 7-8 gibi gelip gece 12-1'e kadar çalışıyor kaç kere dedim ben zaten mesaiye kalıyorum bırak bana ben yaparım diye ama yok aklım kalıyor diyor
Böyle örnekler varken karşımda çıkıp da biri ben çalışamıyorum burası çok yoğun rahata alışkınım ben deyince çok sinirleniyorum