müdürümü alo170 e gizli ihbar etmek istiyorum

Ahhh bu bankalar... eşimi de canindan bezdirdiler :( kovmuyorlarda... kovup tazminati verseler rahat etcez valla

Mobbing gibi şahsa bağlı kişisel şikayetlerde isim vermek zorundasınız, ve hatta incelemeye başlamadan önce direk .... isimli işçinin mobbing şikayetini inceleyeceğiz deriz ki ona göre evrak, belge ve şahit ile olayları inceleriz. Mobbing çok özellikli bir incelemedir ve öyle her olay mobing olarak değerlendirilmez. Sonuçta tazminata hükmedilen bir eylem ve sağlam delil ve şahitlerinizin olmasını isteriz.

Onun dışında fazla çalışma, ücret vb konularda şikayeti yaparken isim verirsiniz ama gizli tutulmasını isterseniz dilekçenizde görünmez. Dilekçenizde görünse dahi asla hiç bir iş müfetişi isminizi açıklamaz. Kanunen yasaktır çünkü. Bazı eli kolu uzun işverenler ya işkurdaki dosyanıZdan yada alo 170 bimer vs gibi yerlerdeki tanıdıklarından öğrenir.

Benim tavsiyem madem ismin gizli kalsın istiyorsun, mobbing dışındaki konularla ilgili olarak direk CİMER den isimini vererek ancak dilekçede isminin gizli tutulmasını isteyerek ve somut bilgiler ile (saatler, ara dinlenmeleri vb.) şikayetini oluştur. Hangi işde yaşıyorsun bilmiyorjm ama 2-3 aya dilekçe incelemeye alınır ve Müfettiş inceler.

Bir devlet dairesinde memurum. Burada memurlardan biri Bimer'den müdürü şikayet etmiş.
Hemen kim olduğunu tespit ettiler. Sizinki de büyük ihtimal açığa çıkar.
Yapacaksanız da bunu göze alıp yapın.
bimer başvurularında ihbar seçeneği var isterseniz kişisel bilgilerinizi gizlersiniz ama bunu valilikteki bir memur gizliyor tabi onun işine saygısı yoksa (dedikoducu bir tipse) ifşa olmanız kaçınılmaz. başka bir vatandaşa yaptırabilirsiniz canınızdan bezdirdiyse.

Alo 170 e isimsiz ihbarda bulunursanız kimliğiniz çıkmıyor. İşin içindeyim hergün geliyor ihbarlar. Bazılarında isim belliyken bazılarında isim yok. Ama pek bişey çıkmıyor şikayetlerden. Çok nadirde olsa kayıt kontrolü vs yapılıyor ve işyerine ceza gidiyor. Genelde şikayet edenin elinde iddialarını kanıtlar belge yoksa bişey çıkmıyor. Siz zaten isminizi gizlerken bilgi ve belge sunamazsınız da. Pek işe yarayacağını sanmam ama şansını dene :)
:(

tc nızı ıstıyorlar ama gızlı kalsın dedıgınızde ısmınız ıfsa edılmıyor
ben daha once boyle sıkayet etmıstım mufettısler falan gelmıstı :KK70: kım oldugunu bulamadı kı noterde calısıyordum o donem ... hakimlık yapmıs kadın bulamadıysa ısmımı merak etmeyın . sessız kalmayın sıkayet edın

Herkes çıkıyor öğreniliyor demiş...

Bazı sirketlerde en cok tercih edilen müdür tipidir.tahammül edilmesi zor şikayet konusunda bilgim yok maalesef ins hakkınızı alırsınız

Derdim para değil istemiyorum para falan. Ben her gün gereksiz yere fazla mesai yapmaktan, buna diretilmekten bıktım. İşim varken zaten çıkmıyorum ki kimse işini bitirine dek çıkmaz riskli bir sektör bizimki zaten. Bu kadar riskli ve stresli bir işte akşama kadar pert olmuş kafa göz 1 milyon olmuşken hala bana ekstra çalış, telefonla müşteri bul bilmem ne demesi, zorla mesai yaptırması ve kendisinin popo yayıp oturması beni çıldırtıyor.

isimle tc ile yapsan ne olacak ki ???
calisma saatlerinizin yazili oldugu shiftleri kaseleyin mahkemeye verin mesaileri catir catir alin fazlasiyla

Ben para derdinde değilim zorbalık, baskıdan şikayetçiyim. Bana kurum mesai saati koyduysa onu sen kafana göre değiştiremezsin. Büyük şehirlerde servis var mecburen çıkarıyorlar ama taşrada bu işler çok daha kötü.

Ben isim verildiğini hiç sanmıyorum. Sanki yıldırma, korkutma amaçlı ortaya atılan bir laf..
170 i arayıp önce isim gizli tutuluyor mu diye sorun bence..
Gizli tutulur diye soylerler ama bu isler oyle degil tanidik varsa hemen soyluyorlar.
Tam olarak ayni olmasada benzer bi isin icindeyim ama islerin oyle yurumedigine bizzat sahit oldum. Riske atmasin derim konu sahibi abskasina sikayet ettirsin

ne kadar kötü çaresizlik, kraldan kralcılarla uğrşmak. insanın hakkını arayabilmesi gerekiyor şikayet mercilerinin kurulmasının amacı esasen bu ama bunu bile gizleyemiyoruz. aslında herkes adabınca işini yapsa çekinmeden söylense keşke burda hatalısınız diye. düzen bozuk devlet kurumlarında daha beter bu durumlar.

ne kadar kötü çaresizlik, kraldan kralcılarla uğrşmak. insanın hakkını arayabilmesi gerekiyor şikayet mercilerinin kurulmasının amacı esasen bu ama bunu bile gizleyemiyoruz. aslında herkes adabınca işini yapsa çekinmeden söylense keşke burda hatalısınız diye. düzen bozuk devlet kurumlarında daha beter bu durumlar.

Aynen öyle inanın bezdim. Kadın olmak daha da zor. Ev sorumluğu iş sorumluluğu. Senelerce uğraştım okudum, ailemden uzak kaldım, pis yurtlarda sabrettim meslek sahibi olacağım diye, şimdi pes etmek istemiyorum. Çok çaba harcadım çünkü. Ben üniversiteyi dereceyle bitirdim gecemi gündüzüme battım, müdürüm lise mezunu...

Kızlar merhaba, kurumsal bir yerde çalışıyorum ama müdürümden bıktım artık. Üst yönetime de şikayet ettiğimiz halde hiç bir sonuç alamadık. Zorbalığı, bilgisizliği, cahilliği, aşağılaması artık bıktırdı fakat en zoruma giden zaten uzun olan mesai saatlerimizi değiştirip uzatıp bizi buna uymaya zorlamak.

Her gün 1 saat fazla mesai yapıyoruz iki yıldır ve ben bunaldım artık herkes bunaldı ama kimse sesini çıkarmıyor. ALO 170 e isimsiz tc siz gizli ihbar yapabilir miyim? Yapan var mı?
Bimerden gizli ihbar yapılıyo

Gerçekten mi? Yaptırımı oluyor mu kurumsallarda? Bunu söyleyeyim yarın evdekilere :kahve:
ben kurumsal bir firmada calisirken haftalik 45 saat yerine 60 saat bile calistigim oluyodu diger personellerde dahil shiftleri kaseleyip aldim sikayet ettim calisma bakanligindan geldiler personellerle konustular hepsi onayladi bu sekilde calistirildigini shiftlerde vardi elimizde geriyo donuk mesailerimizin hepsini aldik onemli olan agiz birligi

ben kurumsal bir firmada calisirken haftalik 45 saat yerine 60 saat bile calistigim oluyodu diger personellerde dahil shiftleri kaseleyip aldim sikayet ettim calisma bakanligindan geldiler personellerle konustular hepsi onayladi bu sekilde calistirildigini shiftlerde vardi elimizde geriyo donuk mesailerimizin hepsini aldik onemli olan agiz birligi

Bizde o da yok herkes süt dökmüş kedi gibi, kimse arka çıkmıyor, 2 kişiyiz sadece karşı çıkan. Ben parasında değilim, zaten bizi işimiz bitmedikçe çıkmıyoruz, ben yeri geliyor öğlen çalışıyorum iş bitirmek için ama bu şekilde zora koşmak bezdirdi. Yeri gelir işini bitirir çıkarsın kafan doludur hastasındır yorulmuşsundur. Ama kadın personel ayrımı da yapıyor, kadınlara zulüm erkeklere yağ bal.

Back
X