Müdürün bana yaptığı

Açık söylemek gerekirse onun girdiği sınıflar benimkinden bir tık iyi ama arada uçurum yok.
O da şundan Kaynaklı olabilir. Kendisi 6 yıldır bu okulda benimse ikinci senem. Ben geldiğimde bütün iyi problemsiz sınıfları kendi almış ben bunu sonradan öğrendim . Başarı öğrenci kaynaklı çoğu zaman zaten elinde malzeme var ona işlemek kalıyor
Konuyu okuyunca bu durumu direkt tahmin ettim ve yanılmadığımı gördüm. Müdürün bir defterden öğretmen hakkında çıkarımda bulunması çok garip. Deftere çok yazdırmak, ağır işlemek başarı getirmenin garantisi değil ki. Bence çok gereksiz bir konuşma olmuş.
Yerinizde olsam bu kadar üzülmezdim hele tayin istemek ne demek. İçimden güler geçerdim. Müdür bu konuşmayı yaparken dönüp size bakanlara da anlam veremedim ne mana yani?

İnşallah o toplantıdaki biri burayı okumuyordur😬Ayşe çok çalışıyor deseydi sadece, herkes üzerine alınabilirdi ama direkt matematik dersinin başarısı üzerinden yorum yapınca evet hedef siz olmuşsunuz.Ben de olsam üzülürdüm ve kendimle hesaplaşırdım.Kendi vicdanınıza "hayır benim performansım Ayşe'den düşük değil" diyorsanız hiç oralı olmayın,bazı müdürler adam kayırıp,haklıya hakkını vermezler her zaman.Ha ama içinizde bi "yaa haklı sanki " sesi duyuyorsanız daha çok çalışın.Demek ki biri sizi gözetliyor.

Tayin kesmez sizi, en iyisi istifa edin.
Şaka bir yana, müdürün bakış açısı ve
yaklaşımı doğru mu?
Tartışılır.
Bununla birlikte sizin olaya verdiğiniz tepki abartılı, bakış açınız da müdürden daha hatalı.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar ben öğretmenim . Okulumuzda öğretmenler toplantısı vardı bugün ordan geliyorum. Müdür o kadar moralimi bozdu ki dokunsalar ağlayacağım.

Biz okulda iki matematik öğretmeniyiz.
Diğer zümremin adı Ayşe olsun.
Müdür toplantı esnasında konu bir yerden açıldı şöyle dedi..
Geçenlerde bir öğrencinin defteri elime geçti bir sürü şey yazılmış muntazam bir defter tutulmuş. Çocuğa dedim hepsini bu sene mi yazdınız dedi ki evet hocam bizim matematik dersimiz çok ağır geçiyor çok yoğun işliyoruz çok verimli oluyor ..
Valla hayran kaldım Ayşe hocamı tebrik ediyorum böyle öğretmen olunur işte hakkı böyle verilir..okulumuzun matematik başarısı neden yüksek ortaya çıktı şimdi .

Müdür yaklaşık 20 öğretmenin arasında bunları söyledi. Sorun şu ki benim adım bile anılmadı okulun yarısının dersine ben giriyorum sonuçta. Bütün başarı Ayşe hocaya mal edildi.. ben orda başçavuşun eşeği gibi kaldım .. bir kaç arkadaş yüzüme baktı kıpkırmızı olduğumu hissettim.

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ben de elimden geleni yapıyorum bir kaç bir şey öğrensinler diye kendimi parçalıyorum. Ama o övüldükçe övüldü benden tarafa bakılmadı bile.

Sizce ben mi abartıyorum. Çok alındım eğer müdürümün gözünde böyleysem Haziran’da tayin istemeyi bile düşünüyorum. Öğretmen arkadaşlarımın gözünde de düşürdü beni sanki Ayşe iyi öğretmen ben umursamaz sorumsuz takmaz gibi lanse edildim. Bunları yazarken ağlıyorum.

Ne yapıcam ben aslan Burcuyum yapım gereği hep lider en başarılı en en en olmak istiyorum.
Biliyorum yanlış ama bu olayı kaldıramadım çok üzgünüm abarttım mı sizce
abartmışsınız bence.tamam moraliniz bozulabilir ama orda aslında yalnızca size değil diğer herkese de taş gitmiş.topluca tayin mi istiyceksiniz şimdi.

ayşe’nin ve müdürün sendikası aynı mı? 😌 ve sizin var mı sendikanız? sizinki de aynı mı ya da farklı mı? ona göre yorum yapabilirim belki.

Sendikayla alakası yok inanın . Üçümüzde aynı sendikadayız. Ama Ayşen’in daha tatlı dili sıcak kanı var bu da sebep olabilir

Sendikayla alakası yok inanın . Üçümüzde aynı sendikadayız. Ama Ayşen’in daha tatlı dili sıcak kanı var bu da sebep olabilir
evet tatlı dil de olabilir. başka sebep de olabilir. velilerden olumlu dönüş almış olabilir. 6 yıl uzun bir süre. farklı şeyler olabilir. olay sizinle alakalı değil bence. iş hayatında yerden bir çöp bile kaldırsan an be an söylemek lazım. eğer övülmeyi seven bir insansanız tabi. reklam reklam reklam.

Ben olsam biraz da özeleştiri yapardım, belki de orda size bi ima var.Okulun yarısının derslerine girmeniz iyi olmanız anlamına gelmiyor.

Önceki konunuzdan da hatırladığımız üzere herşey size ve egonuza zarar veriyor . Kendinizi biraz daha geliştirmeye bakın o zaman öğretmenim yada takmamaya. ( cvp vermiceksiniz nasılsa rahatca yazdım bunada takılmayın. Malûm sizin egonuz eleştiriye gelemiyor :) )

Arkadaşlar yoksa bu konunun sahibi;
'kocam egoma zarar veriyor' diyen üye mi?

Neden empati yapın aynı olayı siz yaşadınız farzedelim sizin egonuza zarar vermez mi .. siz gülüp eğlenir misiniz benim üzüldüğüm bu olaylarla
Ya arkadaşım biri bana eşimin mesleğini sorsa çıkar ticaretle uğraşıyor derim hiçte gocunmam
Siz daha eşinizin ticaretle uğraştığını söyleyemeyecek kadar ego sahibisiniz
Sınıfınızda bir öğrenciyi diğerine göre daha başarılı buluyorsanız bunu dile gitirirsiniz
Diğer öğrenciler buna ağlasın mi
Birde zaten siz belirtmişsiniz aslan burcuyum bilmem ne
Siz normal bir insansiniz bunu günde enaz 4000 defa tekrar edin

Neden empati yapın aynı olayı siz yaşadınız farzedelim sizin egonuza zarar vermez mi .. siz gülüp eğlenir misiniz benim üzüldüğüm bu olaylarla
Başka bir arkadaşa sormuşsunuz ama eski konunuza yazdığım yorumu tekrarlıyorum.
Sizin egonuzun maşallahı var, kolay kolay zarar görmez.
Sorunuza cevabım da benzer bir durum yaşasam elbette gülüp eğlenmem ama ağlayıp istifa etmeyi de düşünmem.
Yaşananları etraflıca düşünüp, sonuç çıkarmaya çalışırım.

Fitneciler gibi bir gireyim araya bekarlar mı? Aralarında bir gönül işi olabilir mi?

Sizin zümreden birini örnek göstererek övmesi sizi yermesi anlamına gelmez ki bence müdürün yanına gidip durumu anlatın ve rahatlayın

Yahu siz aldığınız paranın karşılığını veriyorsanız,
gece rahat uyuyabiliyorsanız
vicdanı rahat bir şekilde son kuruşuna kadar harcayabiliyorsanız neden üzülüyorsunuz?

Bazen kendinizi çok yıpratıp her şeyinizi ortaya koysanız bile göz önünde olamıyorsunuz.
Bu devlette de özel sektörde de aynı.
Kendinizi en iyi siz biliyorsunuz, gerisi boş.

Fitneciler gibi bir gireyim araya bekarlar mı? Aralarında bir gönül işi olabilir mi?

Hayır☺️ İkisi de evli ve aralarında 20 yaş var nerdeyse ama o hocaya karşı farklı bir beğenisi takdiri var müdürün mesela genel konuşurken bile hep onun gözlerinin içine bakar. Neyse benim vicdanım rahat elimden geleni yapıyorum takmamaya çalışıcam

Back
X