Muhabbet Kuşlarım Böceklendi :(

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
28
Diğer

Kızlar daha önceden aldığım bir muhabbet kuşum vardı zaten. O gayet iyi, sağlıklı idi.. Sonradan ona bir dişi alayım dedim.. Sanırım aldığım dişi zaten bitli böcekliymiş.. Başta bilmiyordum.. Çok kaşınıyorlardı, birbirlerini çok kaşıyorlardı. Başta bu normal diyordum ama... Sonunda yemlerinde, kafeste, üzerlerinde küçük küçük siyah siyah böcekler gördüm.. Kafesi / Kuşları her şeyi yıkadm temizledim.. ilaçları var, onları da sıkıyorum.. Siz bir şeyler önerir misiniz? Daha once başına gelen oldu mu? Ve bu böceklerden kurtulur muyum? :( Geçer mi?

Bunlar da minik kuşlarım :(

$IMG_20140224_024826.webp

canım çok kuş besledim ama hiç öyle bir şey gelmedi başıma..petshopa veya bir veterinere sorsan daha iyi olur...

Hadi ya :( Petshol'a sordum, gayet normal dedi.. Sprey tarzı bir ilaç verdi, bunu sıkarsak belli aralıklarla geçer dedi.. Ama içimde hep bir şüphe var ya geçmezse diye..

geçer geçer sıkma canını...altlarını 2 günde bir değiştir bakteri üremesin canım..temiz tutmaya çalış..

geçer geçer sıkma canını...altlarını 2 günde bir değiştir bakteri üremesin canım..temiz tutmaya çalış..

Altlarına dediğin gibi 2 günde bir yeni temiz gazete koyuyorum.. Sularını da sık değiştiriyorum. Umarım geçer.. Daha da çoğalıp kuşlarıma zarar vermelerinden korkuyorum bitlerin :(

Kızlar daha önceden aldığım bir muhabbet kuşum vardı zaten. O gayet iyi, sağlıklı idi.. Sonradan ona bir dişi alayım dedim.. Sanırım aldığım dişi zaten bitli böcekliymiş.. Başta bilmiyordum.. Çok kaşınıyorlardı, birbirlerini çok kaşıyorlardı. Başta bu normal diyordum ama... Sonunda yemlerinde, kafeste, üzerlerinde küçük küçük siyah siyah böcekler gördüm.. Kafesi / Kuşları her şeyi yıkadm temizledim.. ilaçları var, onları da sıkıyorum.. Siz bir şeyler önerir misiniz? Daha once başına gelen oldu mu? Ve bu böceklerden kurtulur muyum? :( Geçer mi?

Veterine goturme imkanin varsa veterinere gotursen daha iyi olur cunku sprayi soluyabilirler ya da gozlerine kacabilir.

Back
X